Vicks Faydaları, Nasıl Kullanılır, Bilinmeyen Faydaları Nelerdir? - kadinvsaglik.com

Vicks Faydaları, Nasıl Kullanılır, Bilinmeyen Faydaları Nelerdir?

Vicks Faydaları

Vicks Vaporub

Vicks Nedir?

Vicks 1984 yılında Amerikalı bilim adamları tarafından bulunan ve Amerikalı bir firma tarafından üretilen merhemdir. İçeriğinde ise hindistan cevizi yağı, timol, kafur yağı, limon kokusu, mentol, sedir ağacı yağı, vazelin, lanolin, okaliptüs yağı, çam terebentini bulunmaktadır. Vicks vaporub nedir derseniz yaklaşık yüzyıldır kullanılan vicks vaporub, grip ve soğuk algınlığı giderici ilaç olarak üretilmiş fakat içerisindeki 3 aktif maddeden oluşan bileşeni ile  dekonjestan yani kan toplanmasını giderici ilaçtır.  Antiseptik özelliği taşıyan vicks bir çok hastalığı iyileştirmekte kullanılmaktadır. Yurt dışında çok kullanılan vicks vaporub evde annelerin elinin altında olan ve yardımcı tedavi aracı olarak en çok kullanılan merhemlerdendir. Eczanelerde reçetesiz satılan vicksin bilinen bir yan etkisi olmamakla birlikte hiç bir ilaçla da etkileşimi yoktur.

Vicks Nasıl Kullanılır

  • Vicks Buharlaşan bir merhem olması sebebi ile sıcak su içerisine konup buhar banyosu yaparak kullanılmaktadır. Soğuk algınlığı ve burun tıkanıklığı tedavisinde buharlaştırılarak kullanılarak nefes almayı rahatlatıcı etki eder.
  • Vicks haricen sırta, göğse, burun etrafına ve ayak altına sürülerek de uygulanabilen bir merhemdir. Ağrılı dokulara ağrı giderici olarak uygulanmaktadır. 
  • Bebeklerde 2 yaş altında  kullanılması sakıncalıdır.
  • 2-5 yaş arasında çocukların göğsüne, sırtına ve ayak altına sürülebilir.  Buhar yöntemi ile buharını solutmak iyi değildir.
  • Buharlaşma yöntemi ile uygulamayı ancak 12 yaşını geçen çocuklarda ve yetişkinlerde uygulanabilir. 
  • Gece öksürüğü, soğuk algınlığına bağlı öksürük, ses kısıklığı, boğaz tahrişi, boğmaca, baş ağrısı, nezle, kas sertleşmesi tedavisinde kullanılır.
  • Ağız yolu ile yutulması tehlikeli ve sakıncalıdır.
  • Burun deliklerinin içine sürülmez.
  • Özellikle çocuklarda burun deliklerine asla sürülmez ve sürülmesi çocukta kolaps yapabilir.
  • Vicks vaporub buharlaşan kremi sıcak su içerisine koyarak solumak öksürük şikayetlerini geçirmektedir. Bu su asla ısıtılmaz, yeniden kullanılmaz, soluma esnasında ocakta olmaması lazımdır. Her yapacağınız buhar tedavisini yeniden yapmalısınız.

Hamilelikte Vicks Kullanılır mı?
Hamilelikte bebek  3 aylık olmadan kullanmak uygun değildir. Hamilelikte vicks kullanımı ile ilgili makalemizde detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Vicks BabyRub Bebeklerde Kullanımı?
Bebekler için özel üretilen bebek kullanımına uygun vicks babyrub kullanımını detayları ile anlattığımız makalemiz ilginizi çekecektir.
Vicks Nasıl Kullanılır

Vicks Faydaları

Vicks Burun Tıkanıklığı
Vicks Burun Tıkanıklığını gidermekte çok faydalıdır. Mentollü kokusu ile burnu açan vicks ferahlık ve serinlik vermektedir.

Vicks Öksürüğe İyi Gelirmi
Öksürük tedavisinde sırta ve göğse sürülen vicks faydaları arasındadır. Ayak altına sürülmek sureti ile de uygulanan vicks buharlaşan merhem aynı zamanda da buhar banyosu yapılarak da uygulanır. Sıcak su içerisine konan vicks eriyerek buharı solunur ise öksürüğü kesme özelliğine sahiptir.

Vicks Buhar Tedavisinin Faydaları
Sıcak su içerisine konarak yapılan buhar tedavisi özellikle grip ve soğuk algınlığında ciğerleri açmak için kullanılmaktadır. Öksürük şikayetleri için de çok etkili olan buhar tedavisi çok faydalı bir öksürük gidericidir. Bu konu ile ilgili detaylı bilgiyi Vicks Buhar Tedavisinin Faydaları makalemizde bulabilirsiniz.

Hemoroid Vicks Tedavisi
Hemoroit tedavisinde de kullanılan vicks bu konuda çok başarılı sonuçlar vermektedir. Basur şikayetlerinde basur üzerine sürülmek sureti ile uygulandığında memeleri küçülttüğü ve tedavi ettiği gözlenmiştir.

Tırnak Mantarına Vick
Tırnak mantarı bir bakterinin cilde yerleşmesi ve orada üreyerek büyümesi sonucu olmaktadır. Tırnak köklerine yerleşen bu bakteri üzerine sürülen vicks tedavide çok etkili sonuçlar sağlamaktadır. Tırnak mantarı vicks ile tedavi ile ilgili aradığınız tüm detaylar tırnak mantarına vicks makalemizde bulunmaktadır.

Vicks İle Göbek Eritme
Vicks yağ eritmekte ve bir çok kadın tarafından göbek yağlarını eritmek üzere kullanılan bir kremdir. Vicks kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi ile göbek yağlarını yakmaktadır. Vicks sürüp streç film ile sarılan göbek bölgesindeki yağları eritmesi vicks vaporub faydaları arasındadır.

Vicks Dudak Dolgunlaştırıcı
Dudakların daha dolgun olmasını sağlama yöntemlerinden biri olan vicks ile dudak dolgunlaştırma yöntemi ile ilgili detaylı bilgi verdiğimiz makalemizi okuyabilirsiniz.

Topuk Dikeni Vicks Tedavisi
Vicks faydaları arasında olan topuk dikeni tedavisi çok başarılı sonuçlar vermektedir. Topuk dikenine vicks sürülüp sarılarak yapılan bu uygulama da topuk dikeni ağrılarının alındığı ve tedavi edildiği gözlenmektedir.

Siğillere Vicks İle Tedavi
Vicks periungual siğillerin tedavisinde etkili bir ilaç niteliğindedir. İçeriğindeki okaliptüs yağı, mentol, timol siğillere neden olan virüsleri öldürmekte etkili bir yardımcı tedavi ilacıdır. Küçük siğillerde de kurutucu etkisi olan vicks kremi siğillerin üzerine sürüp bir bezle üzerlerini örtün. Eğer siğiller ayaklarda ise üzerlerine çorap giyerek kremin siğil üzerinde kalmasına dikkat edin. Bu uygulama ile küçük siğillerin kuruduğunu göreceksiniz.

Tırnak Batmasına Vicks 
Tırnak batması bir mikrobik hastalıktır. Tırnak kenarlarında iltihaplanma olur ve parmak kenarları bu iltihaptan dolayı şişerek acımaktadır. Bir leğene sıcak su koyun, içerisine bir tatlı kaşığı kadar vicks krem ekleyin ve tırnak batması olan el yada ayağınızı bu suda yarım saat kadar bekletin. Su sizi yakmayacak kadar sıcak olmalıdır. Sudan çıkan tırnak batması yaşadığınız parmağınızın üzerine vicks krem sürün ve bir pamuk yerleştirerek sarın. Bu işlemi tırnak batması geçene oradaki iltihaplanma gidene kadar yapabilirsiniz.

Topuk Çatlaklarına Vicks
Topuk dikeni vicks tedavisinde olduğu gibi sıcak su içerisine bir parça vicks vaporub krem atın ve bu suda ayaklarınızı yarım saat kadar bekletin. Sonrasında topuklarınızı topuk taşı ile ovarak ölmüş derileri çıkarın. Anti septik etkisi olan vicks ile suda bekleyen ayakta tırnak batması, egzama, mantar topuk dikeni tedavisi yapılmış olur. Sonrasında topuklarınıza vicks krem sürün ve çoraplarınızı bu şekilde giyin. Bir kaç gün sonrasında bile etkisini hemen göreceğiniz bu yöntem topuk çatlakları tedavisinde birebirdir. Topuklarınıza gün içerisinde vicks sürerek de bakımını yapmış olursunuz.
Vicks Neye İyi Gelir

Vicks Neye İyi Gelir

 

Vicks Yüze Sürülür mü?

Vicks içeriğindeki hindistan cevizi yağı ve vazelin cilt besleme özelliği çok fazladır. Vazelin mineral yağlardan üretilir ve cilt bakımı kremlerinin ana maddesi olarak kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı ise kozmetik ve hemen hemen tüm cilt bakımı malzemelerinde kullanılmakta olan cildi beslemekte eşsiz etkiye sahip doğal yağlardandır. Sedir ağacı yağı ve çam terebentini de aynı etkidedir. Bu bileşenlerin bulunduğu vicks krem yüze sürülebilmektedir. Mentol kokusu ile gözlerinizi yakabilecek olan vicks kullanırken dikkat edilmelidir.

Vicks Sivilcelere İyi Gelirmi?

Vicks içerisindeki etken maddeler sayesinde bir çok alanda kullanıla bilmektedir. Antiseptik olan vicks vaporub kan dolaşımını hızlandırma etkisine sahip bir kremdir. İçerisindeki aktif maddeler sürüldüğü deri tarafından emilir ve deri içerisine girerek antiseptik etkisi ile oradaki mikrop ve bakterileri öldürmektedir. Ayrıca içerisindeki timol sayesinde toksinleri dışarı atma etkisine sahiptir. İçerisindeki hindistan cevizi ve vazelin sayesinde yüzünüze bakım yaparken sivilce oluşumlarını da gidermekte çok etkilidir. Siyah noktaları temizler, akneleri yok eder, sivilce oluşumlarını da gidermektedir.

Vicks Selülite İyi Gelir mi?

Vicks kan dolaşımını hızlandırıcı etkiye sahip bir merhemdir. Selülit tedavisinde de kullanılan kremlerin yaptığı etki şu şekildedir. Kan dolaşımı hızlanan cilt beslenir ve bu bölgede selülit olmaz. Selülitli bölgeler vicks krem ile ovularak masaj yapılır ise kan dolaşımı bu bölgelerde hızlanır ve selülit tedavi edilmiş olur. Aynı zamanda içerisindeki vazelin ve hindistan cevizi yağı ile cildi besler ve koruyarak bakımı yapmış olur.

Vicks Çatlaklara İyi Gelir mi?

Cilt çatlaklarını gidermekte çok etkili olan vicks özellikle doğum sonrasında sürüldüğünde ciltte oluşan çatlakların giderilmesinde yardımcıdır. İçerisinde vazelin ve hindistan cevizi bulunan krem aslında çok iyi bir bakım kremidir. Çatlak gidermekte özellikle doğum sonrası bir çok kadının kullandığı krem bu konuda çok etkili ve başarılıdır.


Vicks Ateş Düşürür mü?

Vicks krem soğuk algınlığı ve grip için üretilmiş bir merhem olup içeriğindeki eşsiz etken bileşenler ile çok fazla alanda kullanılmaktadır. Evde yardımcı tedavi aracı olarak kullanılan vick buharlaşan krem ateş düşürücü etkisi de vardır. Hafif şiddetteki ateş çıkmalarına etkili olan krem bir beze sürülerek ateş düşürmek için kullanılabilmektedir. İçerisindeki mentol serinletme ve ferahlatma etkisine sahiptir. Çok şiddetli adetlerde mutlaka doktora gidilmelidir. Unutulmamalıdır ki vicks vaporub krem yardımcı tedavi aracıdır.

Vicks Varize İyi Gelir mi

Vicks içeriğindeki etkin 3 bileşen sayesinde dekonjestan yani kan toplanmasını giderici bir ilaçtır. Bunun anlamı kan damarlarındaki toplanmayı dağıtmasıdır. Variz tedavisinde etkili bir şekilde kullanılan krem bu konuda çok etkilidir. Varizli bölge vicks krem ile ovulmak sureti ile masaj yapılarak her gün uygulanır ve bir kaç hafta içerisinde varizli bölgelerdeki kan damarlarının geçme eğilimi gösterdiğini göreceksiniz. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi olan krem bu özelliği ile de varizli bölgedeki kan akışını hızlandırarak buradaki kan toplanmasını gidermektedir. Variz tedavisinde cilde sürülerek kullanılması vicks faydaları arasındadır.

Vicks Baş Ağrısına İyi Gelir mi?

Viks bağ ağrısı gidermekte etkili olarak kullanılmaktadır. Özellikle grip ve soğuk algınlığı kaynaklı baş ağrısına yapılan vicks buhar ile çok fayda etmektedir. Gerginlik ve sinüs baş ağrılarına özellikle migren baş ağrılarına etkilidir. Vicks içerisinde bulunan   kafur, okaliptüs yağı ve mentol baş ağrılarını gidermekte bire bir aktif maddelerdir. Baş ağrınız olduğunda yada gerginlik durumlarında vicks kremi alıp başına sürerek hafif masaj yapmak baş ağrınızı kesecektir.

Vicks Boğaz Ağrısına İyi Gelir mi?
Vicks boğaz iltihaplanması, ses kısıklığı, grip, soğuk algınlığı şikayetleri için özel üretilen yardımcı tedavi aracıdır. Bu hastalıklardan dolayı olan boğaz ağrısı şikayetlerinde vicks buharlaşan krem ile yapılan buhar solumak boğaz ağrılarınızı geçirmekte yardımcı olacaktır. Boğazınıza da vicks krem sürerek ovarak masaj yapmak sureti ile de harici olarak tedavi edebilirsiniz. Vicks ağrı kesici özelliği de olan bir kremdir.

Vicks Bel Ağrısına İyi Gelir mi? 
Vicks ağrı kesici özelliği ile ağrılı yerlere sürülür ise bel ağrısını da giderme konusunda yardımcı olur. Sürülen  Vicks VapoRub merhem ovarak masaj yapılarak yedirilir ise ağrıların hafiflediğini göreceksiniz. Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi olan vicks krem etkili bir ağrı kesicidir.

Vicks Boyun Ağrısına İyi Gelir mi?
Vicks bel ağrısında olduğu gibi boyna sürülerek masaj yapılarak ovulur ise boyun ağrılarının geçmesinde yardımcı olacaktır. Kasların gevşemesini sağlayan krem ağrı kesici özelliği ile de ağrıların geçmesinde yardımcıdır.

Boyun Tutulmasına Vicks İyi Gelir mi?
Boyun tutulması fıtık kaynaklı olabileceğinden mutlaka doktora gidilerek uygun tedavi şekli öğrenilmelidir. Genelde kas gevşetici ilaç ve kas gevşetici krem verilen tutulmalarda boyna vicks krem sürülerek hafifce yedirilmeli ve üzerine sıcak havlu konarak bu bölgenin sıcak tutulmasına  özen gösterilmelidir. Boyun ağrılarına ve boyun tutulmasına bu şekilde yardımcı olacaktır.

Sırt Ağrısına Vicks İyi Gelir mi?
Sırt ağrılarına da sürülebilen  Vicks VapoRub krem gene ovularak ve masaj yapılarak yedirilmeli ve mutlaka bu işlemin sonrasında sıcak bir havlu konarak bu bölge sıcak tutulmalıdır. Bu şekilde ağrılı bölgedeki ağrının geçmesine yardımcı olaraktır.

Romatizma Ağrılarına Vicks Tedavisi?
Vicks antiseptik bir krem olma özelliği ve ağrıları kesme özelliği ile ağrılı yerlerdeki iltihaplı durumları da giderme konusunda başarılıdır. Özellikle içerisindeki kafur yağı romatizma ağrılarını gidermek için kullanılmaktadır. Ağrı kesici özelliği ile tüm ağrılı bölgelere sürülebilen  Vicks VapoRub romatizma ağrılarının hafiflemesi konusunda da yardımcıdır.
Vicks Nelere İyi Gelir
Vicksin Diğer Bilinmeyen Faydaları

Vicks Nelere İyi Gelir


Küçük Yara Ve Sıyrıklara  Vicks VapoRub
Küçük yara ve sıyrıklarda mikrop öldürücü etkisi olan vicksi sürerek mikrop kapmasını engelleye bilirsiniz.

Şişmelere Ve Morarmalara  Vicks VapoRub
Darbe alan bölgelerdeki şişkinliklerin giderilmesinde ve morarmalar için vicks kullanmak etkilidir. Kan toplanmasını giderici etkiye sahip olan krem morarmaları gidermekte çok etkilidir.

Uçuk Tedavisinde Vicks VapoRub
Dudaklarda çıkan uçuğa sürerek uçuğu tedavi etmekte kullanabilirsiniz.

Ayakkabı Kokmasına  Vicks VapoRub
Ayakkabılığa kaldıracağınız ayakkabılarınızın içerisine koyacağınız bir parça krem ayakkabı kokularını alır.

Dinlenmiş Kalmanızı Sağlar
Yorgun kalkan insanlar için akşamdan bir küçük kap içerisine konan vicks krem sabah kalkıldığında yorgunluk hissini alır.

Evcil Hayvan Terbiyesi
Kedi ve köpeklerin evde tırmıkladıkları yerlere sürülen Vicks VapoRub kokusuna evcil hayvanlarınız gelmez ve tırmalama işleminden vazgeçerler. Patileri değdiğinde kaydığı için ve kokusundan dolayı tırmalama işlemini yapmazlar. Vicks VapoRub ile evcil hayvanların terbiyesinde istemediğiniz yerlere idrarlarını yapmasını oralara sürmekle engellemiş olursunuz.

Kenelere Karşı Vicks 
Kene ısırmasına karşın piknikte ayaklarınıza ve açıkta kalan cildinize süreceğiniz vicksin kokusuna kene gelmez ve ısırmaz.

Böcek Isırmasına Ve Sokmasına
Vicks sivrisinek, pire yada böcek sokmasına yada ısırmasına maruz kaldığınızda sürülerek kaşıntının azalmasını sağlar. Uygulandığı yüzeye içerisindeki mentol sayesinde serinlik vererek kabarcık oluşmasını ve enfeksiyon kapmasını engeller. Sinek sokmasını engellemek için sürüldüğünde sinekler bu sürülen bölgeyi ısırmaz ve sokmazlar. Sinek savar olarak kullanılmaktadır.

9 yorum:

  1. Blog takip etkinliğimize katıldığınız için teşekkürler. Sizi takipteyim. İyi yayınlar...

    YanıtlaSil
  2. Çok kapsamlı yazmışsınız.aradigimiz her şey burada var.ne çok faydalıdır keremmiş.evden hiç eksik etmicem sağolun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazılarımızı detayları ila yazmaya önem veriyoruz. Okurlarımıza her konuda faydalı bilgi vermeye çalışıyoruz. Bizlere sorulan her soruya cevap vermeye özen gösteriyoruz.

      Sil
  3. Merhaba, büyük blog takip etkinliğinden geldim, sizi takibe aldım,
    siz benim blogumu ziyaret etmişsiniz ama takip etmemişsiniz takip ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi takibe aldım. Teşekkürler takip ettiğiniz için.

      Sil
  4. uzun zamandır kullanmamıştım ama sevdiğim bir markadır :)
    Büyük blog takip etkinliğinden geldim, bana gelmişsiniz ama takibe almamışsınız, sizi takibe aldım, siz de alırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. Evden eksik etmicem:)))Ne kadar faydaliymis

    YanıtlaSil