Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı - kadinvsaglik.com

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı


Gebeliğin başlamasıyla anne adaylarının sevinci, mutluluğu yanında bebeğini ne yerse daha iyi besler onun düşüncesi sarar. Her kadın kilo almaktan korkar ama hamileliğin gereği aş erme dönemlerinde de kendini yemek yemekten bir türlü alamazlar.
Ne kadar kilo almalıyız? ne yemeliyiz? Bu gibi sorular aklımızı kurcalar. Gebelikte kaç kilo alacağımız gebe kalmadan önceki kilomuzla orantılıdır. Kilosu olmayan bir anne adayı 15-18 kilo kadar alabilirken kilosu olan bir anne adayı 12-13 kiloya  kadar alması normaldir.

 

Hamilelikte Beslenme Nasıl Olmalı

  • Öncelikle hamile kaldıktan sonra doktora muayene olmalı ve gebeliğimiz için nelerin önemli olduğunu kan değerlerimize  baktırıp vücudumuzun ihtiyacına göre beslenmemiz gereklidir. Doktorumuzun verdiği vitaminleri, kan haplarını, özellikle demir ilacımızı eksiksiz almalıyız.
  • İki kişilik yemek yemek doğru bir bakış acısı değildir. Günlük almamız gereken kaloriden fazlasını almamamız lazımdır. Hamilelik döneminde alınması gereken vitamin, mineral ve nutrientler çok önem taşımaktadır. O yüzden ne kadar yediğimiz değil hamile iken ne yediğimiz besin değeri nedir, o daha önemlidir. Besin değeri yüksek özellikle protein ve kalsiyum acısından zengin yiyecekler tüketmek çok önemlidir. Hamile kalmayı planlayan annelerin folik asit başlamaları hamileliğin 3 ayında bebek için çok önemlidir. Hamileliğin ilk aylarında alınan folik asit anne ve bebek için çok önemlidir.
  • Mide bulantısı olan anne adaylarına önerimiz kokusu olan yiyeceklerden uzak durup kokusu olmayan yiyecekler yemeleridir. Zencefilin mide bulantısını kesme özelliği sebebiyetiyle zencefil çayı içmenizi öneririz.
  • Çay kahve gibi kafeinli içeceklerden uzak durmanızı, bol bol süt ve meyve suları içmenizi öneririz.
  • İçtiğimiz meyve suları asla paket meyve suyu olmamalı ambalajlı hiç bir gıda tüketmenizi önermiyoruz.
  • Mide yanması şikayeti olan anne adaylarına da yatmadan 2 saat önce yemek yemeyi kesinlikle kesmelerini tavsiye ediyoruz.
  • Beslenmemizi 3 ana öğün ve 2 ara öğün olarak belirleyip ve ağır yiyeceklerden uzak durarak bol meyve tüketmeliyiz.
  • Kilo almaktan kaçınmak için düşük kalorili beslenmeye çalışmakta doğru değildir. Unutmayalım ki düşük kalorili yiyecekler kanda keton oranını yükselttiği için bebekte zeka geriliğine sebebiyet verebilir.
  • Doktorunuzun izin verdiği ölçüde hafif egzersizler, yürüyüş, yüzme gibi aktiviteler bebek gelişimi ve anne için çok önemlidir. Bu egzersizler doğum içinde çok önem taşımaktadır.
Hamilelikte anne adaylarında kasık ağrısı sık görülen bir problemdir. Hamilelikte kasık ağrısı ne zaman başlar adlı makalemizde bu konuyu detayları ile anlattık. Ne zaman başladığını ve nedenlerini anlattığımız makalemiz hamile annelerin bu konuda bilgi almak isteyeceklerini umuyoruz.

Hiç yorum yok