Sol Sırt Ağrısı Nedenleri - kadinvsaglik.com

Sol Sırt Ağrısı Nedenleri

Sol Sırt Ağrısı Nedenleri
Sol Sırt Ağrısı

Sol sırt ağrısı bir çok kişinin yaşadığı bir problemdir. Sol sırt ağrısı nedenleri ise bir çok çeşitli sebepten oluşabilmektedir. Bu ağrı sol taraftaki organlar kaynaklı olabileceği gibi kas veya bağ gerginliği, omurgada bel fıtığı veya omurga ya da kaburga yaralanmaları sırtın sol tarafında ağrı nedenlerindendir. Bu ağrı yanma yapan, huzursuz eden, keskin ve hissedilir bir ağrı şeklinde kendini belli eder.
Ağrı vücudun sinyalidir ve orada bir problem var demektir. Sol taraftaki ağrı kaburga kısmına doğru yayılan bir ağrı ise sol tarafta bulunan organlardan kaynaklı olabilir. Sırtın sol tarafındaki kaburganın koruması altında olan organlar kalp, mide, pankreas, idrar kanalının bir kısmı, sol böbrek, sol akciğer ve dalaktır. Özellikle göğüsün üzerinde hissedilen ağrı kalp kaynaklı bir ağrı olabileceğinden mutlaka önemsenmeli ve hemen doktora gidilmelidir. Kalp sorunu yaşayan kişiler genelde sol kolda ağrı, sol sırt ve sol göğüs ağrısı hissederler. Ağrının şekli ve devamlılığı teşhisin tam konabilmesinde çok önemlidir. Geçmeyen sol sırt ağrılarında mutlaka doktora gidilmeli ve tetkiklerinizi yaptırarak sol sırt ağrısı nedenlerini araştırmanız tedavi için çok önemlidir.
Sol sırt ağrısını geçirmenin bir çok yolu vardır. Bağ dokularından yada kaslardan kaynaklı ağrıları esnetmek, hareket ettirmek ağrının azalmasında yardımcıdır. Sıcak kompres yapmak kasların yumuşamasını sağlar. Hafif bel hareketleri ise vücudun bel ve üst tarafına esneklik kazandıran aynı zamanda da ağrıların geçmesine yardımcı hareketlerdir. Organlardan dolayı gelişen ağrılar ise hareketlerle düzelmez mutlaka organlardaki hastalığın bulunması gereklidir.
Sol Sırt Ağrısı

Sırtın Sol Tarafında Ağrı

Omur ilik üç kısma ayrılmaktadır. Boyun, sırt ve bel omurları omurgayı oluşturmaktadır. Omurga da  kaburga kemiğine bağlı 12 omurdan oluşur. Kaburga kemiklerimiz omurgayı sarar ve göğüs kemiğine bağlanarak vücudun üst kısmını koruma altına alır. İç organlar kaburga kemikleri ile koruma altına alınırlar. Dışarıdan gelen darbelere karşı kaburga iç organların kalkanı gibidir. Aynı zamanda da vücudun üst tarafını hareket ettirmeye yardımcıdır. Kaburga kemikleri arasında ise onu koruyan göğüs kasları bulunmaktadır. Bu kaslar sayesinde vücudun üst tarafını çok rahatlıkla hareket ettirebiliriz. Bu kaslarda bir inflamasyon ya da yaralanma olduğunda sırtın sol tarafında ağrı hissedilir.
Omurganın içerisinde omurlar arasında bulunan küçük diskler vardır. Bu diskler omurganın hareketini sağlayan, birbirine sürtmesini engelleyen jel kıvamında yastıkçıklardır. Bu disklerde oluşabilecek bir hasar sol sırt ağrısı nedenlerindendir. Sırtın sol tarafında ağrı yapan bu diskler sinire baskı yaptığında tüm sırtı saracak şekilde bir ağrı hissedilir.
Omurgadaki disklerde gerçekleşen hasarlar sadece sırtın sol tarafında ağrıya değil bacak, boyun, bel, karın, kalça, omuz ağrılarına da neden olur. Sol sırt ağrısı bazen hiç hissedilmez iken bu bölgedeki ağrılar dolayısı ile doktora gittiğimizde sırt omurlarında oluşan hasarlar nedenli olduğu anlaşılır. Omurganın içerisindeki sinirler diğer bölgelerde ağrıyı yaşamamıza neden olurlar. Bazen boyun fıtığı, boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklarda sağ yada sol sırt ağrısı şeklinde kendini göstermektedir.
Sırtın Sol Tarafında Ağrı

Sırtın Sol Tarafında Ağrı Belirtileri

Sol sırt ağrısı belirtileri birbirinden farklılıklar gösterir. Bunlar ağrıya neden olan hasarların farklı olması sebebi ile farklı şekilde hissedilir.
  • Bıçak saplıyormuş gibi göğsü saran sol sırt ağrısı
  • Kaburga kafesini saran yanma hissi şeklinde ağrı
  • Sırtın tam ortasında oluşan ağrı
  • Sırtın bel bölgesinde oluşan yada sırtın üst bölgesinde oluşan ağrı
  • Elektrik şoku vermiş gibi uyuşmaya benzeyen ağrı
    Sırt Ağrısı Akciğer

İç Organlar Kaynaklı Sol Sırt Ağrısı 

Kaburga iç organları bir kalkan gibi korumaktadır. Sırtın sol tarafında ağrı nedenlerinden biri de iç organlar kaynaklıdır. Genelde iç organlarda oluşan hastalıklar sırta yada göğse vurarak kendini göstermektedir. Sırtın sol tarafında bulunan organlar ise kalp, mide, akciğer, pankreas, böbrek, dalaktır.

Sırt Ağrısı Kalp 

Kalp iç organlar arasında ağrısı sırta vuran organlardandır. Genelde sol kol ve sırtın sol tarafında ağrıya neden olur. Göğse baskı hissi, mide bulantısı, aşırı yorgunluk, üst bölgede baskı hissi, sol kolda uyuşma ve ağrı, sırtın sol tarafında ağrı hissi yaşanmaktadır. Kalp krizi ölümcül olabileceğinden bu belirtiler var ise mutlaka  hemen doktora gidilmelidir. Kalp krizi sonrasında da çok dikkatli bir yaşam sürülmelidir.

Sırt Ağrısı Akciğer

Akciğer hastalıklarının hemen hemen hepsi sırta ağrı yapan hastalıklardır. Nefes alırken kaburga kemikleri neredeyse akciğere batacakmış gibi ağrır. Özellikle akciğer iltihaplanması şiddetli ağrıya neden olur. Akciğerlerde su toplanması, zatürre, iltihap ve bir çok akciğer hastalığı şiddetli sırt ağrısı yapar. Akciğer rahatsızlığı sol akciğer kaynaklı ise sırtın sol tarafında ağrıya neden olur. Özellikle akciğer zarı iltihaplanması ve akciğer sönmesi diye bilinen hastalıklar şiddetli sırt ağrısına neden olur.


Sırt Ağrısı Dalak

Dalak karnın sol üst tarafında bulunan hayati organlarımızdandır. Kaburga kemiğinde travma, kanser, iltihaplanma, enfeksiyonlar romatizma, dalak büyümesine yol açabilir. Bu ağrı o kadar şiddetli olur ki sırtın sol tarafında ağrı yapar hatta omuza bile vurabilir. Karın bölgesinde de şiddetli hissedilebilir. Dalak önemli bir organdır ve mutlaka hemen doktora gidilmelidir.


Sırt Ağrısı Böbrek

Böbrek ağrısı şiddetli sırt ağrıları yapar. Böbrek taşı, kumu, iltihaplanması ciddi sırt ağrısına neden olur. Böbrek rahatsızlıklarını idrar yapamamadan, kanlı idrar yapmadan vücutta ve ayaklarda şişme olmasından da anlamak mümkündür. Uzmanlar sırtın orta kısmından kasıklara vuran bir ağrı ile taş düşürüldüğünü söylerler.

 

Sırt Ağrısı Mide

Mide rahatsızlıkları yaşayan kişilerde sağ yada sol sırt ağrısı olması çok normaldir. Özellikle mide ağrıları sırt bölgesinde çok yoğun hissedilir.  Sırtın sol tarafında ağrı yada sağ tarafında oluşan ağrı mide ağrısı ile birleşir ise mutlaka uzman bir doktora gidilmelidir. Mide tüm sindirim sistemini ilgilendiren çok önemli bir organdır ve mutlaka tedavi edilmelidir.
Sol Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sol Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sırt ağrısı insan vücudunda en çok görülen ağrı türlerinden biridir. Kaburga kaynaklı ağrılar nelerdir? Her hastalıkta ağrı farklı şekilde hissedildiğinden ağrınızın şekline göre hangi rahatsızlığın olabileceği konusunda bir fikir edinebilirsiniz. Her hastalıktaki ağrı belirtilerini birbiri ile farklı hissedilmektedir.

Kas Çekilmesi, Gerilemesi Yada Yırtılması 
Kas kaynaklı sol sırt ağrıları kasların aşırı zorlanmasından kaynaklanır. Bir şey alırken uzanma, ağır spor hareketleri gibi kasların aşırı zorlanması kas kaynaklı ağrılara neden olur. Kas yırtılması biraz daha zor iyileşen bir rahatsızlıktır ve ancak fizik tedavi, kas gevşetici ve ağrı giderici kremler ile tedavi edilebilirler.

Bel Fıtığı
Bel fıtığı sırtın sol yada sağ tarafına vuran şiddetli ağrılara neden olabilir. Bel disklerinde oluşan aşınma ve sinirlere baskı sebebi ile bu ağrılar bir türlü geçmez ve yapılabilecek bel kaslarını kuvvetlendirecek hareketler ile zaman içerisinde hafifler. Kas gevşetici ve ağrı kesici kremler ve ilaçlar ağrıların daha az hissedilmesinde yardımcı olurlar. Mutlaka fizik tedavi ve egzersiz bu ağrıların giderilmesinde şarttır.

Boyun Fıtığı
Boyun fıtığı çok ciddi bir rahatsızlıktır. Boyun omurları arasındaki disklerin aşınmasından ve sinirlere baskı yapmasından dolayı gerçekleşen bu ağrı sadece boyunda değil sırtta da hissedilebilir. Sağ yada sırtın sol tarafında ağrıya neden olan bu rahatsızlık fizik tedavi gibi bazı tedavi şekilleri ile tedavi edilmektedir.

Boyun Düzleşmesi
Boyun düzleşmesi ciddi sırt ağrılarına sebep olmaktadır. Normal duruş şeklinin bozulduğu boyun düzleşmesinde omurilik üzerine uygulanan baskıdan dolayı sırt bölgesinde ağrılar oluşur.

Bel Düzleşmesi
Bel düzleşmesi de boyun düzleşmesi ile aynı şekilde oluşur. Bel bölgesindeki omurların duruş bozuklukları nedeni ile kayması sonucu sinirlere baskı uygulanmaktadır. Ciddi bel ve sırt ağrılarına neden olur.

Kaburga Yaralanmaları
Kaburgayı, omurgayı, kasları yada bağ dokuları zedeleyebilecek darbeler sırtın sol tarafına gelmiş ise sol sırt ağrısı nedenlerindendir. Tedavisinin düzgün yapılması ve dikkat edilmesi gereklidir. Dikkat edilmeyen yaralanmalarda kalıcı hasar olabilir.

Kilo
Aşırı kilo her yerde olduğu gibi ağrılarda da çok etkilidir. İskelet belirli bir kiloyu taşıyabilir. Bu kilonun fazlası iskelet sisteminde ağrıya neden olur. Sırt, bel ve boyun bu ağrılardan en çok etkilenen bölgelerdir.

Kadınlarda Büyük Göğüs
Sırt bölgesi özellikle büyük göğüslü kadınlarda çok ağrımaktadır. Göğüs ağırlığı nedeni ile öne doğru çekme yapan iskelet yapısı zamanla bozulmaktadır. Vücudun ön kısmında fazladan bir ağırlık taşıyan kadınlar bunu devamlı taşımak zorunda kaldıkları için ağrılar giderek büyürler. Şiddetli sırt ağrıları yaşayan kadınlarda göğüs küçültmeyi önerebiliriz.

Duruş Bozukluğu
Duruş bozukluğu sırtın tam orta kısmına fazladan yük binmesine neden olmaktadır. Fazladan yük taşımak zorunda kalan sırt kasları ve omurlar zaman içerisinde deformasyona uğrayarak ağrımaya başlar. Bu durum kas ve sinir rahatsızlığına neden olur. Sağ yada sol sırt ağrısı nedenlerindendir.
Duruş bozukluğuna ise  kas zorlamaları, yanlış bir pozisyonda oturmak veya ayakta dururken doğru bir şekilde durmamak sinir köklerine baskı yapmaktadır. Buda duruş bozukluğuna neden olur.

Hamilelik
Hamilelikte de sırt ağrısı bebeğin kilosundan dolayı yaşanır. Bebeğin ayları ilerledikçe sırt ağrısı da ilerler. Hamile iken özellikle duruş şekline çok dikkat etmek gereklidir. Kambur durmadan dik durmaya dikkat edilmelidir. Çok ayakta kalınmamalı ve sırtı rahatlatır şekilde oturmalıdır. 

Çok Oturmak
Özellikle bilgisayar başında çok oturmak zorunda kalan insanlarda en çok karşılaşılan ağrı çeşidi sırt ağrısıdır. İster istemez eğilerek yazmak zorunda kalındı için sırt ağrısı çok yaşanır. Uzun süre araba kullanan, ders çalışmak için çok oturmak zorunda kalan öğrenciler ve buna benzer meslek gruplarında çok oturmak zorunda kalan kişiler mutlaka arada bir kalkıp hareket etmelidirler. Bu hareketler sırt kaslarının gevşemesini sağlar.
Sol Sırt Ağrısı Nedenleri

Sol Sırt Ağrısı Nedenleri

Kaburga Yaralanması
Sol sırt ağrısı nedenleri arasında kaburga kafesindeki veya sırttaki göğüs kaslarında yaralanma gerçekleşmiş olabilir. Ani hareketler, kas yaralanmaları sol kaburgayı etkileyen travmalar, üst bölgenin ani hareketleri ve yanlış şekilde kaldırılmış ağır nesneler sırtın sol tarafında ağrıya neden olur. Kaburga yaralanmaları, kaburga kırılmaları ve gerilmeleri ciddi ağrıya neden olur. Bu ağrının şiddeti problemin yoğunluğuna göre değişir.
Kaburga kası yaralanması belirtileri
  • Kaburganın ağrı oluşan yerine dokununca hassasiyet hissedilmesi 
  • Nefes alıp verirken ağrının artması
  • Kaburga kaslarına giren kramplar
  • Vücudun üst bölgesini hareket ettirmede zorluk yaşanması

Kaburga Sinir Hasarları
Kaburga sinir hasarı, kaburga sinirlerinde oluşan problemler kaynaklıdır. Göğüs kaslarının incinmesi,  inflamasyon, yaralanmalar, zona gibi sinirleri etkileyebilecek durumlar sırt ağrılarına neden olabilir. Kaburga sinir hasarları genelde sırtın orta kısmında başlayan ağrılardır. Kısa bir süre sonra sırtın sağ yada sol tarafına doğru ilerler ve o bölgede yoğun hissedilir. Sinir hasarları sadece kendi bölgelerinde hissedilmezler. Yakın komşu organlarda da hissedilebilen kaburga sinir hasarları kalça, kol, omuz, göğüs ağrısı gibi bize yansıya bilir.
Kaburga sinir Hasarı Belirtileri
  • Sağ yada sol kaburga kemiğinde bıçak saplanıyormuş gibi ağrı yapabilir.
  • Kaburga kısmında aşırı bir yanma hissi yapar
  • Omuzlarda, sırtta yada göğüste kas tutulmalarına neden olur.
  • Kaburga kemiğine dokunulduğunda ağrı hissi ve hassasiyet yoğunlaşır.
  • Sırtın orta yada yan kısmında his kaybı gerçekleşebilir, karıncalanma oluşabilir.

Omurgada Disk Fıtığı
Omurgada disk fıtığı aynı bel ve boyun fıtığı gibi gerçekleşir. Bel ve boyuna nazaran daha az  gerçekleşen omurga disk fıtığı zaman içerisinde sırt bölgesinin zorlanması, ani hareketler, aşırı yük taşımak gibi bir çok nedenle gerçekleşir. Çok ağrı yapan omurga disk fıtığı sağ yada sol sırt ağrısı nedenlerinden en çok görülenlerdendir. Sadece sırtın sol tarafında ağrı nedeni değil, karın ağrısı olarak da çok hissedilir. Karın ve mide ağrısı çok yaşanmasına neden olan disk fıtığı bir çok sindirim sorunu çıkarabilir. Disk zedelenmesi vücudun alt kısmına yani bele doğru yaşanıyor ise bacaklarda, kalçada uyuşma, karıncalanma, his kaybı ve ağrı yapar.
Omurga Disk Fıtığı Belirtileri
  • Devamlı sırt ağrısı yaşanır
  • Kaslar zamanla zayıflar ve güçsüzleşir
  • Mide ve sindirim sistemi ağrıları yaşanır
  • Sırtın orta kısmında ağrı zamanla sağ yada sol sırt ağrısı
  • Sırtta uyuşma, karıncalanma, his kaybı ve yoğun ağrı

Fibromiyalji 
Sırtın sol tarafında ağrı nedenlerinden biri de fibromiyaljidir. Vücudun her yanında görülebilen bir hastalık olan fizbromiyalji sırt kısmında da görülebilir. Genelde ağrı sırtın orta kısmında hissedilir. Fakat sağ yada sol tarafta da hissedebilirsiniz. Fibromiyalji yumuşak doku romatizmasıdır ve genelde yaşam tarzının değiştirilmesi ile geçebilir. Stres bu hastalığın baş düşmanıdır. Stresli dönemlerde hastalık yenileyebilir. Bu hastalık uyku bozukluğu, kaslarda yaygın ağrı ve hassasiyet, aşırı yorgunluk, halsizlik ve sabah tutukluğu gibi belirtiler vermektedir.
Fibromiyalji Belirtileri
  • Vücudun her yerinde ve sırt yada boyunda gerçekleşen derin, keskin şiddetli ağrılar.
  • Sırt kaslarının tutulması ve sertleşmesi
  • Kendinizi yorgun hissetmek
  • Sabah yataktan kalkarken ağrı hissi
  • Uyku düzensizlikleri
  • Sık baş ağrısı çekmek
  • Konsantrasyon zorluğu çekmek

Osteoartirit ( Kireçlenme)
Kireçlenme boyun, bel gibi kemiklerde görülebildiği gibi sırt kısmında da görülmektedir. Özellikle romatizma, iltihaplı hastalıklar, sinir hastalıkları ve doku problemleri sonrası kireçlenme çok sık yaşanan bir problemdir. Kireçlenme belirtisi ise hareket kısıtlılığı getirir. Sırtın sol tarafında ağrı nedenlerinden biri de kireçlenmedir.
Osteoartirit ( Kireçlenme Belirtileri
  • Sırt bölgesinde hareket kaybı yaşanması
  • Sırt tutulması
  • Sağ yada sol sırt ağrısı

Kostokondrit
Göğüs kafesi ile kaburga kemiği arasındaki eklemlerin iltihaplanmasıdır. Eklem iltihaplanması göğüs bölgesinde yaşansa da sırta ağrı yapan hastalıklar arasındadır. Genelde 4-5-6. kaburga kemik ekleminde oluşan bu hastalık karın bölgesine inebileceği gibi şiddetli öksürüğü de neden olur.
Kostokondrit Belirtileri
  • Göğüs kemiğinde ve sırtta ağrı
  • Karın ağrısı
  • Öksürme, hapşırma ve nefes alırken göğüs kemiği ağrısı yaşanır. 
  • Halsizlik, uyku hali, uyuşukluk
    Sol Sırt Ağrısına  Ne İyi Gelir

Sol Sırt Ağrısına  Ne İyi Gelir

Kas Gevşetici Ağrı Kesici Krem Uygulaması
Sırt ağrısı eğer bel fıtığı, boyun fıtığı, omur fıtığı, kaslardaki bir zedelenmeden yada romatizmadan kaynaklı ağrı ise mutlaka kas gevşetici krem ve ağrı kesici krem uygulamalısınız.  Bunun yanında kas gevşetici ilaç tedavisi de işe yaramaktadır. Bu bölgedeki kasların yumuşamasını ve gevşemesini sağlayarak ağrıyı hafifletir. Kas gevşetici kremler nelerdir ve nasıl uygulanır açıklamalı yazdığımız makalemizi mutlaka okumalısınız. Ağrı kesici kremlerin verildiği makalemizi de okumanızı tavsiye ederiz. Ağrı şikayetleri için ağrı kesici ve kas gevşetici kremler hayati önem taşımaktadır. Bu kremlerin doğru kullanılması ile gerçek bir tedavi gerçekleşebilir.

Sıcak Ve Soğuk Kompres
Sırt ağrılarında sıcak yada soğuk kompres uygulamak çok önemlidir. Sıcak yada soğuk kompres ağrıyı ve iltihabının azalmasında yardımcıdır. Fakat sıcak yada soğuk kompresin hangi koşullarda yapılması gerektiğini bilmek gerekir.

Soğuk Kompres Hangi Koşullarda Uygulanır

Kaza, yaralanma, burkulma ve incinme gibi durumlarda 48 saat içerisinde soğuk kompres yapmak şişmenin önüne geçer. Bu bölgede oluşabilecek kan toplanmasını ve morarmayı engeller.

Sıcak Kompres Hangi Koşullarda Uygulanır

Bel fıtığı, boyun fıtığı, omur fıtıklarında sıcak kompres uygulaması ağrının azalmasında yardımcı olur. Kas ağrıları, gerilme ve tutulmalarda kası yumuşatarak hareket kabiliyetini çoğaltır. 
48 saati geçtikten sonra kaza, zedelenmelerde şişlik geçtikten sonra sıcak kompres uygulamak damarları genişleteceği için iyileşmeyi hızlandıracaktır.

Kas Gevşetici Ve Ağrı Kesici İlaç
Özellikle sırt ağrılarında kas gevşetici ilaçlar çok kullanılmaktadır. Mutlaka bu ilaçların doğru kullanılması gereklidir. Kas gevşetici ilaçların yan etkilerini ve kullanım şekillerini verdiğimiz makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Lavanta Yağı
Lavanta yağı ağrı kesici ve kas gevşetici yağlar arasında en güçlülerindendir. Ağrılı bölgeye sürerseniz romatizma ağrısı, fıtık ağrıları, kas ağrılarını gidermekte yardımcı olur. Sol sırt ağrısı ve tüm sırt ağrılarında güvenerek kullanabileceğiniz antibakteriyel bir ilaçtır. Bu yağlar iltihap giderici olduğu için kemik, kas ve eklem iltihaplanmalarına iyi gelir.

Ada Çayı Yağı
Ada çayı yağı çok iyi bir ağrı kesicidir. Antibakteriyel özellikteki yağ aynı zamanda da mikrop öldürücüdür. Sırtın sol tarafında ağrı hissettiğinizde mutlaka ağrılı bölgeye sürerek buradaki ağrının geçmesine yardımcı olabilirsiniz. Tek başına sürülmemesi gereken çok kuvvetli bir ilaç olan yağ susam yağı yada zeytin yağı gibi yağlarla inceltilerek uygulanmalıdır. Bu yağlar aynı zamanda da kemik, eklem ve kas iltihaplanmalarını yok eder.
Sırt Ağrısına  Ne İyi Gelir
Masaj 
Mutlaka evde yakınlarınıza bu ağrı kesici yağlar ile masaj yaptırın. Masajın kasların gevşemesinde çok faydası vardır. Kas ve eklem ağrılarında bu tedavi şekli çok faydalıdır.

Ortapedik Yatak Seçin
Yatak istelet sistemi için çok önemlidir. Düzgün bir uyku uyumak için seçilen yataklar aslında istelet sistemi açısından çok daha önemlidir. Sırt ağrılarınız, bel ve boyun ağrılarınız için mutlaka ortapedik özellikte yatak seçerseniz ağrılarınız azalacaktır. Vücut uykuda kendini onarabilmektedir. Düzgün bir uyku ile hastalıklarınızı çok daha çabuk giderebilirsiniz. 

Bilgisayar Sandalyesine Dikkat Edin
Eğer bilgisayar başında çok oturuyorsanız mutlaka bilgisayar kolduğunuzu dikkatli seçmelisiniz. Bel bölgesine uyumlu ve sırtınızı rahat ettirecek özellikte olmalşıdır.

Egzersiz Yapın
Bel ve boyun egzersizleri sırt ağrılarını geçirmekte çok önemlidir. Germe ve gevşetme egzersizleri ile buradaki sıkışan sinirler rahatlar.  
Boyun düzleşmesi egzersizlerini yazdığımız yazımızda tek tek yapılması gereken egzersizleri anlattık. Bu egzersizler sırtınıza çok iyi gelecektir. 
Bel düzleşmesi egzersizleri de bel bölgesindeki kasları germek amaçlı hazırlanmıştır. Mutlaka yapmalısınız. Sırt kaslarına da bu hareketler çok faydalı olacaktır. Sırt kaslarından yada kaburgalardan kaynaklı hastalıklara bu egzersizler son derece faydalıdır. Mutlaka denemelisiniz.

Sırtınızın sol tarafında ağrı yada tüm sırtta ağrı hissettiğinizde ihmal etmeden hemen doktora gidin. Ağrılar vücudun sinyalleridir ve burada bir sorun var demektir. İhmal edilmemesi gereken sağ yada sol sırt ağrısı bir çok hastalığın belirtisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sağ yada sol sırt ağrısı nedenleri mutlaka araştırılmalıdır ve nedenlerine göre bir tedavi şekli uygulanmalıdır.
Ayakta durunca belim ağrıyor diyorsanız sırt ağrılarınız gibi bel ağrılarınız da varsa sebeplerini yazdığımız makalemizi okuyabilirsiniz.
Makalemiz ve sitemiz ile ilgili görüşlerinizi, soru ve isteklerinizi yorum gönder bölümüne yazabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Senelerdir sırt ağrıası çekiyorum.doktora gittim fıtığın yok dediler ama yukarda bir çok hastalık adı gördüm.cok şaşırdım.acaba hangi doktora gitmeliyim.yazarmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet bey öncelikle geçmiş olsun. Sırt ağrısı bir çok sebeple olabilen bir ağrı çeşitidir. İlk olarak iç organları kaynaklımı baktırmanız yani bir dahiliye doktoruna gitmenizi öneririz. Sonrasında bir fizik tedavi uzmanına giderseniz sizi çok daha doğru yönlendirecektir. İhmal etmemenizi önerir bir an önce doktora gitmenizi tavsiye ederiz. tekrar geçmiş olsun

      Sil