Boyun Düzleşmesine Sıcak İyi Gelir Mi? - kadinvsaglik.com

Boyun Düzleşmesine Sıcak İyi Gelir Mi?

Boyun Düzleşmesine Sıcak İyi Gelir Mi?

Boyun Düzleşmesi Nasıl Geçer

Boyun düzleşmesine sıcak iyi gelir mi sorusu çok sorulan sorular arasındadır. Sıcak uygulama mı yoksa soğuk uygulama mı yapacağını bilemeyen hastalar ağrılarla baş etme konusunda çok zor durumlarda kalır ve boyun düzleşmesi nasıl geçer diye sorarlar.
Boyun düzleşmesi, boyun omurunun bozulmasına denmektedir. İskelet sistemimiz boyun, bel ve sırt
olmak üzere birbirine bağlantılı 3 kısımdan oluşmaktadır. Boyun kısmı hafif ay şeklinde olup baş ile birleşmektedir. Boyun omurları duruş bozukluğu, devamlı bilgisayar başında kalmak, oturarak iş yapmak ve uzun süre araba kullanmak gibi bazı nedenlerden dolayı düzleşerek şeklini kaybeder. Omurların ileri doğru kayması sonucu, omur içerisindeki disklerde baskıya maruz kaldığı için çok şiddetli ağrı yaparlar. Omur ilik içerisindeki sinirlere baskı nedeni ile genelde kollarda ağrı, ileri seviyede uyuşma, karıncalanma ve his kaybı yaşanmasına neden olur. Bu ağrılarla birlikte boyun kasları da kasılır ve zamanla kemikleşerek tutulmalar meydana gelir. Kemikler arasında da ileri seviyelerde kireçlenme oluşur. Omur içi disklerde aşırı zorlanmadan dolayı sinirlere baskı yapar ve boyun fıtığı oluşur. Boyun düzleşmesi nedir, belirtileri nelerdir anlattığımız makalemizde tüm ayrıntıları detayları ile bulabilirsiniz.
Boyun Düzleşmesine Sıcak İyi Gelirmi?

Boyun Düzleşmesine Sıcak İyi Gelir mi?

Boyun düzleşmesine öncelikle egzersiz çok iyi gelir. Öncelikle egzersizlerle düzleşmenin ilerlemesini sağlayabiliriz. Kaslar bu şekilde görevlerini tam yapmaya başlar ve kasılmalar daha az olur. Egzersizlerle omurların arası açılır ve diskler rahatlar. Düzenli yapılır ise boyun düzleşmesi tedavi edilmiş olur. Egzersiz sonrasında boyun düzleşmesine sıcak iyi gelir. Kesinlikle boyun egzersizleri sonrasında soğuk havaya çıkılmamalı ve boyun mümkün olduğunca sıcak tutulmalıdır. Boyun düzleşmesi egzersizleri resimli anlatımlı olarak yazdığımız yazımızda ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır.
Boyun düzleşmesine sıcak iyi gelir. Boyun kaslarını mümkün olduğunca sıcak tutmak buradaki kasların kasılmasını ve sertleşmesini önler. Damarlar genişler kan dolaşımı hızlanır ve kan ıkışı çok daha iyi gerçekleşir. Mümkün olduğunca ağrılı olan dönemlerde boynu sıcak tutmak gerekir. Soğuk havalarda boynu sararak dışarı çıkmak çok faydalıdır. Rüzgardan ve soğuk havadan boynunuzu mümkün olduğunca korumalısınız. Sıcak su torbası ile boynuzunuz yumuşatabilirsiniz. Sıcak uygulamalardan sonra boynunuza mutlaka kas gevşetici krem sürebilirsiniz. Kas gevşetici krem sonrasında sıcak su torbası yada havlu ısıtarak koymayın. Kas gevşetici krem uygulaması sonrası bu tür uygulamalar yanlıştır. Sizler için yazdığımız kas gevşetici kremler makalemizde kas gevşeticileri nasıl uygulamanız gerektiğini ayrıntılı anlattık.
Boyun Düzleşmesi Nasıl Geçer

Boyun Düzleşmesine Sıcak Su İyi Gelir mi?

Ağrılarınız çok olduğunda mutlaka sıcak su ile banyo yapmalısınız. Kasların kasılması gevşeyecek ve ağrılarınız hafifleyecektir. Fakat sıcak banyo sonrasında soğuk havaya çıkmamalısınız. Kendinizi soğuktan korumalı ve boynunuzu dışarı çıkarken sarmalısınız. Terlediğinizde de mutlaka terinizin üzerinizde kurumamasına özen göstermelisiniz.
Fizik tedavi boyun düzleşmesine çok faydalıdır. Boyun kaslarınızın açılmasına etkili olacaktır. Mutlaka bu rahatsızlığı geçiren kişiler bir fizik tedavi doktoruna giderek gerekli tedaviyi yaptırmalıdır. Fizik tedavi sonrasında da boyun çok iyi korunmalı ve fizik tedavi seansından çıkarken boynu mümkün olduğunca sıcak tutmalısınız. Rüzgardan ve soğuk havadan korunmalısınız.
Boyun düzleşmesi tedavisini anlattığımız makalemizde boyun düzleşmesi tedavisinin nasıl yapıldığını ve bitkisel olarak da nelerin iyi geldiğini anlattık.

Boyun İçin Sıcak Su Torbası

Boyun için sıcak su torbası çok faydalıdır. Fakat sıcak su torbasının altına mutlaka bir havlu koyarak uygulama yapmalısınız. Yoksa boynunuzu yakabilirsin. Mutlaka sıcak su torbası koyarken boyun derinizi yakmamaya özen göstermelisiniz. Sıcak su torbası boyun kaslarınızı yumuşatma konusunda çok faydalıdır. 
Boyun düzleşmesi olan kişilerin çok ağrısı olduğu için bizim tavsiyemiz ağrı kesici özellikte olan doğal yağlarla masaj yapılmasıdır. Lavanta yağı, ada çayı yağı, zerdeçal ve zencefil yağı bu yağların başında gelmektedir. Bu yağlar ile masaj boynu çok rahatlatacaktır. Aynı zamanda da bu yağlar, antibiyotik, antibakteriyel özellikte olduğu için bu bölgeye nüfus eder ve özellikle kireçlenme olasılığını yok eder. Bu bölgedeki kaslardaki gerilmeleri yumuşatır ve iltihaplanmayı önlerler.
Boyun düzleşmesi yaşayan kişilerde bir çok ağrı da bu rahatsızlıkla birlikte yaşanmaktadır. Boyun düzleşmesi öncelikle kollara vurur. Baş ağrısı, sırt ağrısı, mide ağrısı gibi bir çok ağrı, böbrek hastalığı, karaciğer bozuklukları, kabızlık gibi rahatsızlıklar da oluşabilir. Boyun kısmından tüm vücudun sinir sistemi geçer ve buradaki sinirlere oluşan baskıdan tüm vücut kötü etkilenir. Özellikle boyun bölgesinden beyne giden kan damarları geçmektedir. Kan dağılımını ve kan basıncını kötü etkiler. Mümkün olduğunca egzersizler, masaj, fizik tedavi ve bitkisel yağlarla tedavi olmak çok önemlidir. Bunun yanında boynunuzu sıcak tutarak kaslarınızda oluşabilecek kasılmaları önlemiş olursunuz.

Hiç yorum yok