Vazelin Faydaları - kadinvsaglik.com

Vazelin Faydaları

Vazelin Nedir

Vazelin Nedir

Vazelin yada diğer adı ile parafin yağı renksiz, kokusuz, hidrokarbon karışımı mineral bir yağdır. Vazelin okside olmaz, suda çözülme yapmaz. Vazelin cilt üzerine sürüldüğünde kısa sürede erir. Bir çok deri hastalığının tedavisinde kullanılan ürünlerin ana maddesidir. Özellikle kozmetik sektöründe cilt bakım ürünlerinin yapımında gene ana madde olarak kullanılır.
Vazelinin bulunma öyküsü çok gariptir. New York' lu bir kimyager olan Chesebrough 1859 yılında Pennsylvania'da yeni açılmış olan petrol kuyularına gittiğinde bir maddenin işçilerin ayaklarına yapıştığını görmüştür. Parafine benzeyen bu madde işçilerin iş pompalarını tıkayarak çalışmalarını engellemektedir. Fakat işçiler ayaklarına bulaşan bu maddenin yara ve çizikleri iyileştirdiğini söylerler. Kimyager bu maddeyi kavanozlara doldurarak incelemek üzere New York'a döner. Üzerinde uzun süre çalışılan bu madde petrolden ayrıştırılır. 1870 yılında 'Vazelin Petrol Jeli' ismi ile piyasaya sürülen vazelin o günden itibaren bir çok alanda kullanılmaktadır.
Vazelin suda çözülmez, okside olmaz. Alkol ve eter ile yarı oranda çözülme göstermektedir. Vazelinin erime noktası 38 ile 54 derece arasındadır.
1913 yılında kimyager Williams kız kardeşi Maybel'nin cildinde bulunan sorunları çözmek için bir yüz maskesi hazırlar. Bu maske vazelin ve kömür tozundan üretilir. Kız kardeşinin bu maske ile cilt sorunlarının tamamen düzeldiği görülür. Dünya üzerindeki ilk cilt bakım maskesi olan bu maske artık bir marka olur. Maybelline markasının doğuşu vazelin sayesinde olmuştur. Bu marka dünyanın en büyük cilt bakım ürünleri satan markasıdır ve  vazelinden üretilen ilk cilt bakım ürünü yıllarca Dünya üzerinde birinciliği kimseye kaptırmamıştır.
Avrupa ve Dünya üzerinde 100 yılı geçiktir kullanılan vazelin bir çok alanda çok faydalıdır. Vazelinin faydalarını sizler için araştırdık ve bir çok alanda kullanılan vazelinin en çok uygulandığı alanların tek tek ayrı makalelerde yazarak sizlere daha detaylı anlattık.
Vazelinin Faydaları

Vazelinin Faydaları

Vazelin çok geniş kullanım alanları olan harika bir kremdir. Başlıca nemlendirici olarak cildimizi beslemektedir. Cilt derisini, saçı, kaşları, kirpiği ve tırnak bakımını sağlayan bu krem kadınların vazgeçilmezi niteliğindedir. Mutlaka bir evde vazelin bulunmalıdır.

 

Vazelin Yüze Faydaları

En iyi yüz maskeleri vazelin ile yapılmaktadır. Yüze faydaları çok fazla olan vazelinin yüze sürülmesi ile cildi beslersiniz. Deri vazelinin içerisindeki mineral yağları çekerek çok derinden beslenmektedir.

 

Vazelin Kırışıklıklara İyi Gelir mi

Vazelin sürülen cilt çok derinden beslendiği için kurumaz ve kolay kolay kırışmaz. Cilt kırışıklıkları için vazelin kullanmak kırışmayı engeller. Bir çok kırışık önleyici kremin ana maddesi olarak vazelin kullanılmaktadır. Tek başına da vazelin kırışık önleyici olarak kullanılmaktadır. Her akşam yatmadan önce cilde göz çevresine sürülen vazelin cilt kırışıklıklarını önlemektedir. 

 

Vazelinin Sivilcelere Faydaları

Vazelin antiseptik özelliği olan bir kremdir. Bir çok cilt bakım ürününün ana maddesi olarak kullanılan vazelin sivilce tedavisinde ve önlemekte de çok başarılıdır. Özellikle sivilceli bölgelere antibakteriyel yağlar ile yapılan vazelin karışımları çok fayda etmektedir. Limon yağı ve vazelin karışımı sivilce tedavisinde kullanılmaktadır. Diğer maske tarifleri için ilgili makalemize bakabilirsiniz.
Vazelinin Cilde Faydaları

Vazelinin Cilde Faydaları

Vazelinin cilde faydaları kırışık ve sivilce tedavisinden çok fazladır. Bir çok cilt problemini de etkili bir şekilde çözmektedir. Cilt çatlaklarını, selülitleri vazelin ile yapılan masaj ile yok etmek mümkündür. En iyi cilt nemlendiricisi olan vazelin aynı zamanda da cilt lekelerini de yok etmektedir. Güneş kremi olarak da kullanılan vazelin ile güneşin zararlı ışınlarından korunmuş olursunuz. İlgili konu ile yazdığımız makalemizde cilt maskelerinin yapılışını anlattık.

 

Vazelinin Saçlara Faydası

Vazelinin saçlara faydası bir çok yönden fazladır. Saç köklerini besleyen mineral yağlar sayesinde saç dökülmesinin önüne geçilmektedir. Saç derisindeki hastalıklar antibakteriyel olması nedeni ile tedavi edilmektedir. Aynı zamanda saçlardaki kırıklar düzelir ve beslenen saçlar daha hızlı uzamaktadır.

Vazelinin Kirpiklere Faydası

Vazelin kıl kökleri içerisine girerek buradaki kökleri beslemektedir. Vazelinin kirpiklere faydası hem kirpikleri uzatır hemde gürleştirmektedir. Aynı zamanda da antibakteriyel özelliği ile kirpiklerdeki bakterileri öldürerek, bu bakterilerden dolayı olan dökülmeleri ve kirpik kökü hastalıklarından da kurtulmanızı sağlamaktadır.

Vazelinin Kaşlara Faydası

Kirpiklerde olduğu gibi kaş köklerine de giren vazelin kaşları besleyerek gürleşmesini sağlamaktadır. Vazelinin kaşlara faydaları arasında kaş sabitleşmek, kaş alırken kaşları yumuşatmak ve bölgesel olan dökülmelerde kıl köklerini besleyen vazelin sayesinde buralarda kaş çıkmasını sağlamak da vardır.
Vazelin Faydaları

Vazelin Pişiğe İyi Gelir mi?

Vazelin pişik önleyici kremlerin başında gelmektedir. Özellikle bebeklerdeki pişikleri önlemekte ve geçirmekte çok başarılıdır. Derideki yarayı tedavi eden vazelin pişik oluşumunu da engellemektedir. Bebeğin cildi temizlendikten sonra vazelin sürülür ise kakası ile cildi arasında bir tabaka görevi gören vazelin kakadaki bakterilerin cilde ulaşmasını engelleyerek pişik oluşumunun önüne geçmektedir. Cilt yenileyici ve tedavi edici özelliği olan bu merhem oluşmuş pişikleri de tedavi etmektedir.

Vazelin Egzamaya İyi  Gelir m?

Bilimsel çalışmalar sonucu vazelinin egzama önleme konusunda başarılı olduğu gözlenmiştir. Egzama bir cilt rahatsızlığıdır ve en çok alerjik bünyeli kişilerde görülmektedir. Bebeklerde bu rahatsızlık dış etkenler ile tetiklenmektedir ve araştırmalar sonucunda düzenli kullanılan vazelinin egzama oluşmasını engellediği gözlenmiştir.

Aspirin Vazelin Karışımı Nasır Tedavisinde Mucizeler Yaratıyor
Aspirin vazelin karışımı nasır tedavisinde çok başarılı olmaktadır. Bir kuru aspirini toz hale getirin ve bu tozu bir kutu vazelin ile iyice karıştırdığınız da nasır kremi elde etmiş oluyorsunuz. Nasırlı bölgeye bu kremi sürmek nasır oluşumunu gidermekte çok etkili oluyor. Ayaklarda eğer nasır var ise aspirin vazelin karışımını sürerek çoraplarınızı yiyip yatarsanız çok kısa sürede nasırlardan kurtulmuş olursunuz.

Topuk Çatlaklarına Vazelin Aspirin Karışımı İyi Geliyor
Vazelin topuk çatlaklarını da besleyerek çok kısa sürede derideki o sertliği ve çatlaklığı tedavi etmektedir. Topuk çatlaklarına aspirin vazelin karışımı sürmek de çok etkili bir tedavi edicidir. Sadece topuk çatlaklarını değil topuk dikenine de çok faydalı olmaktadır. Özellikle akşam yatmadan önce temizlenmiş ayaklara vazelin sürüp çoraplarınızı giyerek yatarsanız çok daha farkı hemen göreceksiniz. İlgili makalemizde çok daha ayrıntılı bilgi vermekteyiz.

Vazelinin Tırnaklara Faydası

Vazelin tırnak bakımı yapmakta çok etkili bir kremdir. Vazelin ile ovulan tırnaklar daha iyi beslendiği için kalınlaşır ve kırılmazlar. Tırnak köklerini besleyen vazelin ile tırnaklar daha çabuk uzarlar. Aynı zamanda tırnak mantarı tedavisinde de vazelin kullanmak çok etkilidir. Aspirin vazelin karışımı tırnak mantarını tedavi etmektedir. 

Hamilelikte Vazelin Zararlı mı?
Özellikle hamilelikte vazelin kullanımı karında oluşan çatlakları önlemekte çok etkilidir. Hamilelikte vazelin kullanımı zararlı değildir ve anne adayları hamile kaldıklarında karın, bacak, kalça ve çatlak oluşabilecek bölgelere her gün düzenli vazelin sürerler ise vazelin deriyi besler ve çatlak oluşumunu engellemiş olur.
 
Vazelin Dudak Koruyucusu
Dudakları koruyan vazelin aynı zamanda dış etkenlere karşı dudak derisini beslemektedir. Vazelin dudak nemlendiricisi ve dudak koruyucusu olarak kullanılmaktadır. Vazelin ile dudak dolgunlaştırma yöntemi de uygulanmaktadır. Bir diş fırçası ile vazelin sürülen dudaklar ovularak dudakların daha dolgun görünmesi sağlanmaktadır. Vazelinin özel olarak ürettiği dudak koruyucuları çok faydalıdır.

Vazelin Göğüs Ve Kalça Bakımında Kullanılır
Avrupada bir çok kadının kullandığı vazelin ile göğüs ve kalça büyütme yönteminin başarılı olduğu söylenmektedir. Kadınlar masaj ve vazelin uygulaması ile daha sıkı bir görünüme kavuştuklarını ve göğüs ve kalçalarında görünüm olarak çok farklılıklar olduğunu söylemektedir. Göğüs ve kalça derilerinde oluşabilecek olan çatlakları da bu uygulama ile engellemiş olan kadınların çoğu uygulamanın çok başarılı olduğunu söylemektedir.
Vazelin Nerelerde Kullanılır

Vazelin Nerelerde Kullanılır

Parfümde Kalıcılık Sağlar
Ucup giden parfümün daha kalıcı olmasını istiyorsanız parfüm sıkacağınız bölgeye vazelin sürerek parfüm sıkarsanız, parfümünüz daha kalıcı olmaktadır.
Doğal Bit Öldürücü
Vazelin bitleri öldürmekte de çok kullanılan bir yöntemdir. Bit ve sirke olan saça vazelin tüm saçı içine alacak şekilde uygulanır. Saç kökleri vazelin ile masaj yapılır ve tüm saç vazelinlenerek bir streç film ile sarılır. Vazelinlenen saçtaki bit ve sirkeler kendiliğinden ölürler. Bu işlemi akşam yatmadan önce yaparsanız sabah kalktığınızda tüm saç ince bir tarak ile taranır. Tarakta ölmüş olan bit ve sirkeleri göreceksiniz.
Vazelin Ayakkabı
Vazelin ayakkabı bakımında özellikle deri ve rugan ayakkabılara uygulandığında derisini parlatır ve bakımını sağlamaktadır. Ayaklarınızı sıkan ayakkabıların vurmaması için vuran bölgeler vazelin sürülerek bekletilir ve evde ayak şeklinizi alana kadar giyerseniz ayakkabınızın vurma sorunu giderilmiş olur. Ayakkabı vurması nasıl önlenir adlı makalemizde bu konuya da değinmiştik bakabilirsiniz.
Rugan ayakkabılarda oluşan çiziklere vazelin sürülür ise ayakkabılardaki çiziklerin kapandığı görülmektedir.
Küpe Takmak
Küpe takılmadığında kapanan kulak deliklerini küpenize bir miktar vazelin sürerek açabilirsiniz. Vazelin kulak deliğini yumuşatır ve acımasını önlemeye yardımcı olur.
Duşa kabin Temizliği Vazelin
Duşa kabin temizliğinde vazelin kullanmak çok etkili bir temizleme metodudur. Duşa kabinlerin kapak kısımlarına vazelin sürülür ise vazelinin kayganlaştırıcı özelliği ile kapaklar çok daha rahat kapanırlar. Aynı zamanda su lekeleri gibi çıkmayan lekeler vazelin sürülerek çok rahat temizlenmektedir.
Kapanmayan Çekmeceler
Zamanla aşınan çekmeceler kapanmakta sorun yaratıyor ise çekmece raylarına vazelin sürerseniz çok daha rahat kapanacaktır. Vazelinin kayganlaştırıcı etkisi ile çekmece rayları eskisinden de iyi çalışmaya başlayacaktır.
Sıkışan Fermuarlar
Fermuarlar arada sıkışarak can sıkıcı durumlar yaratmaktadır. Fermuarın her iki yanına da vazelin sürerek çekerseniz çok rahat çekilecek ve işlevini uzun süre yapacaktır.
Çıkmayan Yüzükler
Parmaklarınızdan çıkmayan yüzükler içinde parmağınıza sürdüğünüz vazelin yüzüğün kayarak çıkmasını sağlayacaktır.
Mangal Ateşini Tutuşturmakta
Mangal ateşi bazen inatla tutuşmak istemez. Kampta veya piknikte böyle bir sorun yaşarsanız yada önlem amaçlı yaşamamak için bir beze yada bir gazeteye vazelin sürün ve vazelinli bez ile ateşinizi tutuşturursanız çok kısa sürede ateşiniz tutuşur ve vazelinin uzun süre yanıcılığı olduğu için çalı çırpı tutuşana kadar ateşiniz kalıcılığını sağlamaktadır.
Sıkışan Kapakların Açılması
Ruj, oje gibi sıkışan kapakları bir miktar vazelin ile yağlayıp kaparsanız bir dahaki açma işleminde çok rahatlıkla açılacaktır. Vazelinin kayganlaştırıcılığı sayesinde sıkışma olmayacaktır.
Makyaj Temizliğinde
Özellikle makyaj temizliğinde vazelin sürülen bir pamukla tüm makyajınızı silerek çıkarabilirsiniz.
Allık Olarak Kullanımı
Vazeline toz allık karıştırarak allık olarak kullanabilirsiniz. Bu şekilde yapılan allık gün sonuna kadar yanaklarda kalıcılık sağlamaktadır.
Mobilya Cilalamakta Kullanılır
Bir miktar vazelini bir beze sürelim ve mobilyalarımızı bu bez ile ovarak silelim. Mobilyalar vazelin ile çok güzel parlar ve cilalanır. Mobilyalardaki lekeli olan yerlere vazelin sürün ve bekletin. Bir miktar bekleme yaptıktan sonra çizik ve lekeli yerler cilalanır ise çok daha verimli sonuç alırsınız.

Vazelinin yüzlerce kullanım alanı vardır. Biz sizler için en önemli olan ve en çok kullanılan konulara değindik. link verdiğimiz makalelerimiz de konuları çok daha ayrıntılı ve detaylı bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok