Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz - kadinvsaglik.com

Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Bot alırken nelere dikkat etmeliyiz, bot seçimlerimiz nasıl olmalıdır. Neolit taban nedir, bot alırken numara seçimi nasıl yapılmalı, kar botu nasıl alınmalıdır, botların korunması ve bakımı nasıl yapılır?
Kış günlerinde ayaklarımızı koruyan kışlık botlarımızı alırken çok dikkat ederek seçmeli ve şıkşığınıza şıklık katacak bu modelleri o şekilde almalıyız. Çok beğendim diyip almak son derece yanlış bir alış veriş yapma şeklidir. Kışın zor şartlarında ayağımızı koruyan bu ayakkabı modellerinde bakılması gereken çok önemli noktalar vardır. Ilık havalarda alınan botlar aldatıcı olmamalı ve havanın soğuyacağını aklımızdan çıkarmadan almalıyız. Ayaklarımızı sıcak tutan ve bizi karlı havalarda rahat ettirecek botlar tercih etmeliyiz.

 Bot Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

  • Kışlık ayakkabımızın rahat olmasına dikkat etmeliyiz. Kışlık bot ayak kenarımızı ve tabanımızı destekleme özelliğine sahip olmalıdır. Çorapla giyeceğimiz ayakkabımızı alırken mutlaka çorapla denemeli ve ona göre rahat bir ayakkabı almalıyız. Kışlık botlar yapılarından dolayı esneme yapmazlar, o yüzdende geniş olmaları gerekmektedir.
  • Ayak bot içinde rahat olmalı şöyle ki ayak parmaklarınızı botunuzun içinde oynatabilmelisiniz.
  • Ayakkabının sıcak tutuyor olması en önem vermemiz gereken noktalardandır. Sıcak tutmayan ayakkabı kışın üşütüp hasta olmamıza yol açabilir. İçi yünlü ayakkabılar hem ayağımızı sıcak tutar hemde ayak bu yünlü yapı sayesinde içeride hava alır.
  • Ayakkabının neden yapılıp yapılmadığı da çok önemlidir. Kışlık botlarda en iyi malzeme deriden üretilen ayakkabı modelleridir. Kışlık botlarda malzemenin iyi olması son derece önemli bir ayrıntıdır.
  • Ayaklarımız zamanla botların içinde terleyeceğinden, terleme yapmayan malzemelerden üretilen modeller olmasına dikkat etmeliyiz. Botlar nefes almalı ve anti-bakteriyel özellik taşımalıdır.
  • Kışın kaymaya karşı ayak tabanının kauçuk yada neolit taban olmasına dikkat edilmelidir. Ayakkabı tabanlığı kalın ve mutlaka dişli olmalıdır ki ayak karda ve suda kayma yapmamalıdır.
  • Kışlık botlarda su geçirmez özellik olmasına dikkat ederek alınmalıdır. Dışarıda zaman geçiren biri iseniz botunuzun su geçirmezlik özelliği olması mutlaka gerekmektedir.
  • Bir kışlık botun hafif olması sağlığınız açısından çok önemlidir. Ağır bir botu taşıyan ayak, ayak bileği, diz eklemleri, bacak ve kalça zamanla problemleri doğurur ve size yürüyüş zorluğu yaşatır.

 

Bot Alırken Numara Seçimi

Kışlık bot alırken numara seçimi  son derece önemlidir. Ayaklarımızı korumakla yükümlü bu ayakkabı modellerinde ilk önemli olan şart rahatlık olmalıdır. Ayağımıza kalın çoraplarla giyeceğimiz bu kışlık ayakkabımızı bir numara büyük almakta fayda vardır. Ayaklarımız kışın çok üşür ve içine kalın çoraplar giyeceğimiz kışlık botumuz eğer küçük olursa kalın çorapla giydiğimizde ayaklarımız rahat edemez ve ayakta vurmalar oluşturur. Kışlık botların yapısı normal ayakkabılar gibi genişleme yapmaz ve sert olarak üretildiğinden büyümeler ve genişlemeler olmayacağı için alırken çoraplarla deneyiniz ve mümkünse bir numara büyük alınız.


Neolit Taban

Neolit taban kauçuk ve sert plastiğin karıştırılıp, sıkıştırılmasıyla elde edilen bir taban malzemesidir. Kışın zor şartlarında ayakkabının kaymasını önler ve doğacak düşme risklerini ortadan kaldırır. Kırılma yapmayan bu tabanlık çeşidi sayesinde ayakkabınızı uzun süre kullanabilirsiniz.Neolit taban  sıcaklık farklılıklarından etkilenmez ve tabandan gelen soğuğu ayağa geçirmediği için ayağınız tabandan gelen soğuktan etkilenmez. Neolit taban çok estetik görünümde olan bu taban sayesinde ayakkabınız güzel görünümlüdür.
Kışlık Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
kar botu

Kar Botu

Karlı havalarda giyilmek üzere üretilen kar botu çeşitleri çok sağlan olup kolay kolay yıpranma göstermez. Özel bir tabana sahip olan kar botu  sayesinde ayağınız karda kaymalara karşı korunarak düşme riskinden uzaklaşmış olarak güvenle yürüyüşler yapmanızı sağlamış olursunuz. Kar botunun sıcak tutan iç yüzeyi sayesinde soğuktan etkilenmezsiniz. Kar botunun iç yüzeyleri genellikle yünden oluşur ve ayak sağlığı için çok önemlidir. İçleri anti-bakteriyel malzemeden olmasına dikkat edilerek alınmalıdır. Kar botları genelde uzun olarak üretilirler ve ayak bileklerinizi de korumakla yükümlüdürler. Kar botları ile karda yürüyüş, kayak gibi spor aktiviteleri de yapılmaktadırlar. Gardolabınızda mutlaka olması gereken bu bot çeşitlerinde en önemli olan şeylerden biri de su geçirmezlik özelliğine sahip olmalarıdır. Kar botu alırken içlerine su ve kar girmeyen yapıda olanlarını tercih etmelisiniz.


Botların Korunması

Botları dışarıdan geldiğinizde kurusun diye kalorifer yada soba kenarına koymak son derece yanlıştır. Ayakkabının zaten ıslanmış olan dış yüzeyini birden sıcağa koyarsanız dış yüzeyinde birden kurumalar yapar ve çatlamalara yol açar. Bu tür bir şey botunuzun kısa sürede yıpranmasına ve su almasına sebebiyet verir. Dışarıdan gelindiğinde ayakkabımızın temizliği yapılmalı ve havadan bir yerde kurumasına izin verilmelidir. Ayakkabının bağcıklarını gevşeterek açın ve içinin kurumasını sağlayın. Eğer ıslaksa mutlaka kuru bir bezle yüzeyindeki suyu alın ki ayakkabınız daha iyi bir şekilde çok daha çabuk kurusun.

En Uygun Spor Ayakkabı  nasıl alınır ve spor ayakkabı alırken nelere dikkat etmeliyiz. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok