Adet Söktürücü İlaç Düşüğe Neden Olurmu - kadinvsaglik.com

Adet Söktürücü İlaç Düşüğe Neden Olurmu

Adet Söktürücü İlaç Düşüğe Neden Olur mu?

Adet Söktürücü İlaç Düşüğe Neden Olur mu?

Adet söktürücü ilaçlar genelde kadınların adet olamama durumlarında kullandıkları ilaçlardır. Bu ilaçlar doktor kontrolünde hormon takviyesi olarak kadınlara verilir. Kadınların adet döngüleri iki yarıdan oluşur diyebiliriz. Birinci yarıda östrojen hormonu ağırlıklı olarak işleyen adet döngüsünde ikinci yarıda progesteron hormonu ağırlıklı olarak üretilir. Progesteron hormonunun azalması ile birlikte adet oluşumu gerçekleşir. Adet söktürücü ilaçların çoğunun içinde de progesteron hormonu vardır ve ikinci yarıda yükselmesi gereken hormonu ilaç yardımı ile yükseltmek amaçlanmaktadır. İlaç kesildiği anda progesteron hormonu otomatik olarak düşer ve adet kanaması gerçekleşir. Peki adet söktürücü ilaç düşüğe neden olur mu? Kadınlar bazen hamile kaldığını bilmeden bu ilaçlardan kullanmaktadır. Adet olmayışını gebelikten dolayı değilde hormon dengesinin değişmesinden yada adet düzensizliğinden olduğunu düşünür ve test yaptırmaya gerek duymadan adet söktürücü ilaç kullanabilirler. Bu tabi ki yanlış bir davranıştır. Test yaptırmadan bu tür ilaçları içmek çok sağlıklı değildir. Bizler adet kanamasını bu ilaçlarla söktürdüğümüzü sanırken meğer vücudumuza hormon alıyormuşuz. Bu işleyişi çoğu kadın maalesef bilmeden adet söktürücü ilaç kullanmaktadır. Bazı adet söktürücü ilaçlar gebelik dönemlerinde bebeğin rahim duvarına tutunabilmesi amaçlı kullanılsa da çoğu adet söktürücü ilaçlar bebek için son derece zararlıdır. Adet söktürücü ilaçların detaylarınnı, adet söktürücü ilaç isimleri ve adet söktürücü iğnelerin içeriklerini anlattığımız makalelerimizden ilaç detaylarını okuyabilirsiniz.

Adet Söktürücü ilaç Gebeliği Sonlandırır mı?

Adet söktürücü ilaç düşüğe neden olur mu bir çok kadının merak ettiği bir sorudur. Özellikle hamile olduğunu bilmeden bu tür ilaçları kullanmış olan kadınlar adet söktürücü ilaç gebeliği sonlandırır mı sorusunu çok fazla sormaktadır. Tabi ki kadın içerisinde bir canlı büyümekte ve anne için bebeğini her türlü olumsuz etkenden korumak çok önemlidir. Bu tür ilaçları hamile kalma riski olan her kadın test yaptırmadan kullanmamalı ve mutlaka doktorunun reçete etmesi gereklidir. Reçetesiz ve doktor kontrolünde olmadan kullanılan bu tür ilaçların hepsi kadın için zararlıdır. Bebek için ise bu tür ilaçlar ölümcül risk taşımaktadır. Kadın hamile olduğunu bilmeden bu tür adet söktürücü ilaç kullanmış ise ve sonrasında gebe olduğunu öğrenmiş ise mutlaka hemen doktoruna başvurmalı ve bebeğinin bu durumdan ne derece etkilendiğini öğrenmelidir. Gebe bir kadın bilmeden adet söktürücü ilaç kullanmış ise bu bebek için çok tehlikelidir. Adet söktürücü ilaç düşüğe neden olmasa bile bebekte özür yaratabilmektedir. Bu ilaçlar hormon içerikli ilaçlar olması sebebiyeti ile bebek bu hormon takviyesinden kötü etkilenir ve bebeğin özürlü olma riski olabilir. Bu her adet söktürücü ilaç için geçerli olmamakla birlikte bazı adet söktürücü ilaç adı ile satılan ve içerisinde hormon bulunan ve bu hormon takviyesi ile bebeğin rahim duvarına tutunması amaçlı doktorlar tarafından hamile kadınlara verilen ilaçlar da vardır. Mutlaka böyle bir durumla karşılaştığınız da hangi ilacı ne dozla aldığınız çok önem taşımaktadır. Mutlaka doktorunuzla konuşarak aldığınız ilacın bebeğinizi ne kadar etkilemiş olduğunu öğrenmelisiniz. Bazı adet söktürücü ilaç kullanan ve dozu fazla almış olan gebelikler malesef bebeğe ciddi zarar verdiği için anne adayları istemeden de olsa gebeliğine kendileri son vermektedir. Bu tür üzücü durumla karşılaşmamak adına gebelik riski taşıyan her kadının adet söktürücü ilaç alımından önce test yaptırması ve mutlaka ilacı doktor kontrolünde ve reçete ile almaları gereklidir.

6 yorum:

  1. Metinay durmaz4 Haziran 2018 04:42

    Ben düzensiz adet görüyordum.doktora bir kaç kez gittim bana adet sokturucu ilaç vermişti ve kullanmıştım.kist varmış tedavi oldum ve sonrasında ihmal ettim.bir iki yıl sonra yeniden adet düzensizliğin başladı ve ben doktora gitmeden önceki kullandığım ilacı alarak kullandım.meger hamile kalmışım ve anlamadim.ilk aylarda olduğu için fark etmedim ve afet düzensizliği olduğunu düşündüm.bebegimi bu yüzden kaybettim.sonrasinda çektiğim vicdan azabının üzüntünün çokluğunu anlatamam.minicik bir can benim ihmalin ve dusuncesizligim yüzünden yok oldu.evladimdan oldum maalesef.yazinizi sonuna kadar okudum ve okadar doğru şeyler söylüyorsunuz ki anlatamam.bende yaşadığım olayı anlatarak okuyanlara belki bir örnek olurum diye yazıyorum.lutfen kimse doktora gitmeden ve hamilelik testi yatırmadan bu ilaçları benim gibi kafasına göre kullanmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Metinay hanım sizin adınıza çok üzüldük. Başınıza gelen olayı iyiki bize anlattınız. Sizin başınıza gelen bu üzücü olay insallah bunu okuyan arkadaşlarımıza örnek olur. Çok geçmiş olsun

      Sil
    2. Cok uzuldum canm kismet😐Hangi ilaci kullandiniz acaba .

      Sil
    3. Tüm adet söktürücü ilaçlar hormon içermektedir. Hepsi hamileler için sakıncalıdır.

      Sil
    4. Hemen mi düştü cok üzüldüm

      Sil
    5. Adet söktürücü ilaçlar çoğunlukla düşüğe neden olmaz. Çok daha tehlikelidir. Bebeklerde genelde özrlülük haline neden olurlar. Bu nedenle çok zararlıdır.

      Sil