Hamilelikte Vazelin Zararlı mı - kadinvsaglik.com

Hamilelikte Vazelin Zararlı mı

Hamilelikte Vazelin Zararlı mı

Vazelin Çatlaklara İyi Gelir mi

Hamilelikte bebeğin gelişimi ile birlikte anne karnı da büyüyerek genişlemektedir. Bu genişleme sonucu annenin göbek derisinde bazı deri çatlakları oluşmaktadır. Hamileler gebeliğin ilk aylarından itibaren eğer göbek derisini çok iyi bir şekilde besler iseler bu çatlak oluşumunu engellemiş olurlar. Göbek derisini bir çok şekilde beslemeniz ve büyüyerek gelişen derinizi bu çatlak oluşumlarından korumanız mümkündür. Sadece hamilelikte değil hamilelik sonrasında da bebek doğduktan sonra birden bire boşalan göbek derisi eğer iyi bir şekilde beslenmez ise hamilelik sonrasında da çatlamalar oluşturmaktadır. Hamilelik sonrasında da göbek derinizi çok iyi besleyerek korumalısınız ki bu çatlamalara sebep olmasın. Göbeğiniz hamile kalmadan önceki şeklini alana kadar ona çok iyi bakmanız gerekmektedir. Bu deri tedavisine de hamile kalmadan önceki göbeğinize erişene kadar devam edilmesi gerekmektedir. Vazelin göbek derinizi bu çatlaklardan korumak için çok uygun bir kremdir.


Hamilelikte Çatlak Önleyici Vazelin

Vazelin krem bir çok yanık ve yara tedavisi kremlerinin ana maddesi olarak kullanılmaktadır. Vazelin krem antibakteriyel ve antiseptik özellik taşımaktadır. Aynı zamanda bir çok güzellik kreminin de ana maddesidir. Vazelin ile bir çok kırışık önleyici krem yapılmaktadır. Leke önleyici, leke giderici kremlerin bir çoğunun da içeriğinde vazelin krem bulunmaktadır. Vazelin krem tek başına kullanıldığında da bir çok etkiye aynı anda yapabilen çok güçlü etkiye sahip bir kremdir. Aynı zaman da fiyat olarak da çok ekonomik olan krem herkesin alım gücünü sarsmayacak kadar ucuzdur. Bir çok firma vazelin krem içerikli kremleri piyasaya sürerken fahiş fiyatlarda satmaktadır. Vazelin krem sadece hamilelerde değil tüm deri çatlamaları için çok uygun bir çatlak önleyici kremdir. Deriyi çok iyi besleyen krem sayesinde deride çatlama oluşumu olmamaktadır. Düzenli kullanılması gereken vazelin krem ile derinize uygulama yaptığınızda çatlak oluşumu olmaz. Derinizi çok iyi beslemiş olursunuz ve çatlak oluşumunu engellemiş olursunuz. Deri çatlaklarını tedavi etmek içinde çok uygun bir krem olan vazelin krem ile derinin düzenli olarak beslenmesi derinizdeki çatlakları da tedavi edecektir. Derinizde özellikle çatlamalar kaşıntı yaparlar. O zaman anlayın ki deriniz kurumakta ve yırtılmalar olacaktır. Sakın kaşımayın ve hemen derinizi yağlayarak besleyin. Bu kaşıntılar kuru toprak gibi ben su istiyorum demektedir. Hemen derinizi vazelin krem yada badem yağı, at kestanesi yağı gibi derinizi besleyen yağlar ile yağlayarak onun ihtiyacı olan dengeyi sağlayın.

Hamilelikte Vazelin Zararlı mı

Hamilelerde vazelin kullanımında hiç bir zarar yoktur. Bunun yanında derinizin açılması ve gerginleşmesi sebebiyeti ile oluşan çatlamalara vazelin krem sürmeniz derinizde oluşacak çatlamaları engelleyecektir. Bu çatlaklar eğer önlenmez ise göbek ve bacak hatta göğüs çevresinde derin deri yırtılmaları olacaktır. Bu yırtılmaların önüne daha oluşmadan geçerseniz bebeğiniz doğduktan sonrada deriniz eski halini alacaktır. Bebek doğduktan sonrada vazelin krem kullanımı çok önemlidir. Boşalan deriniz, sönmüş bir balon gibi büzüşeceği için bebek doğduktan sonra da mutlaka düzenli bir şekilde vazelin krem sürmeye devam etmeniz gerekmektedir. Beden ölçüleriniz eski halini alana kadar bu deri tedavisine devam etmelisiniz. Derinize süreceğiniz bu kremin bebek için hiç zararı olmadığını bilimsel araştırmalar söylemektedir. Bir sürü para verip bir çok krem alacağınıza bunun yerine onların ana maddesi olan vazelini kullanmanız çok daha mantıklı olacaktır. Diğer pahalı kremlerin içeriğindeki etken maddeleri de bilmediğiniz için asıl onları kullanmanız çok daha zararlı olacaktır. Vazelin ile birlikte derinize badem yağı, zeytin yağı, at kestanesi yağı gibi derinizi besleyen yağlar sürerek derinizi beslemeli ve yumuşamasını sağlamalısınız. 

Hamilelikte Vazelin Kullanımı

Hamilelikte vazelin kullanımı dediğimiz gibi çok önemlidir. Derinizin yumuşaması ve beslenmesi adına mutlaka onu besleyici yağlar sürülmelidir. Hamilelikte ve hamilelik sonrası eski bedeninize gelene kadar bu tedaviyi uygulamalısınız. Vazelini genelde sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce mutlaka derinize sürmelisiniz. Sabah kalktığımızda sürdüğümüz kremin etkisi akşama kadar süreceğinden günde iki defa uygulamak yeterli olacaktır. Banyo yaptıktan sonra mutlaka derinizi beslemeli ve yağlamalısınız. Göğsünüzü mutlaka yağlamalısınız çünkü göğüslerde de çatlamalar olacaktır. Özellikle bacak bölgesinde ve bilhassa bacaklarınızın iç kısımlarında derin yırtılmaları olabileceğinden mutlaka günde iki kere sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce vazelin krem yada besleyici badem yağı gibi deri yumuşatıcı yağlar ile derinizi yağlamanız gerekmektedir. Banyo sonrasında da mutlaka bacak, göğüs, kalça ve göbek bölgenizde deri çatlaması ve yırtılması olmasını istemiyorsanız vazelin kremle bir güzel masaj yaparak derinize uygulamalısınız. Kalça kısmında da hamilelikte genişleme olacağı için mutlaka kalça kısmını da kremleyerek bu çatlamaların olmasını engelleye bilirsiniz. Özellikle hamilelik sonrasında hızla kilo verdiğiniz dönemde bu krem tedavisine özen göstererek devam etmelisiniz. Gebelik sonrasında göbekte ki deri renginin açılması içinde vazelin krem uygulaması çok önemlidir. Gebelik döneminde göbek kısmında bir deri renginde kararma olacağından bu kararmanın giderilmesinde de çok faydalı olmaktadır.


Vazelin Kullanım Alanları

Vazelin kremi sadece çatlak önlemek için değil yüz kırışıklarının oluşmaması eğer ki var ise kırışık açmak için cilt beslemek amaçlıda kullanılmaktadır. Leke tedavisinde çok etkili olan bu krem ayak çatlaklarının gidermekte de çok etkilidir. Ayak bölgesindeki çatlak oluşumlarını gidermekte çok faydalıdır. Ayaklarda sadece çatlamaları değil mantar oluşumunu da gidermektedir.Bu krem antiseptik ve antibakteriyel özellikler taşıdığından bakteri oluşumunu önler ve mikrop öldürmek amaçlı kullanılmaktadır. Dediğimiz gibi bir çok yara ve yanık tedavi kremlerinin ana maddesidir. Tırnak  bakımında ve saç bakımında da kullanılan kremin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Vazelin çok iyi bir el kremi olarak kullanılmakta ve çok faydalı olmaktadır.

1 yorum: