Rahim Filmi Çekildikten Sonra Hamile Kalınır mı? - kadinvsaglik.com

Rahim Filmi Çekildikten Sonra Hamile Kalınır mı?

Rahim Filmi Çekildikten Sonra Hamile Kalınır mı?

Rahim Filmi Çektirdikten Sonra Hamile Kalanlar

Rahim filmi yani HSG anne karnında gebeliğin 9 ay boyunca yaşanacağı mekanı yani rahim içini incelemek üzere doktor tarafından çekilen filmin adıdır. Bu film bir tedavi aracı değil bir tetkik aracıdır. Fakat rahim filmi çektirenler ve hamile kalanlar oldukça fazladır. Rahim filminin gebelik üzerinde bir olumlu noktası olduğu bilinmekte ve bu filmi çekildikten neredeyse bir ay sonra çok ilginç bir şekilde hamile kalınmaktadır. Rahim filmi çektirdikten sonra hamile kalanlar üzerinde yapılan bir araştırma sonucunda  bunun bir çok nedeni bulunmuştur. Rahim Filmi Nedir? Kimlere ve neden çekilir? Rahim filmi çekildikten sonra hamile kalınır mı?

Rahim Filmi Çekildikten Sonra Hamile Kalınır mı?

Rahim filmi yani HSG çekildikten neredeyse bir ay sonra hamileliklerin yaşanması oldukça fazladır. Bunun sebebi ise kesin olmamakla birlikte bir kaç tanedir. Bu olumlu yan etkilerin biri yada bir kaçı birden hamileliğe sebep olabilir. Bunlardan en anlaşılır olanları şu şekildedir.
Rahim filmi çekile bilmesi için rahim içerisine basınçlı şekilde kontrast madde uygulanmaktadır. İnceleme sırasında bu maddenin tüplerden geçebilmesi için basınç uygulanır. Bu basınç etkisi ile tüpler içerisindeki küçük yapışıklıklar açılır, mukus tıkaçları ve pıhtılar temizlenerek açılır. Bu şekilde en az bir kaç ay sperm ve yumurta sorunsuz bir şekilde döllenebilir. Bir çok araştırmacı ise bu işlemde kullanılan iyotlu kontrast maddenin kimyasal etkisinin dolaşımı kolaylaştırdığını söylemektedir. Embriyonun tutunduğu rahim mukozasını da uyardığı ve bu şekilde hamileliği kolaylaştırdığı da söylenmektedir. Rahim içerisine verilen bu ilacın antimikrobial etkisi olduğu için rahim temizliği yapıp olumlu bir etki yarattığı da belirlenmiştir. Rahim filmi çekildikten sonra hamile kalanlar ise bu sebeplerden dolayı çok fazladır.
Rahim Filmi Çektirdikten Sonra Hamile Kalanlar

Rahim Filmi Neden Çekilir

Rahim filmi çocuk sahibi olmak için uğraşan kadınlara çekilir. Bunun sebebi ise uygun tedaviye başlayabilmek için kadının tüplerinin açık olup olmadığına bakılmasıdır. Tüpleri kapalı bir kadına aşılama yöntemi uygulamak bu sebeple zaman kaybıdır. Bunun önceden belirlenmesi gereklidir. Tüplerin açık olup olmadığına bakılmasının yanında rahim filmi embriyonun tutunabilmesi yada tutunduktan sonra gelişimini tamamlayabilmesi için rahim içerisinde doğuştan yada sonradan olan bir anormalliğin olup olmadığına bakılır. Bu işlem genelde tüp bebek tedavisinde uygulanır.
  • HSG doktorun onayı ile çekilebilir.
  • Basınçlı kontrast maddesi uygulanarak tıkalı mukus tıkaçları temizlenir,
  • Basınçlı kontrast maddesi yardımı ile tıkalı kanallar açılır.
  • Rahim filmi çekilirken birikmiş pıhtılar temizlenmiş olur,
  • Bu temizlenme sayesinde yumurta ve sperm rahatça döllenebilir,
  • Tüp bebek tedavisi için çok olumlu etkiye sahip bir yöntemdir,
  • Aşılama yöntemi için gerekli bir tetkik olup olumlu sonuçlar doğurur.
Rahim filmi çekildikten sonra hamile kalınır mı sorusunun araştırmalarına göre çekildiği ay hamile kalanlar çok fazladır. Araştırmacılar bu filmin çektirmenin tüplerde çok olumlu sonuçlar doğurduğunu söylemektedir. Bu yüzden de bebek sahibi olmak için tüp bebek merkezlerine başvurulduğunda genelde ilk muayenede bu film istenmektedir. Tüp bebek zahmetli ve oldukça pahalı bir yöntemdir. Bu sebeple bu filmin çekilmesi kısırlığın tüplerin tıkanıklığından dolayı olması halinde zaman ve paradan tasarruf anlamına gelmektedir.
Rahim Filmi Nasıl Çekilir

HSG Ne İçin Çekilir?

  • Kürtaj olan bir kadının kanamasını durdurmak için çekilir,
  • Kısırlık tanısının tam olarak konabilmesi için çekilir,
  • Tüp kanallarının tıkanıklığının kontrolü için çekilir,
  • Rahim içi yapısının bilinebilmesi için çekilir,
  • Rahim yapışıklığı tedavisinde ve belirlenmesi esnasında çekilir,
  • Rahim tıkaçlarının temizlenmesi için çekilir,
  • Tekrarlayan düşüklerde nedenlerinin araştırılması için çekilir,


Rahim Filmi HSG Ne Zaman Çekilir?

  • Adet kanaması bittikten sonra çekilir.
  • Jinekolojik muayene ardından doktor onayı ile çekilebilir. Enfeksiyon var ise enfeksiyon geçene kadar beklenmesi gereklidir.


Rahim Filmi Nasıl Çekilir

  • Rahim filmi bir kadın doğum uzmanı ve radyoloji uzmanı tarafından çekilebilir.
  • Hasta muayene edilirken yapıldığı gibi yatırılır ve rahim ağzı görüntülenir,
  • Rahim içerisine kapsül adı verilen bir alet yerleştirilmektedir ve kapsüle enjeksiyon yerleştirilerek işleme başlanır.
  • Basınçlı kontrast maddesi enjeksiyon ile verilir,
  • Sıvı sayesinde görüntü almaya başlanır ve görüntüler kaydedilir,
  • Röntgen ışınları sayesinde rahim filmi çekilir,
  • Anestezi gerektirmeyen yöntem çok ağrılı ve acılı olmamaktadır. Ağrı eşiği çok düşük olan hastalara ise istenir ise anestezi uygulaması yapılabilir.
    Rahim Filmi Çektiren Ve Hamile Kalanlar

Rahim Filmi Çektiren Ve Hamile Kalanlar

Bu film çektirildikten sonra ilk ay hamile kalanların sayısı oldukça fazladır. Bu film çekildikten sonra kanama olabilir. Çok kanamalı durumlarda doktorunuza hemen giderek muayene olmalısınız. Rahim filmi çekildikten sonra hamilelik belirtileri var ise bir kaç hafta beklenmeli ve test yapılmalıdır. Adet gecikmesi ve adet kanamasında farklılık film sonrasında normal sayılır. Bu gecikme film çekildiği için de olabilir. Olasılıklar içerisinde hamilelik belirtisi olma ihtimali olduğu için test yapılmasında bir sakınca yoktur. Belki sevinçli bir haber alınabilir. Rahim filmi çekildikten sonra kalınan gebeliklerde ki belirtiler de normal gebelik belirtileri ile aynıdır.
Rahim filmi çektiren ve hamile kalanların sayısı gerçekten çok fazladır. Bu yöntem ile kanallar temizlenir, mukus tıkaçları açılır, birikmiş pıhtılar temizlenir, temizlenme sayesinde yumurta ve sperm rahatça döllenebilir, rahim mukozasını uyardığı için de embriyo rahatlıkla tutunabilir. Bir çok faydası olan rahim filmi rahimde aslında rahim ve tüplerde tam bir temizlik yapmaktadır. Aynı zamanda da verilen ilaç içeriği antimikrobial olduğu için enfeksiyon riskini ortadan kaldırarak çok daha kapsamlı tam bir temizlik yapar. Bu sebeple de döllenme çok başarılı sonuçlar verir.
Hamilelik eğer gerçekleşmese bile en azından tüp bebek yöntemi için tam olarak neyiniz var öğrenmiş olursunuz. Bu şekilde rahim içi tam olarak görülür ve sorun anlaşılır. Tüp bebek yöntemi ile hamile kalan kişilerin sayısı da oldukça fazladır.
Rahimde yapışıklık varken hamile kalınır mı bundan önceki makalemizdir. Rahim filmi rahim içi yapışıklıklarınıza tedavide ve tetkikinde kullanılan bir filmdir. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
Bebek isteyen tüm anne ve baba adaylarına Rabbim'den hayırlı, uzun ömürlü ve sağlıklı evlatlarının olmasını ve bir an önce kucaklarına almalarını dileriz.

4 yorum:

  1. Yillardircocugum olmuyor.tup bebek tedavisi denemeye kâfir vermiştim.bunu hiç duymamıştım.doktora hemen gidicem.verdiginiz bilgi için size çok tsk ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deya hanım tedaviye başlamak istemenize çok sevindim. Doktorunuz zaten bu filmi isteyecektir. Tetkikleriniz için önemli olan bir uygulamadır. Halile kalamasanız bile bu filmi çektirdikten sonra tam olarak neyiniz var, hamileliğinize engel olan durum nedir öğrenmiş olursunuz. Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dileriz.

      Sil
  2. Mrb ben bugün rahim filmi çekildim sonrasında dr um antibiyotik ve ağrı kesici verdi ve korunmami söyledi aksine bu ay hamile kalma oranım yuksekken ben daha fazla beklemek ve bu şansı kaçırmak istemiyorum sizce ne yapmaliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Antibiyotik tedavisi başlandığına göre mutlaka enfeksiyon sözkonusudur. Enfeksiyonu ortadan kaldırmak için antibiyorik verilmiş, Antibiyotik kullandığınız için de korunmanız gereklidir. Enfeksiyon sözkonusu iken hamile kalmanız doğru olmaz. Doktorunuz en doğru kararı vermiş. Enfeksiyon nerede, ne ölçüde bilemiyoruz. Rahim içi enfeksiyonu bazen çok şiddetli olabiliyor. Sizde ne ölçüde bilemeyiz. Bazı şiddetli enfeksiyonlar ile hamile kalındığında doğan bebeklerin akciğerleri hasarlı, gözleri sorunlu ve bir çok hastalıkla birlikte doğum riski oluyor. Doğduktan sonra bir müddet bazı bebekler küvezde kalıyorlar. Benim önerim doktorunuzu dinlemeniz yönündedir. Sizin için en önemlisi sağlıklı bir bebeğe sahip olmanız.İnşallah en kısa sürede sağlıklı, uzun ömürlü, hayırlı bir evladınız olur.

      Sil