Boyun Düzleşmesi Egzersizleri - kadinvsaglik.com

Boyun Düzleşmesi Egzersizleri

Boyun Düzleşmesi Egzersizleri

Boyun Düzleşmesi Egzersizleri

Boyun düzleşmesi egzersizleri, boyun düzleşmesi tedavisinin bir parçasıdır. Boyun düzleşmesi tedavisi egzersizleri yaparak buradaki kasların kuvvetlenmesine yardımcı olursunuz. Sıkışan sinirlerin rahatlamasını sağlayan boyun düzleşmesi için egzersizler hastalığın tedavisindeki en önemli etkenlerden biridir. 
Boyun düzleşmesi son derece önemli olan rahatsızlıklardan biridir. Boyun düzleşmesi yaşamamak yada boyun düzleşmesi rahatsızlığımız var ise bunun ilerlemesine engel olarak tedavi edilmesi şarttır. Boyun içerisinden vücudun tüm sinir sistemini etkileyen sinir kökleri geçmektedir. Buraya bası yapan düzleşme bir çok ağrıya, güç kaybına, uyuşmaya ve karıncalanmaya neden olmaktadır. Aynı zamanda boyun içerisinde kalpten beyni beslemek üzere kan damarları geçmektedir. Buradaki bir baskı ve problem beyne giden kan akışının anormalleşmesine sebep olmaktadır. Bu ileride bir çok nörolojik hastalığa neden olabilmektedir. Aynı zamanda da beyne yeterli kan gitmemesi ile birlikte bir çok rahatsızlığı da yanında getirmektedir. Boyun düzleşmesi çok önem verilmesi gereken bir problemdir. Boyun düzleşmesi nedir, belirtileri nelerdir? Boyun düzleşmesi tedavisi ile ilgili yazımızda bu rahatsızlığın önemini ve tedavi şekillerini sizlerle paylaştık. Bu konumuzda boyun düzleşmesi egzersizlerinin neler olduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini anlatmak istiyoruz. Bu egzersizler boyun düzleşmesi tedavisine yardımcı ve rahatlatıcı çok önemli hareketlerdir. Mümkün olduğunca yapılması paydalıdır.

Boyun Düzleşmesi Tedavisi Egzersizleri

Boyun düzleşme tedavisi, egzersizlerle bütünleştiğinde fayda sağlayacaktır. Boyun kaslarının kuvvetlenmesi ve buradaki baskının rahatlaması amaçlı boyun egzersizleri yapmak gereklidir. Öncelikle boyun düzleşme tedavisinde doktorunuz verdiği tedavi şekillerini uygulamak gereklidir. Evde zaten doktorunuz size yapmanız gereken hareketleri vererek tavsiye edecektir. Sizlere yardımcı olarak bir kaç sizi zorlamayacak hareket de bizler öneriyoruz. Genelde doktorların verdiği hareketlerde bu şekildedir. Boynu gererek rahatlatmaya yönelik hareketler buradaki baskıyı rahatlatacaktır. Bu hareketleri yaparken devamlılık şarttır. Öncelikle mümkün ise günde  bir kaç kez  yapmanızı öneririz. Çok az vaktinizi alan bu hareketler mümkün ise sabah kalkınca ve akşam yatmadan önce yaparsanız boyun bölgeniz çok daha rahatlayacaktır. Bu hareketler sonrasında boynunuzda  aşırı bir ağrı hissederseniz lütfen egzersizleri yapmayı bırakalım. Çünkü her kişinin farklı boyun sorunu olabilir. Boyun çok önemli bir organımızdır ve mutlaka boyun kaslarını kuvvetlendirmemiz gereklidir.
İlk egzersizlerimiz daha hafif ve boynu rahatlatmak amaçlı yapılmaktadır. Bu hareketleri gün içinde istediğiniz zaman boynunuzu rahatlatmak ve gerginliği almak için yapabilirsiniz.
Boyun Düzleşmesi Tedavisi Egzersizleri
1
Boynumuzu  öncelikle yuvarlak bir daire şeklinde döndürelim. Çok yavaş bir şekilde bu daireyi 10 defa tekrarlayalım. Bu hareket bitiminde ters yöne doğru gene başımızı daire şeklinde döndürerek 10 defa bunu tekrarlayalım. Mümkün olduğu kadar yavaş ve boyun kısmını gererek yapmaya özen gösterelim.
2
Öncelikle çok dik durmamız gereklidir. Başımızı sağa doğru döndürelim ve burada içimizden 10'a kadar sayalım. Mümkün olduğu kadar gergin ve dik bir şekilde duralım. Başımızı tekrar diğer yöne döndürelim ve tam karşıya bakarak çok gergin bir şekilde duralım. Bu hareketi de 10 defa tekrarlayalım.

Başımızı bu sefer yana doğru yani omuzumuza doğru iyice düz bir şekilde yatıralım. Boynumuzun diğer tarafındaki kasların iyice gerildiğini hissedeceksiniz. İçinizden gene 10'a kadar sayın ve yavaşça başınızı bu sefer diğer yana doğru iyice gergin bir şekilde eğin ve gene içinizden 10'a kadar sayın. Bu egzersizi de gene 10 defa tekrarlayalım.

Boyun Düzleşmesi İçin Egzersizler  

Boyun kaslarını rahatlatan bu egzersizleri mümkün olduğunca dik ve yavaş yapalım. Egzersizleri yaparken boynumuzu gererek yapalım ve derin ve yavaş nefes alıp verelim. Nefesi burnumuzdan alıp ağzımızdan verelim. 
Boyun Düzleşmesi İçin Egzersizler
Boynu Geri Çekme
Öncelikle çok dik vaziyette duralım ve boynu arkaya doğru yatırmadan sadece geriye doğru gergin bir şekilde çekelim. Çene kısmı sabit kalıyor ve baş geriye doğru mümkün olduğunca gidiyor. Arkaya doğru yatırmadan bu hareketi içinizden gene 10'a kadar sayarak yapalım.
Boyun Düzleşmesi İçin Egzersizler
Boyun Gergin Yukarı Bakma
Öncelikle dimdik duruyoruz. Boynumuzu mümkün olduğunca gergin bir şekilde arkaya doğru iterek içimizden 10'a kadar sayıyoruz. Sonra boynumuzu tekrar eski haline getirip derin bir nefes aldıktan sonra tekrar aynı hareketi yapıyoruz. Nefesimizi başımız arka kısımda iken boşatmak çok daha faydalı olacaktır. Derin nefes alıyor başımızı arkaya ittiğimiz zaman yavaşça boşaltıyoruz. Başımız mümkün olduğunca gergin bir şekilde olacak. Bu hareketi de gene 10 defa tekrarlıyoruz.
Boynu Gergin Aşağı Bakma
Sonraki boyun düzleşme egzersizleri ise başımızı öne doğru eğme hareketidir. Çok dik duruyoruz ve derin bir nefes alarak başımızı öne doğru mümkün olduğunca gergin bir şekilde eğiyoruz. Boynumuzun arka kısmındaki kasların gerildiğini ve açıldığını hissediyoruz.
Eller Baş Üzerinde Kenetli Başı Öne Eğme
Eller Baş Üzerinde Kenetli Başı Öne Eğme
Öncelikle bu harekete başlamadan çok dik durmak gereklidir. İki elinizi başınızın üzerinde kenetleyin fakat kollarınız da vücudunuza paralel olmalı yani kollar ve dirsek kısımları tam ortada olmalıdır. Başımızı ellerimiz ile öne doğru itmeye çalışalım. Bir yandan da başımızı yukarı doğru kaldırmaya zorluyoruz. Eller aşağıya çekmeye çalışacak, baş ise yukarı doğru kendini kaldırmak istemeli. Bu boyun düzleştirme egzersizlerini mümkün olduğunca dik ve gergin yapmak gereklidir.
Başı Yana Doğru Çekme Egzersizi
Başı Yana Doğru Çekme Egzersizi
Gene vücudumuz mümkün olduğunca dik ve gergin olmalıdır. Başımızı yan tarafa doğru mümkün olduğunca elimiz ile çekmeliyiz. Elimizi başımızın üzerine doğru koyalım ve başımızı omuzumuza doğru mümkün olduğunca çekmeye çalışalım. İçimizden 10 defa sayalım ve aynı hareketi bu sefer diğer tarafa doğru yapalım. Bu egzersizi de 10 defa art arda yapalım ve hareketlerimizi çok yavaş bir şekilde yaparsak doğabilecek bir tersliğin önüne geçmiş olursunuz.
Kolları Sırta Çekme Egzersizi
Kolları Sırta Çekme Egzersizi
Vücudumuz olabildiğinde dik vaziyette kollarımız 90 derecelik bir açı ile arkaya kürek kemiğimize doğru çekelim. Egzersizi çok yavaş bir şekilde yapıyoruz ve iyice arkaya gelen kollarımızı orada içimizde 10'a kadar sayacak kadar tutuyoruz. Gene yavaşça eski haline getiriyoruz. Derin nefes alıp, aynı hareketi tekrarlıyoruz. Bu hareketi de kendinizi zorlamadan 10 defa yapabilirsiniz.

Boyun Düzleşmesi Kol Egzersizleri 

Boyun Düzleşmesi Kol Egzersizleri
Kolların boyun egzersizlerinde çok önemli yeri vardır. Boynu gevşetmek ve gerginliği almak aynı zamanda da boyun kaslarını kuvvetlendirmek çok önemlidir. Bu hareketler ile boyun düzleşmesi tedavisine yardımcı olunmaktadır. Ağrıların azalması bu hareketlerin yapılması ile daha aza inmektedir.

İki kolumuzu da resimdeki gidi yukarı doğru mümkün olduğunca kaldıralım. Vücudumuz çok dik ve boynumuzda bu esnada çok gergin olacaktır. Bu hareketi de yaparken içimizden 10'a kadar sayalım ve 10 defa yaparak bitirelim.
2
Kolumuzu arkaya doğru tam ortadan indirelim. Diğer elimizle dirseğimizden tutalım ve kolumuzu mümkün olduğunca aşağıya doğru itmeye çalışalım. Bu şekilde içimizden 10'a kadar sayalım ve rahatlayalım. Sonra diğer kolumuz ile aynı hareketi tekrarlayalım. Bu hareketleri 10 defa iki kol ile ayrı ayrı yapalım.
3
İki elimizi sırtımızda birleştirmeye çalışalım ve derin nefes alarak orada içimizden 10'a kadar sayana kadar duralım. Kolların yerini değiştirerek aynı hareketi tekrarlayalım. Bu hareketi de gene 10 defa tekrarlayabiliriz.
Hareketleri yaparken kendinizi zorlamadan mümkün olduğunca derin nefes alarak ve yavaş bir şekilde yapmaya özen göstermek gereklidir. Ağrınız olur ise hareketleri bırakabilirsiniz. Yada kendinizi yormayacak kadar yapmanız yeterlidir. Bu hareketler boyun kaslarını kuvvetlendirmektedir. C şeklinde olan boyun omurumuz boyun düzleşmesi ile I şeklini almıştır. Bu hareketler ile omur içerisindeki diskler rahatlatılmaktadır. Hareketlerde devamlılık şarttır ve devam edilir ise boyun düzleşmesinde belirgin bir değişiklik olacaktır. Mutlaka boyun düzleşmesinde doktorunuzun size önerdiği fizik tedavi ve diğer tedavi yollarını yapmanız gereklidir. Bu gibi egzersizler kasları kuvvetlendirmek amaçlı yardımcı egzersizlerdir.

Hiç yorum yok