Kas Gevşetici Krem İsimleri - kadinvsaglik.com

Kas Gevşetici Krem İsimleri

Kas Gevşetici Krem

Kas Gevşetici Krem

Kas gevşetici krem uygulaması ağrılı bölge için en önemli tedavi yoludur. Kas gevşetici krem isimleri verdiğimiz makalemizde kas gevşetici kremler hangileridir ve nasıl kullanılmalıdır anlatmaya çalıştık. Kas gevşetici krem kullanımında dikkkat edilmesi gerekenler nelerdir?
Ağrılar hayatımızın bir parçası gibi oldular. Bel, boyun, sırt, diz ve kas ağrıları neredeyse hepimizin ortak derdi haline gelmiştir. Kas gevşetici kremler ve ağrı kesici özellikteki kremler hepimizin evinde bulundurduğu, ağrılarımız dayanılmaz olduğunda kullandığımız ilaçlardır. Kimimize yoğun ağrılarımız olduğunda doktor tarafından reçete edilmiş, kimimiz ise bu ağrılardan ve kas gerginliklerinden dolayı kendimiz temin etmişizdir. Çoğumuz kullandığımız kas gevşetici kremlerin özelliklerini ve nasıl kullanmamız gerektiğini bilmiyoruz. Sizler için piyasada satılan, en çok kullanılan kas gevşetici krem isimlerini ve nasıl kullanılması gerektiğini araştırdık. Kas gevşetici krem yan etkilerini ve kullanılırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini yazmaya çalıştık. Bilinçsiz bir şekilde kullandığımız kremler aslında nasıl kullanılmalı ve içerisindeki etken maddeler nelerdir isterseniz onlara bir bakalım. Yoğun ağrılarda ağrı kesici krem uygulaması da ağrıların tedavisinde çok faydalıdır. Ağrı kesici krem ve ağrı kesici krem isimlerini verdiğimiz yazdığımız makalemizi mutlaka okumanızı öneririz.
Öncelikle kas gevşetici kremlerin hepsinin etken maddesi birbirinden farklılık göstermektedir. Kimi kas gevşeticilerin etken maddesi aynı olsa da içerikleri faklıdır. Kas gevşetici krem kullanılırken, başka bir kas gevşetici kremle karıştırarak uygulamak sakıncalıdır. Firmalar kesinlikle iki farklı kremi karıştırarak kullanmayı önermiyorlar. İçerikleri ve etken maddeleri birbirinden farklı olduğu için iki kas gevşeticiyi aynı anda kullanmak yarardan çok zarar getirmektedir. Alerjik reaksiyonlar gösterilmesine neden olmaktadır.

Kas Gevşetici Kremler

Kas gevşetici kremler sürüldükten sonra üzerine sıcak havlu kapamak, bandajlamak, sıcak su torbası gibi sıcak uygulamalar yapmak sakıncalıdır. Firmalar bu tür uygulamaların yapılmaması gerektiğini  krem içeriklerinde de belirtiyor ve sakıncalı olduğunu söylüyorlar. Genelde bilinen krem sürüldükten sonra sarılması ve sıcak tutulması olduğundan firmalar bilinenin aksine bu tür uygulamaları sakıncalı buluyor. Kas gevşetici krem kullanırken yaptığımız en büyük yanlışlardan biri de sanırım bu uygulamadır.
Kas gevşetici sürüldükten en az 1 saat sonra banyo yapmalı ve su ile temas ettirilmelidir. Kas gevşetici kremlerin etkisi su ile temasta gitmektedir. Kas gevşetici krem kullanırken egzamalı, enfeksiyonlu, kabartı ve isilik olan ciltlerde, yanıklara ve yaralı cilt bölgelere asla sürülmez. Her hangi bir şeye alerjisi olan kişiler kas gevşetici krem kullanmadan önce bu alerjilerini doktora söylemelidirler. Kremlerin içerikleri sizin alerjinizi tetikleyebilirler. Kas gevşeticiler uygulandığı bölgeye en fazla 10 gün üst üste sürülmelidir. Eğer ağrılarda ve kas gerginliğinde bir değişiklik olmaz ise mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Kas gevşetici merhemleri 10 günün üstünde uygulama sakıncalıdır.
Kas gevşeticiler vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan faktörleri azaltarak tedavi ederler. Bu tür ilaçları güneş koruyucuları, losyonlar ve diğer cilt ürünleri sürülen cilde kullanmak sakıncalıdır.
Çoğu kas gevşetici ilaç 12 yaş altı çocuklarda kullanılmaz ve bunun yanında hamileler ve emziren kadınların kullanması sakıncalıdır.  Anne karnındaki bebek için zararlı olduğundan ve emzirme döneminde süt ile bebeğe geçebileceğinden çok sakıncalıdır.
Kas gevşetici krem sürüldükten sonra eller bol su ile yıkanmalı ve kesinlikle göz ve dudak çevresine sürülmemelidir. Teması halinde bol su ile yıkanmalı ve ovulmamalıdır. Kas gevşetici ve ağrı kesici kremleri doktorunuzun verdiği ölçüde uygulamalısınız. Sizler için en iyi kas gevşetici kremler isimlerini araştırdık ve örnek teşkil edecek şekilde içerikleri ve nasıl kullanılması gerektiğini yazdık.

Kas Gevşetici Krem İsimleri

Muskoril Merhem

Muskoril Merhem

Tiyokolşikosid ilacın etken maddesidir. Muskoril merhem çok iyi bir kas gevşetici ilaçtır. Omurilik kaynaklı kasların iyice gerilmesi ve sertleşmesi sonucuortaya çıkan ağrıların giderilmesinde ve kasların gevşetilmesi amaçlı kullanılır. Genelde ağrı ile birlikte kas spazmları da yaşanmaktadır. Kas spazmlarının da giderilmesinde çok faydalıdır. Sinir zedelenmesine bağlı oluşan ağrı ve irade dışı kas gerginliklerinde ağrılı yere sürüldüğünde çok etkili bir tedavi aracıdır. Genel olarak bel tutulması ve ağrılarında, bel düzleşmesinde, boyun tutulması ve ağrılarında, boyun düzleşmesinde, sırt ve omurga, diz ağrıları, eklem ve kas ağrılarında çok etkili bir kas gevşetici kremdir. Muskoril merhem kullanırken onunla birlikte başka bir kas gevşetici merhem kullanmayınız. 15 yaşının altında çocuklarda kullanılmasını üretici firma sakıncalı bulmaktadır. Muskoril kas gevşetici kremi sürdükten sonra üzerine sıcak uygulama yani sıcak havlu, su torbası gibi uygulamalar yapmayınız. İlacı sürüp ovarak yedirmeniz yeterlidir. Gün içerisinde 3-4 kez sürülmesinde hiç bir sakınca yoktur. Ağrılı olan bölgeye ince bir tabaka halinde sürün ve hafif bir şekilde ovarak masaj yapın.
BENGAY Pomat

BENGAY Pomat

Metil salisilat, Mentol ilacın etken maddeleridir. Vücutta ağrıya ve iltihaba neden olan faktörleri azaltan ve tedavi etmeye yarayan bir ilaçtır. Bengay pomat sürüldüğünde, uygulamanın yapıldığı yerdeki damarları genişleyerek bir ferahlık hissi vermektedir. Bunun akabinde buradaki ağrının azalmasını sağlamaktadır. Uygulama yapıldığı yerdeki sinirlerin ve kasların gevşemesini sağlayan krem, bel tutulması, omur tutulması, boyun tutulması ve bu bölgelerdeki yoğun ağrılar, romatizmal ağrılar, hasar ve zedelenme sonucu oluşan ağrılı durumlar, kas ağrıları, sinir sıkışması, eklem iltihabı, kireçlenme, eklem çevresindeki dokularda iltihaplanma, eklem bölgesindeki şişlikler, tendon iltihabı ve tendon kılıfı iltihabı rahatsızlıklarında iltihap giderici ve ağrı kesici cilde sürülerek uygulanır. Çok ince bir tabaka halinde sürülür ve ovarak masaj yaparak ilaç cilde yedirilir. Üretici firma 12 yaş altı çocuklara uygulama yapılmasını önermemektedir.
MUSFİXA Merhem

MUSFİXA Merhem

Tiyokolşikosid Musfixa kas gevşetici merhemin etken maddesidir. Kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan beyin ve omurilik kaynaklı, kas gerginliğini azaltmak amaçlı kullanılır. Rahatsızlığın bulunduğu yerdeki ağrı ile birlikte  kas spazmları yani kasılmaları, ile ilişkili hastalık belirtilerinin tedavisinde sürülerek uygulanır. Kaslarda görülen bir hasar, zedelenme sonucu oluşan veya sinir sistemi bozukluklarına bağlı olarak kaslarda görülen ağrı ve irade dışı kas gerginliği sorunlarında, bel, omuz ve boyun tutulmalarında ve ağrılarında tedavi amaçlı kullanılır. Üretici firma 15 yaşın altındaki çocuklarda, hamilelerde ve emziren annelerde kullanımını uygun görmemektedir. Doktor tarafından önerilmesi ve reçete edilmesi gereklidir. Musfixa kas gevşetici merhem sürdüğünüzde en az 10 dakika beklenmeli ve sonra giyinilmelidir.
MUSCOFLEX KREM

MUSCOFLEX KREM 

Tiyokolşikosid Muscoflex kas gevşetici kremin etken maddesidir. Muscoflex Krem, kasların aşırı seviyede gerilmesinden sorumlu olan beyin ve omurilik kaynaklı kas gerginliğini azaltan, kas ve iskelet sistemindeki ağrılar, bel, boyun,omuz tutulmaları ve ağrıları, siyatik ağrıları, istem dışı kas kasılmaları, kas gerginliği durumu, sırt ağrısı, romatizma hastalıkları ve bir hasar veya zedelenme sonucu oluşan ağrıları azaltmak ve tedavi etmek amaçlı kullanılmaktadır. Muscoflex Krem ağrı kesici ve iltihabi durumlar için kullanımı uygun olan bir kas gevşetici krem olup her hangi bir alerjiniz olması durumunda doktorunuz tarafından doz ayarlamaları ve spesifik testler uygulanılarak verilmektedir. İlaç çok ince bir şekilde sürülür ve ovarak masaj yapılarak yedirilir. İlaç sürüldükten sonra en az 10 dakika üzerine bir şey konmaz ve giyinilmez.
Recoside Merhem

Recoside Merhem

Tiyokolşikosid, Recoside kas gevşetici merhemin etken maddesidir. Beyin ve omurilik kaynaklı, kasların aşırı derecede gerilmesi sonucu oluşan ağrıların ve iltihaplanmaların giderilmesinde kullanılmaktadır. Genelde bu bölgelerde ağrı ile birlikte kas tutulmaları ve kas spazmları yani kasılmalar oluşmaktadır. Bu ağrı ve kasılmaların tedavisinde, bel, boyun ve omuz tutulmaları ve ağrıları, sinir sistemi bozukluklarına bağlı olarak kaslarda görülen ağrılar, hasar ya da zedelenmeler sonucu oluşan ağrıların giderilmesi ve tedavi edilmesi amaçlı kullanılır. Üretici firma 15 yaş altı çocuklarda, emziren annelerde ve hamilelerde kullanımını önermemektedir. Gün içerisinde 2-3 defa hafif bir şekilde sürülerek masaj yaparak uygulanır. Sürüldükten 10 dakika kadar üzerine bir şey giyilmez ve ilacın iyice kuruması beklenmelidir.
THİOSPA Merhem
THİOSPA Merhem
Tiyokolşikosid, kas gevşetici merhemin etken maddesidir. Kasların aşırı derecede gerilmesi sonucu oluşan ağrılar için kullanılan kas gevşetici kremdir. Omurilik ve beyin kaynaklı kas gerginlikleri, bel, boyun ve omuz tutulmaları, kaza ve zedelenme sonucu oluşan ağrılar ve kas gerilmeleri, siyatik, sinir sistemi bozukluklarına bağlı olarak kaslarda görülen ağrı ve irade dışı kas gerginliği, romatizmal ağrılar, kas spazmları ve gerginlikleri tedavi amaçlı kullanılmaktadır. 15 yaşın altında çocuklarda kullanımı, hamilelerde ve emziren annelerde kullanılması sakıncalıdır. Gün içerisinde 2-3 defa hafif bir şekilde sürülerek ve iyice yedirilene kadar masaj yapılır. Kuruması için 10 dakika kadar açık bırakılarak giyinmek gereklidir.
TYOFEX MERHEM

TYOFEX MERHEM 

Tiyokolşikosid, kas gevşetici ilacın etken maddesidir. Kas ve iskelet ağrılarını tedavi etmek amaçlı kullanılan merhem aynı zamanda bel tutulması ve ağrısı, siyatik ağrıları, istem dışı kas kasılmaları, kas gerginliği durumu, sırt ağrısı, boyun tutulması, romatizma hastalıkları ve bir kaza veya zedelenme sonucunda oluşan ağrıların ve kas sorunlarının giderilmesi amaçlı kullanılmaktadır. 15 yaşın altında çocuklarda, hamile ve emziren annelerde kullanımı sakıncalıdır. Bir başka kas gevşetici ile birlikte kullanılmaz. Kas gevşetici merhemi tedavi edilecek bölgeye çok az miktarda sürüp masaj yapılarak yedirmelisiniz. Üzerine bir şey ile kapatılmaz ve giyinmek için ilacın kurumasını beklenmelidir.

Kas Gevşetici Krem Yan Etkileri

  • Kas gevşetici kremlerin yan etkileri görüldüğünde ilacı kullanmayı kesmeniz gereklidir.
  • Ciltte kaşıntı, tahriş, kabarma, kızarıklık görülebilir
  • Nefes almada güçlük çok nadirde olsa kas gevşetici krem yan etkilerindendir.
  • Karın ağrısı gibi azda olsa şikayetler olabilir.
  • Bazı hastalıklardan dolayı ilaç kullanıyorsanız,  özellikle böbrek hastalığı, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı ve kanama problemleri durumlarından herhangi birine sahip iseniz kas gevşetici krem kullanmadan önce doktorunuza mutlaka danışmalısınız.
  • Kurdeşen, yüzde, dilde, boğazlarda ve dudaklarda şişme gibi alerjik reaksiyonlar görüldüğünde hemen doktorunuza baş vurmanız gereklidir.
  • Kas gevşeticiler başka kas gevşeticiler ile birlikte uygulanmaz, ikisinin etkileşimi bir çok yan etki yapabilir. 
Kas gevşetici ilaç isimlerini verdiğimiz makalemizde kas gevşetici ilaçların hangileri olduğunu ve kullanım şekilleri verilmiştir.  Ağrı şikayetlerinde ve kas gerginliklerinde kullandığınız kas gevşeticiler hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

10 yorum:

  1. Merhaba arkadaşlar.ben 54 yaşında bur bayanım ve çok ağrılarım oluyor.romatizmam ve boyun fıtığım var.cok ilaç alıyorum ama ağrılarım bir türlü geçmiyor.kas gevsetici krem sürüyorum genelde boynuma.yazinizi okudum ve benimde başıma gelen bir olayı anlatmak isterim.cok ağrım olan bir gün iki üç tane kas gevsetici kremi birden sürdüm.sonra derim nasıl yanmaya başladı.bide üzerine havluyu işitip koymuştum.meger oda yanlışmış.bir baktim boynum neredeyse su dökmüşsün gibi yara olmus.hemen doktora gittik.bize deri merhemi verdiler ve kas gevseticileri karıştırdığım için yan etki yaptını söylediler.yazinizi okuyunca sizle faylasmak istedim.cok dogru yazmışsınız.benim başıma geldi.kimse benim gibi yapmasın.her keze geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım çok geçmiş olsun. Çok yanlış iki uygulama birden yapmışsınız. Öncelikle tek krem sürülmelidir. Kas gevşetici kremlerin karıştırılması çok yanlış bir uygulamadır.İki farklı kremin içeriği sizde alerji yapmış. Genelde kas gevşetici krem sürüldükten sonra ise sıcak havlu gibi sıcak uygulama yapılır. Bu da çok yanlıştır. Krem sürüldükten sonra sıcak uygulama yapmayı da üretici firmalar önermemektedir.

      Sil
  2. Bendede aynısı oldu sayılır.ben de bir kaç kas gevsetici kremi karıştırdığım için alerji oldum.cildim sivilce dökerek isilik gibi oldu.cokkasinti ve yanma oldu.maalesef sonradan öğrendim kremleri karıştırmamak gerekliymiş.bu kremleri kullandım gerçekten de çok faydalılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şerife hanım çok çok geçmiş olsun. Yanlış uygulama yapmış ve doğru uygulamayı malesef çok kötü bir biçimde öğrenmişsiniz. Bize yazıp deneyiminizi bizlerle paylaştığınız için size çok teşekür ederiz. Burada deneyiminizi okuyan bir kaç kişiye örnek olursunuz ve doğru uygulamanın nasıl olması gerektiğini sizin vasıtanız ile anlatmış oluruz. Bize yazıp deneyiminizi bizimle paylaştığınız için çok sağolun.

      Sil
  3. Bir sabah uyandim boynum tutulmuş.nasil ağrıyor bir taraftan öteki tarafa dönmüyor.kafama göre ilaç alımıyım dedim doktora gittim emar çektiler boyun fıtıgıymış. Gas gevsetici ilaçla kas gevsetici krem verdi doktor.fizik falan yaptırdım ama bir türlü geçmedi.bu ilaçlar olmasa ağrıdan duramıyorum.benim kullandıklarım var yazdıklarınız için de diğerlerinide denicem belki daha etkilidir.bemde karıştırıyorum.bir daha karıştırmadan.kullanicam.cok faydalı bilgiler ogrendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fadime hanım boyun fıtığı çok zor ve ağrılı bir rahatsızlıktır. Çok geçmiş olsun. Lütfen doktorunuzun vermediği hiç bir ilacı kullanmayınız. Mutlaka fizik tedavi yaptırın ve boyun egzersizleri yapmaya özen gösterin. Boyun bölgesi çok tehlikeli bir bölgedir. Beyne giden kan damarlarının geçtiğiboyun bölgesinden geçmektedir. Beyinden de vücuda hareket kabiliyetimizi sağlayan sinirler gitmektedir. Bu nedenle çok dikkatli olun ve tedavinizi ihmal etmeyin. Çok geçmiş olsun.

      Sil
  4. Omzum bu aralar çok ağrıyor.kas gevsetici ilaç mı yoksa krem mi sürmemi onerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nermin hanım öncelikle geçmiş olsun. Omuz bölgesindeki kaslarda yada boyunda sorun olabilir. Öncelikle uzman bir doktora giderek muayene olmanızı öneririz. Tam olarak neyiniz olduğunu bilirseniz tedavi olmanız çok daha kolaylaşır. Krem uygulaması ağrı olan bölgeye direk uygulandığı için çok daha etkilidir.

      Sil
  5. merhaba bende iki haftadır doktora gidiyorum omzumda kas spazmı varmış iki haftadır aynı yere aynı anda kullandıģım iki krem var biri recoside biride naprosyn jel kullandıktan sonra bir yanma başlıyor sizce ikisini karıştırmam yüzünden mi çünkü ağrım hala geçmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recoside kas gevşetici özellikte bir krem olup tek başına uygulamak çok daha doğrudur. Naprosyn jel ağrı kesici özellikte bir özelliğe sahiptir. Genellikle ağrı kesici ve kas gevşetici kremlerin birlikte uygulanması önerilir ama bu yanlış bir tedavidir. Lütfen iki kremi karıştırmadan farklı zamanlarda uygulayın. Çok ağrınız olduğunda ağrı kesici krem uygulayın ve ağrınız hafiflediğinde kas gevşetici kremi uygulayın. İki kremi birbiri ile karıştırarak sürmeyiniz. Omzunuzu sıcak tutmaya da özen gösterin.Çok geçmiş olsun.

      Sil