Bel Düzleşmesi Egzersizleri - kadinvsaglik.com

Bel Düzleşmesi Egzersizleri

Bel Düzleşmesi Egzersizleri
Bel Düzleşmesi Nedir Nasıl Tedavi Edilir

Bel düzleşmesi egzersizleri tedavinin en önemli parçalarından biridir. Bel düzleşmesi fizik tedavi egzersizleri devamlı yapılır ise hastalığın daha fazla ilerlemesine engel olur ve  buradaki kasların kuvvetlenmesini sağlar. Bel düzleşmesi, bel omurlarının bir çok bel probleminden kaynaklı düzleşmesi rahatsızlığıdır. Bel düzleşmesinin en önemli nedeni hareketsiz kalınması sonucunda zayıflayan bel kaslarının zaman içerisinde sertleşerek katılaşmasıdır. Bel omurları arasındaki disklerin aşırı yük sonucu zarar görmesi bir diğer bel düzleşmesi nedenlerindendir. Bel düzleşmesi tedavi edilmez ise kireçlenme ve bel fıtığı gibi pek çok bel sorunu yaşanmasını da tetiklemiş olur. Eğer tedavi edilmez ise sadece belde değil sırt ve boyun omurlarında da diğer problemlerin yaşanmasına neden olmaktadır. Bel düzleşmesi ile ilgili yazdığımız makalemiz çok daha ayrıntılı bilgi vermektedir.
Bel kemiği düzleşmesi tedavisinde öncelikle fizik tedavi önerilmektedir. Bel düzleşmesi fizik tedavi hareketleri ile bel kemiği düzleşmesi tedavi edilmektedir. Bunun yanında ilaç tedavisi de ek olarak destekleyici tedavi uygulamadır. Bel kemiği düzleşmesi tedavisinde amaçlanan bel kaslarının kuvvetlenmesi ve buradaki bel sorunlarının giderilmesidir. Bel düzleşmesine ne iyi gelir? Adlı makalemizde sizleri aydınlatacak çok daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

Bel Düzleşmesi Egzersizleri

Bel düzleşmesi fizik tedavi egzersizleri arasında öncelikli olarak esneme, güçlendirme hareketleri mevcuttur. Bu hareketler ile birlikte omur içlerindeki disklerin rahatlatılması amaçlanır. Güçlendirme hareketleri ile birlikte ise omur çevresindeki kasların kuvvetlendirilmesi ve yaşanan bel sorunundan dolayı katılaşmış ve sertleşmiş olan bel kaslarının yumuşatılarak esneklik kazandırılmasına yardımcı olunmaktadır. Bel düzleşmesi egzersizleri bunun için çok önemlidir. Problemin kökten halledilebilmesi bu hareketlerin düzenli yapılması ile mümkündür. Hareketlerde zorlanılır ise yada ağrınız olur ise hareketi bırakarak dinlenmelisiniz. Kendinizi çok yormadan ve zorlamadan yapmalısınız. Doktorunuzun önerdiği hareketleri mutlaka onun dediği şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Bizim size önereceğimiz bel düzleşmesi egzersizleri doktorunuzun verdiği egzersizler ile benzese de gene de doktorunuza danışarak yapınız. Belinizde farklı bir problem olabilir.

 

Bel Düzleşmesi Fizik Tedavi Egzersizleri

Bel Düzleşmesi Fizik Tedavi Egzersizleri
Bel düzleşmesi egzersizlerini yaparken kendinizi çok yormadan ve belinizi çok zorlamamaya gayret ederek yapmalısınız. Yere yapın ve bacaklarınızı yarım yaparak, başınızı kaldırmaya çalışın. Derin bir nefes alın başınızı kaldırın ve içinizden 10'a kadar sayarken nefesinizi yavaş yavaş bırakın. Tekrar başınızı yere koyun. Bu hareketi yavaş bir şekilde 10 defa yapmarsanız çok faydalı olur.
Diğer hareketimiz ise ayaklarımızı iyice karşıya doğru uzatarak bacaklarımızı çok az yukarı kaldırmaya çalışmaktır. Bu hareketimizde de derin nefes alıyoruz ve ayağımızı kaldırıp içimizden 10'a kadar sayarken nefesimizi yavaş bir şekilde veriyoruz. Bu hareketimiz de 10 defa tekrarlanmalıdır.
bel düzleşmesi fizik tedavi egzersizleri
Bel düzleşmesi egzersizlerimiz için yüz üstü düz bir şekilde yatalım. Ayaklarımız gergin bir şekilde dışa doğru uzatalım ve ellerimizden destek alarak kollarımızı yarım kaldırarak yukarı doğru kalkalım. Bu hareketimizi yapmadan derin nefes alıyoruz ve içimizden 10'a kadar sayarken nefesimizi yavaşça veriyoruz. Tekrar aşağıya düz bir şekilde uzanıyoruz. Bu hareketi de yavaş bir şekilde nefes alma ve vermeye dikkat ederek 10 defa yapıyoruz. Kendinizi zorlamadan aynı hareketi bu sefer kollarınızın tam olarak yukarı kaldırarak yapıyoruz. Başımız dik ve belimizi yerden kaldırmadan, kollarımızın bizi etebildiği kadar yukarı kalkıyoruz. Gene derin nefes alıp orada içimizden 10'a kadar sayana kadar kalıyor ve tekrardan yere uzanıyoruz. Beliniz ağrır veya zorlanır ise kendinizi çok zorlamadan çıkabildiğiniz kadar yukarı kalkmaya gayret edin.
bel düzleşmesi için egzersizler resimli
Elleriniz başınızın iki yanından dik bir şekilde karşıya uzanacak şekilde yatalım ve başımızı yukarı doğru kaldırarak ayaklarımızı da yukarı kaldırmaya çalışalım. Kendinizi zorlamadan derin bir nefes alın ve içinizden 10'a kadar sayarak nefesinizi yavaş bir şekilde verin. Çok ağrınız olur ise hareketi daha az yapabilirsiniz. Kendinizi zorlamadan 10 defa yapmaya gayret gösterin. Hareketler yapılırken öncelikle çok yavaş yapılmalıdır.
bel düzleşmesi için egzersizler resimli
Bu sefer ellerimizin ve dizlerimizin üzerinde doğrularak duralım. Tek dizimizi derin nefes alarak yukarı doğru kaldıralım. Dik olarak kaldırmamız gereklidir. Bacağımızı kaldırmadan derin nefes alın ve içinizden 10'a kadar sayana kadar bacağınız yukarıda kalmalıdır. Sonra yavaşça bacağınızı indirin ve gene bu hareketi aynı bacak ile 10 defa tekrarlayın. Sonrasında diğer bacak ile aynı hareketi 10 defa yapmalısınız. Nefes derin alınıyor ve verirken bacak yukarıda kalıyor ve sonrasında aşağı aynı yerine konuyor. 
Dizlerimizi bozmadan yavaşça kendimizi arkaya doğru yatırıyoruz. Ayaklarımızın üzerine kalçalarımız gelecek kadar dizlerimizin üzerine yatıyoruz. Bu arada ellerimizi de mümkün olduğunca ileriye doğru uzatıyoruz. Derin nefes alın ve içinizden 10'a kadar sayın. Bu hareket sonrasında mümkün olduğunca belimizi yukarı doğru kaldırarak bel kemiğinizi iyice esnetmeye çalışın. Sonrasında belinizi aşağı doğru indirerek dinlenin. Sonra gene belinizi yukarı doğru iyice esnetin. Bu hareketi de 10 defa tekrarlarsanız bel kemiğinizi esnetmekte çok faydalı olacaktır.

 

Bel Düzleşmesi Egzersizleri Resimli

Bel Düzleşmesi Egzersizleri Resimli
Bel düzleşmesi egzersizleri resimli olarak gösterilmiştir. Bu hareketleri sizlere anlattığımız yöntem ile çok yavaş bir şekilde yapmaya gayret etmelisiniz. Nefes kontrolünüzü de gene yakardaki hareketleri yaptığımız gibi yapmaya özen göstermeliyiz. Her hareketi mümkünse 10 defa tekrarlayarak yapmalısınız. Belinizin ağrıdığını, yapmakta zorladığınızı hissettiğiniz hareketlerde durarak bir sonraki harekete geçebilirsiniz. Yapmakta zorlandığınız hareketleri her gün deneyin ve yapabildiğiniz ölçülerde yapmaya özen gösterin.

 

Bel Düzleşmesi İçin Egzersizler Resimli

Bel Düzleşmesi Egzersizleri

Bel düzleşmesi için egzersizler resimli olarak fizik tedavi merkezlerinin de uyguladığı egzersizlerdir. Doktorunuzun da evde yapmanızı önerdiği egzersizler ile aynıdır. Kendinizi yormadan yapabildiğiniz kadar yapmaya çalışmalısınız. Bu egzersizleri yaparken belinizi korumaya ve ağrıtmamaya da önem göstermelisiniz. Fakat her gün bir önceki günden daha esneklik kazandığınızı siz de göreceksiniz. Bir gün önce yapamadığınız hareketleri diğer gün daha yapabiliyor olacaksınız. Bunun anlamı da belinizin kuvvetlendiği ve esneklik kazanmaya başladığı anlamına gelmektedir. Hareketlerin fayda etmesi için her gün düzenli yapılması şarttır. Bu hareketler gerçekten çok önemli ve beliniz için çok faydalıdır. Sadece bel değil tüm omurganız, sırtınız, boynunuz içinde çok faydalı olacaktır. Bel sorununuzu çözerken sırt ve boyun kaslarınızı da hareket ettirdiğiniz için bu kaslarda da güçlenme yaşayacaksınız. Öncelikle bel düzleşmesi egzersizlerini yapmayı kendinize bir mecburiyet gibi görmeli ve yaşam şeklinizin içine sokmalısınız. Hiç yapamadığınız günlerde en azından bir iki hareketi iş aralarında yapmaya gayret etmelisiniz. Bel ağrıları çeken kişiler öncelikle doktor kontrolünde tedavi olmalı ve ek olarak omurgasını güçlendirmeye çalışmalıdır.
Boyun düzleşmesi egzersizlerinin verildiği makalemiz size boyun sorunlarınız için çok faydalı bilgiler vermektedir. İskelet sistemi bir bütündür ve mutlaka bu egzersizleri de yapmanızda fayda vardır. 

Hiç yorum yok