Vicks Buhar Tedavisinin Faydaları - kadinvsaglik.com

Vicks Buhar Tedavisinin Faydaları

Vicks Buhar Tedavisinin Faydaları

Vicks Buhar

Vicks buhar, sıcak suyun içerisine visk koyarak bu buharı nefesimiz ile içeri çekme yöntemidir. Bu yol ile bir çok hastalığın geçmesi konusunda yardımcıdır. Özellikle vicks ile sinüzit tedavisi çok faydalıdır. Grip, soğuk algınlığı, nezle, ses kısıklığı, öksürük, bronş mukozası iltihabı için kullanılmaktadır. Vicks buharlaşan merhem solunum yolu ile bir çok hastalığın tedavisi için kullanılır. Vicks içeriğinde hindistan cevizi yağı, sedir ağacı yaprağı yağı, çam terebentini, vazelin, okaliptüs yağı, timol bulunmakta olup antiseptik özelliği taşımaktadır. Bilinen hiç bir yan etkisi olmayan vicks krem hiç bir ilaçla da etkileşimi olmamaktadır. Haricen kullanım amaçlı üretilen vicks eczanelerden reçetesiz alınabilmektedir. Buhar makinesi içerisinde de kullanılan merhem bu şekilde de çok etkili nefes açmaktadır. 12 yaşından küçüklerde buhar makinesi ile çocuklarınıza solutmak sakıncalıdır. Erişkin ve 12 yaş üzeri kişiler için uygun olan vicks buhar grip, nezle, sinüzit, öksürük, baş ağrısı gibi şikayetlerde yardımcı tedavi olarak uygulanmaktadır. Dış ülkelerde yaygın olarak uygulanan vicks buhar tedavisi nefesi açmakta ve soğuk algınlığında çok faydalıdır.

Vicks Vaporub Buharlaşan 38 gr Merhem 

Bir tencere içerisinde su kaynatalım ve bu su içerisine vicks buharlaşan merhemden 1-2 çay kaşığı koyalım ve bu merhemin buharını içimize 15-20 dakika kadar çekelim. Su soğuyacaktır bu suyu hiç bir şekilde bir daha ısıtıp solumayalım. Su ocakta kaynarken vicks buharlaşan merhemi içerisine koyup kaynatmayalım. Vicks buhar yaptığımız su soğuduğunda dökelim ve tekrar kullanmayalım. Vicks buhar etkileri nelerdir? Özellikle sinüzit ile vicks tedavisi  sinüsleri rahatlatan ve burun akıntısını tedavisinde çok etkilidir. Grip ve soğuk algınlığında kullanılan vicks buhar ateş düşürme rahat nefes almayı sağlamaktadır. Baş ağrısını 30 dakikada geçirme etkisine sahiptir. Öksürük şikayetlerinde öksürüğü kesme ve ciğerleri genişleterek rahat nefes almayı sağlamaktadır.

Vicks İle Sinüzit Tedavisi

Sinüzit yüz içerisindeki kemiklerin ara boşluklarının iltihapla dolması sonucu olmaktadır. Sinüzitte sarı yada yeşil burun akıntısı olmaktadır. Baş ağrısı, geniz akıntısı, koku almakta ve nefes almakta güçlük yaşanmasına sebep olan sinüzit antibiyotik tedavi yolu ile tedavi edilse de devamlılık gösteren bir hastalıktır. Sinüzit tedavisinde buhar banyosu çok etkili bir tedavi aracıdır. Genelde sıcak su içerisine konan antibakteriyel yağlar ile buhar banyosu yaparak bu buharı içine çekmek burun deliklerini açtığı için kişiyi rahatlatmaya yardımcı olur. Vicks ile sinüzit tedavisi de aynı bu şekilde yapılmaktadır. Kaynayan su bir kap içerisine alınır ve içerisine 2 çay kaşığı kadar vicks buharlaşan krem konur ve baş bu kap içerisine iyice yaklaşarak buradan çıkan buhar içe çekilir. Başınızın üzeri havlu ile örtülmek kaydı ile buharın dışarı çıkması engellenmiş olur. Bu şekilde mukozanın dışarı çıkması sağlanır ve baş üzerindeki kemiklerin ara boşlukları içerisindeki iltihaplanma da vicks buharlaşan merhem sayesinde tedavi edilmiş olur. Bir çok hasta bu yöntemle iyileştiğini söylemekte ve vicks sinüzit tedavisinde çok fazla kullanılmaktadır.

Öksürük tedavisinde Vicks Buhar

Öksürük tedavisinde de kullanılan vick buharlaşan merhem sıcak su içerisine atılarak solumak sureti ile kullanılmaktadır. Buharlaştırma yöntemi 12 yaş üzeri yetişkinler için uygundur. Harici olarak ayak altına, göğse ve sırta sürülerek de kullanılan vicks buharlaşan merhem öksürük şikayetinin olduğu durumlarda yardımcı tedavi olarak uygulanmaktadır. Nefes açısı etkisi ile rahat nefes almayı sağlamakta yardımcı olmaktadır. Ciğerlerdeki daralmayı gidermekte ve boğaz akıntısından dolayı oluşan öksürük şikayetlerinde rahatlama sağlamaktadır. Vicks Öksürüğe İyi Gelirmi adlı makalemizde öksürük için vicksin nasıl kullanıldığını ve öksürüğe olan faydalarını  daha detaylı anlattık.

Girip Ve Soğuk Algınlığında Vicks Buhar

Grip ve soğuk algınlığı için üretilen vicks buharlaşan merhem 12 yaş altında çocuklarda solumak sureti ile buharlaştırılarak kullanılmamaktadır. Erişkinlerde ve 12 yaş üzeri çocukların kullanımına uygun olan buharlaştırma yöntemi ile nefes açar, ateş düşürmekte yardımcı olur, öksürük ve baş ağrısını giderir. Mikrop öldürücü etkiye de sahip olan vick içeriğindeki kafur, timol ve mentol yardımı ile şifa olmaktadır.

Baş Ağrısında Vicks Buhar

Buhar yöntemi ile baş ağrısı şikayetlerinde kullanılmakta olan vicks buharlaşan merhem sıcak su içerisinde buharlaştırılarak solunmaktadır. Gribe bağlı baş ağrılarında, sinüzit kaynaklı baş ağrılarında etkilidir. 30 dakika içerisinde baş ağrısını gidermekte olup ses kısıklığı, boğaz iltihabını gidermekte de yardımcıdır. Mentol sayesinde baş ağrısını dindiren merhem baş kısmında ağrıya da harici olarak sürülmektedir. Alın ve şakakları ovmak sureti ile de kullanılmaktadır.

Burun Tıkanıklığına Vicks

Vicks buhar burun tıkanıklığını açmak için de yukarıdaki gibi kullanılmaktadır. Vicksi sıcak su içerisine koyarak buharını burundan içeri geçmek burun tıkanıklığını açmaktadır. 12 yaş üzeri kişilerde burun kenarlarına da sürerek uygulanabilmektedir. Göğse sürülen burun tıkanıklığa vicks uygulaması da çok etkilidir.

1 yorum:

  1. bahadır ateş26 Şubat 2018 19:38

    merhaba;

    ben gibi bronşit sıkıntısı çekenler mutlaka vicks ile buhar tedavisini denemeli. Etkisi biraz yakıcı ama inanılmaz bir ferahlık sağılıyor.

    YanıtlaSil