Vazelin Egzamaya İyi Gelirmi - kadinvsaglik.com

Vazelin Egzamaya İyi Gelirmi

Vazelin Egzamaya İyi Gelirmi

Vazelin Egzama

Egzama deride kaşıntı, şişme, kızarıklık gibi belirtiler gösteren bir deri hastalığıdır. Çok fazla çeşidi olan egzamanın en belirgin çeşidi alerjik egzamadır. Nedenleri ve sebepleri  halen çok net bilinmemektedir. Genel olarak kalıtımsal olduğu düşünülmektedir. Egzama bulaşıcı bir hastalık değildir fakat derinin bir yedinde çıktığında başka yerlere de yayılabilmektedir. Egzama genelde alerjik bünyeye sahip kişilerde çok görülen bir hastalık türüdür. Ciltte kalınlaşma ile birlikte çatlaklarda gelişerek görülmektedir. Egzama deride enfeksiyon riskini daha zayıflattığı için egzama tedavisinde amaçlanan kuru cilt, kaşıntı ve enfeksiyon gibi sendromları hafifletilme sidir.
Yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için egzama riski taşıyanlar yada ara ara kendini gösteren kişilerin kendine dikkat etmesi ve özen göstermesi gereklidir. Genelde alerjik bünyeli kişilerin başına gelen bu hastalıkta önemli olan kendini bu hastalıktan koruyabilmektir.
Tedavi sürecinde en pahalı kremler en iyi krem anlamına gelmemektedir. Vazelin çok ucuz bir krem olmasına rağmen bu konuda çok başarılıdır. Antiseptik özelliği olan vazelin yara ve yanık tedavilerinde kullanılan bir çok ürünün ana maddesi olarak üretilmektedir. Aynı zamanda bu özellikleri ile kozmetik sektöründe bir çok nemlendiricinin, cilt bakım ürününün, saç bakım ürününün, kırışık tedavisinde kullanılan ürünlerin içerisinde kullanılmaktadır. Vazelin pişik tedavisinde de kullanılan etkili bir kremdir.
Egzama İçin En İyi Krem

Vazelin Egzamaya İyi Gelirmi

Northwestern Üniversitesi uzmanları yaptıkları araştırmalar neticesinde egzama ve kaşıntılı deri hastalıklarına 7 bilinen nemlendiricinin iyi geldiğini tespit etmişlerdir. Vazelin egzama tedavisinde bu nemlendiriciler inden biri ve en ucuzudur. Vazelini takip eden zeytin yağı ve ayçiçeği yağıdır.Egzama nedeni bilinmeyen ama alerjik bünyelerde daha çok görülen bir hastalıktır. Genelde kalıtımsal olarak geçtiği düşünülen bir hastalık olmasına rağmen dış etkenler de neden olabilirler. En çok dirsek, kol, bacak, boyun ve yüzde görülen bu hastalık şiddetli kaşıntı, şişme ve kabarma ile kendini göstermektedir. Araştırmalara göre nemlendiricilerin egzama gibi deri hastalıklarına karşı cildi korumaya yardımcı olduğu düşünülmektedir. İçerisinde Parfüm gibi kimyasallar olmayan vazelin alerjik bünyeli insanlar için etkili bir nemlendiricidir. Aynı zamanda suda erimeden ve sürüldüğünde dış etkenlerden koruyucu özellik taşıyan vazelin deriyi her türlü her türlü alerjik reaksiyondan korumaktadır.

Vazelin Bebek Egzamasını Önlüyor

Bebeklerde egzama kalıtımsal olabileceği gibi bebeğin doğumu, annenin hamileliği, anne ve babanın sigara içmesi gibi bir çok dış etkenden de etkilenmektedir. Bu etkenlere karşı bebeğin cildine her gün düzenli 6 ay boyunca vazelin sürmek bebeği egzama riskinden koruyor. Anne, baba yada kardeşte alerjik hastalıklar var ise tada egzama geçmişleri yaşanmış ise bebeği bundan korumak amaçlı 6 ay boyunca vazelin ile nemlendirmek bebeği egzamadan korumaktadır.

Egzama İçin En İyi Krem

Vazelin renksiz kokusuz ve içerisinde bir parfüm bulunmadığı için alerjik bünyeli insanları rahatlıkla kullanabilecekleri bir nemlendiricidir. Egzama cildi kurutan bir hastalıktır ve vazelin ile nemlendirilen cilt kuruma yapmaz.
Bazı egzama çeşitleri suyu sevmemektedir. Banyoya girerken egzamalı bölgeye vazelin sürerek girerseniz vazelinin su geçirmeme özelliği olduğu için yarayı sudan korumaktadır. Bu şekilde de su ile temas etmeyen egzamalı yara su toplayıp, iltihaplanma yapmamaktadır. Egzamalı bölge bol vazelin ile yağlanır ise kuru olan cilt bu sayede nemlendirilir ve beslenir. Hastalığın ilerlemesine engel olunmuş olur. Vazelin bilinen en ucuz egzama önleyici krem ve nemlendiricidir. Son derece sağlıklı olan vazelin antiseptiktir. Yara ve yanık tedavisinde de kullanılan ilaçların ana maddesi olarak üretilmekte olup bu özelliği ile egzama için en iyi krem vazelindir.
Saç egzaması için derinin pul pul dökülmesine çok faydalıdır. Vazelin sürülerek masaj yapılan baş derisi vazelin ile beslenmekte ve derideki pul pul dökülmeler önlenmiş olmaktadır. Her banyo öncesi mutlaka yapılması gereken bu yöntemi hastalığın aşırı nüksettiği dönemlerde cildi rahatlatmak ve nemlendirmek amaçlı gün içerinde de yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok