Tırnak Mantarına Vicks - kadinvsaglik.com

Tırnak Mantarına Vicks

Tırnak Mantarına Vicks

Vicks Tırnak Mantarı

Tırnal mantarına vicks iyi gelir mi sorusundan önce size tırnak mantarı nedenleri ve mantar oluşumunu kısaca anlatmak istiyoruz. Tedaviye bu oluşumları bilerek başlar isek yapılan yanlışları ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini daha iyi anlayabiliriz. Tırnak mantarı çok sık görülen bulaşıcı ve enfeksiyonlu bir hastalık çeşididir. Bu hastalık mantara neden olan mikroorganizmaların cilde yerleşmesi ve orada çoğalarak üremesi sonucu ortaya çıkar. Genelde ayak tırnaklarında görülen tırnak mantarı eğer tedavi edilmez ise diğer parmaklara, diğer ele veya ayağa hatta vücudun diğer yerlerine geçerek çoğalır. Tırnak mantarı belirtisi, tırnağın altında sararma veya beyazlanması ile başlar. İlerledikçe tırnakta kalınlaşma, tırnak rengindeki parlaklığın gitmesi ve matlaşma, tırnak şeklinin bozulması, tırnak altında enfeksiyon oluşumu, tırnak kırılmaları ve enfeksiyondan kaynaklı koku oluşur. Toplumun neredeyse %10 da olan bu hastalık genelde 60 yaş üzeri kişilerde daha çok görülür.

Tırnak Mantarı Nedenleri

Tırnak mantarı nedenleri ise giyilen ayakkabıların havasızlığı ve aşırı nemden oluşan terleme ile orada bakterilerin oluşmasıdır. Havuz gibi toplu kullanım alanlarının kullanımı sırasında geçebilir. Çıplak ayakla herkesin bastığı yere basmak, başkasının kullandığı terlik, ayakkabı, çorap gibi eşyaları giymek buna sebep olabilir. Tırnak makasının kişiye özel olmaması ailenin diğer fertleri tarafından kullanılması sırasında geçebilir. Genelde sporcularda görülen bu hastalık sebebi ise ortak soyunma odaları, ortak kullanılan duşlar gibi ortamlardaki bakterilerin insana bulaşması sonucudur. Ayak ve el temizliği bu enfeksiyonun geçmesinde çok önemlidir. Bunun yanında ayakların nemli, ıslak kalabileceği işlerde çalışmak ve bazı hastalıklarda özellikle şeker rahatsızlığı tırnak mantarı oluşumuna sebeptir.

Vicks Tırnak Mantarına İyi Gelir mi?

Vicks krem çok yönlü kullanım amacı olan kremlerin başında gelmektedir. Vicks tırnak mantarına iyi gelir ve vicks ile tedavisi mümkündür ve çok etkili bir tedavi kremidir. Vicks içeriğinde kampur, ökalüptüs yağı, hindistan cevizi yağı, sedir ağacı yaprağı yağı, terebentin, timol ve vazelin bulunmaktadır. Timol maddesi antiseptik, antimikrobiyel ve antibakteriyel özelliktedir. Vazelin ise bir çok deri tedavi kremlerinin ana maddesidir. Tamamen doğal içerikleri olan bu krem mantarı öldürme gücüne sahiptir. Hindistan cevizinin iyileştiriciliği, sedir ağacı yaprağı da anti bakteriyel ve anti mantar etkiye sahiptir. İçeriği tamamen doğal ve mikrop öldürücü etkiye sahip vicks pek çok tedavi edici özelliğinin yanında çok iyi bir mantar kremidir. Hatta diyebiliriz ki mantar kremi olarak satılan kremlerden daha etkilidir. Sadece tıknak mantarı için değil burun tıkanıklığı için değil bir çok hastalığa da şifadır. Tırnak mantarının neden olur ve tırnak mantarına iyi gelen bitkileri anlattığımız konulu makalemizin  ilginizi cekeceğine inanıyoruz.

Tırnak Mantarına Vicks

Vicks İle Tırnak Mantarı Tedavisi

Vicks ile tırnak mantarı tedavisinde çok kısa sürede etki göstermektedir. Vicks kremi tırnak mantarına nasıl uygulamamız gerekir. Öncelikle tırnak mantarı olan parmağımızın temizliği çok önemlidir. Temizlediğimiz tırnak mantarına vicks kremi sürüyoruz ve bir yere değmemesi için sarıyoruz. Bu işlemi 2 hafta kadar yaptığınızda tırnağınızda bir siyahlaşma göreceksiniz. Bu sizi korkutmasın mantar ölüyor demektir. Tırnak ilerlemiş mantarlarda bu rengi alır ve uzadıkça mantarlaşmış tırnak kesilerek yok olur. Yerine yeni sağlıklı tırnak gelir.

Tırnak Mantarı Vicks

Öncelikle tırnak mantarına vicks sürmeden mantarlı tırnağınızı sıcak suda 15-20 dakika bekletmek çok etkilidir. Bu suyun içerisine karanfil yağı, zencefil yağı, ada çayı yağı, lavanta yağı, kekik yağı gibi anti bakteriyel yağlardan damlatırsanız tırnak içerisindeki mantarları ve mikrobu öldürmüş olursunuz. Sudan çıkan mantarlı tırnağı güzelce kurulayın. Vicks tırnak mantarı olan tırnağın üzerine sürün ve kremin dağılmasını önlemek için sarın. Akşamları su banyosunu yapabilirsiniz her akşam yapamıyorsanız bile mutlaka haftada 3-4 kez yapmaya dikkat edin. Mantarlı tırnak bu suda yumuşar ve mantar oluşumunu tırnak makası ile keserseniz daha etkili temizlenmiş olur. Tırnak mantarına vicks krem sürün ve sarın mümkün olduğunca tırnak mantarına bu işlemi yapın. Göreceksiniz mantar çok kısa sürede geçecek ve en önemlisi mantar diğer tırnaklara geçmeden önlenmiş olacaktır.
Vicks krem burun tıkanıklığı tedavisinde ve soğuk algınlığı şikayetleri için en etkili kremlerdendir. Bu konu ile ilgili yazdığımız makalemizde nasıl kullanılması gerektiğini ayrıntıları ile anlattık.

Hiç yorum yok