Derin Dondurucuda Balkabağı Nasıl Saklanır? - kadinvsaglik.com

Derin Dondurucuda Balkabağı Nasıl Saklanır?

Balkabağı Derin Dondurucuda Saklanır mı

Balkabağı Derin Dondurucuda Saklanır mı?

Balkabağı derin dondurucuda saklanır mı? Derin dondurucuda balkabağı nasıl saklanır soruları çok sorulmaktadır. Bal kabağının faydalarını yazdığımız makalemizde de anlattığımız gibi şifaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur. Bebeklerimizin çorbalarında, tatlılarda kullandığımız bal kabağı derin dondurucuda da çok rahatlıkla saklanabilmektedir. Derin dondurucuda saklanmasının bir avantajı ise istediğiniz çorbaya bir kaç tane dilim atarak vitamin yönünden zengin olan bu besini tüketebilmenizdir. 
Bal kabağı bol lifli ve su yönünden zengin olmasına rağmen kalorisi çok düşük bir besindir. İçerisinde potasyum, magnezyum, pantotenik asit, demir, cinko, kalsiyum, niasin, folat, selenyum, C vitamini ve E vitamini çok yoğun bir şekilde bulunmaktadır. İçerinde ayrıca beta karoten bulunmaktadır. Beta karoten bulunan meyve ve sebzeler insan vücudunun bağışıklık sistemini sağlamlaştırarak kansere yakalanma riskini azaltmaktadır. Kanserle mücadele de en bilinen sebzelerin başında balkabağı bulunnur. Bu nedenle özellikle çocukların bu sebzeyi her mevsim yemeleri gereklidir.
Beta karotenin diğer özelliği ise  A vitaminine dönüşebilmesidir. Diyet listelerinde ve  verilen beslenme programlarında mutlaka olması gereken bu sebze içerisindeki vitaminler nedeni ile her yaş grubunun yemesi gerekir. Sonbahar aylarında yetişen  sarı ve turuncu renklerde olan balkabağı derin dondurucuda da saklanarak muhafaza edilebilmektedir. Dilim şeklinde saklandığında tatlılarda, küp küp doğranarak çorbalardaistenilir ise rendelenerek kullanılacak şekilde hazırlanmaktadır.
Balkabağının faydaları nelerdir ile ilgili yazdığımız makalemizi mutlaka okumalısınız.
Derin Dondurucuda Balkabağı Nasıl Saklanır

Derin Dondurucuda Balkabağı Nasıl Saklanır?

Öncelikle bal kabaklarının kabuklarından soyulması gerekir. Sarı renkli olan balkabaklarına kestane kabağı denir ve genelde tatlılarda kullanılır. Koyu turuncu renklerde olan balkabakları ise çorbalarda, pasta ve böreklerde kullanılmak üzere satılır. Ayrımı ise turuncu renklerde olan kabak çok daha çabuk pişer ve hemen erir. Sarı renklerde olan kabak ise daha geç pişer ve daha sert olduğından dilim şeklindeki tatlı yapımı için uygundur.
Sarı renkli balkabağının kabuğu yeşil renklerde olur ve soyması biraz zordur. Dış kabuklarını iyice soyalım ve iç kısmındaki çekirdekli kısmı bir bıçak yardımı ile alalım.
Balkabaklarımızı dilim dilim keselim ve buzdolabı poşetlerine pişireceğimiz kadarını koyalım. Bir çok sitede şoklama yaparak koyabileceğinizi anlatırlar ama en güzeli direk koymaktır. Şoklama yapılan balkabakları buzluktan dışarı çıktığında çok kısa sürede eridiği için biz uygun bulmuyoruz. Temizledikten sonra direk koyduğunuz zaman dışarı çıkarıp pişirdiğiniz de taze soyup pişirmişsiniz gibi olmaktadır. Siz iki yöntemi de deneyebillirsiniz.
Soklama yapmak isterseniz önce sıcak sonra soğuk su içerisine atıp suyunu iyice süzdürmeniz gereklidir. Suyu süzüldükten sonra balkabaklarını duzdolabı poşetlerine koymalısınız. Şoklama yaparken sıcak suda sakın fazla bırakmayın. Hemen atıp çekin, sorasında hemen soğuk suya tutun.
Balkabağı çorbası yapmak için kullanacağınız kadarını çıkarıp tencereye koyun ve soğan, patates ile pişirin. Mutlaka kışın çocuklarınıza bu çorbayı yedirmelisiniz. Pişen çorbanın üzerine tereyağı erittikten sonra içerisine nane, kekik, salça da koyup pişirin ve pişen çorbanın üzerine bu sosu koyun.
Börek ve tatlılarda kullanmak üzere sakladığınız balkabaklarını dolaptan dışarı çıkardığınız zaman bir müdet duzdolabı kısmında buzunun çözülmesini beklemelisiniz. Buzu çözülmeye başlayan kabaklarınızı tatlı yada börek yapımında kullanabilirsiniz.

Sitemizde yazdığımız Bebekler için balkabaklı çorbası, Balkabağı Tatlısı Tarifi ve Kireçte Kabak Tatlısı çok beğenilen tariflerimiz arasındadır.

Hiç yorum yok