Vazelinin Tırnaklara Faydası - kadinvsaglik.com

Vazelinin Tırnaklara Faydası

Vazelinin Tırnaklara Faydası

Vazelinin Tırnaklara Faydası

Güçlü ve güzel görünen tırnaklar ancak özel bakımla mümkündür. Tırnaklarınıza ne kadar bakarsanız o derece güzel görüneceklerdir. Bir kadının ellerinin güzel görünebilmesi birazda tırnaklarının güzel görünmesi ile alakalıdır.
Tırnak bakımı için güzellik salonlarına gitmek için vaktiniz yok ise evde de kendi bakımınızı yapabilirsiniz. En azından tırnaklarınızın ihtiyacı olan nem dengesini sağlayarak bu bakıma yardımcı olabilirsiniz. Vazelin mineral yağlardan oluşan güçlü bir nemlendirici ve tırnaklarınızın beslenmesini sağlayan güçlü bir besin kaynağıdır. Evde televizyon karşısında en azından elinize bir miktar vazelin sürerek vazelin tırnak bakımı sağlamış olursunuz. Elleriniz için de çok faydalı olan vazelin ile el deriniz de güçlenmiş olur. Tırnak kırılması nedenleri vitaminsizlik, kansızlık gibi bir çok nedene bağlıdır. Bu konu ile ilgili yazdığımız makalemiz ilginizi çekebilir.
Vazelin Tırnak Bakımı

Vazelin Tırnak Bakımı

Vazelinin tırnaklara faydası öncelikle tırnaklarınızı beslemesidir. Sağlıklı olan tırnaklar kolay kolay kırılmazlar. Vazelinin suda erimeme özelliği vardır. Yani ellerinize vazelin sürerek iş yaparsanız, su ile temasında tırnaklarınız daha az zarar görecektir.
Tırnak diplerindeki deri tırnakların bakterilerden korunmasını sağlar. Manikür yaparken özellikle bu derinin alınmaması gereklidir. Elinize bir miktar vazelin sürerek tırnak dibindeki derinin yumuşamasını sağlayarak geri doğru iterek daha güzel görünmesini sağlayabilirsiniz.
Vazelin sürülen tırnak daha parlak ve güçlü olur. Mineral yağlar tırnakların bakımını en iyi şekilde yapan çok güçlü yağlardır. Mutlaka yatmadan önce ellerinize vazelin sürerek yatarsanız ellerinizin ve tırnaklarınızın bakımını en iyi şekilde yapmış olursunuz.
Vazelin Tırnak Uzatır mı

Vazelin Tırnak Mantarına İyi Gelir mi

Antiseptik özellikte olan vazelin tırnak hastalıklarının geçmesinde çok faydalıdır. Özellikle tırnak mantarı tedavisinde vazelin kullanılmaktadır.
Egzama tedavisinde de kullanılan vazelin ile elleriniz her gün düzenli ovulur ise devamlı kullanılmak şartı ile egzama şikayetlerinin azaldığını göreceksiniz. Tırnak mantarı bir tür bakteridir ve tırnak diplerine yerleşerek burada çoğalırlar. Zaman içerisinde tırnaklara yayılan mantar tırnaklarda deformasyona neden olurlar. Antiseptik özellikte olan vazelin eğer düzenli ellere ve tırnaklara sürülür ise tırnak mantarı oluşumu engellenmiş olur. Aspirin vazelin karışımı ayak çatlaklarından nasıra kadar bir çok el ve yak sorunu için faydalıdır. Tırnak mantarı içinde çok faydalı olan bu karışımın nasıl yapıldığını anlattığımız makalemiz size ayrıntılı bilgi vermektedir.
Tırnak mantarı olan tırnaklar öncelikle sıcak su içerisinde bekletilerek yumuşatılmalı ve üzerlerine aspirin vazelin karışımı sürülerek bekletilmelidir. Ayaklarda ise mutlaka aspirin vazelin karışımı sürüldükten sonra temiz bir çorap giyerek yatarsanız tırnağınızın mantardan çok kısa sürede kurtulduğunu göreceksiniz.

Vazelin Tırnak Uzatır mı

Tırnaklar kırıldıkları ve bakımsız kaldıkları için uzamazlar. Bakımı düzenli yapılan tırnaklar daha kısa sürede uzar ve kırılmazlar. Ellerinize ve tırnaklarınıza her gün düzenli sürülen vazelin sayesinde tırnaklarınız besleneceğinden daha güçlü olacaktır. Güçlü tırnak kırılmaz ve daha çabuk uzar. Ellerinize sürdüğünüz vazelin deri altına girerek oradaki hücrelerin beslenmesini sağlamaktadır. Tırnak köklerinin de beslenmesini sağlayan bu mineral yağlar sayesinde tırnaklarınız çok daha çabuk ve güçlü bir şekilde uzayacaktır.

Hiç yorum yok