Vazelinin Yüze Sürülürmü - kadinvsaglik.com

Vazelinin Yüze Sürülürmü

Vazelinin Yüze Faydaları

Yüze Vazelin Sürülürmü

Vazelin yoğun kıvamda ham petrolden üretilmiş, renksiz bir tür mineral yağdır. Bir çok kozmetik ürününün ana maddesi olarak kullanılan vazelin, en çok cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır. Bir çok yara ve yanık tedavisinde kullanılan merhemin ve cilt bakım ürünlerinin ana maddesi olarak kullanılmaktadır. Sayılamayacak kadar çok faydası olan vazelinin yüze faydaları da çok fazladır. Yüze vazelin sürmek, yüzde bir çok problemi tek bir kremle halletmek demektir. En başta vazelin çok iyi bir nemlendiricidir. Kırışık önleyici kremlerin içeriğinde  kullanılan vazelin cildi besler. Göz altı kırışıkları için yatmadan göz kenarlarına sürülen vazelin buradaki cildi çok iyi besler ve yüzdeki kırışık oluşumlarını gidermekte çok yardımcıdır. Alna ve boynada sürülen vazelin buradaki kırışık oluşumlarının giderilmesinde de çok etkilidir. Mineral yağlar deri tarafından emilir ve cilt bu sayede beslenerek sağlık kazanır.
Vazelinin Yüze Faydaları
Yüze vazelin sürmek en başta cildinizi nemlendirmeye ve kuruluğunu almaya yaramaktadır. Kuruyan cilt zamanla kırışmaktadır. Yüzü ne kadar nemlendir ona ne kadar iyi bakarsanız kırışmasını o derece önlemiş olursunuz. Bir çok kremin ve yüz bakım ürününün ana maddesi olarak kullanılan vazelin tek başına kullanıldığında da cildi son derece iyi besler ve nemlendirir.Vazelin renksiz ve kokusuz bir kremdir ve içerinize ne katılır ise onun kokusunu alır. Satılan gül kokulu gibi vazelinlerin içerisine gül yağı konmaktadır ve bu sayede gül kokusu gelmektedir. İstenir ise vazelinin içerisine lavanta yağı, karanfil yağı, gül yağı gibi faydalı yağlar da koyarak vazelinin hem güzel kokmasını hemde daha faydalı olmasını sağlayabilirsiniz.
Kuru ciltler için özellikle her gün kullanılmalı ve cildin beslenmesi vazelin ile sağlanmalıdır. Vazelini elinize alın ve elinizin ısısıyla yumuşatın. Yumuşak olan vazelini yüzünüze özellikle gece yatmadan önce sürerseniz cilt kuruluğunu giderir ve cildinizi besler. Benmari usulü ile sıcak bir su içerisinde de eriterek uygulamak cildinizi beslemekte çok faydalıdır. Yağlı olan yüze vazelin sürmeden önce yüz güzelce yıkanmalı ve yağdan arınmış temiz cildinize vazelin o şekilde uygulanmalıdır.

Vazelinin Yüze Faydaları

Yüz bakım ürünü olarak kullanılan vazelin yüz için bir çok alanda da kullanılmaktadır. Yüz için kirpiklere vazelinin faydaları ve vazelinin kaşa faydaları çok fazladır. Kaş ve kirpik bakımında kullanılan vazelin kirpik ve kaşları beslemekte ve gürleştirerek seyrekliğini gidermektedir. Bu konuda yazdığımız makalelerimizde ilginizi çekebilir. Vazelin yüze faydaları beslemek, korumak, kırışık gidermek dışında yüz bakımında da kullanılmaktadır. Tüm cilt maskelerinin içerisine koyacağınız vazelin sayesinde cilt maskelerinin yüzde daha sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle antiseptik yağlar cilde çok faydalıdır ve biraz vazelin ile karıştırılıp cilde sürülür ise en güzel kremden daha faydalıdır.

Vazelin Dudak Koruyucusu

Dudak koruyucu olarak sürülen vazelin dudaklardaki çatlamaları alır ve dudakları besler. Soğuk ve rüzgarlı havalarda  kurumuş olan dudakları besler ve dudak renginin pembe bir görünüme kavuşmasını sağlar. Aynı zamanda da dudak dolgunlaştırıcı olarak kullanılmaktadır. Diş fırçası ile dudaklar ovularak, dudakların dolgunlaşması sağlanmaktadır.

Makyaj temizliğinde yüze vazelin sürmek

Yüze faydaları sonsuz olan vazelin cildi beslemesinin yanında çok iyi bir makyaj temizleyici olarak da kullanılır. Bir pamuk üzerine sürülen vazelin yüzdeki tüm makyajı temizlerken bakımını da yapar.
Allık sabitleşici olarak kullanılan vazelin toz allık ile karıştırılıp yüze sürüldüğünde allık gün boyu yanaklardan çıkmaz.


Vazelin Sivilcelere Sürülürmü

Sivilcelere vazelin sürülür mü? Sivilceli yüzler için vazelin ile bir cilt bakım ürünü yapabilirsiniz. Vazelin antiseptik özelliklerdedir ve mikrop öldürmektedir. Vazelin içerisine bir miktar limon yağı koyarak yüzdeki sivilcelere vazelin sürerseniz sivilce oluşumlarını önlemiş olursunuz.


Vazelin cilt lekelerine sürülür mü?

Vazelin tüm deriyi beslemekte kullanılmaktadır. Ayakkabı derisini bile parlatabilen vazelin tüm deri malzemelerini beslemektedir. Yüz derisini de çok güzel besleyen ve bakımını sağlayan vazelin cilt lekelenmelerini de önler. Cilt renginin açılmasını sağlayan vazelin güneş lekelerinin de kaybolmasında yardımcıdır.


Vazelin güneş kremi olarak kullanılırmı?

Vazelin ultraviyole ışınlara karşı cildi koruduğu düşünülmektedir ve yüze sürülerek dışarı çıkıldığında cildi korumaktadır. Güneşin zararlı ışınlarının cildinize zarar vermesini engellediği düşünülen vazelin güneşe çıkarken cildinize sürmek çok faydalıdır.

Saç Boyarken Yüze Vazelin Sürmek 

Saç boyama işlemi sırasında önceden alnınıza, boynunuza, kulağınıza vazelin sürerseniz, boyama işlemi sırasında boya değse bile cildinizde leke yapmaz.


Hiç yorum yok