Vazelinin Cilde Faydaları - kadinvsaglik.com

Vazelinin Cilde Faydaları

Vazelinin Cilde Faydaları

Vazelinin Cilde Faydaları

Vazelin  neredeyse tüm evlerde bulunan etkili bir cilt bakım ürünüdür. Cilt bakım ürünlerinin bir çoğunun içerisinde olan aynı zamanda da eczanelerde satılan yara ve yanık tedavisinde kullanılan merhemlerin bir çoğunun ana maddesi olarak kullanılmaktadır. Faydaları çok bilinmeyen vazelinin en çok faydası cilt üzerinedir. Dünya üzerinde ilk yapılan cilt bakım ürünü vazelin ve kömür tozundan üretilmiştir. Bu makalemizde sizlere vazelin cilt lekelerine iyi gelirmi? Vazelin Kuru ciltlere iyi gelirmi? Vazelin cilde sürülürmü? gibi sorularınızı cevaplayacağız.
Vazelin ham petrolden üretilen içerisinde mineral yağlar bulunan antiseftik özellik taşıyan harika bir kremdir. Tıp alanında da çok kullanılan vazelin özellikle kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Bu kadar faydalı olan bu krem bir çok marka tarafından farklı isimlerle piyasada satılmaktadır. Vazelin her türlü cilt sorunu için çok faydalıdır. Neredeyse bütün cilt sorunları için etkili, vazelin cilt bakım kremi yapılabilmektedir.
Vazelin Cilt Lekelerine İyi Gelirmi

Vazelin Cilt Lekelerine İyi Gelirmi

Vazelin çok iyi bir cilt nemlendiricisidir. Cildi besleyen vazelin cilt lekeleri içinde çok etkilidir. Cilt lekelerini gideren etkili yağlar ile kullanıldığında çok etkili bir cilt lekeleri tedavi edicisi olmaktadır. At kestanesi yağı ile birlikte kullanılan vazelin cilt lekelerine iyi gelmektedir. Vazelinle cilt bakımı hem lekeleri hemde kırışık önlemekte çok etkilidir. Akşam yatmadan mutlaka eliniz ile ısıttığınız vazelini cildinize sürerek uyumanız çok faydalı olmaktadır. Vazelin sadece cilt bakımı yapan bir ürün değildir ve cilde faydaları çok fazladır. Sivilce oluşumlarını engeller, cilt pişiklerini çok etkili bir şekilde tedavi eder, Vazelin egzama tedavisinde de kullanılan çok etkili bir kremdir.


Vazelinle Cilt Bakımı

Cildinizi temizleyin ve mümkün ise buhar banyosu yaptıktan sonra bol miktarda vazelini cildinize sürerek yarım saat kadar bekleyin. Yarım saat sonra elinize bir avuç tuz alın ve yüzünüzü bu tuz ile ovarak vazelini yıkayın. Göreceksiniz ki cildiniz bebek gibi yumuşak olacaktır. Tuzla ovma işlemi ölü derileri ciltten atmak içindir.
Vazelin ile istenilen tüm cilt bakım maskeleri yapılabilmektedir. İçerisine konabilen antiseptik yağlar sayesinde cildi beslemek, sivilce oluşumlarını gidermek, cilt lekelerini yok etmek mümkündür.
  • 1 çay kaşığı at kestanesi
  • 2 tatlı kaşığı vazelin
İkisini karıştırın ve akşam yatmadan özellikle cildinize sürün. Cilt lekelerine iyi gelen bu maske aynı zamanda da kırışık önleyicidir.
  • 1 çay kaşığı limon yağı
  • 2 tatlı kaşığı vazelin
Bu maske cilt lekelerini almakla beraber sivilce oluşumlarına da iyi gelmektedir.
Cilt rahatlatmaya yardımcı olan yüz maskeleri adlı makalemiz de sizler için faydalı yüz maskeleri bulunmaktadır.
Vazelin Nemlendirici

Vazelin Nemlendirici

Vazelin kuru ciltler için özellikle sürülmelidir. Kuru ciltleri besleyen vazelin ciltteki pul pul dökülmeleri de önlemektedir. Vazelini sabah kalkınca, akşam da yatmadan önce temiz cilde sürmek ciltteki kuruluğu alarak cildi nemlendirmektedir. Vazelin çok iyi bir nemlendiricidir. Aynı zamanda vazelini benmari usulü ile su içerisinde biraz daha yumuşatarak da kullanabilirsiniz.

Güneş Kremi Yerine Vazelin

Vazelin cildi güneş ışınlarından da korumaktadır. Araştırmalara göre vazelin güneşin zararlı ışınlarının cilde geçmesini önlemektedir. Güneş ışınları ile cilt arasında bir tabaka oluşturmakta ve ışınların cilde ulaşmasını engellemektedir. Bu yüzdende vazelin çok etkili bir güneş kremidir. Bir çok güneş kreminin yapamadığını tek başına yapmaktadır.

Hiç yorum yok