Bebeğin Anne Karnındaki Gelişim Evreleri - kadinvsaglik.com

Bebeğin Anne Karnındaki Gelişim Evreleri

Anne Karnında Ay Ay Bebek Gelişimi

Anne Karnında Ay Ay Bebek Gelişimi

Anne karnında bebek nasıl oluşur, gelişimi nasıl olur merak ederiz. Hele ki yeni anne adayı olduysanız bu yazı sizlerin  merakını giderecektir. Gebeliğin ilk aşaması yumurtanın döllenmesiyle oluşur. Daha bu dönemde bebeğimizin cinsiyeti bellidir. Döllenen yumurta hücresi hızla bölünerek follop tüpünden geçerek rahim duvarına bağlanır. Bağlandığı yerde artık beslenmesi başlar ve plasenta haline gelir. Artık gelişim başlamıştır.
Bebeğin Anne karnındaki gelişim evreleri

 

Bebeğin Anne Karnındaki Gelişim Evreleri

Birinci Ayda Bebeğin Gelişimi

Gebeliğin birinci ayında bebeğimizin başı, gövdesi, karın, göğüs ve içinde bulunan organlar gelişmeye başlayacaktır.

İkinci Ayında Bebeğin Gelişimi

Bebeğimiz yaklaşık 1 cm boyunda olmuştur ve yüzünde göz kapakları, burnu ucu, elleri, ayakları, kollar ve bacaklar minicik filiz şeklinde belirginleşmeye başlamıştır.

Üçüncü Ayında Bebeğin Gelişimi

Bebeğimiz  artık 4,5 cm olmuş  kendi kendine harekete başlamıştır. Bebeğimizin el ve ayak parmakları fark edilir. Kalp atışı ultrason yardımıyla duyulmaya başlar ve cinsiyeti de bu aydan sonra ultrasonda görülür.

Dördüncü Ayında Bebeğin Gelişimi

20 haftalık olan bebeğimiz artık 13 cm olmuş ve 250-300 gr ağırlığa sahiptir. Bebeğimiz artık yüz kaslarını bile hareket ettirebilen, parmağını emebilen hatta esneyebilen bir ufaklık olmuştur. Anne artık bebeğinin hareketlerini hissedebilir.

Beşinci Ayında Bebek Gelişimi

Bebeğimiz artık 600-650 gr olmuştur. Bebeğimizin iç kulak yapısı bu dönemde gelişir ve artık sesleri duyabilir. Artık bebeğimiz bizim onla konuşmalarımızı duyabilir. Gerçi her dönemde hisseder siz onla konuşun yeter ki.

Altıncı Ayında Bebeğimizin Gelişimi

Bebeğimiz artık bir kilo kadar olmuştur ve olası bir erken doğumda bebeğimizin hayatta kalma şansı oldukça fazladır. Bebeğimizin gelişimi anne karnında çok daha sağlıklı olacağından dikkatli olmak gereklidir.

Yedinci Ayında Bebeğimizin Gelişimi

Bebeğimiz artık 1500 ila 1800 gr ağırlığında olmuştur. Hareketleri artık çok belirgindir. Annelerin bu dönemde göğüslerinden sütümsü bir sıvı gelebilir. Annenin vücudu bebeğini doğurmaya ona süt vermeye hazırlanıyor demektir.

Sekizinci Ayında Bebeğimizin Gelişimi

Bebeğimiz artık 47 cm, 2500 -2800 gr kadar olmuştur. Her bebeğin ağırlığı boyu birbirinden küçük farklar gösterir. Normal olarak genetik yapısı çok önemlidir. 37. haftaya geldiğinde bebeğimiz artık tüm organlarının gelişimini tam olarak tamamlamış, doğuma hazır demektir.

Dokuzuncu Ay Ve Doğum

Doğum annenin son adetinin başlangıcından 40 hafta sonrası olarak hesaplanır ve bu tarih kesin bir tarihi demek  değildir. Bebeğimiz 38 hafta ile 42 hafta arası doğar. Doğum bazı kadınlarda normal döngüsünde gerçekleşirken, bazılarında ise doktorunun müdahalesi ile alınarak olur. Bir bebeğin hayatınıza gelmesi tüm yaşamınızı değiştiren bir olaydır.

Yeni Doğan Bebeklerde Dikkat Edilmesi Gerekenler Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

Hiç yorum yok