Vazelinin Kirpiklere Faydası - kadinvsaglik.com

Vazelinin Kirpiklere Faydası

Vazelinin Kirpiklere Faydası

Vazelin Kirpik Uzatır mı

Kadınların yüzüne anlam katan ve güzelliğinin bir parçası olan gözlerin en değerli parçası kirpiklerdir. Güzel, uzun ve gür kirpikler kadın güzelliğine güzellik katmaktadır. Kirpiklerin daha uzun ve gür görünebilmesi için makyaj malzemelerinden yardım alınır. Doğal ve güzel kirpiklerin olabilmesi için kirpiklerinizin bakıma ve beslenmeye ihtiyacı vardır. Bir çok kirpik bakımında kullanılan yağlar ve serumlar olduğu gibi vazelinin kirpiklere faydası en az onlar kadar çoktur. Vazelin içerisindeki etken maddeler ile faydaları saymakla bitmeyecek bir kremdir. Vazelin yara, yanık, kırışık önleyici ve bir çok bakım kremin içerisinde ana madde olarak bulunmaktadır. Vicks içerisinde de bulunan vazelin bir çok kremin ana maddesi olarak işlev görmektedir. Kirpik uzatmak için vazelinden faydalanmak da içerisindeki mineral yağlardan dolayı çok etkilidir. Antibakteriyel yapısı ile vazelin bir çok deri hastalığını tedavi ettiği gibi şampuandan tutunda cilt bakım ürünlerinin ana maddesi olarak işlev görmektedir. Çok hesaplı olması ve bunca maddenin içeriğinde olması sebebi ile tek başına da kullanılan vazelin sadece kirpik değil, kaş, cilt ve saç bakımında da çok etkilidir.

Vazelinin Kirpiklere Faydası

Vazelin içerisindeki mineral yağlar ile kirpik köklerine girer ve kirpik köklerini besler. Daha dolgun ve uzun kirpiklere vazelin krem ile erişmeniz mümkündür. Vazelin kirpik uzatır mı sorusu çokça sorulan sorulardandır ve kirpik uzatmak için vazelin en çok etkili serumlardan daha etkili besleme yaparak hem kirpiklerin uzamasını hemde gürleşmesini sağlamaktadır. Vazelin krem ile beslenen kirpikler kolay kolayda dökülme yapmaz. Kıl köklerini besleyen mineral yağlar sayesinde kökler kuvvetlenir ve sağlık kazanır. Dökülme durur ve kirpik kökleri daha da sağlık kazandığı için kirpiklerin uzamasını sağlar. Kirpikler beslenmediği için dökülür ve her çıkan kirpik daha kısa çıkar. Ağaçlar gibi düşündüğümüzde sulanan ağaç büyür ve boy atar. Beslenmeyen kurak yerde yetişen ağaç fidanı daha kısa ve cılız olur. Kirpiklerde aynı ağaç fidanları gibi beslenmeli ve kuvvetlenmelidir. Vazelin içerisindeki mineral yağlarla kirpikler için çok etkili bir besleyicidir. Kirpik bakımı haricinde vazelinin kirpikler için olağan üstü bir faydası da tedavi edici olmasıdır. Antiseptik olan vazelin bir çok deri hastalığını tedavi etmektedir.  Bazı bakteriler deri içerisine sinsice girerek oradaki kıl köklerine yerleşmektedir. Burada yerleşen bakteri zaman içerisinde de yağ bezelerinden beslenerek büyür ve çoğalırlar. Kirpik dökülmesinin asıl sebebi de bu deri içerisine yerleşen bakterilerdir. Örneğin göz çıbanı da bu bakterilerden biridir. Göz çıbanı oluşumu bir tür bakterinin deri içerisine girmesi ve burada kendine kirpik köklerine yerleşmesi sonucu kirpik köklerindeki yağlardan beslenerek çoğalmasıdır. Gözümüzde arpacık çıkması derken aslında gözümüzde bir bakteri cinsi büyümüş ve kirpik kökünde beslenerek çoğalmış demektir. Bir çok farklı bakteri cinsi vardır ve bu bakteriler havadan, rüzgardan, tozdan ve bir çok dış etkenden gözlerimizi koruyan kirpiklerin içerisine yerleşerek kirpiklerimizin sağlığını tehdit etmektedirler. Kirpiklerimiz eskisi gibi sağlıklı ve gür değil ise mutlaka bu tür bir durum ile karşılaşılmış demektir. Kirpiklere vazelin sürülmesi de işte tam bu noktada çok etkilidir. Vazelinin kirpiklere faydası sadece uzatmak ve gürleştirmek noktasında değildir. Vazelin içerisindeki mineral yağlar deri içerisine girerek kirpik köklerine ulaşır ve buradaki bakterileri öldürme görevi de üstlenir. Mikrop öldürücü olan vazelin oradaki mikroplarla savaşır ve mikropları öldürerek oradaki hastalığı da tedavi eder. Kirpiklerinizin köklerindeki bu oluşum tedavi edildiği için ve aynı zaman içerisinde içerisindeki mineral yağlar sayesinde kirpik kökleri beslendiği için vazelinin kirpiklere faydası tartışılmaz derecede çoktur. Kirpik uzatmak için alınan serumlar sadece besleme görevi yapar iken bu hesaplı merhem sayesinde kirpikler bir yandan beslenir bir yandan da tedavi edilerek asıl sorun yok edilmiş olur.

 

Kirpik Uzatmak İçin Vazelin

Kirpik uzatmak için vazelini eliniz ile uygulayabilirsiniz. Elimize bir parça vazelin alalım ve kirpiklerimizin üzerine akşam yatmadan vazelini uygulayalım. Kirpikler vazelin ile beslenecek ve daha gür çıkacaktır. Akşam yatmadan mutlaka kirpikleri beslemeli ve vazelin krem ile yağlamalısınız. Bu işlemi bir rimel fırçası yardımı ile de yapabilirsiniz. Rimel fırçasını iyice temizlemek gereklidir. Bu yüzden de önce peçete ile silelim ve bir miktar su içerisine koyarak bekletelim. Bir iki saat sonra çıkaralım ve gene bir kağıt peçete ile fırçayı iyice temizleyelim.  Temizlenen fırçaya vazelinden bir miktar alarak kirpiklerimize rimel sürer gibi sürelim. Bu işlemi rimel fırçası ile çok rahat uygulamak mümkündür. Kirpik uzatmak için vazelin uygulandığı gibi gürleştirmek içinde uygulanmaktadır. Kadınların vazgeçilmezi saçlarının bakımında da çok faydalı olan vazelinin saça faydaları adlı makalemizde bu konuyu detayları ile verdik. Vazelin saç, kaş, cilt, yüz, tırnak ve kırışık bakımında da uygulamak çok faydalıdır. Kırılan tırnakların kırılmasını önler ve kuvvetlendir. Saç dökülmelerini durdurur ve saçlı derideki tüm deri hastalıklarını tedavi eder. Yüz için uygulandığında kırışıkları gidererek güzün sarkması engellenir. Aynı zamanda sivilce gibi deri hastalıklarını da iyileştirici etkisi vardır. Vazelin sayılamayacak kadar çok faydası olan bir krem olup kirpik bakımı için mutlaka kullanılması gereken eşsiz bir kremdir.


Vazelin Kirpik Gürleştirir mi?

Vazelin kirpik uzatır mı? Vazelin kirpik gürleştirir mi? Vazelinin kirpiklere faydası çok sorulan sorunların başında gelmektedir. Yukarıda sizlere kirpik uzatmak için vazelinin faydalarını anlattık. Vazelin kirpikleri uzatmakla kalmaz gürleştirmekte de faydalıdır. Vazelin mineral yağlarla kirpik derisinden içeri girerek kirpik köklerini besler ve hem uzatır hem de gürleştirme etkisi yapmaktadır. Sadece beslemekle kalmaz deri içerisinde yerleşmiş olan bakterileri de öldürerek  hastalığı da tedavi eder. Bilinmelidir ki mikro organizmalar deri içerisinde sinsice yerleşirler ve özellikle kıl köklerine yerleşerek oradaki yağ tabakasından beslenerek büyürler. Göz çıbanı da onlardan biridir. Gözlerde kirpik köklerinde yerleşen bakteri zamanla kök çevresindeki yağlardan beslenir ve büyümeye başlayarak içerisinde iltihaplı bir kesecik oluşturur. Bu kesecik zaman içerisinde şişerek göz çıbanı oluşturur. Bazı  bakterilerde gene kirpik köklerine sinsice yerleşir ve kirpiklerin zaman içerisinde dökülmesini sağlarlar. Bu tür deri hastalıklarını tedavi etmekte de vazelin çok faydalı bir merhemdir. Bir çok deri merheminin ana maddesi olan vazelin antiseptik özelliği ile deri hastalıklarını tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Kirpik köklerindeki dökülmeyi tetikleyen hastalıkları tedavi eder, kirpik köklerini besler ve sağlık kazandırır, sağlıklı kirpik kökleri kirpiklerin uzamasını sağlar, dökülmelerle seyrelen kirpik kökleri ise vazelin merhem sayesinde güçlenir ve gürleşerek eski görünümünüze kavuşur. Aynı zamanda zayıf kirpik telleri de daha kalın ve sert çıkarak daha sağlıklı ve gür kirpiklere kavuşmanız sağlanır.

1 yorum: