Meksika Dizileri - kadinvsaglik.com

Meksika Dizileri

Meksika Dizileri

Meksika dizileri 1990'lı yıllarda ülkemizde çok fazla yayınlanan diziler arasında idiler. Özellikle çok sevilerek izlenen Meksika dizileri yayınlandığı tarihlerde çok ilgi görmüşlerdir. Eski meksika dizileri çok izlenmelerinin yanında bir çok televizyon ödülü de almış rekorlar kırmış dizilerdir. Özellikle Meksika pembe dizileri hem ülkelerinde hemde pek çok ülkede çok fazla ödül alan diziler arasındadır. Genel  olarak dizilerin aranan yıldız Thalia bir çok dizide oynamıştır. Güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan ünlü baş rol oyuncusudur. Televizyon dizilerinin çoğalması ile artık ülkemizde çok yayınlanmamakla birlikte halen pek çok ülkede sevilerek izlenmektedir. Meksika dizileri izlemek isteyenler için özellikle eski Meksika dizi isimleri ve konularını sizler için araştırdık.

Marimar Dizisi

Marimar Dizisi

Marimar
Yılı: 1994
Türü: Pembe Dizi
Gelmiş geçmiş en çok seyredilen Meksika dizileri arasında dizi tarihine geçen bu dizi neredeyse 140 ülke televizyonunda yayınlanmıştır. Dizinin seyredildiği saatlerde ülke sokaklarında hayat durmakta ve her kez televizyon başına geçmekte idi. Çok sevilen bu pembe dizi de Marimar San Martin de la Costa'da büyük anne ve büyük babası ile yaşayan çok fakir genç bir kızdır. Sahilde bir kulübede yaşamlarını sürdürürken varlıklı toprak sahibi bir ailenin oğlu olan Sergio ile karşılaşır. Sergio Ve Marimar birbirlerine aşık olur ve evlenirler. Bu evliliğe Sergio'nun babası ve üvey annesi şiddetli bir şekilde karşı çıkarlar. Bu evlilik istedikleri gibi gitmemeye başlar. Sergio'nun üvey annesi Marimarı herkesin yanında küçümser ve devamlı aşağılayarak konuşmaya devam eder. Sergio kendilerine yeni bir hayat kurabilmek için çalışmak üzere evden ayrılır. Sergio'nun üvey annesi Marimar'ı hırsızlık yaptığı ideasıyla hapse attırır ve büyük anne ve büyük babasının kaldığı barakayı ateşe vererek yaktırır. Başına bu kadar şey gelen Marimara birde Sergio'nun yazısını  taklit ederek bir mektup gönderirler ve boşanmak istediğini söylerler. Marimar bu mektuba inanır ve Sergio'dan ayrılır. İntikam almaya karar vererek hapisten çıkar ve bir malikanede işe başlar. Malikanenin sahibi onu kızı gibi görmeye başlar ve Marimar'ın kendini yetiştirmesini sağlar. Sergio Marimardan ayrılınca bir başkası ile evlenir fakat evliliğinde çok mutsuzdur. Marimar'ı hala sevmektedir. Marimar'ın ise her kezden gizlediği bir sırrı vardır. Marimar Sergio'nun çocuğunu doğurmuştur. İkisinin çocuklarını onlardan gizli bir şekilde büyütmeye karar verir. Bu arada Sergio'nun ailesinin maddi durumu bozularak iflas ederler. Marimar'ın çok zengin olan Gustavo Aldama'nın gerçek kızı olduğu ortaya çıkar ve onun tüm mal varlığına sahip olur. Marimar çok büyük bir değişeme uğrar ve bu değişimi onlara göstererek Sergio'yu başka bir kimlik altında kendine yeniden aşık eder. Sergio'dan saklı bir şekilde doğurduğu bebeğini de büyütmeye devam etmektedir. Babası da ölen Marimar hayatta artık tek başına kalmıştır. Fakat babasının tüm mal varlığı da Marimar'a kaldığı için çok zengin bir kadındır. Sergio'ların tüm mal varlığını satın alarak onlardan intikamını almaya başlar. Sergi'o Marimar'dan ayrıldıktan sonra tekrar evlenmiştir fakat çok mutsuzdur. Sergio'nun eşi bir beyin ameliyatına girer ve ameliyat çok iyi geçer. Sergio'dan boşanmayı kabul ederek Sergio'yu özgür bırakır. Sergio Marimar'ı unutmamıştır ve yeniden evlenirler ve mutlu olurlar.

Rosalinda Dizisi

Rosalinda Dizisi
Rosalinda
1999
Türü: pembe dizi
Meksika yapımı olan bu dizi büyük hayran kitlelerine sahip çok tanınmış Meksika dizilerindendir. Neredeyse tüm ülkelerde gösterime girmiş olan bu dizi çok fazla sevilmiştir. Dizinin baş rollerinde Rosalinde Perez Romero (Thalia) ve Fernando José Altamirano del Castillo (Fernando Carrillo) oynamaktadır. Ülkemizde haberlerden önce verilen bu dizi genç, yaşlı , kadın, erkek demeden herkesi ekran başına toplamıştır. Seyredilme sebeplerinden biri de baş rol oyuncusu Rosalinda'nın güzelliğidir. Dizinin konusunda ise Meksika'da yaşayan genç bir kız olan Rozalinda çok fakir bir ailenin  kızıdır. Yıllar önce Rosalinda'nın annesi zengin bir adamı öldürmekten hapse girer. Rosalinda'yı kız kardeşine bakması için emanet verir. Rosalinda teyzesi olan Dolores'i annesi olarak bilmektedir. Yıllar önce Roselindanın annesi Soledat zengin bir aileye mensup olan avukat Alfredo ile evlenir.  Seledat sekreter olarak Alfredo'nun yanında çalışırken birbirlerine aşık olarak evlenirler. Soledat'a tecavüz etmeye çalışan Fernando'yu, karısını korumak amaçlı Alfredo öldürür ve suçu karısı yani Roselinda'nın annesi üstlenerek hapse girer. Roselinda'yı da bakması için kız kardeşine verir. Teyzesini annesi olarak bile Roselinda çok güzel bir genç kız olmuştur. Hayatını çiçek satarak kazanan Roselinda bir gün Fernando'nun oğlu ile karşılaşır ve ilk görüşte aşık olurlar ve Roselinda ve Fernando Jose evlenirler. Fernando Jose'nin üvey annesi bu evliliğe onay vermez ve Roselinda'yı istemez. Daha sonra Roselinda'nın gerçek annesinin Fernando Jose'nin babasını öldürme suçu ile hapis yattığı ortaya çıkar. Hamile olan Roselinda bebeğini doğurduğunda bebeğini ondan zorla alırlar ve Rosalinda bu üzüntü le aklını kaçırır. Roselinda'nın kocası Fernando Jose onu bir akıl hastanesine kapatır. Orada bir yangın çıkar ve Roselinda'nın öldüğü sanılmaktadır. Roselinda'nın herkes öldüğünü sanmaktadır ama Roselinda o yangından kaçmayı başarmıştır. Roselinda maalesef geçmişini hatırlamadan dilencilik yapmaktadır. Roselinda'nın kuzeni ise türlü oyunlar ile Fernando ile evlenmeyi başarır. Roselinda ise dilencilik yaparken Alex isimli biri tarafından bulunur ve eğitilir. Roselinda artık hayatına Paloma Dorandes adı ile devam eder ve geçmişini hiç hatırlamamaktadır. Bir kafede Fernando onu görür ve yeniden aşık olur. Hayatını kurtaran Alex'de Roselinda'ya aşıktır ve Roselinda ikisi arasında seçim yapar ve yeniden Fernando'ya aşık olur ve onu seçer. Meksika dizileri arasında en bilinen dizi çok büyük hayran kitlesine sahip en bilinen Meksika dizilerindendir.


Marianna Dizisi

Marianna Dizisi
Los Ricos También Lloran Zenginler de Ağlar
Yılı: 1989
Türü: Pembe dizi, Drama
Türkçe adı 'Zenginlerde Ağlar' olan dizi ülkemizde Marianna adı ile yayınlanmıştır. Çok fazla insanın seyrettiği yayınlandığı tarihte her kezi güzelliği ile ekrana kilitleyen dizinin baş rol oyuncusu Mariana Villarreal menekşe rengi gözleri ile kadınların bir dönem saç şeklini bile ona benzetmeye çalıştıkları bir idol olmuştur. Bu dizi onun kariyeri için çok önemli olup dizi sayesinde tanınırlığı tüm Dünya ülkelerine yayılmıştır. Neredeyse tüm Dünya ülkelerinde seyredilen dizinin hayran kitlesi çok fazladır. Dizi, ülkemizde o kadar çok sevilmiştir ki dizi içerisinde bir baş rol oyuncusunun ölümü üzerine ülkemizde mevlütler bile okunmuştur. Halkımız diziyi o kadar benimsemiştir ki dizideki olayları sanki gerçekten yaşamışlar gibi görmekte ve her Marianna'nın ağlamasında tüm kadınlar ekran başında ağlar olmuşlardır. Dizinin konusu çok dramatik ve acıklıdır. Marianna mirasçı olduğu çiftlik üvey annesi tarafından hile ile alınır ve Marianna çiftlikten kovulur. Evsiz kalan Marianna bir kiliseye sığınmak zorunda kalır. Rahip Marianna'yı çok sever ve onu çok zengin bir aile olan Salvatiera ailesinin yanına yerleştirir. Bu ailenin çok yakılışlı bir o kadar da çapkın bir oğlu vardır. Luis Albertogenç kıza aşık olur ve aralarında olan bu güzel aşk ile yakınlaşırlar. İki farklı kültürden gelen insanın yakınlaşması bir çok olaya sebep olur ve mutlu sona çok zor ulaşacaklardır. Bu dizi 150 ülkede yayınlanmış ve 25 farklı dilde dublaj yapılmış izlenme rekorları kırmış Meksika dizileri arasında en beğenilenidir.

Persons Unknown Dizisi

Persons Unknown Dizisi
Persons Unknown
2010
Türü: Gerilim
Gerilim sahnelerinin çok olduğu bu dizi çok sevilerek seyredilmiştir. Büyük bir yapımla en çok seyredilen dizilerin başlarına geçmeyi başarmıştır. Bu dizide birbirinden haberleri olmayan, birbirlerini tanımayan kişiler ıssız bir yere bırakılırlar. Oradan kaçma mücadelesi veren bu insanların yaşadıkları zorluklar konu alınarak yapılan dizi çok fazla ülke tarafından seyredilen çok güzel bir gerilim dizisidir. Meksika dizileri arasında ayrı bir yere sahip olan dizi ve konusu çok ilgi görmüştür.


Kalbimin Sahibi Dizisi

Kalbimin Sahibi Dizisii
Kalbimin Sahibi
2010
Türü: Pembe dizi, Romantik
Meksika dizileri arasında en beğenilen dizinin konusun da anlatılan çok romantik bir aşk hikayesidir. Valentina ailesinden varlık içerisinde doğan genç ve güzel bir kadındır. Teyzesi Isabel, dadısı Benita ve kuzeni Ivana ile birlikte çok lüks bir yaşam sürmektedir. Valentina nişanlısı Alonsa ile birlikte evlilik planları yapmaktadır. Oysaki nişanlısı Alonsa Valentina'yı kuzeni le birlikte aldatarak gizli bir aşk yaşamaktadır. Alonso Valentina'nın sadece parası için onunla birlikte olmaktadır. Ivana ve Alonsa, Valentina'yı aldatarak onun servetini alıp yurt dışına kaçma planları yapmaktadırlar. Alonso aslında Ivanayı'da aldatarak onu da yarı yolda bırakır ve planlarına tek başına devam eder. Valentina bu durumu öğrendiğinde hayata küser ve kimseye güveni kalmayan kibirli, soğuk çok sert bir kadına dönüşerek oradan uzaklaşma kararı alır. Hayata küsen Valentina oradan uzaklaşarak büyük bir arazi içerisinde bir ev satın alır ve yalnız yaşamaya başlar. Komşusu olan Jose Miguel ile orada tanışır. Jose ve Valentina birbirlerinden çok farklı karakterlerde olmalarına rağmen aralarında bir aşk oluşmaktadır. Meksika dizileri arasında en çok seyredilen ve bir çok ülkede gösterilen diziler arasındadır.

Ingobernable Dizisi

Ingobernable Dizisi
Ingobernable
2016
Türü: Dram
Meksika başkanı ile eşinin hayatını anlatan dizi de Meksika başkanı Diego Nova ve eşi Emilia artık eskisi kadar mutlu değillerdir. Başkanın yanlış kararlar aldığını, ilerlemek uğruna yanlış işler yaptığını gören Emilia ondan ayrılmak ister. Bu istek üzerine başkan ve karısı kavga ederler. Boşanmayı kabul etmeyen başkan balkondan düşerek ölür. Yapılan otopside başkanın bu düşme sonucu değil aslında öldürüldüğü ortaya çıkmaktadır. Bu haber tüm ülkenin ilgisini çeken bir haberdir. Başkanın ölümü tüm ülkeyi etkilemiş ve ölümünden karısı Emilia sorumlu tutulmaktadır. Emilia onu öldürmediğini kanıtlamak için çabalara girer ve yardıma ihtiyacı vardır. Meksika dizileri arasında farklı bir konuya sahip dizi bir çok ülke televizyonunda verilmiştir.


Rubi Dizisi

Rubi Dizisi
Rubi
2004
Türü: Dram, Romantik
Meksika dizilerinin aranan ünlü baş rol oyuncusu Barbara Mori'nin oynadığı 2004 yılı yapımı çok güzel bir dizidir. Rubi çok güzel ama yoksul bir genç kızıdır ve kız kardeşi Cristina'nın yardımı ile üniversite okumaya çalışmaktadır. Cristina bir yandan çalışarak kardeşini okutmaya bir yandan da çok zor geçindikleri için annesine yardım ederek evlerinin geçimine katkıda bulunmaktadır. Rubi ise ihtiraslı bir kızıdır ve okulda  Maribel isimli çok zengin bir ailenin kızı ile arkadaşlık kurmaya başlar. Maribel kendisine kız kardeş gibi yakın bir arkadaş bulduğu için sevinir. Maribel bir kazada ayağından sakat kalmış genç ve güzel bir kızıdır. Rubi onu kendi yaptığı planlar içine alarak ona küçük tuzaklar kurar. Gerçek aşkını bile kabul etmeyerek aşık olduğu kişiyi ölüme getirir. Bu dizi gerçek bir hikayeden yola çıkılarak yazılmıştır. Kitap yayınlandığı tarihte sadece Meksika'da değil bir çok ülkede satış rekorları kırmıştır. Kitapta Rubi aşkını ve arkadaşını nasıl kırdığını ve pişmanlıklarını anlatmaktadır. Bu dizi iki kez çekilmiş ve ikinci çekilişinde inanılmaz reyting rekorları kırmıştır. Sadece Meksika'da değil yayınlandığı her ülkede çok sevilmiştir. Bu dizi ile 2007 yılında Televisa ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü Barbara Mori'ye, en iyi erkek oyuncu ödülünü Sebastiyan Ruli'ye, yardımcı en iyi erkek oyuncu ödülünü Eruardo Santamarina'ya, en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü ise Jackie Baracamtes'e kazandırmıştır. Bunun yanında en iyi dizi ödülünü de alan Rubi Meksika dizisi 12 ödül alarak Nuvelas'ın rekorunu da kırmayı başarmıştır. Meksika dizileri arasında en çok ödül alan dizilerden olan dizi bir çok ülkede de çok beğenilerek izlenmektedir.


Asi Yıllar Dizisi

Asi Yıllar Dizisi
Rebelde  Asi Yıllar
2004-2006
Türü: Pembe dizi, Aile, Dram Romantik
2004 yılında verilmeye başlayan dizi Meksika televizyonlarında 3 sezon verilen ve çok sevilen Meksika dizilerindendir. Dizi konusu bir özel okulu anlatmakta ve bu okul öğrencileri ve velileri dizinin konusunu oluşturmaktadır. Dizi içerisinde öğrencilerin kurmaya çalıştığı müzik grubunun da konu edilmesi çok ilgi görmüştür. Dizi müzikleri ile de çok konuşulmuş ve dizi de 6 ana karakter bir müzik grubu kurarak ilerlerler. Olaylar bu grup üzerinden yürümeye başlar. Dizi içerisinde kurulan bu grup bir anda tüm ülkede ve bir çok ülke de çok ilgi görür. Dizinin bitmesine rağmen hala bu grup çok ilgi gördüğü için müzik yaşamlarına devam ederler.




Yıldızlara Ulaşmak Dizisi

Yıldızlara Ulaşmak Dizisi

Alcanzar una Estrella

Yıl:1990
Türü: Gençlik Dizisi
Lorena içine kapanık sıradan bir genç kızıdır ve tek hayali şarkıcı olan Eduardo Casablanca ile tanışmaktır. Lorena diş telleri olan, saçları dağınık, kalın gözlük çamları ile ekranlara gelen bir genç kızdır. Eduardo ise çok yakışıklı genç bir adamdır ve peşinde ona hayran bir çok genç kız vardır. Lorena ona isimsiz mektuplar yazar ve hatta onun için şarkı bile bestelemiştir. Ona olan hayranlığı her geçen gün daha büyüyerek devam etmektedir. En yakın arkadaşı kiloları yüzünden dışlanmıştır ve onun tek dert ortağıdır. Dizinin konusu Lorena'nın şarkıcı olma hayali ve tek aşkı olan Eduardo'ya ulaşma çabalarını anlatır. Yıldızlara Ulaşmak ismi ile ülkemizde yayınlanan dizi Eduardo Casablanca'ya büyük bir fan kitlesi oluşturmuştur. Dizide Lorena ileriki dönemlerde diş telleri çıkar ve güzelleşir. Hayalleri gerçekleşme yolundadır. Ülkemizde yayınlandığı dönemde çok fazla ilgi görmüş Meksika dizilerindendir.

Maria Mercedes Dizisi

Maria Mercedes Dizisi

Maria Mercedes
Yıl:1992
Türü: Pembe Dizi
Maria çok çileler içinde yaşayan annesi evi terk eden bir kızdır. Babası da alkolik olan genç kız kendi çabaları ile kardeşlerine bakmaktadır. Maria çok güzel bir genç kızdır ve ailenin geçimini sağlayabilmek için o kadar çeşitli işlerde çalışmaktadır ki hatta bunlardan biri de palyaçoluktur. Bir gün gene palyaçoluk yaparken Jorge Luis tanışır. Jorge Luis çok zengin bir ailenin çok yakışıklı ve o kadar da iyi yetişmiş oğludur. Jorge Luis geçmişte bir evlilik yapmıştır ve eşini bir kaza sonucu kaybettikten sonra artık kimseye bağlanamayacağını düşünürken Maria'yı görür ve aşık olur. Ailenin tüm serveti Santiago'ya aittir ve Jorge Luis, annesi ve ailenin diğer akrabaları onun himayesi altındadır. Santiago akrabalarının servetine konmasını engellemek için Maria'na ile evlenir ve tüm mal varlığını ona bırakır. Jorge Luis annesi oğluna mal için Maria'na ile yakınlaşması konusunda baskı kurmaktadır ama zaten Jorge Luis Maria'ya aşıktır. Meksika dizileri arasında çok beğenilen dizi bir çok ülkede de geniş hayran kitlesine sahiptir.




Hiç yorum yok