Vazelin Sivilcelere İyi Gelirmi - kadinvsaglik.com

Vazelin Sivilcelere İyi Gelirmi

Vazelin Sivilcelere İyi Gelirmi

Vazelin Sivilce Geçirirmi 

Vazelin ham petrolden elde edilen renksiz, kokusuz suda erimeyen, okside olmayan mineral yağdır. Vazelin antiseptik özelliğinde olan yara ve yanıklarda kullanılan merhemlerin ana maddesidir. Bir çok cilt bakımı ürününün içerisinde olan vazelin sivilce tedavisinde de kullanılmaktadır. Vazelin Yüze Sürülürmü? Yüz bakımı için çok daha detaylı anlattığımız makalemiz vazelinin yüz bakımında kullanılış şekillerini anlatmaktadır. Yüzde Sivilce Neden Çıkar?

Vazelin Sivilcelere İyi Gelirmi

Vazelin cilt nemlendiricisi olarak kullanılan merhemlerin ana maddesi olarak kullanıldığı gibi tek başına da cilt nemlendiricisi olarak kullanılmaktadır. Yüksek mineral yağ içerdiği için cilt hücrelerine girerek beslemektedir. Antiseptik olan vazelin sivilcelere iyi gelir, sivilceleri geçirir. İçerisine antiseptik yağ ilavesi ile merhem yapılan vazelin sivilce merhemi olmaktadır. Bir çay kaşığı limon yağı, 2 çay kaşığı da vazelini karıştırın ve sivilceli olan bölgelere bu oluşturduğunuz vazelin yüz maskesini sürün bir hastaya kadar sivilcelerin bulunduğu bölgedeki sivilcelerin azaldığını göreceksiniz. Sivilce olan yerler çok iyi temizlenmeli ve yıkanmalıdır.
Vazelin Yüz Maskesi

Vazelin Yüz Maskesi

  • 1 çay kaşığı limon yağı
  • 2 tatlı kaşığı vazelin
Bir kap içerisine bu karışımı koyalım ve ikisini iyice karıştıralım. Sivilcelenme eğer yüz bölgesinde ise buhar banyosu ardından temiz cilde sürmek çok faydalıdır. Eğer buhar banyosu yapma imkanınız yok ise banyo sonrası cildinizi bu karışımı sürmek çok etkilidir.
  • 1 çay kaşığı ardıç katranı
  • 2 tatlı kaşığı vazelin
Bu karışımıda gene iyice karıştırak güzelce karıştırın ve sivilceli olan bölgelerinize sabah akşam sürün. Bir hafta içerisinde sonuç almaya başlayacaksınız.
  • 1 çay kaşığı lavanta yağı
  • 1 çay kaşığı acı elma yağı
  • 3 tatlı kaşığı vazelin
Bir kaç içerisine bu karışımı çok iyi karıştırarak merhem yapınız ve temiz cildinize sabah akşam ve mutlaka banyo sonrası sürünüz. Cilt lekelerinize yok eden bu karışım sivilce oluşumlarını da tedavi etmeye yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok