Vazelin Pişiğe İyi Gelirmi - kadinvsaglik.com

Vazelin Pişiğe İyi Gelirmi

Uni Baby Vazelin

Vazelin Pişiğe İyi Gelir mi

Bebek Vazelini

Bebeklerin hassas ciltleri için üretilmiş olan uni baby vazelin bebeklerde pişik ve egzama dahil bir çok deri hastalığına iyi geliyor. Yara ve yanık tedavisinde kullanılan bir çok kremin ana maddesi olan vazelin antiseptik özelliği ile bebekleri bir çok deri hastalığından korumuş oluyor. Uni Bayb Vazelin içerdiği B5 ve E vitamini ile zenginleştirilmiştir. Bebeklerin tüm ciltlerine, el, ayak ve yüzüne sürüldüğünde mükemmel bakım ve yumuşaklık sağlar. Boya maddesi içermeyen uni baby vazelin ciltteki çatlakları ve kurumaları gidermekte yardımcı bakım ürünüdür. Bebekler için özel üretilen bebek vazelini daha yumuşak bir yapıya sahiptir.
Vazelin Sivilce tedavisinde de kullanılan bir krem olup özellikle bebek vazelini kullanmanız yüz bakımında çok faydalıdır. Bebek vazelini çok iyi bir kırışık önleyicidir ve cildi çok iyi beslediği için kırışık oluşumunu geciktirmektedir. Sivilce tedavisi için hazırladığımız maskeler ilginizi çekebilir. Saç bakımı, kaş ve kirpik bakımında da çok etkili bakım sağlamaktadır.

 

Vazelin Pişiğe İyi Gelirmi

Pişik bir çok bebeğin sorunu halini almış çok can sıkıcı bir durumdur. Bebek altına yaptığında hemen koşar altını yıkarsın. Altı pişik olan bebeğin canı yanmasın diye bir sürü pişik kremi sürülür. Islak mendillerle bebek altları temizlenir ama bir türlü pişik oluşumuna çare bulunmaz.
Bebek Vazelini
Pişik oluşumu bebeğin kakasından dolayıdır. Bebek kaka yaptığında, kaka içerisindeki mantar ve asitler pişiğe neden olur. Bebek kaka yaptığında bu deriye yerleşir ve pişik oluşumuna neden olur. Pişik önleyici ve tedavi edici kremler sürülür ve bu kremler cilt tarafından hasarlı deriyi tedavi ederler. Fakat bebek yeniden kaka yaptığında pişik daha geçmeden yeniden aktif hale gelir. Fakat vazelin sürülen pişik bölgesi vazelinin antiseptik özelliği ve yara iyileştirici etkisi ile tedavisi yapılıyor. En önemlisi de vazelin cilde sürüldüğünde yağlı bir tabaka oluşturuyor. Bu tabaka bebeğin poposu ile kaka arasında kalkan oluyor. Bu şekilde de bebeğin cildine temas edemeyen kakadan bebeğin poposu etkilenmiyor. Pişik daha oluşamadan önlenmiş oluyor. Vazelin içerisindeki mineral yağlar suda erimez ve okside olmazlar. Bu yüzden de vazelin pişik olan yere sürüldüğünde cildi besler ve dışarıdan gelen etkilerin cilde geçmesine engel olurlar. Normal vazelin kullanabileceğiniz gibi bebek vazelini de uygulayabilirsiniz.

Vazelin Pişik

Vazelini pişik olmuş bebek cildine sürmeden önce bebeğin cildi temizlenir. Bebeğin sadece poposu değil tüm pişik olan hassas derisine uygulayabilirsiniz. Vazelin deri tarafından emilerek içerisindeki mineral yağlar ile bebeğin derisi beslenmiş olur. Ayrıca bebek cildine sürülen vazelin özellikle popoda oluşan pişiklerin tedavisinde çok etkilidir. Vazelin bebek ile kaka arasında yağlı bir tabaka oluşturduğu için kakadaki mantarların ve bakterilerin bebeğin cildine yerleşmesini engellemektedir. Bir çok kremin yapamadığı etkiyi vazelin pişik tedavisinde tek başına yapmaktadır. Sadece bebek vazelini pişik önleyici ve tedavi edici değil bebeklerde vazelin egzama şikayetlerini de engellemektedir.
Vazelin Egzama

Vazelin Egzama

Egzama gibi hastalıklarda genetik yatkınlık büyük rol oynamaktadır. Bunun yanında egzama çevresel faktörlerle de oluşabilmektedir. Bebeğin anne karnındaki kalış dönemine, doğum süresine, doğum şekline, anne ve babanın evde sigara içip içmediğine varana kadar bir çok faktör bebekte egzama yapabilmektedir. Anne ve babada yada kardeşlerde egzama var ise bebekleri egzamandan kokuma amaçlı bebek cildine vazelin egzamadan kokuma amaçlı kullanılabilmektedir. Deri kuruluğu ve kaşıntı için özellikle çok faydalı olan vazelin çok iyi bir nemlendiricidir. Nemlendiricilerin egzamayı koruduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Egzama bebek cildinde enfeksiyonlu hastalıklara yol açabilen çok dikkat edilmesi gereken çok önemli bir rahatsızlıktır. Bebek cildi egzama yüzünden pul pul dökülür ve kaşınarak bebeği rahatsız eder. Egzama geçirme riski yüksel olan bebeklerde 6 ay devamlı uygulanan vazelin egzama riskini engellediği görülmektedir. Egzama genelde dirsek, diz, bacak, boyun ve yüzde görülmektedir. Vazelin, Northwestern Üniversitesi uzmanlarının yaptığı araştırma sonucu kaşıntılı deri hastalıklarını önlemekte kullanılan yedi yağdan biri olarak belirlenmiştir.

Hiç yorum yok