Yeni Doğan Bebeklerde Dikkat Edilmesi Gerekenler - kadinvsaglik.com

Yeni Doğan Bebeklerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Doğan Bebeklerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni Doğan Bebek


Bebeğimiz doğumundan 28 günlük olana kadar gecen döneme yeni doğan  dönemi denir. Sizinde anneliğe attığınız bu yeni adımda yaşayabileceğiniz sorunları bilmeli ve bilinçli bir şekilde davranmalısınız.

Yeni Doğan Bebek Bakımı

Yeni doğan bebeğimizin yaşama başladığı bu ilk günlerde sıklıkla duyulan ağlama ve gaz sancılarından başka problemlerde yaşayabilir. Yeni doğan bebeğimizin öncelikle beslenmesine dikkat etmeliyiz.2 saat ara ile emzirmeli ve bebeğimizin günlük 25-30 gr alması gerektiğini bilmemiz lazımdır.Bu göz önüne alınarak bebeğimizin beslenmesi kontrol altına alınmalıdır.

Oda ısısı ne çok fazla, nede soğuk olmalıdır

  • Oda ısısının  22-23 derece olması gerekmektedir. Bebeklerimizin burun mukozası çok hassas olduğundan ısı değişimini hemen fark eder ve hastalanabilir.
  • Hıçkırma, hapşırma  bebeklerde çok rastlanır. Böyle durumlarda bebeği emzirmek hıçkırığı geçirir.
  • Bebeklerimiz banyoyu çok severler. Bebeğimize banyoda egzersizler yaptırmak da onların çok hoşuna gider.
  • Bebeklerimizdeki gaz sorununu gidermek için emdirdikten sonra mutlaka bebeğimizi omuzumuza yüz üstü dayayarak sırtını ovmak iyi gelir. Bebeğimizi emzirdikten sonra mutlaka gaz çıkarmak için bu işlemi yapmalıyız.

Bebeğiniz ağladığında korkmayın. 

Gereksiz yere de ağlayabilir.İçindeki enerjiyi boşaltmak için de uzun ağlamalar yapabilir. Onu sakinleştirmeye çalışmak için kucağınıza alın, ninni söyleyin, konuşun, onu sakinleştirmeye çalışın. Ağlama uzun sürüyorsa ve kesilmeden devam ediyorsa doktorunuza başvurmanızda yarar var.

Bebeğimize pamuklu şeyler giydirmeye dikkat edelidir

Bebeğimizi kucağımıza almaktan korkmayalım. Alışır diye bir inanışa girmeyin, bebeğimiz ilk üç ayında böyle bir alışkanlığa sahip olmaz. Ona gereken sevgiyi bolca verin.
Bebeğimizin göbek bağı düşene kadar temizliği antiseptik solüsyonla yapılır.Bebeğimizin göbek bağı düştükten sonra yıkama işlemini bir kaç gün yapmamanız tavsiye edilir.
Yeni doğanlarda sarılık çok sıklıkla rastlanan bir hastalıktır.Bu dönemlerde emzirme çok önemlidir.

Yeni Doğan Bebeklerde Yaşanabilecek Sorunlar

Hamilelikte Bebek Hareketleri Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

Hiç yorum yok