Ayak Kemiği Ağrısına Ne İyi Gelir - kadinvsaglik.com

Ayak Kemiği Ağrısına Ne İyi Gelir

Ayak Kemiği Ağrısı

Ayak kemiği ağrısına ne iyi gelir sorusu çok karşılaşılan sorulardandır. Ayak kemiği ağrısı bir çok kişide rastlanılan en çok sorulan ağrılar arasındadır. Vücudun tüm yükünü taşıyan ayak kemiği bir çok sebebe bağlı olarak ağrı yapmaktadır. Bu ağrılar sızlama şeklinde yada şiddetli ağrılar olarak yaşanmaktadır. Ayak kemiği ağrısı yaşanmasının en büyük nedeni ise vücut dengesinin bozulması, ayak kemiğine dengesiz yük binmesi kaynaklıdır. Ayak ağrısı ayak bileği, topuk, ayak parmakları, taban da dahil olmak üzere ayağın her yerinde yaşanabilir.
Ayaktayken vücut ağırlığı ayaklara eşit oranda dağılır ve ağırlık öncelikle ayak topuğuna ve birinci tarak kemiğine gelir. Ayaklar tüm vücudun yükünü tek başına taşırlar. Vücut ağırlığının değişmesi, ağırlık merkezinin çeşitli nedenlerde bozulması ayak kemiğinde zorlanmalara ve zamanla deformasyonlara neden olur. Ayak kemiğine gelen bir darbe yada bir zorlanma gibi nedenlere bağlı olarak  tarak kemiğinin parmak kemikleriyle birleştiği noktalarda iltihaplanmaya, dolayısıyla ayak kemiği ağrısı sorununa yol açar. Bu ağrılar mineral eksikliğinden, romatizmadan, topuk dikeninden, ayak kasılması, diyabet ve batık gibi bir çok hastalık nedenli de olabilmektedir.
Ayak Kemiği Ağrısına Ne İyi Gelir

Ayak Kemiği Ağrısına Ne İyi Gelir

Bir çok sebebe bağlı gelişen ayak kemiği ağrıları öncelikle hastalıklardan, ayak yapısındaki bozukluklardan ve denge merkezinin bozularak ayak kemiklerine fazladan yük binmesi sonucu olur. Denge merkezinin bozulması özellikle kadınlarda doğru ayakkabı seçiminin yapılamaması sonuçludur. Yüksek topuklu ayakkabılar ayaktaki ağırlık merkezinin ayak kemiğinin ön tarafına doğru kaymasına ve buradaki kemiklerin taşıması gerektiğinden fazla yük taşımasına neden olmasından kaynaklıdır. En çok kadınlarda rastlanan bu durum uygun olmayan ayakkabı seçimi ile geçmektedir.
Ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz adlı makalemizde ayaklar için en uygun ayakkabı nasıl alınır detayları ile anlattık. Topuk boyu ne olmalı, ayakkabı nasıl seçilmeli mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Bot alırken nelere dikkat etmeliyiz, Spor ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz adlı makalelerimiz doğru ayakkabı almanızda çok yardımcı olacaktır. Ayak ağrılarına ne iyi gelir anlatmaya çalıştığımız makalemiz ayak ağrılarının yoğun olduğu dönemlerde size yardımcı tedavi olacaktır. Burada anlatılan yağlar ağrı kesici özellikte olup aynı zamanda da anti septik, iltihap kurutucu ve mikrop öldürücü yağlardır.

At Kestanesi Yağı
At kestanesi yağının ağrı kesici özelliğinin yanında kan dolaşımını hızlandırıcı özelliği de vardır. Aynı zamanda bu yağ iltihaplanmayı gideren bir yağ ve yara iyileştirici özelliği olan bir yağdır. Bir çok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılan bu yağ ayak kemiği ağrılarına da iyi gelir. At kestanesi yağını temizce yıkadığınız ayağınıza ovarak masaj yapın. Özellikle ağrının olduğu yere masaj yaparak yağı yedirin. Deri bu yağı içerisine çeker ve yağ deri altındaki bakterileri öldürür, iltihabı kurutur ve ağrıları azaltarak ayak kemiği ağrısına iyi gelir.

Lavanta Yağı
Ağrı tedavisinde en çok kullanılan yağlardan biri olan lavanta yağı antiseptik özellikte olan mikrop öldürücü özellikte ve aynı zamanda da çok güçlü bir ağrı kesicidir. Lavanta yağı ile ağrılı olan ayak çok iyi bir şekilde masaj yapılmalıdır. Bu masajdan önce ayak sıcak su dolu bir leğene sokulmalıdır. Bir leğene ayaklarınızın tamamını içerisine alacak kadar sıcak su koyun ve içerisine lavanta yağını 10-15 damla kadar damlatın. Sıcak, lavantalı suda ayaklarınız 15-20 dakika kadar beklesin ve çıkardıktan sonra lavanta yağı ile ovarak masaj yapın ve temiz bir çorap giyerek o şekilde yatın. Bu uygulamayı sabah ve akşam yaparsanız çok fayda görürsünüz.

Sıcak Su- Soğuk Su Uygulaması
Sıcak su ve soğuk su uygulaması yapabilmek için bir kap içerisine ayaklarınızı örtecek kadar sıcak su koyarak 10 dakika kadar sıcak suda sonrasında ise ayağınızı soğuk suya gene aynı şekilde 10 dakika kadar koyarak yapılan bir tedavi şeklidir. Bu tedavide amaçlanan sıcak suyun ayak damarlarınızı genişleterek açması ve kan dolaşımını hızlandırmasıdır. Kan dolaşımı hızlanan ayakta kılcal damarlara kadar genişleme olur ve kan akışı hızlanarak tüm damarlar ve çevresindeki kas ve bağ dokular beslenir. Peşinden uygulanacak olan soğuk su uygulamasında ise iltihap giderilmesi ve şişmelerin geçmesi sağlanır. Ayak kemiği ağrıların sebep olduğu hastalıkların çok daha kısa sürede iyileşmesine ve ağrıların azalmasına yardımcı olan bir uygulamadır.

Kaya Tuzu 
Kaya tuzunu bir tencerede ayağınızı yakmayacak kadar ısıtın ve bir keseye koyarak ayağınızın ağrıyan kısmına yerleştirin. Kaya tuzu hastalıkları çekme gücüne sahip çok şifalı bir tuzdur ve bu şekilde sıcağında etkisiyle hem ağrılarınız hafifler, hemde ağrılara sebep olan hastalıklar çok kısa sürede iyileşir. Bu uygulama aynı tuz ile 10 defa yapılır. 10 defayı geçtikten sonra yeni bir tuzla uygulamaya devam edebilirsiniz. Bu tuz tedavisini günde bir kez yapmanız yeterlidir. Bel, boyun, kol gibi ağrılarınıza da aynı şekilde uygulayabileceğiniz bu yöntem ayak kemiği ağrısına çok iyi gelir.

Lahana Yaprağı 
Lahana yapraklarının ağrıyı kesme özelliği olduğu için ağrıyan ayağınız üzerine sıcak suda bir iki taşım sadece yumuşayana kadar batırıp çıkardığınız lahana yapraklarını sıcağı sıcağına ayağınıza koyup sarın. Bu uygulama diz, bel ve boyun ağrıları için de çok şifalıdır ve ağrıları çok kısa sürede iyileştirme gücüne sahiptir.

Karanfil Yağı
Karanfil yağı çok güçlü bir ağrı kesicidir ve özellikle bel, boyun, diz ve ayak ağrıları için çok faydalıdır. Ağrı olan yere sürerek masaj yapın ve ovarak karanfil yağını cildinize yedirin. Yukarıdaki gibi sıcak su içerisine koyarak ayaklarınızı 10 dakika kadar beklettikten sonra masaj yaparsanız çok daha etkili olur. Sıcak suyun içerisine de 10-15 damla kadar damlatmanız da büyük şifa vardır. Bu uygulama  kaslardaki iltihaplanmalar, lenf şişmeleri ve kemik ödemlerinin geçmesinde ve topuk dikeni gibi rahatsızlıkların iyileşmesinde çok yardımcı olmaktadır.

Sirke - Tuz
Sirke binbir derde deva olduğu gibi ayak kemiği ağrılarını geçmesinde de çok faydalıdır. Bir leğene ayaklarınızı geçecek kadar sıcak su koyun ve 5-6 kaşık sirke ilave edin. Bu su içerisine kaya tuzu, himaleya tuzu yada epsom tuzundan bir avuç kadar atarsanız çok daha faydalı olur. Deri bu antiseptikleri sıcak su içerisinde çok daha rahat çeker ve iltihaplanmalar, bakterilerden kaynaklı hastalıkların tedavisine çok faydalı olur. Ayak kemiği ağrısına da çok iyi gelir.

Ada Çayı
Ada çayı doğal antibiyotiktir ve mutlaka günde 3 fincan ilaç niyetine içilmelidir. Tüm vücut iltihaplanmaları için çok faydalı olan bu çay ayaklarda oluşan hastalıkları da çok kısa sürede iyileştirir. Bunun yanında ada çayı yağı da ağrı kesici, anti mikrop öldürücü, antiseptik özellikleri ile ayak kemiği ağrısına çok iyi gelir. Gene sıcak su içerisine 10-15 damla damlatın ayaklarınızı sıcak su içerisinde 15-20 dakika kadar bekletin ve çıkardıktan sonra ayaklarınızı ada çayı yağı ile masaj yapın. Ada çayı yağı çok keskin bir yağ olduğu için direk ayağa sürerken bir miktar zeytin yağı yada susam yağı ile karıştırarak uygulanmalıdır.
Öncelikle ayak kemiği ağrıları için mutlaka bir ortopedi doktoruna gitmeniz gereklidir. Ayak ağrılarınızın neden dolayı gerçekleştiğini öğrenerek uygun tedaviye başlamanız gereklidir. Bizim size önereceğimiz bu bilgiler yardımcı tedavi amaçlıdır. Doktorunuzun verdiği ilaç ve kremleri mutlaka düzenli bir şekilde kullanmalısınız. Yardımcı tedavi amaçlı bu uygulamaları da yaparak ağrılarınızın geçmesini hızlandırabilirsiniz.
Omuz kas yırtılması ile ilgili yazdığımız makalemiz ilginizi çekebilir.  Ayak kas yırtılmaları da aynı şekilde olmaktadır.

Hiç yorum yok