Vazelin Kırışıklıklara İyi Gelirmi - kadinvsaglik.com

Vazelin Kırışıklıklara İyi Gelirmi

Vazelin Kırışıklıklara İyi Gelirmi

Kırışıklıklara Vazelin

Vazelin bir çok kırışık önleyici kremin içeriğinde ana madde olarak bulunmaktadır. Bir çok tıbbi krem, yara, yanık, cilt bakım kremleri vazelin kullanılarak yapılmaktadır. Antiseptik özelliği olan vazelin sürüldüğü yerdeki cildi iyileştirme etkisine sahiptir. Doğaldır, suda erimez, okside olmaz bir yapısı vardır. Bir yığın para verilerek alınan kırışık önleyici kremlerin çoğu yapılırken ana madde olarak vazelin kullanılmaktadır. İçerisine doğal antiseptik, kan dolaşımını hızlandıran bitki yağları eklenerek çok farklı kremler elde edilmektedir. Kırışıklara vazelin tek başına da etkili olabileceği gibi içerisinde farklı yağ bileşenleri ile kullanmak da çok faydalıdır. Vazelin içeriği mineral yağ olduğu için tek başına bile cildi besleyerek gereken desteği sağlamaktadır. Vazelin kırışıklara iyi gelirmi? Vazelin göz çevresine sürülürmü, Göz altı kırışıkları için vazelin kullanmak faydalı mıdır?
Vazelinin cilde faydalarını sizlere daha detaylı anlattığımız makalemiz de bu konu ile alakalı çok daha ayrıntılı bilgi vermekteyiz.
Vazelin Göz Çevresine Sürülürmü?

Vazelin Kırışıklıklara İyi Gelirmi

Cilt yeterli beslenmediği için kurur ve zamanla kırışır. Aslında iyi beslenen kan dolaşımı hızlı olan bir cilt kolay kolay kırışmaz. Bu yüzden de cildi çok iyi beslemek ve besin takviyesi yani yağlar ile cildi yağlamak gereklidir. Bir kadın erken yaşta cildinin yaşlanmasını istemiyor ise en azından yatmadan önce cildini mutlaka besleyerek yatmalıdır. Günde en az 2 litre su içilmelidir ki cilt içtin kuruması engellensin. Vazelini deri emer ve hücreler bu mineral yağlar ile beslenir. Dünya üzerinde yapılmış olan ilk cilt kremi vazelin ile yapılmıştır. Tek başına bile kırışık önlemekte çok başarılıdır. Yatmadan önce mutlaka vazelin sürülerek yatılmalı ve mümkün ise güneşe çıkmadan vazelin sürülerek çıkılmalıdır. Cildin kırışmasının en önemli etkeni de güneştir. Güneş ışınları ciltte erken kırışma ve yaşlanma sağlarlar. Mutlaka dışarı çıkarken güneş kremi sürün denir ya bu yüzdendir. Vazelin doğal yağlı yapısı ile cildiniz ve güneş ışınları arasında bir kalkan oluşturmaktadır. Aynı zaman da yapılan araştırmalar vazelinin güneşin zararlı ışınları yani ultraviyole ışınlarına karşı cildi koruduğu tespit edilmiştir. Vazelin sürülmeden önce el içerisinde ısıtılmalıdır. Vazelinin erime noktası 38 derecedir ve elimize aldığımız anda elimizin ısısı ile erimektedir. Elimizde yumuşatarak yüzümüzün her yerine ve boynumuz dahil olmak üzere yedirerek vazelin sürülmektedir.

Vazelin Göz Çevresine Sürülürmü?

Vazelin göz çevresine, göz kapağına, kaşlara ve kirpiklere sürüle bilmektedir. Kaş ve kirpik gürleştirmek ve uzatmakta çok faydalıdır. Göz çevresinde oluşan kırışıklıklar genelde mimik kırışıklıklarıdır. Çok mimik yapan insanlarda daha yoğun olan bu kırışıklıklar eğer cilde iyi bakılır ise açılma göstermektedir. Mineral yağlar cilt altına girerek hücreleri beslemektedir. Göz çevresine özellikle banyodan sonra mutlaka sürülmelidir. Gece yatmadan önce vazelin ile masaj yapılarak yedirilmelidir. Krem sürmeden önce cildin temiz olması ve hücrelerin açık olması gereklidir. Sıcak su ile yıkanmış ve iyice kurulanmış olan temiz cildinize vazelin sürerek kısa bir masaj yaparsanız buradaki kan dolaşımını da hızlandırmış olursunuz.
Göz Altı Kırışıklıkları İçin Vazelin

Göz Altı Kırışıklıkları İçin Vazelin

Göz altı kırışıklıkları için vazelin uygulaması çok faydalıdır. Vazelinin yara tedavisinde kullanılmakta ve morluklar içinde etkili olmaktadır. Vazelinin içerisine bazı şifalı yağlar ekleyerek kullanmakta çok faydalıdır. Evde kendiniz vazelin ile cilt bakımı maskeleri yapabilirsiniz. Vazelin bu yağların daha kalıcı olmasını sağlar ve doğal nemlendirici olma özelliği ile cildi daha iyi besler. Vazelin sürülen cilt bebek yumuşaklığında, ipek gibi olmaktadır. İlk uygulama sonrasında bile bu yumuşaklığı fark edersiniz. Aynı zamanda cilt lekelerinin de yok olmasını sağlayan vazelin cildinizin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamaktadır.

Vazelin İle Cilt Bakımı

Vazelin ile cilt bakımı yapabilmek için öncelikle cildinizin temiz olması gereklidir. Banyo sonrası yada su baharında cildinizin temizlenmesini sağladıktan sonra cildinizi güzelce kurulamanız gereklidir. 2 çay kaşığı kadar vazelini bir kap içerisine koyarak benmari usulu eriterek cildinize sürün. Cildinize bol miktarda vazelin sürün ve maske kıvamında bekletin. Yarım saat sonra cildinizden fazla olan vazelini silin ve elde edilen yumuşaklığa inanamayacaksınız. Vazelini at kestanesi yağı, lavanta yağı, gül yağı ile karıştırarak da kırışık önleyici maskeler ve kremler yapabilirsiniz.
  • 1 çay kaşığı at kestanesi yağı,
  • 2 tatlı kaşığı vazelin
İkisini bir kap içerisinde karıştırarak sürerseniz doğal kırışık kremi yapmış olursunuz.
  • 1 çay kaşığı lavanta yağı
  • 2 tatlı kaşığı  vazelin 
Bir kap içerisinde karıştırarak göz altlarına ve alnınıza sürerseniz doğal kırışık önleyici ev yapımı krem yapmış olursunuz. Aynı zamanda ellerinize de sürmek elleriniz ve tırnaklarınız için çok faydalıdır. Çok güzel kokuya sahip olan bu krem kan dolaşımını hızlandırmaktadır.

Gül Vazelin Yapımı

  • 1 çay kaşığı gül yağı
  • 2 tatlı kaşığı vazelin
Bir kap içerisinde ikisini de iyice karıştırınız. Bu karışım gül vazelin yapımının formülüdür. Gül kremi olan bu karışım cilt için de çok etkili ve faydalıdır.

2 yorum:

  1. vazelin doğal değildir bunu bilin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vazelin hakkında ayrıntılı bilgi almak için vazelinin faydaları yazımızı okuyabilirsiniz.

      Sil