Topuk Çatlaklarına Vazelin Aspirin Karışımı İyi Geliyor - kadinvsaglik.com

Topuk Çatlaklarına Vazelin Aspirin Karışımı İyi Geliyor

Topuk Çatlaklarına Vazelin Aspirin Karışımı İyi Geliyor

Topuk Çatlağına Vazelin

Topuk çatlakları kadınların bir çoğunun sorunudur. Çirkin görünen ayaklara ve kaçan çoraplara sebep olur. Bir kadın için ayak ve topuk bakımı son derece önemlidir. Vazelinin çok iyi bir nemlendirici kremdir ve kuruyan ciltlere kullanmakta çok faydalıdır. Vazelin mineral yağlardan oluşan yara ve yanık tedavisinde kullanılan bir çok kremin ana maddesi ve kozmetik sektöründe de cilt bakımı için kullanılan bir çok kremin içeriğinde bulunan çok faydalı bir kremdir. Sizlere önereceğimiz yol ile yumuşacık topuklara sahip olabilirsiniz.
Vazelin kırışık tedavisinde de kullanılan cilde çok faydalı bir kremdir. Bu konu ile ilgili makalemizde vazelinin cilde faydaları ve kırışık önlemekte nasıl kullanıldığını anlattık.

Vazelin Aspirin Karışımı

Vazelin aspirin karışımı düzenli kullanıldığında topuk çatlaklarını çok kısa bir sürede yok ediyor. Bu tedavide daha ilk kullanımda etkisini görmeniz mümkün olmaktadır. Tamamen iyileşebilmesi için öncelikle devamlı kullanım çok önemlidir. Vazelin antiseptik bir kremdir ve cilde sürmek sadece topuk çatlakları için değil bir çok hastalık ve cilt sorunu için çok faydalıdır.

Vazelin Aspirin Karışımı Malzemeleri

  • 1 kutu aspirin
  • 1 kutu vazelin 
  • Temiz bir çorap
Öncelikle aspirini temiz bir kap içerisinde iyice ezilene ve toz hale gelene kadar dövmemiz gerekiyor. Toz hale gelen aspirini bir kutu vazelin ile karıştırarak bir merhem hazırlıyoruz.  Bu karışımı temizce yıkadığımız ayak topuklarına güzelce yediriyoruz ve üzerine pamuklu bir çorap giyerek yatıyoruz. Her akşam mutlaka yatmadan önce vazelin aspirin karışımını yaparsanız yumuşacık topuklara kavuşabilirsiniz. Çok faydalı olan bu yöntem ayak nasırlarını da yok ediyor.
Vazelin Aspirin Karışımı

Vazelin Aspirin Karbonat

Vazelin aspirin karbonat üçlüsü topuk çatlaklarını geçirmekte harikalar yaratmaktadır. Bir çok uzmanın tavsiye ettiği bu şifalı üçlü tek tek de topuk çatlakları için kullanılmaktadır.
Vazelin Aspirin Karbonat Kürü Malzemeleri
  • 1 kutu vazelin
  • 1 kutu aspirin
  • 4 kaşık karbonat
Biz bir kutu üzerinden tarif veriyoruz fakat siz isterseniz ölçümüzü yarıya da indirerek uygulayabilirsiniz. Aspirini iyice ezip toz taline getirdikten sonra vazelini ve karbonatı da ilave ederek bir merhem hazırlayalım. Bu merhemi temiz yıkadığımız ayaklarımıza akşam yatmadan önce sürelim ve iyice yedirelim. Üzerine temiz çoraplarımızı giyelim ve o şekilde yatalım. İstenir ise gün içerisinde de bu karışımdan ayaklarınıza sürerek ayaklarınızı nemlendirebilirsiniz. Çok faydalı olan bu karışım ile ayaklarınızdaki çatlaklar çok kısa sürede tedavi olur ve tertemiz, pamuk gibi topuklara kavuşmuş olursunuz.

2 yorum: