Vazelinin Kaşa Faydaları - kadinvsaglik.com

Vazelinin Kaşa Faydaları



Vazelinin Kaşa Faydaları

Vazelin Kaş Çıkarır mı?

Kadınların yüzüne anlam katan kaşlarında bakıma ihtiyacı vardır. Eğer kaşlara uygun bir bakım sağlanmaz ise dökülür. Zamanla kaş tellerinizin daha inceldiğini ve seyreldiğini fark edersiniz. Bazen kaşlar yanlış alımlardan dolayı küser ve büyümezler. Bir çok kadın kaşlarını inceltirler ve sonrasında gürleştirebilmek için çok çaba göstermek zorunda kalırlar. Bir çok kaş bakımında kullanılan serum ve bakım kremlerinin içeriğinde de vazelin vardır. Vazelin sadece kaş ve kirpik bakımında değil bir çok cilt bakım malzemesinin ana maddesi olarak işlev görmektedir. Yanık ve yara kremlerinin dahi ana maddesi olarak kullanılan vazelin içerisindeki mineral yağlar sayesinde bir çok kozmetik malzemesinde kullanılmaktadır. Akşamları yatmadan kaşlar üzerine sürülen vazelin sayesinde kaşlar daha gür ve sık çıkmaya başlayacaktır. Sabah kalkınca da sürebileceğiniz vazelin makyaj yapılmadan öncede sürülebilir.
Vazelinin Kirpiklere Faydası adlı makalemizde kirpik uzatma ve gürleştirme konusunda ne kadar önemli olduğunu detayları ile anlattık. İlginizi çekeceğini umuyoruz.
Vazelin Kaş Çıkarır mı?

Vazelinin Kaşa Faydaları

Bir çok kişinin merak ettiği, Vazelin kaş çıkarır mı? Vazelin kaşlara iyi gelir mi? gibi sorular sorulmaktadır. Vazelin içerisindeki mineral yağlar ile sürüldüğü deride deri altına girerek oradaki kıl köklerini besler. Saç bakımında, kirpik uzatmakta ve gürleştirmekte de kullanılan vazelin kaşlara da iyi gelmektedir. Vazelin dökülen kaşlara sürüldüğünde oradaki kıl köklerinin içine girerek beslenmesini sağlamaktadır. Özellikle kaş çıkarmakta çok fazla kullanılan vazelinin kaşlara faydası çok fazladır. Kaşlara sürülen vazelin kaş köklerine girer ve besler. Zamanla dökülmüş kıl köklerini beslediği için incelmiş ve seyrelmiş kıl kökü daha gür çıkar. Dökülmelerden dolayı olan açıklıklardaki kıl kökleri canlanmaya başlayarak dökülmüş alanlardan kıl çıkmaya ve kaşınız gürleşmeye başlayacaktır.
Vazelinin kaşa faydaları kaş bakımından daha fazladır. Makyajınızı yaparken vazelini kaşlarınıza sürerseniz kaşlarınız daha parlak görünmektedir. Aynı zamanda da vazelin sürülen kaşı bir kaş tarağı ile şekillendirirseniz kaşlar şeklini bozmadan tüm gün tarandığı gibi kalmaktadır. Genelde dağınık kaşları olan kişilerin mutlaka yapmaları gereken bu yöntem kaş şekillendirme konusunda oldukça başarılıdır.
Vazelin Kaşa İyi Gelir mi?

Vazelin Kaşa İyi Gelir mi?

Vazelinin kaşa faydaları sadece gürleştirmek ve kaş dökülmelerinde kaşları beslemek dışında daha bir çok konuda faydası vardır. Kaşlara sürülen vazelin aynı zamanda da antibakteriyel özellikte olduğu için cilt içerisine yerleşen bakterileri öldürme görevi de yapmaktadır. Bazı bakteriler cilt içerisine yerleşerek oradaki kıl köklerinin içerisine girerek çevredeki yağ dokuları ile beslenirler. Zamanla oradaki kıl kökünün dökülmesini sağlayan bakteri eğer öldürülmez ise kaşlarda bölgesel dökülmelere ve sivilce oluşumlarına neden olmaktadır. Vazelin antibakteriyel özelliği ile kaşları mikroplardan da arındırmaktadır.
Vazelinin kaşlara faydası, kaş alma esnasında da kullanılıyor olmasıdır. Kaşlar alım işlemine girmeden önce vazelin ile silinmelidir ve bekletilerek alınmalıdır. Kaş köklerini yumuşatan vazelin ile kaşlar daha rahat alınırlar. Aynı zamanda vazelin sürülerek alınan kaş derisi kızarmaz ve şişme yapmaz.  Kaş alım işlemi bittikten sonrada kaşlara mutlaka sürülmelidir.
Vazelin cildi beslediği için kaşlarla birlikte göz kapaklarına da sürülür ise göz kapağındaki kırışıklığı alır ve göz kapaklarını da besler.

Hiç yorum yok