Ella Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır? - kadinvsaglik.com

Ella Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır?

İÇİNDEKİLER
Ella Ertesi Gün Hapı
Ella ertesi gün hapı  Ulipristal Asetat içeren acil doğum kontrol ilacı olarak bilinmektedir. Kontrolsüz ilişki sonrasında içilen ilaç hamile kalmayı önlemek amaçlı üretilmiştir. Ella kutusu içerisinde bir tane, beyaz ve yuvarlak şekilde 30 mg'lık tablet halin hap bulunmaktadır. Ella ilaç kullanımı Norlevo Tabletin artık üretilmemesi sonucu üretilip, onun tam 3 kat daha etkilisidir. Tek hap kullanım kolaylığı ile de büyük rahatlık sağlamaktadır. Çok etkili olan ilaç kontrolsüz ilişki sonrasında gebeliği önlemek için kullanılmaktadır. Bu ilaç korunmasız girilen ilişkiden 120 saat yani 5 gün içerisinde içildiği zaman etkili olmaktadır. Ella ertesi gün hapı yan etkileri oldukça fazla olup çok zorunlu durumlarda içilmelidir. Ella ertesi gün hapı nasıl kullanılır?

Ella Ertesi Gün Hapı

Ertesi gün hapı ismi olarak Ella bu konuda en çok bilinen ve en çok reçete edilen ilaçtır. Ella ertesi gün hapı yüksek oranda progesteron içermektedir. Adet döngüsünün nasıl işlediğini anlayabilirsek ilacın tam olarak etkisini anlamamız çok daha rahat olacaktır. Bir kadının rahmi her ay bir bebeğe kendini hazırlayarak içini kan damarları ve dokular ile örmektedir. Eğer bir gebelik söz konusu olmazsa adet kanaması ile bu doku ve kan damarları dışarı atılır. Adet kanamasından sonra temizlenen rahim her ay kendini bir gebeliğe hazırlamaktadır. Adet kanamasının dışarı atılması da hormonlarla sağlanmaktadır.
Kadın üremesinde ve adet döngüsünde östrojen hormonu ve progesteron hormonu çok büyük rol oynamaktadır. Adet döngüsü iki kısımdan oluşmaktadır. Ökstrojen hormonu ilk kısımda çok yüksek orandadır ve ikinci kısımda progesteron hormonu yükselmektedir.  Bu hormonun yükselmesi sonucu adet oluşumu gerçekleşir. Aynı zamanda da hormonlar nedeni ile yumurtlama gerçekleşir. Ertesi gün hapının yaptığı şey de birden bire progesteron hormonunu çok yükselmesini sağlayarak verildiği dönemde yumurtlamayı önlemektedir. Ayrıca kontrolsüz ilişki sonrasında alındığı dönemde oluşan bir döllenme var ise döllenen yumurtanın rahim duvarına tutunmasını engellemektedir. İçerisindeki yüksek orandaki progesteron hormonu sayesinde bunu gerçekleştirmektedir. Bu bir doğum kontrol ilacı değildir ve her ilişki sonrasında kullanılması son derece sakıncalıdır. Yüksek oranda hormon içeren ilacın devamlı kullanılması vücut için son derece sakıncalıdır. Çok zorunlu durumlarda kullanılması için üretilmiştir.
Ertesi gün hapı nasıl etki eder açıkladığımız makalemizde çok daha ayrıntılı ve detaylı anlatılmıştır.

Ella Ertesi Gün Hapı Hangi Durumlarda Kullanılır
Kontrolsüz ilişki sonrasında kullanılarak istenmeyen bir gebeliği önlemek amaçlı kullanılır. İlaç kullanımı ancak zorunlu olunan durumlarda mecburi olarak kullanılmaktadır. Kesinlikle doğum kontrol ilaçları gibi kullanılması sakıncalıdır. İlaç kullanımı kontrolsüz ilişki sonrasında ilk 120 saat içerisinde yapılmalıdır. 120 saati geçen kullanım için koruma yüzdesi çok düşüktür. İlişki sonrasında mümkün olan en kısa sürede kullanılması ilacın etkisi için son derece önemlidir.
Ella ertesi gün hapı içerisinde yüksek oranda hormon bulunmaktadır. İlacın işleyişi yumurtlamayı geciktirmek amaçlı kullanılır. Bu ilaç eğer birleşme sırasında bir gebelik söz konusu olmuş ise yumurtanın rahime tutunmasını önlemek amaçlıdır.
  • Tecavüz gibi istenmeyen bir ilişki sonrasında hamile kalmayı önlemek amaçlı kullanılabilir.
  • İlişki sırasında prezervatif kullanılmamış ise ve doğum kontrol ilaçları alınmamış ise kullanılabilir.
  • İlişki sırasında prezervatif kullanılmış ama yırtılma, kayma, tahribat olmuş ise yöntemin başarısız olma ihtimali karşısında önlem amaçlı kullanılabilir.
  • Doğum kontrol ilacını zamanında almamış iseniz bu ilacı ek koruyucu amaçlı kullanabilirsiniz.Ertesi Gün Hapı Kaç Gün İçinde Alınmalı

Ertesi Gün Hapı Kaç Gün İçinde Alınmalı

İlaç ilişki sonrasında hemen alınmalıdır. İlacın işleyişi acısından erken alınması son derece önemlidir. İlaç alımı ilk 120 saat yani ilk 5 gün içerisinde olmalıdır. Fakat 5 günü geçen kullanımlarda ilacın etkisi çok düşük sayılır. Bu ilaç, ilişki sonrasında dendiği gibi ertesi gün içilir ise çok daha fazla fayda sağlayacaktır. Koruyuculuğunun en güçlü olduğu dönem ilişki sonrası kullanıldığındandır. İlk 120 saat içerisinde de alınabilen ilaç alımı ne kadar geç olur ise koruyuculuğu da o derece azalır.
Yumurta fallop tüpüne eriştiğinde burada 12-24 saatlik bir dilimde kalır ve gebelik ancak bu saat diliminde gerçekleşir. Gebeliğin gerçekleşmemesi sonucunda yumurta rahme atılır ve adet kanaması ile dışarı atılmaktadır. Spermler ilişki gerçekleştikte çok kısa bir süre sonra rahme ulaşır ve yumurta orada ise döllenme gerçekleşir. Aynı zamanda da spermler 3 gün boyunca rahimde canlı kalabilirler. Bu sebeple de yumurta spermlerin rahimde olduğu dönemde tüpe gelirse oradaki hazır spermler döllenmeyi gerçekleştirirler. Yani ilişki sonrasındaki ilk 3 gün hamileliğin gerçekleşmesi acısından çok önemlidir. Bazı spermler 5 gün bile rahimde canlı kalabilirler. Bu sebeple ilişki sonrasındaki 5 gün içerisinde ilacın içilmesi gebeliğin gerçekleştirilmemesi açısından çok önemlidir. Yani spermler yumurtaya ulaşsa bile bu 5 gün içerisinde rahimde tutunmamasını ilaç sağlayabilir.
Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır

Ella Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır

Ella ertesi gün hapı istenmeyen bir gebelik karşısında korunmasız ilişki sonrasında kullanılan acil durum doğum kontrol ilacıdır. Bu konuda ismi en duyulmuşu ve reçete edilen ilaçtır.
Bu ilaç ilk 120 saat yani ilk 5 gün içerisinde kullanılmaktadır.  İlacın geç alımı etkisini azaltacağından mümkün olan ilk saatlerde alınmalıdır.
İlaç bol su ile içilmelidir.
İlaç kullanımı sonrasında ilk 3 saat içerisinde kusarsanız, ikinci bir tableti alabilmek için doktorunuza danışmanız gereklidir. Yüksek hormon içerdiği için tehlikeli olabilir bu yüzden önerilen doz kesinlikle aşılmamalıdır.
İlaç adetli iken kullanılabilir. Adetli iken hamile kalma ihtimali de çok düşük olsa da vardır. Adetliyken hamile kalınır mı içerikli makalemizde adet döneminde hamile kalma ihtimali hakkında bilgi bulabilirsiniz.
Ella tablet kullandıktan sonra başka bir ilişkiye girerseniz  bu ilacın etkisi olmayacaktır. Başka bir ilişkiye girecekseniz mutlaka doğum kontrol yöntemlerinden birini tercih etmeniz gerekecektir.
Ertesi gün hapı normal bir doğum kontrol hapı değildir. Bu ilaç yüksek oranda progesteron içermektedir ve devamlı kullanılması tehlikelidir. Eğer doğum kontrol ilacı ile korunmuyor iseniz mutlaka ilişkiniz sırasında prezervatif kullanmalısınız.
Ertesi gün hapı yüzde yüz hamileliği engelleyebilir diyemeyiz. Bu yüzden de ilaç kullanımından sonra adet kanamanız normal düzeninde gelmediğinde ve gelmesi gereken günü bir hafta kadar geçmiş ise mutlaka bir hamilelik testi yaptırmalısınız.
Hamilelik belirtisi kasık ağrısı, bulantı, göğüslerde hassasiyet oluşur ise bu gibi belirtiler hamilelik ilk belirtileridir ve mutlaka hamilelik testi yaptırmalısınız. 
Oral glukokortikosteroid ve astım hastalarına ilaç kullanımı tavsiye edilmemektedir.
Hormonlarla ilgili şikayetleri olan ve özellikle karaciğer rahatsızlığı olan kişilere ilaç kullanımı ancak doktor tarafından önerilir ise kullanabilirler. İçerdiği yüksek doz hormon yüzünden ilacın kullanımı son derece sakıncalı olabilir.

Ella Ayda İki Kez Kullanılır Mı?

Ella Ayda İki Kez Kullanılır Mı?

Ella ertesi gün hapı acil durum ilacıdır ve hamile kalmayı önlemek amaçlı yardımcı ilaçtır. İlacın hamileliği engelleme olasılığı yüzde yüz değildir. İlacın ayda ikinci kez kullanımı kesinlikle önerilmemektedir. Yüksek oranda progesteron içeren hormon ikinci kullanımı vücuda zarar vermektedir. Doktorunuz ve sağlık kuruluşları sizin için en uygun olan doğum kontrol yöntemini belirleyecektir. Bu ilaç bir acil doğum kontrol ilacıdır ve çok gerekmedikçe, acil bir durum yani tecavüz gibi bir durum söz konusu değil ise kesinlikle kullanılmamalıdır.

Ertesi Gün Hapı Emziren Anneler Kullanabilir mi?

Ella ertesi gün hapı emzirme döneminde kullanmak kesinlikle sakıncalıdır. Yüksek oranda hormon bulunan ella kullanımında ilaçtaki hormonlar bebeğe anne sütü ile geçmektedir. Ella almak zorunda kalırsanız mutlaka bebeğinizi bir hafta emzirmemelisiniz. Bu süre zarfında sütünüzün kesilmemesi için sütü sağarak dışarı atınız. İlaç yüksek oranda hormon barındırdığı için mutlaka emzirmeden önce doktorunuz ile konuşmalı ve ancak o emzirebilirsin dediğinde yeniden emzirme içlemine devam edebilirsiniz. Emzirme döneminde de hamile kalınabilmektedir. Bu yüzden de korunma yöntemlerinin iyi seçilmesi gereklidir.

Ertesi Gün Hapı Bebeğe Zarar Verir mi?

Ertesi gün hapı bebeğe zarar verirmi sorusu emziren anneler tarafından çok sorulan bir sorudur. Evet ertesi gün hapları bebeklere ciddi zararlar vermektedir. Emzirme döneminde içilmemelidir. İçilmiş ise yukarıda da belitdiğimiz gibi en az bir hafta bebeğe süt verilmemelidir. Bebeğe anne sütü ile yüksek oranda hormon geçtiği için bebeğin hormon dengesi bu haptan ciddi zararlar görmektedir. Bu tür hormonlar aynı zamanda da cinsiyet belirleyici hormonlar olup bebeklere süt verilirken alınması ciddi anlamada zararlıdır. 

Ertesi Gün Hapı Çocuklarda Kullanımı 
Ertesi gün hapı 18 yaşının üstü kişiler için uygun bir ilaçtır. 18 yaşının altındaki çocukların kullanması sakıncalıdır. Ergenliğe girmiş adet kanaması olan kız çocukları da istenmeyen bir ilişki sonrasında hamile kalabilir.  Ergenliğe girmiş adet kanaması olan genç kızlarımızda da istenmeyen bir ilişki mevcut olur ise mutlaka doktora danışılarak kullanılması gereklidir.

Adetliyken Ertesi Gün Hapı Kullanılırmı

Adetliyken Ertesi Gün Hapı Kullanılır mı?

Adetliyken ertesi gün hapı kullanılabilir. Kadınlar adet kanaması olduğunda da hamile kalma ihtimali vardır. Çok düşük oranda da olsa hamilelik söz konusudur. Adetin kaçıncı gününde olursa olsun kontrolsüz ilişki sonrasında  ertesi gün hapı içilebilir.Yumurtlama bazen adet döngüsüne denk gelebilmektedir. Bu genelde düzensiz adet kanaması olan kişilerde yada hormon düzensizliği yaşayanlarda olsa da nadir de olsa ihtimaller arasındadır. Bu sebeple adetliyken girilen kontrolsüz ilişki sonrasında istenmeyen bir gebelikle karşılaşılmaması için ella kullanılmalıdır.

Ella  Adet Gecikmesi Yapar Mı?

Ella ertesi gün hapı adet gecikmesi yapabilmektedir. Bir çok kadında adet gecikmesi yapmasa da bazı kadınlarda adet gecikmesi yapmaktadır. Yüksek oranda alınan  hormon yüzünden adet döngüsünde erken gelme yada gecikme söz konusu olabilir. Adet kanamasında da çok olma yada az olma gibi durumlar da olabilir. Ella kullandıktan sonra kısa bir lekelenme yada kanama olabilir. Bu kanama adet kanaması değildir ve kesinlikle adet kanaması ile karıştırılmamalıdır. Bu kanama olur ise bunu dikkate almadan adet döngünüzün zamanlamasına bakınız ve geç olması durumunda mutlaka bir hamilelik testi yaptırmalısınız. Ertesi gün hapı adet gecikmesi yapar mı konusunu açıklayan makalemizde sebeplerini çok daha detaylı bulabilirsiniz.

Ella Adeti Kaç Gün Geçiktirir
Ertesi gün hapı ismi olarak en çok bilinen Ella adet gecikmesi yapmaktadır. Ella adeti kaç gün geciktirir çok sorulan sorular arasındadır. Adet döneminin hangi kısmında alındığı ile alakalıdır. Adet kanamasının yakın olduğu progesteron hormonunun yüksek olduğu dönemlerde alınmış ise adet gecikmesini çok fazla etkilemeyebilir. Ama ilk yarım dönemde yani ökstrojen hormonunun üst düzeyde olduğu dönemde alınmış ise adet gecikmesi yapması çok normaldir. Her kadının hormon seviyesi, bünyesi birbiri ile farklılıklar gösterebilir. Adeti bir kaç gün etkilediği de olmaktadır. Bazen bir hafta da geciktirebilir. Siz mutlaka bir hafta geciktiren durumlarda her ihtimale karşılık mutlaka bir hamilelik testi yaptırmalısınız. Bilindiği gibi ilaç hamilelikten korunma amaçlı üretilmiştir ama hiç bir ilacın yüzde yüz koruması söz konusu değildir.

Ella Ertesi Gün Hapı Adet Düzensizliği Yapar mı?

Ertesi gün hapı özellikle sık kullanımı adet düzensizliği yapmaktadır. Adet döngüsünü çok büyük oranda etkileyen bu ilaçlar adet kanamalarında gecikmeler yada erken gelmeler yapmaktadır. Bir dahaki adet döneminizde de etkileşim söz konusudur. Bu yüzden de zorunlu kalmadıkca bu tür yüksek hormon içeren ilaçlar kullanılmamalıdır.
Ella Ertesi Gün Hapı Adet Düzensizliği Yaparmı?

Ella Akıntı Yapar mı

Ella akıntı, ara kanama yapabilir. Ella hormon düzeyini yükselttiği için yumurtlamanın olmasını engellemektedir. Bu sebeple de akıntı yapması son derece normaldir.Hormon seviyesinin yüksekmesi rahim sıvısında artışa neden olabilir. Selvik sıvı yani akıntı ella kullanımında son derede normaldir.

Ella Dış Gebelik Yapar mı

Her ilişki sonrasında dış gebelik olma ihtimali mevcuttur. Ella kullanımı sonrasında da dış gebelik olabilir. Yüzde yüz gebeliği önleyebilir diyemeyiz. Bu yüzden de gebelik belirtileri, adet kanamasında gecikme var ise mutlaka bir hamilelik testi yapılmalı ve doktora başvurulmalıdır.

Doğum Kontrol Hapı Almayı Unutan Ella Kullanabilir mi
Doğum kontrol ilacını almayı unutan ve kontrolsüz ilişki yaşayan kadınlar istenmeyen bir gebelik söz konusu olmasın diye  ertesi gün hapı kullanabilirler. Doğum kontrol hapı kullanımında vücuda düzenli her gün hormon verilmektedir. İlacın unutulması hormon seviyesinin düşmesine neden olacağından istenmeyen bir gebelik söz konusu olabilir. Bu sebeple de ertesi gün hapı alınabilir.

Ella Kullandıktan Sonra İlişkiye Girmek
Ertesi gün hapı kullandıktan sonra ilişkiye girilmiş ise ellanın bir koruyuculuğu yoktur. Ella ilişki sonrasında içilen bir ilaçtır ve olabilecek bir gebeliği önlemeye yaramaktadır. Ella kullandıktan sonrasında başka bir ilişkiye girilir ise ellanın bir koruyuculuğu yoktur. Yeni bir ilişkiye girilecekse mutlaka koruyucu önlem alınmalıdır. Prezervatif mutlaka takılarak yeni bir ilişkiye girmek en doğru yoldur. Ella sadece hamilelikten korunmasına yardımcı bir koruyucu ilaçtır. İlişki sırasında geçebilecek olan hastalıklardan korumaz.
Ella Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri

Ella Ertesi Gün Hapı Yan Etkileri

  • Baş ağrısı, baş dönmesi nadirde olsa görülebilmektedir. Genelde büyük bir yan etkisi araştırmalarda görülmesede bazı kişilerde bu tür yan rahatsızlıklar görülmektedir.
  • Bulantı, karın ağrısı, üst karın ağrısı, karında rahatsızlık hissi, kusma yan etkileri arasındadır.
  • Duygu durumunda ani değişimler olabilir. Hormonlar ani duygu değişimleri yarattığından bu durum bir kaç gün sonra değişecek normale dönecektir.
  • Bitkinlik, halsizlik ve uyku  gibi belirtiler olabilir. Bitkinlik ve yorgunluk hissi en çok görülen yan etkileri arasındadır. Bunun sebebi aşırı bir hormonun vücuda verilmesinden kaynaklıdır.
  • Kas ağrısı ve sırt ağrısı gibi kaslarda ağrı yan etkileri arasındadır.
  • Yoğun hormon içeren ilaçlarda genelde uyku hali olduğundan ağır makine ve araç kullanımı sırasında dikkatli olunması gereklidir. Uyku, halsizlik gibi yan etkileri en çok görülen etkilerdir ve araç kullanan kişilerin çok daha dikkatli olması gereklidir. Bu tür bir etki gördüklerinde araç kullanımını bırakmaları gereklidir. Çünkü dikkat bozukluğu da bir diğer çok görülmese de yan etkisi arasındadır. Bu yan etkiler çok nadir görülen yan etkilerdir.
  • Ella  kullanıldıktan sonra  somnolans ve bulanık görme olgularıyla nadir de olsa karşılaşılmaktadır.
  • Dikkat bozukluğu az da olsa görülen yan etkilerindendir. Çok nadir görülen bu durum yüksek alınan progesteron hormonu nedeni ile olmaktadır. Bir hafta içerisinde bu etki kendiliğinden yok olacaktır. Her kezde bu yan etkiler görülmemektedir. Ella kullanan çok az kişide gözlenmektedir.
  • 35 Yaş üzeri sigara içen kadınların ilacı kullanması önerilemez.
  •  Karaciğer hastalıkları olanların, damar tıkanıklıkları, damar problemleri  veya yetmezliği olan kişilerin doktor tarafından reçete edilmeden kullanması sakıncalıdır.
  • Hamilelik şüphesi olan kişilerin test yaptırmadan kullanması sakıncalıdır.
  • Kan seviyesindeki yağ oranı yüksek olan kişilerin ilaç kullanımı ancak doktor tarafından reçete edilir ise alınabilir. Bu tür kişilerin hormonal doğum kontrol yöntemlerini kullanmaları önerilemez.
Ertesi Gün Hapı İsmi
Ertesi gün hapı ismi en çok reçete edilen ilaç elladır. Diğer ilaçlar 72 saat içerisinde içilmesi gerekirken ella 120 saatlik bir dilimde içilebilmektedir. Bu sebeple de en çok tercih edilen ilaçtır.

Etken Madde : İlacın etken maddesi Ulipristal Asetattır.
Üretici Firma:  Abdi İbrahim İlaç firması tarafından üretilmektedir. Ella ertesi gün hapı 30 Mg Tablet 6 Mayıs 2014 tarihinde piyasaya sunulmuştur.
Kullanım Şekli: Aç yada tok kullanılabilen ilaç bir bardak su ile içilmelidir.

Alkolden Sonra Ertesi Gün Hapı

Alkolle birlikte ertesi gün hapı içmek zararlı olabilir. Ertesi gün hapı alkolün etkisi geçtikten sonra içmek çok daha doğru olacaktır. İlişki sonrasında 120 saat içerisinde içildiği için ilişki sırasında yada sonrasında alkol kullanan bir kadın ilacı içmemeli ve alkolün etkisinin geçmesini beklemelidir. Alkolün etkisinin geçmesinin ardından en yakın sürede ilacı içmelidir. Bu çok daha doğru bir davranış şekli olacaktır. Mutlaka ilacı ilişki sonrasındailk 120 saat içerisinde içmelidir.

Ella Ertesi Gün Hapı Fiyatı

Ella 30 mg 1 tablet Ertesi Gün Hapı Fiyatı: 52.56 tl
Doktorunuza ve Eczacınıza danışmadan ilaç kullanımı yapmanız sakıncalı olabilir.

Ella ertesi gün hapı kullananlar lütfen yorumlarınızı gönderin.  Yorum gönder kısmına sormak istediğiniz sorularınızı yazarsanız cevaplayabiliriz. Ella hakkındaki tüm yorum ve sorularınızı bekliyoruz arkadaşlar.

12 yorum:

  1. Ben denedim çok başarılı bir hap.dediginiz gibi eskisinden de çok daha etkili.iliski sonrasında alıyorsunuz.hamile kalmayı önlüyor.devamli alınmaması gerekli sadece.evli olanlar doğum kontrol haplarını kullansınlar.erkek arkadaşı olupta nadir ilişki kurânlar için acil durum hapi😏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kac gun sonra aldınız hapı

      Sil
    2. ella diğerlerine göre çok daha etkili. ilişki sonrası ilk beş gün içerisinde alınabiliyor.

      Sil
    3. çok mecbur kalınmadıkça kullanılmamalıdır

      Sil
  2. Sevgilimle birlikte olduk.ailem bilmiyor.napcami bilemiyorum.bana yardımcı olurmusunuz gerçekten hamile kalmamı engeller mi hamile kalmak istemiyorum.ella ertesi gün hapını alım mi lütfen celâl verirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akasya hanım ertesi gün hapının ilişki sonrasında 5 gün içerisinde alınması gereklidir. 5 günü geçmiş ise koruyuculuğu yoktur. Beş gün içersinde alırsanız hamilelik şansını çok aza indirmiş olursunuz. ertesi gün hapı yumurtlamayı önler bu şekilde hamilelik şansını yok eder. Eğer ilişki sırasında yumurta döllenmesi olmuş ise rahme tutunmasını engelleyerek gene gebeliğin önüne geçmiş olur. Koruyuculuğu vardır. geçmiş olsun

      Sil
  3. ben iliskiden 3 gun sonra kullandım hapı halsizlik var ve belim ağrıyor idrarim beyaz geliyor sizce hamilemiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçın yan etkileri de olabilir. Halsizlik idrarın beyaz gelmesi ellanın yan etkilerinden olabilir. Bel ağrısı yan etkileri arasında değildir. Unutmamak gerekir ki yüzde yüz etkili değildir.Bu ilaçtada yüzde çok küçük bir ihtimal olsada hamile kalmak mümkündür. Kasık ağrısı, göğüslerde hassasiyet de yaşıyorsanız mutlaka bir gebelik testi yapınız.


      Sil
  4. Sevgilimle ilişkiye girdim sonra kendim çekerek boşaldım peceteye sonra temizleyip tekrar ilşkşye girdik 24 saaat içinde ella kullandı hamile olur mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bir ilacın yüzden yüz koruyuculuğu yoktur.

      Sil
  5. Bana nolur yardımcı olun.erkek arkadaşımla dolaşmaya çıkmıştık.benimle zorla birlikte oldu.aikeme anlatamıyorum.hamile kalmaktan çok korkuyorum.arkadasim bu hapı söyledi.bu gün ictim.3 gunoldu acaba etki edermi nolur cevap verin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin hanım başınıza gelen olaya çok üzüldük geçmiş olsun. Ella ertesi gün hapı birlikte olunduktan sonraki beş gün içerisinde içilebiliyor. Büyük ihtimalle koruyuculuğu olacaktır. Fakat içildiği halde hamile kalan çok az olsa da kişi de var. Siz gene de adet döneminizde geçilme olursa bir hamilelik testi yapın. Bu olayı ailenizle paylaşmanızı hakkınızı yasal yollardan aramanızı öneririz geçmiş olsun.

      Sil