Vicks Krem Burun Tıkanıklığı - kadinvsaglik.com

Vicks Krem Burun Tıkanıklığı

Vicks Krem Burun Tıkanıklığı

Burun Tıkanıklığı Vicks

Burun tıkanıklığı bir çok insanın genelde mevsim dönüşlerinde geçirdikleri hastalıklardan dolayı başına gelmektedir. Burun tıkanıklığının sebebi burun içindeki kanalların şişerek daralması sonucudur. Genelde bu rahatsızlık sinüzitten, gripten ve nezleden dolayı olmaktadır. Düzgün nefes almanızı engelleyen bu tıkanıklık özellikle çocuklarda büyük sorun teşkil eder. Burnu tıkalı olan insan rahat nefes alamadığı için gün içinde zor anlar yaşar. Ayrıca uyku uyuyamaz ve nefes alamadığı için bir türlü uykuya dalamaz. Özellikle gece zor anlar yaşanmasına sebep olur.


Burun tıkanıklığı vicks krem uygulaması ile ciddi anlamda giderilmektedir. Vicks burun açıcı krem bu konuda çok etkilidir. Burun fısfısları kullanımı zararlı ve bağımlılık yapan ilaçlar oldukları için doktorlar tarafından da önerilmemektedir. Vicks burun açıcı kremin ise biç bir yan etkisi ve hiç bir ilaçla etkileşimi yoktur.

Vicks Burun Açıcı

Vicks burun açıcı merhem içerisinde mentol, kampur, ökaliptüs yağı,  hindistan cevizi yağı, sedir ağacı yaprağı yağı, terebentin, timol ve vazelin krem mevcuttur. Bunların etkileri nelerdir derseniz bu içerikler antibakteriyet ve mikrop öldürücü özellikler taşırlar. Ayrıca vicks nefes açıcı krem soğuk algınlığı ve grip için özellikle üretildiği için çok etkilidir. İçeriğindeki mentol sayesinde akciğerler açılır ve rahat nefes alımını sağalar. Sedir ağacı yaprağı yağı anti bakteriyeldir ve solunduğunda burun içerisindeki mikropların ölmesini sağlayan bir tedavi edicidir. Timol anti bakteriyel etkide olduğu için burun içerisindeki mikropların ve bakterilerin ölmesini sağlar ve burun kanallarının açılmasını sağlar. Sadece burnu açmaz, ses kısıklığını , boğaz tahrişini, boğmaca türü öksürükleri de tedavi eder. Hiç bir ilaç ile etkileşimi olmayan vicks nefes açıcı kremin bilinen bir yan etkisi de yoktur.

Burun Tıkanıklığına Vicks İyi Gelir mi?

Burun tıkanıklığı için vicks krem çok etkili bir tedavi edicidir. Sıcak su içerisine konan vicks burun açıcı kremi buhar banyosu ile soluduğunuz da burun deliklerinde mentol yardımı ile açılma ve özellikle akciğerlerde genişleme olur. Akciğerleri etkisi altına almış olan enfeksiyon timol yardımı ile tedavi edilmiş olur. Vicks nefes açıcı krem sayesinde nefesinizi rahatlıkla burundan alabilirsiniz. Ayrıca burun kenarlarına sürülen vicks nefes açıcı krem sayesinde nefesiniz açılır ve nefes almakta zorlanmazsınız. Vicks krem burun tıkanıklığı için özellikle çocuklarda çok etkilidir. Vicks krem burun tıkanıklığına etki ettiği kadar akciğerleri açtığı ve oradaki enfeksiyonu tedavi ettiği için öksürük şikayetlerinde de etkilidir. Ayrıca baş ağrısı, kaslar üzerindeki ağrılarda da çok etkilidir. Kaslardaki ağrımalara, burkulmalara da sürülen bu krem sayesinde ağrı azalır ve iyileşme gösterir. Sürüldüğü yerdeki kan dolaşımını hızlandırır ve içerisindeki timol sayesinde oradaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Vicks nefes açıcı krem çok özel bir kremdir ve tamamen doğal içeriklidir. Bilinen hiç bir yan etkisi yoktur. Özellikle gece öksürüğünün giderilmesinde göğüs boyun ve sırt ovularak uygulanır ve iyice ovulur. Bu şekilde hem burun açılır hemde öksürük giderilmiş olur. Şiddetli boğaz tahrişi, ses kısıklığı gibi şikayetler içinde çok etkilidir ve vicks nefes açıcı krem sayesinde bu şikayetlerde rahatlama olur.
Burun Tıkanıklığı Vicks

Vicks Nefes Açıcı

Vicks krem burun tıkanıklığı açıcı merhemi nasıl uygulamalısınız. Vicks burun açıcıyı uygulamanın bir kaç yolu var. Burun açmak için özellikle buhar banyosu çok etkilidir. Burun kenarlarına, göğsünüze ve sırtınıza da sürebilirsiniz.
  • Sıcak su dolu bir kaba iki tatlı kaşığı kadar vicks burun açıcı merhemi koyun ve erimesini sağladıktan sonra bir havlu yardımı ile başınızı kapayın ve buharı içinize çekin. Buhar nefesinizi açacak ve sizi rahatlatacaktır. Buhar banyosu içerisine koyduğunuz vicks burun tıkanıklığını açarken, öksürük, ses kısıklığı, boğaz tahrişini de giderir ve ayrıca akciğerlerinizi de açarak rahat nefes almanızı sağlar.
  • Vick krem burun tıkanıklığı tedavisi için burun kenarlarına da sürülerek uygulanabilir. Bu şekilde sürüldüğünde nefesinizi doğrudan açacaktır. 
  • Vicks nefes açıcı kremi göğsünüze, sırtınıza ve boynunuza da sürerek nefesinizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu işlem ile soğuk algınlığı tedavisi de yapmış olursunuz. Burun tıkanıklığı için vicks uygulamasında göğsünüze ve sırtınıza sürdüğünüz krem üzerine bir tülbent yada havlu koyarak sıcak tutarsanız daha etkili olur.
  • Ayak altına sürülebilen vicks krem ile gribal enfeksiyon çok etkili bir şekilde tedavi edilmiş olur.
    Burun Tıkanıklığı İçin Vicks

Burun Tıkanıklığı İçin Vicks

  • Vicks krem burun tıkanıklığı açmak için kimlere uygulanabilir. Kaç yaş altı çocuklara uygulanamaz. Vicks nefes açıcı kremi 2 yaş altı çocuklara uygulamanız doktor önermeden doğru değildir.
  • VICKS VapoRub krem doktor önermeden hamileliğin ilk 3 ayında kullanması sakıncalıdır. 
  • VICKS VapoRub kremi 2-6 yaş arası çocuklarda sadece sırta ve göğsüne sürülerek uygulanır. Burun kenarlarına ve yüze sürülmesi önerilmemektedir. 6 yaş küçüklere buhar banyosu içerisinde uygulama yapılması da önerilmemektedir.
  • Vicks krem burun tıkanıklığı erişkinlerde ve 6 yaş üzeri çocuklarda sırta, boyna, göğse sürülür ve 5 dakika kadar masaj yapılarak yedirilir. Buhar banyosu içerisine konabilir.
Vicks BabyRub bebeklerde kullanımı konulu makalemizde bebekler için vicks kullanımını çok daha detaylı anlattık.
    Vicks sıcak su içerisine konarak yapılan banyodaki su buhar banyosu yapıldığı esnada kaynatılmaya devam edilmez. Bu su bir sonraki buhar banyosunda kullanılmaz. Her uygulamada sıcak su içerisine yeni den vicks konarak uygulama yapılır. Soğuyan su tekrar ısıtılarak kullanılmaz.

    Hiç yorum yok