Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir - kadinvsaglik.com

Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir

Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir

Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir?

Bel düzleşmesine ne iyi gelir? Nelere dikkat etmemiz gerekir? Bel düzleşmesi nasıl tedavi edilir? Bel düzleşmesi nasıl geçer? Bel düzleşmesi bitkisel tedavi varmıdır? Bu gibi pek çok soru bel düzleşmesi yaşayan kişiler tarafından çok fazla sorulmaktadır. Bu makalemizde bu sorulara yanıt verecek aynı zamanda yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağız.
Bel düzleşmesi tedavisi dikkat edilir ve uğraşılır ise tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır. Evde yapılabilecek egzersizler ile bel kaslarının kuvvetlenmesi ve bel içerisindeki disklerin sıkışmaların, rahatsızlıkların giderilmesi mümkündür. Boyun düzleşmesinde olduğu gibi bel düzleşmesinde de fizik tedavi şart olan bir tedavi yöntemidir. Fizik tedavinin yanında evde bel düzleşmesi egzersizlerini de kendinizi zorlamadan yapmanız omurganız için çok önemlidir. Fizik tedavi yöntemleri buradaki kaslarda, omurlarda, omur içerisindeki disklerde çok rahatlama sağlamaktadır.

 

Bel Düzleşmesi Nasıl Tedavi Edilir?

Bel düzleşmesi tedavisinde ağrı kesici kremler, kas gevşetici kremler takviye olarak doktorunuz tarafından verilir. İlaç kullanımında bel ağrılarından kurtulmanız ve ilaç takviyesi ile buradaki sorunları çözmek amaçlanmıştır. Ağrı kesici kremler sadece ağrıyı kesmekle kalmaz iltihap gidericidir. İçeriğinde iltihap gidermek ve tedavi etmek de amaçlanmaktadır. Bu yüzden de ağrılı olan bel gölgesine ağrı kesici krem kullanılması çok önemlidir. Kas gevşetici kremler ise buradaki gerilmiş, katılaşmış kasların yumuşamasını sağlamaktadır. Bel düzleşmesi buradaki kasların zaman içerisinde katılaşması ve sertleşmesinden de kaynaklı bir problem olduğu için kas gevşetici ve ağrı kesici kremler bel düzleşmesi tedavisinde çok önemlidirler. Çok yoğun ağrılarda kas gevşetici ilaç tedavisi de uygulanmaktadır. Bu ilaçların verildiği makalemiz size bu konuda yardımcı olacaktır.
Bel düzleşmesi bir çok nedenden dolayı yaşandığı için öncelikle bu nedenleri ortadan kaldırmak ve dikkat etmek gerekir. Bel düzleşmesi ile ilgili makalemizde bel düzleşmesi nedir, belirtileri nelerdir, neden olur, tedavisi nasıl gerçekleşir ayrıntılı anlattık. Bu makalemizde bel düzleşmesine ne iyi gelir ve bel düzleşmesi bitkisel tedavileri nelerdir onları anlatacağız.

 

Bel Düzleşmesi Bitkisel Tedavi

Bel düzleşmesine ağrı kesici özelliği olan aynı zamanda da antiseptik özellikteki yağlar da çok fayda etmektedir. Bu yağlar bel bölgesine sürüldüğünde deri tarafından çekilir ve bel içerisinde
düzleşmeden dolayı yaşanan spazmların giderilmesinde çok faydalıdırlar. Aynı zamanda da ağrıların giderilmesi konusunda çok etkilidirler.
Ada çayı yağı ve susam yağını aynı ölçüde karıştırarak bel bölgemize masaj yapar ise bel bölgemizde büyük rahatlama sağlanmaktadır.
Bel Düzleşmesi Bitkisel Tedavi
Lavanta yağı çok etkili bir ağrı kesici ve spazm çözücü yağdır. Bel bölgesi özellikle yatmadan önce bu yağ ile yağlanır ise bel bölgesi rahatlar ve çok daha iyi uyumanız mümkün olur.
Kekik yağı da aynı şekilde ağrı kesici ve spazm çözücü yağdır ve iltihap giderici özelliği ile sürüldüğü yerdeki sorunların giderilmesinde çok faydalıdır.
Lahana yapraklarını sıcak su içerisinde bir iki döndürün ve hafifçe yumuşamasını sağladıktan sonra bel bölgenize sıcağı sıcağına sarıp havlu ile sarın. Lahana yapraklarının ağrı giderici ve özellikle bel, diz boyun problemlerine iyi gelici etkisi vardır. Bir çok diz, boyun ve bel problemi lahana yapraklarının bu şekilde uygulaması ile giderilmektedir.
Bel düzleşmesi yaşayan kişiler bel bölgesini sıcak tutmalıdırlar. Buradaki kaslar ağırı sertleşmiş ve gerilmiş olduğu için soğuk bu bölgeye hiç iyi gelmez. Sıcak uygulama ile kasların gevşemesi sağlanmış olur.

 

Bel Düzleşmesi Nasıl Geçer?

Bel düzleşmesi yaşayan kişiler ağır yük altına girmemeli buradaki problemi daha da ilerletmemelidir. Çok ayakta kalmamalı, çok oturmamalı ve devamlı aynı şekilde duruş şeklinde olmamalıdır. Arada kalkıp hareket etmelidir. Çalışma hayatında devamlı oturmak zorunda kalan kişiler arada bel egzersizleri ile bel bölgesini esnetmelidir.
Bel Düzleşmesi Nasıl Geçer
Bel kemiği düzleşmesi yaşayan kişiler arada kalkıp bel ve omurgayı esnetici hareketler yapmalıdırlar. Özellikle oturarak iş yapan kişilerin bu tür esneme  hareketlerini belirli aralıklar ile yapmaları son derece önemlidir. Bel kemiği düzleşmesi yaşayan yada önlem amaçlı mutlaka esneme hareketleri yapılmalıdır.
Bel Düzleşmesine Ne İyi Gelir
Bel düzleşmesi geçmesi için mutlaka her gün düzenli egzersiz ile bel kaslarının kuvvetlendirilmesi amaçlanmalıdır. Bel kasları kuvvetli olan kişilerde bel düzleşmesi ve bel sorunları yaşanmamaktadır. Düzenli spor yapan özellikle bel kaslarını kuvvetlendiren kişilerde bel kemiği düzleşmesi, bel fıtığı, boyun ve sırt sorunları yaşanmamaktadır. Öncelikle yapılması gereken şey bel bölgesi ve omurilik çevresindeki kasların kuvvetlendirilmesidir.

Hiç yorum yok