İspanyol Dizileri - kadinvsaglik.com

İspanyol Dizileri

İspanya Dizileri

İspanyol dizileri son senelerde çok ilgi gören Dünya dizileri arasındadır. İpanya dizileri çok yayınlanmadığı için seyircisi ancak internet ortamında seyredebiliyorlar.
İspanya tüm renklerin bir arada olduğu çok güzel bir ülkedir. Muhteşem şehirleri eşsiz güzelliklere sahiptir. Görselliğin ön planda olduğu bu güzel ülke halkı da çok sıcak kanlıdır. Türkler ile çok benzer yanları bulunan bu ülke halkı insan olarak da Türk'lere benzemektedir. İspanya dizilerinde şehir yaşamları ile birlikte ülkenin doğal güzellikleri çok güzel bir biçimde görülmektedir. Flamenko dansının tüm inceliklerini İspanyol dizilerinde ve filmlerinde yansıtırlar. Halkı çok sıcak kanlıdır ve çok hızlı konuşurlar. El ve kol hareketlerini çok yaparlar. İspanyol dizlerin de İspanya ve halkını da çok iyi tanıma fırsatını bulacağınızı inanıyoruz. Ülkemiz halkı ile çok yakın olan bu ülkenin halkının maalesef ki dizileri ülkemizde çok yayınlanmamaktadır. Bir çok ülke televizyonuna İspanyol dizileri verilmekte ve çok sevilerek izlenmektedir. İspanya dizileri arasında en çok sevilen ve seyredilenleri sizler için seçtik.

İsabel Dizisi

isabel dizisi

İsabel
2012-2014
Türü: Tarihi, biyografik
İsabel'in hayatının anlatıldığı tarihi İsyanyol dizilerindendir  ve bu dizide İspanyolların hayat tarzlarını da görmemizi sağlamaktadır. 1400'lü yıllarda İspanya tahtına çıkış sürecini anlatan tarihi bir dizidir. Aynı zamanda da Crıstop Colomb'u Dünya'yı keşfetmesi için görevlendiren ve sahip olduğu topraklardaki birliği sağlamak üzere yaptığı mücadeleyi anlatmaktadır. İspanyol dizileri arasında bir çok ülke televizyonunda en çok seyredilen diziler arasındadır. İsyanya dizileri arasında dizi tarihine geçmiş büyük bir yapımdır.



Aşkın İki Yüzü

Aşkın İki Yüzü
Aşkın İki Yüzü
Perro Amor
2010
Türü: Romantik, Pembe dizi
İspanyol dizileri arasında en sevilenlerden biri olan Aşkın iki yüzü konusu şu şekildedir. Camila evli bir kadındır ve yıllardır sevdiği çocukluk aşkı vardır. Çocukluk aşkı Antonio evlenmek üzeredir. Antonio babasının iş ortağının kızı ile evlenecektir ama Camila bu evliliği bozabilmek için bir sürü oyun içerisindedir. Tam düğün günü onlara oyun oynar ve evlilik bozulur. İş ortaklığı da bozularak her şey mahvolur. Servetlerini kaybetmek üzere olan Antonio'nun hayatına başka bir kadın girmek üzeredir ama o ilişki de Camila yüzünden bozulmak üzeredir.



Las Chicas del Cable

Las Chicas del Cable
Las Chicas del Cable
2017
Türü: Dram, tarihi
Ulusal telefon şirketine operatör olarak alınan 4 kadının hayatları konu alınan dizi aşk, ihanet, kıskançlık gibi bir çok konuyu incelemektedir. Dört farklı karakterin konu alındığı bu dizi seyredenlerin ilgisini üzerinde toplayan bir dizidir. İspanyol dizileri arasında çok sevilen ve bir çok ülke televizyonunda yayınlanmış İsyanya dizisidir.


Centro Medıco

Centro Medıco
Centro Medıco
2015
Türü: Aile dizisi
Doktorlar dizisi de diyebileceğimiz çok güzel bir dizidir. Hastanenin konu alındığı dizide doktorlar ve onların hayatları anlatılıyor. Hastalarla olan ilişkiler, hastalıklar ve onlara yapılan tedaviler anlatılırken aslında gelişen olaylarla birlikte ikili ilişkiler konu alınmıştır. Çok sevilen bu  ülkesinde çok ilgi gören İspanyol dizileri arasındadır. Bir çok ülke televizyonunda da verilmiş olan dizi çok sevilerek izlenmiştir.



Cuentame Come Paso

Cuentame Come Paso
Cuentame Come Paso
2001
Türü: Tarihi

2001 tarihinden beri yayında olan bu dizi İspanya tarihinin en uzun İspanyol dizilerinden biridir. Bir ailenin gündelik olaylarını ve İspanya yakın tarihiyle veren dizi çok sevilerek izlenmektedir. Orta sınıf ailelerin yaşadıkları zorlukları konu alarak işlenen dizi kendi ülkelerinde çok sevilmekte ve eski bölümleri ile bir çok ülke televizyonunda verilmiştir. Özellikle ülkemizde İspanyolca öğrenmek isteyenler tarafından çok ilgi ile izlenen dizi yakın tarihi de konu aldığı için çok faydalı diziler arasındadır.

Amar En Tıempos Revueltos

Amar En Tıempos Revueltos
Amar En Tıempos Revueltos
2008-2012
Türü: Tarihi, Dram
İspanyol dizileri arasında tarihi diziler arasında çok sevilen ve ilgi gören diziler arasındadır. İspanyol iç savaşını anlatan dizi Franko'nun ilk yıllarınıda anlatmaktadır. Genellikle iç savaşın anlatıldığı dizi de tarihi olaylar işlenmektedir. İspanya tarihini tanımak isteyenler için güzel bir dizi olan bu dizi de bir çok olay anlatılmaktadır. Bir çok ülke televizyonunda da gösterilen dizi çok ilgi gören İspanya dizileri arasındadır.

 

Gran Hotel (Grand Hotel)

Gran Hotel (Grand Hotel)
Gran Hotel (Grand Hotel)
Bölüm Sayısı: 39
Türü: Melodram
İspanyol dizileri arasında en çok bilinen diziler arasındadır. 1905'li yılları İspanya'sında geçen dizi de genç ve çok yakışıklı 20 li yaşlardaki olan Julio'nin hayatı anlatılmaktadır. Julio Gran Hotelde bir garson  olarak işe başlar. Julio'nun kız kaedeşi bu otelde çalışmaktadır ve bir gün birden ortadan kaybolur. Kız kaedeşini aramak için soy adını değiştiren Julio otelde işe başlar. Kız kaedeşinin kayboluşunu araştırırken otel sahibinin kızı ile arkadaş olur. İkisi birden bu sırrı çözmeye çalışırken aralarında bir samimiyet olur. Aralarındaki aşk malesef imkansızdır. Zenginliğin ve fakirliğin, cinsiyet ayrımının statü farklarının konu alındığı bu dizi de tehlikeli sırlar da konu alınmaktadır. Brian Tanen tarafından kalema alınan bu dizi Grand Hotel bir işletmedir ve bu işletmenin sahipleri ile çalışanları arasında geçen olaylar konu alınmaktadır. Aslında dışardan bakıldığında kusursuz olan bu topluğulun içine girildiğinde bir sürü yalan ve sır olduğunu görülmektedir. Hayatın içinden olayları bir otel topluluğu içerisinde insanlara yansıtan dizi çok ilgi görmüş İspanyol dizilerinden olup başka ülkelerce uyarlamaları bile yapılmıştır.



 Los Protegidos

 Los Protegidos
Los Protegidos
2010-2012
Türü: Fantastik,  Gerilim
Ana Carlota Fernández, Luis Fernández, Gracia Olayo, Oscar Ladoire, Esmeralda Moya gibi usta oyuncu kadrosu ile cevrilmiş olan dizi konusunda kızını esrarengiz bir şekilde kaybeden bir annenin kızını araması ve oğlunu kötülere karşı korumaya çalışan bir babanın mücadelesi anlatılıyor. Bu hikayede özel güçlere sahip çocuklar ve gençler var. Değişik sıra dışı bir hikayesi olan dizi gençlerin büyük ilgisi le karşılaşmıştır. İspanyol dizileri arasında değişik bir yeri olan dizi çok ilgi görmektedir.



La casa de papel

La casa de papel
La casa de papel
2017
Türü: Macera
İspanyol dizileri arasında çok güçlü yeri olan dizi konusunda İspanyol darpanesini soymak isteyen bir grup suçluyu anlatan dizi soygunun gerçekleştirilmesi ile bize bir sürü sormaya başlıyor. Bu bir soygun mudur, onlar suçlu mudur gibi sorular sorarak başlayan dizi de baş rol oyuncularımız darpaneyi çalıştırarak para basıyorlar. Kendi paralarını kendileri bastığı için kimseden bir şey çalmışta olmuyorlar. Kendi paramı kendim basarım fikri üzerine kurulmuş olan dizide tüm oyuncuların birer lakabı var ve o lakaplar üzerine konuşuluyor. Sadece lakapları ile birbirlerine seslenen ekipte kimse kimsenin gerçek ismini bilmiyor ve bu kural onların çok önem verdiği bir kuraldır. La case de papel dizisinde olaylar Tokyo isimli kadının dilinden anlatılıyor ve anlatılanlar sondan başa doğru giderek anlatılmaktadır. Dizi 3 değişik koldan anlatım ile ekrana gelmektedir. Soygunun geçdiği zaman dilimi, Soyguna hazırlık kısmı ve soygunu planlayan üst akılların bunu planlayan proföförün polislerle olan oyunları farklı farklı anlatılmaktadır. Her bölüm izleyicilerine yeni sorular yanıtlamalarını sağlayan dizi de tek baş rol olmaması her oyuncu birer baş rol oynuyor. Fakat planlar kağıt üzerinde planladıkları gibi işlemiyor nedeni ise Tokyonun dediği gibi bir aşk hikayesi yüzünden bozuluyor. Dizi İspanyol televizyonunda büyük ilgi görmüş gelmiş geçmiş en büyük İspanyol dizileri arasındadır. Değişik konusu ile seyredilmesini mutlaka önerdiğimiz bir yapımdır.

Hiç yorum yok