Hamilelikte Bebek Hareketleri - kadinvsaglik.com

Hamilelikte Bebek Hareketleri

Hamilelikte Bebek Hareketleri

Hamilelikte Bebek Hareketleri

Bir bebek anne karnında 16-20 haftalık olduğunda hareketleri anne tarafından hissedilmeye başlanır. Annenin bebeğin hareketleri hissetmesi her anne için farklı olabilir. Kilolu bir anne daha geç hissederken zayıf  bir anne adayı daha erken hissedebilir. İlk hamileliklerde  hareketlerinin hissedilmesi 18-24 haftalar arasında olabilir. Daha önce hamilelik yaşamış tecrübeli bir anne adayı bebeğinin hareketlerini daha erken hisseder. Bu hem daha tecrübeli olduğu için hemde rahim  ilk gebeliğe göre  daha gergin olduğu içindir.

Bebek  Hareket Etmiyorsa Ne Yapmalıyız

Bir bebek 4 saatte en az 10 defa  hareket edebilir. Eğer bebeğin hareketlerini hissetmiyorsak telaşa kapılmayalım. Hemen yatıp dinlenelim ve enerji veren şeyler yiyip içelim. Bu bebeğimizi harekete geçirecektir. Bir gün boyunca hareket etmezse bu durumu doktorumuza haber vermemiz gerekir.

Anne Karnında Bebeğin Çok Hareketli Olmasının Sebepleri

Bir bebek anne karnında 10 ila 20 defa hareket ederek hissetmemiz hatta daha fazlada hareket edebilir. Bebeğimizin iyi olduğunu gösterir. Bebeğimizin anne karnında yeterince oksijen aldığını ve etrafında yeterince sıvı olduğunun, bebeğimizin sağlığının iyi olduğunu gösterir.

Bebek Hareketlerini Anne Nasıl Hisseder

Gebeliğimizin ilk zamanlarında bebek daha küçük  (3 aylık gibi)  ise hareketleri kasık bölgesinde biraz daha büyüdüğünde ise göbek, göbek altı, göbek deliği etrafında hissedilir. İleriki dönemlerde ise bebek rahimin neresinde hareket ediyorsa orada hissederiz.

Anne Karnında Bebek Hareketleri Ne Zaman Azalır

  • Bebeğimizin hareketleri  bebeğimize oksijen gitmiyorsa, bebeğimizin sıvısı azalmışsa, bebeğimiz stres altındaysa, bebek iyi beslenmiyorsa azalır. Bu normal değildir, doktorumuza bu durumu haber vermemiz gerekmektedir.
  • 38. haftada bebeğimiz doğum kanalına yerleşmeye başlar. Bu durumda bebeğimizin hareketlerinin azalması çok normaldir.

Anne Karnında Bebeği Hareket Ettirmek İçin Ne Yapmalı

  • Bebeğimiz hareket etmiyorsa onu harekete geçirmek için neler yapabiliriz.
  • Kendimizi yormadan yürüyebiliriz
  • Bebeğimizi harekete geçirmek için fruktozlu içecekler tüketmemiz lazım gelir. Bir bardak süt veya bir bardak meyve suyu içebiliriz.
  • Fındık, fıstık, kraker, peynir, yoğurt gibi atıştırmalıklarda bebeğimizi harekete geçirir.
  • Bebeğimizin  görme yeteneği  22-26  haftaları arasında gelişmektedir. Karnımıza tutacağımız bir fener onu harekete geçirebilir.
  • Bebeğimiz 22-26 haftalık olduğunda bizi duymaya başlar. Onunla bol bol konuşmanız bebeğinizin size tepki vermesini sağlayabilir.
Anne Karnında Bebek Haretekleri

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı Hakkındaki Makalemiz İlginizi Çekebilir.

Hiç yorum yok