Brezilya Dizileri - kadinvsaglik.com

Brezilya Dizileri

Brezilya Dizileri

Eski Brezilya Dizileri


Brezilya dizileri bir döneme damga vurmuş diziler arasındadır. Bir zamanlar fırtına gibi esen eski Brezilya dizilerini sizler için araştırdık. Seyretmeye doyamadığımız, ülkemizde verilen ve çok sevilen Brezilya dizi örnekleri ile ülkemizde yayınlanmamış fakat bir çok ülke televizyonunda çok fazla sevilmiş ve seyredilmiş dizileri sizler için derledik. Kendine özgü konuları olan Brezilya dizileri bir zamanlar ülkemizde çok seyredilmekteydi. Türk dizi sektörünün gelişmesi ile artık eskisi gibi yabancı dizi almayan televizyonlarda bu dizileri çok az seyreder olduk. Sevenler ve seyretmek isteyenler için araştırıp sizlere sunduğumuz bir çok ülke televizyonunda verilmiş Brezilya dizilerini sizlerle paylaşmak isteriz.
Brezilya Dizileri
O CLONE
2001 - 2002
Türü:Dram, Pembe dizi
Brezilya dizileri arasında çok önemli yeri olan dizi çok değişik bir konuya sahiptir ve televizyonda defalarca verilmiştir. Çok sevilen dizinin konusunda Brezil'yanın en ünlü iş adamlarından birinin ikiz oğulları vardır. Babaları iki oğlunu yani Lucas ve Diego’yu alıp Fas’taki arkadaşı Ali’yi ziyarete gider ve oğullarından Diego iki gün sonra Brezilya’ya geri dönerek babasını ve kardeşini orada yanlız bırakır. Baş rol oyuncusu Jade ise annesiyle Brezilya'nın kenar mahallelerinde oturmuş fakat adet ve görenekleri çok iyi bilmeyen çok güzel bir genç kızıdır. Annesi de ölen genç kızı amcası Ali yanına almak zorunda kalır. Jade Fas'taki yeni yaşamına ayak uydurmak zorunda kalırken çok zorluk yaşamaktadır. Amcayı ziyerete gelen Lucas burada genç kızı görür ve aşık olur. İkilinin arasındaki aşk çok kısa bir sürede başlar. Jade'yi hiç sevmediği bir adamla evlendirmek istemektedirler. Jade ve Lucas kaçma kararı alırlar ve tam kaçacakken Locas'ın ikiz kardeşi uçak kazasında ölür. Locas acil olarak döner ve Jade hiç istemediği halde evlendirilir. İkiz kardeşlerin vaftiz babası olan çılgın bilim adamı Lucos'dan DNA örneği alır ve Diego'yu kolonlar ve bu şekilde bu değişik ve ilginç hikaye başlamış olur. Hikayesiyle çok ilgi çekici olan bu diziyi tüm dizi severlere öneririz.


Köle Isaura

1976-1977
Türü: Drama, Pembe dizi
Brezilya dizilerinin en tanınmışı olan dizi yayınlandığı tarihlerde büyük ilgi görmüştür. Kölelik karşıtı yazar Bernardo Guimarães’in aynı adlı eserinden uyarlanmış olan dizide bir köle kızın yaşadığı hayat hikayesi anlatılmaktadır. Ülkemizde Köle İsausa isminde yayınlanmıştır. Köleliğin hüküm sürdüğü bir devirde beyaz derili zenci bir köle olan Isaura 1835 yılında Brezilya, Rio de Janerio’daki bir çiftlikte Kumandan Almedia’nın ve çiftlik yöneticisi Miguel’in kölesi olarak doğmuştur. Evin hanımı onu çok sevmekte olup onu çok iyi yetiştirmiştir. Kumandan tarafından devamlı hor görülen Isaura'ya ise evin oğlu aşık olmaktadır. Bu Isaura'nın zor ve çekilmez hale gelen hayatını anlatan çok güzel bir dizidir. Ülkemizde de yayınlana dizi yayınlandığı dönemde çok sevilmiştir. Brezilya dizileri arasında en çok hayran kitlesine sahip dizidir.


Por Amor
1997-1998
Türü: Pembe Dizi
Brezilya dizileri arasında çok büyük hayran kitlesine sahip olan dizi Ülkemizde Her Şey Sevgi İçin adı ile yayınlanmış ve 70 ülkeden fazla ülkede gösterime girmiştir. Gerçek hayatta da anne kız olan Regina ve Gabriela Duarte baş rol oyuncuları burada da anne kızı canlandırmıştır. Defalarca en iyi kitap ödülü alan romandan uyarlama yapılan dizide aşk için ne yapılmaz cümlesi vurgulanılmıştır. Kitabın da giriş cümlesi 'Gerçek aşk için ne yapılmaz'dır. Dizi müzikleri ile de çok büyük başarı toplamıştır. Dizini müziklerinde soundtrack albümünün şarkıları çalmaktadır. Bu albüm yayınlandığı tarihte hit listelerinde en üst sıralara çıkmış ve Dünya piyasasına girmiş çok önemli bir albümdür. Dizinin konusunda iki anne kız aynı anda hamile kalırlar ve doğum yaparlar. İki annenin de erkek bebeği olur ve genç kızın bebeği ölü doğar. Anne bu duruma o kadar üzülür ki bebeğini kızına verir. Bu durum anne kız ve doktor arasında bir sır olarak kalmaktadır.


Baila Comigo
1981
Türü: Pembe dizi
Bir çok ülkede yayınlanan bu dizinin baş rollerinde Regina Duarte, Gabriela Duarte oynamıştır. Brezilya dizileri arasında çok beğenilen dizi Ülkemizde de yayınlanmış ve çok fazla sevilmiştir. Tam bir aşk hikayesini anlatan diziyi seyretmenizi öneririz. Çok beğenerek seyredeceğinizden eminiz.


Sinha Moça
1986
Türü: Domantik, Pembe Dizi
Brezilyalı yazar Maria Camila Dezonne Pacheco Fernandesin romanından uyarlanarak yapılmış ve ülkemizde de Küçük Hanım adı ile oynamıştır. Dizimizin hikayesinde ise cesur, idealist bir genç kız olan baş rol oyuncumuz küçük hanım, kölelik karşıtı düşünceler içindedir. Bu uğurda mücadele ederken doğan aşk ve bunun çevresinde dönen hikaye anlatılmaktadır. Yayınlandığı tarihte ülkemizde kadın erkek tüm dizi severleri ekrana kilitleyen dizi çok ses getirmiştir. Bir çok ülkede de yayınlanan dizi, dizi tarihine geçmiş en bilinen Brezilya dizilerindendir. Mutlaka izlemenizi öneririz.


Mulheres De Areia
1993
Türü: Pembe Dizi
Brezilya dizileri arasında çok önemli yeri olan dizi yayınlandığı tarihlerde büyük ilgi görmüştür. Dizinin konusunda birbirine çok benzeyen iki kız kardeşin hikayesi anlatılmaktadır. Bu kız kardeşler ne kadar çok benzeseler de birbirlerinden tamamen zıt iki karaktere sahiptir. Biri çok saf, iyi huylu bir genç kız iken diğeri entrikalar peşinde koşan tamamen kardeşine zıt biridir. Bu iki kardeş ve başlarına gelen olaylar ve çok büyük bir aşkın anlatıldığı farklı bir hikayedir. Baş rol oyuncusu iki kız kardeşide oynamıştır.


Filhos Do Carnaval
2006-2009
Türü: Dram
Dizi çok ilgi gören diziler arasında yerini almıştır. Çok iyi bir Brezilya dizileri arasında  olan bu yapım çok ünlü bir yönetmen tarafından çekilmiş ve büyük yankısı olmuştur. Diziyi seyredenlerin çok duygulanacağı gerçek bir dram hikayesidir. Severek izleyeceğinizi umuyoruz.


Mandrake
2005-2007
Türü: Komedi, Dram
Mandrake dizisi çok konuşulan bir dizi olarak Brezilya dizileri tarihine geçmiş dizilerdendir. İçerisinde daramla birlikte komediyi de barındıran dizi bir çok ülke televizyonlarında verilmiştir.


Desejo Proibido
2007-2008
Türü: Pembe dizi
Yayınlandığı tarihler de ülkesinde çok sevilen dizi bir çok ülkede de gösterime gitmiş çok güzel bir pembe dizidir. Duygusallığın önde olduğu bu dizi, büyük bir aşk ve onun çevresinde gelişen olayları anlatmaktadır.


Anjo Mau
1997-1998
Türü: Pembe dizi
Brezilya'da ve Dünya'nın bir çok ülkesinde yayınlanan bu dizi tam bir Brezilya esintisi taşımaktadır. Entrikaların ve dönen oyunların içerisinde kalan aşkı anlatan dizi çok ilgi görmüştür. Severek izleyeceğinizi düşündüğümüz Brezilya dizileri arasındadır.


Paginas da Vida 
2006-2007
Türü: Romantik, Dram 
Çok ünlü oyuncuların oynadığı bu dizi çok sevilerek izlenmiş diziler arasındadır. Dizi bir çok ülkede verilmiş ve çok sevilmiştir.


Laços de Familia
2000-2001
Türü: Komedi, Aile
Tam bir aile dizisi olan bu dizide, bir aile ve yaşadıkları olaylar canlandırılmaktadır. Çok sevilen dizi çok fazla ülkede gösterime girmiştir.


A Grande Familia (1972)
1972-1975
Türü: Komedi, Aile
Bu dizide aile ve çevresindeki olayalar anlatılmaktadır. Çok komik bir dizi olan bu yapım yayınlandığı tarihler arasında çok ilgi görmüştür.


Sete Pecados
2007-2008
Türü: Dram Romantik
Çok güzel bir genç kızın hikayesinin anlatıldığı çok güzel bir dizidir. Ülkesinde yayınlandığında çok sevilerek seyredilmiştir.


Alma Gemea
2005-2006
Türü: Dram, Romantik
Dizi ses getiren büyük yapımlardandır. Çok ünlü bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Dramın ve duygusallığın iç içe olduğu severek izleyeceğinizi düşündüğümüz dizi bir çok ülkede yayınlanmıştır.


America
2005
Türü: Romantik, Drama
Bu dizi ülkesinde çok sevilen izlenme oranları çok yüksek olan dizilerdendir. Bir çok Dünya televizyonunda verilmiş olan dizi çok ilgi görmüştür.


Da Cor Pecado
2004
Türü: Pembe Dizi
Ülkesinde ve bir çok ülkede çok ilgi gören dizi çok sevilen Brezilya dizileri arasındadır. Çok beğenilerek izlenen dizide tam bir aşk hikayesi anlatılmaktadır.


A Grande Familia 
2001-2014
Türü: Komedi
Bu dizi bir çok ülkede verilmiş en komik diziler arasındadır. Bir çok sezon peş peşe verilmiş ve her verilişinde de çok sevilerek izlenmiş diziler arasındadır. Brezilya dizileri arasında komedi dalında ödülü olan dizi tam bir aile dizisidir. Komik olaylarla işlenmiş aile içi olaylar anlatılmaktadır.


Os Aspones
2004
Türü: Komedi
Komedi türü Brezilya dizilerinden olan bu Brezilya dizisi çok beğenilerek izlenen dizilerindendir. Komedi dizisi seven izleyicilerimiz için önerebileceğimiz güzel bir yapımdır.


O Cravo e a Rosa
2000-2001
Türü: Komedi
Bu dizi bir çok ülke televizyonlarında çok sevilerek seyredilmiş Brezilya dizileri arasında yerini almıştır. Güçlü bir yapım olan dizi de çok ünlü oyuncu kadrosu oynamaktadır. Komedi dalında çok başarılı bir yapımdır.


Cominho  das İndias
2009
Türü: Dram, Romantik, Macera
Bir aşk hikayesi olan bu dizide aşkın din, dil, ırk gözetmeden nasıl yaşandığı anlatılmaktadır. Brezilya dizileri arasından severek izleyeceğinizi düşündüğümüz dizi büyük bir alt yapıyla çekilmiş, güçlü bir yapımdır.


Viver a Vida
2009-2010
Türü: Romantik, Dram
Bir çok ülke televizyonunda verilen bu dizi çok sevilen tam bir aşk hikayesinin anlatıldığı güzel bir yapımdır. Bir çok entrika ve dolambaçlı işlerin olduğu iyilerle kötülerin ayrıldığı güzel bir dizidir. Severek izleyeceğinizi umduğumuz Brezilya dizileri arasındadır.


Cidade dos Homens
2002-2005
Türü: Dram, Suç
Erkekler şehri adı ile yayınlanan bu dizi genç bir çocuğun hikayesini anlatmaktadır. 18 yaşına basmadan önce arkadaşıyla birlikte babasını aramaya başlarlar. Babasının bir adamı öldürmekten hapiste olduğunu ve çıkmak üzere olduğunu öğrenirler fakat dizide uyuşturucu çete savaşları ve işlenen suçlar ele alınmıştır. Gençlik dizisi olarak da adlandırabileceğimiz bu dizi bir çok ülkede büyük yankı uyandırmıştır.
Meksika dizileri önerilerimiz de ilginizi çekebilir. 
Arjantin Dizileri önerilerimiz de ilginizi çekebilir. Mutlaka dizi önerilerimize bakmanızı tavsiye ederiz. Bir çok ülke dizi önerilerimiz mevcuttur.
İspanyol dizileri önerilerimiz ilginizi çekebilir. Uzak doğu ve Avrupa dizi önerilerimiz çok kapsamlıdır. Dizi önerilerimiz kısmına bakarak aradığınız ülke dizilerini bulabilirsiniz.

7 yorum:

  1. brezilya ile türkiye dizileri arasında çok benzerlik var bence.

    YanıtlaSil
  2. Ne kadarguzel bilgi vermişsiniz.kac tane site var bir tanesinde bu kadar ayrıntı yok.dizilerin konularıyla birlikte vermişsiniz.cok tsk ederiz

    YanıtlaSil
  3. köle isaura duymuştum yaaa bi de kökler varmış pek ünlüymüş. bak son yazıma yine koydum blogunuuu :)

    YanıtlaSil
  4. Köle isaurayi seyretmiştim ben çok eski bir dizi çok güzeldi.yeniden izlemek lazım hatırladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet harika bir dizi. Mutlaka yeniden seyredilmeli

      Sil