Hamilelikte Vicks Kullanılır mı? - kadinvsaglik.com

Hamilelikte Vicks Kullanılır mı?


Hamilelikte Vicks Kullanılır mı?


Hamilelikte vicks kullanılır mı? Hamileler vicks kullanabilir mi? Hamilelikte vicks kullanımı, Hamileyken Vicks sürülürmü? Vicks hamilelere zararlı mıdır? Bebeğe zarar verir mi gibi hamilelikte vicks kullanımı ile ilgili bir çok soru sorulmaktadır. Bu sorularını yanıtlayacağımız yazımızda hamileler için vicksin nasıl kullanılacağı ayrıntılı anlatılmıştır.


Hamilelik bir anne için çok zor bir süreçtir. Anne adayının beslenmesinden tutunda aldığı ilaçlara kadar çok dikkat etmesi gereklidir. Bu yüzden de hamile anne adayları her şeye dikkat ederek, özenle bebeğini kucağına aldığı günü beklemektedirler. Annenin bu dönemde kullanacağı ilaçlar hem anneyi, hemde bebeği doğrudan etkilemektedir. Mümkün olduğunca bu dönemde ilaç ve benzeri maddeleri kullanmamakta fayda vardır. Hamilelikte vicks kullanılır mı sorusuna gelirsek evet kullanılır çünkü vick doğal malzemelerden ve bitki yağlarından üretilen doğal içerikli bir kremdir ama şartları vardır.

Hamileler Vicks Kullanabilir mi?

Vicks içeriğinde bulunan vazelin doğal bir kremdir ve vicksin ana maddesini oluşturmaktadır. Bunun dışında sedir ağacı yaprağı yağı, kafur, hindistan cevizi yağı, terebentin, okaliptüs yağı içerikli olan vicks görüldüğü üzere tamamen doğal olan bir merhemdir. Vicksin faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur ve özellikle öksürükten tutunda, tırnak mantarına, ağrılara, sivilcelere kadar neredeyse yüzlerce faydası olan harika bir merhemdir.
Vicksin hamilelikte zararlı olduğuna dair hiç bir şey yoktur. Tamamen doğal üretilen yüzyıllardır kullanılan bu merhemin kullanımında bir sıkıntı yoktur. Vicksin prospektüsünde de hamileliğin ilk 3 ayında kullanmayınız yazmaktadır. Hamilelik bu aylarda daha yeni geliştiği, bebek oluşumu bu aylarda olduğu için bu oluşumu etkileyecek hiç bir merhem, ilaç, saç boyası ne olursa olsun kullanılmaması gereklidir. Bu aylarda kadın kendini ve bebeğini her şeyden korumalıdır. Bu yüzden de aslında kimyasal olarak bir zararı olmamasına rağmen ilk 3 ayda kullanımı uygun görülmemiştir. Hamilelik boyunca çok ihtiyaç duyulmadığı taktirde hiç bir ilaç kullanmamanızda fayda vardır. Kullanacaksanız da doktorunuza danışarak kullanmanızı öneririz. Hamilelikte vicks kullanı mı ise bebeğe zarar vermemektedir ama çok ihtiyaç olmadanda kullanılmasına gerek yoktur.

Hamilelikte Vicks Kullanımı

  • Çok baş ağrınız var ilaç almaktansa vicks sürmeniz daha uygun olur, alna sürülen ve şakakları ovmak sureti ile sürülen vicks baş ağrısını alır. Lavanta yağı da baş ağrısını gidermekte çok faydalı yağlardan biridir.
  • Hamileyken de öksürebilir ve ne yapacağınızı bilemediğiniz zaman, öksürüğünüzü kesmek için ayaklarınızın altına vicks sürüp hemen çoraplarınızı giyin, öksürüğünüzün kesildiğini göreceksiniz. Su yoluyla buharlaşan merhem müthiş bir etkiye sahiptir ve içerisindeki mentol, okaliptüs yağı, kafur sayesinde soğuk algınlığından olan tahrişi giderir ve tüm solunum yolunu açarak rahat nefes almanızı sağlar. Hamilelikte öksürük karın kaslarında kasılmalar yaptığı için bir an önce tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Öksürüğün hemen doğal yollarla rahatlatılması çok önemlidir. Göğsünüze, ayak altına, sırtınıza sürülen vicksin hamile bayanlara zarardan çok faydası vardır. Hastalığın bir an önce geçmesinde çok faydalıdır.
  • Bir kap içerisine konan kaynar suya vicks atarak onu solumak burun tıkanıklığını geçirmekte çok faydalıdır. Vicksin içerisinde bulunan terebentin ve mentol sayesinde akciğerler yumuşar ve oradaki salgı artar. Bu nedenle de göğse, sırta sürülüp bir havlu kapatılarak sıcak tutulması öksürük ve soğuk algınlı şikayetlerinde son derece önemlidir.
  • Ayaklarınızdaki çatlakların giderilmesinde de çok fayda eder ve tırnak mantarına çok faydalıdır.
  • Sivilce yada çıban gibi bir yara olduğunda antibiyotik krem yerine vicks sürmek çok daha faydalıdır. Vicks sivilce, çıban ve yara tedavisi için kullanılan bir merhemdir. Bilindiği üzere içerisinde olan vazelin tüm yara, yanık tedavisi kremlerinin ana maddesidir ve hindistan cevizi yağının yara ve yanıklara sürüldüğünde doğal antibiyotik etkisi vardır. Hindistan cevizi yağı doğal antibiyotiktir ve sedir ağacı yağıda aynı etkiyi sağlar. Sedir ağacı yağı bilinen en iyi doğal antibiyotik yağlar arasındadır. Hamilelikte vicks kullanımı ilk 3 ay haricinde bebeğe bir zararı bulunmadığından bu tür sorunlarda kullanılması mümkündür.

Hamileyken Vicks Sürülürmü?

  • Kas ağrılarına sürülen vicks içeriğindeki kafur ve mentol etkisi ile oradaki kılcal damarları genişletir, ısıtır ve birikmiş toksinleri bu sebeple atılımını sağlamaktadır. Burkulma, kas ve adale ağrılarınızın olduğu dönemlerde ilaç kullanmaktan ise doktora danışarak vicks sürmeniz daha iyi bir seçim olacaktır.
  • Karnınızdaki çatlamalar içinde sürebilirsiniz ama biz onun için hindistan cevizi yağını sürmenizi tavsiye ederiz. Direk sürülen hindistan cevizi yağı çatlamalar için çok daha faydalı olacaktır.

Hamileyken Vicks Sırta Sürülürmü? 

  • Hamileliğin ilk 3 ayı haricinde vicks üşütme, öksürme ve ağrı gibi şikayetlerde sırta sürülebilir. Kullanma talimatlarında da yazıldığı üzere ilk üç ayından sonra vicks kullanımının hiç bir zararı yoktur. Aynı zamanda da doğal içerikli bir methem olan vicks kullanımı ile başka bir kimyasal içerikli bir merhem kullanmamış olursunuz. Vicks içerisindeki doğal yağlar kasları yumuşatır, sırta sürüldüğünde burada ciğerleri açarak öksürük şikayetine iyi gelir. Toksinleri dışarı atmakta çok faydalı olan yapısı ile hamilelerin en çok kullandığı doğal içerikli merhemlerdendir.
  • Mentol ve kafur alerjisi yada duyarlılığı olan kişilerin kullanması sakıncalı olabilir.
  • Prepetal içerikli vicks son derece doğal ve faydalı olmasına rağmen hamileliğin ilk 3 ayında kullanmayınız ve hastalandığınızda doktorunuza giderek danışarak kullanınız.
  • Emzirme döneminde göğüs uclarındaki çatlakları iyileştirmek için göğüs ucuna sürmeyiniz. Göğüs ucundaki deri vicksi emeceğinden bebeğe deri yolu ile geçebilir. Bebeği emdirmeden önce eğer sürerseniz göğüs uçlarını iyice temizlemeniz gereklidir. 
    Vicks BabyRub Bebeklerde Kullanımı ile ilgili makalemiz bebekler için üretilen vicksin nasıl kullanılması gerektiğini ayrıntılı anlatmaktadır.
      Bebeğin anne karnındaki gelişimini anlattığımız makalemiz ilginizi çekecektir. Detayları ile ay ay gelişimi anlatılmıştır.

      6 yorum:

      1. Çok yararlı bıktı vermişsiniz.sitenizi yeni keşfettim çok beğendim.çok faydalı bilgi veriyorsunuz.devamli girip bakıyorum.tebrik ederim.cocugum 6 yaşında ona nasıl kullanabilirim?cevaplarsanız seninirim

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. sitemizi beğenmenize çok sevindik. Çocuğunuz büyümüz ayaklarının altına, göğsüne ve sırtına sürerek hastalandırında uygulama yapabilirsiniz.

          Sil
      2. Çocuklarınıza da gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz bir ilaçtır. Hastalandığında ayaklarının altına sürerek soğuk algınlığını giderebilirsiniz. Çok öksürüyorsa göğsüne veya sırtına sürerek üzerine temiz bir tülbent koyarak uygulayabilirsiniz. Geçmiş olsun.

        YanıtlaSil
      3. Hamilelikte 20 haftada viks basurlu bolgeye sürmek bebege zarar verirmi

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. Kullanılmasında bir sakınca olduğunu düşünmüyoruz. Çok geçmiş olsun. Kantaron yağı yada at kestanesi yağı da sürmeniz faydalı olur.

          Sil