Acı Yemek Sivilce Yapar mı? - kadinvsaglik.com

Acı Yemek Sivilce Yapar mı?

Acı Biber Sivilce Yapar mı?

Acı Biber Sivilce Yapar mı?

Acı biber yemek sivilce yapar mı, acı yemek sivilce yapar mı hatta acı biber turşusu sivilce yapar mı soruları sivilce sorunu olan kişilerin sorduğu sorular arasındadır. Sivilce çıkma nedenleri arasında acı olmamasına rağmen etkileyen faktörlerden olabileceği konusunda tartışmalar vardır.
Sivilce oluşmasına en büyük neden hormonlarımızdır. Hormonlarımız da oluşan değişimler cildimizde hemen sivilce olarak kendini göstermektedir.
Hormonlar dışında cilt üzerindeki ölü hücreler, bakteriler cilt gözeneklerini kapamış olması sivilce oluşmasının en büyük nedenlerindendir. Sivilceler yağ bezlerinin normalden fazla çalışması ile ortaya çıkar. Yağ bezlerinde bulunan sebum maddesi aşırı salgılandığında sivilcelenme yapar. Gözeneklerin tıkanması ile de sebum maddesi cilt üzerinde iltihaplanmalara neden olur.
Hormonların düzensiz çalışmasına ise kadınlarda en çok yumurtalıklarda oluşan kistler nedendir. Hormon dengesizliğinin gıdalarla çok alakası yoktur. Fakat karaciğer fonksiyonlarını bazı gıdaların fazla yenmesi etkileyebilir. Karaciğerinde sorun olan kişilerde yenen bu gıdalar sonucunda sivilcelenme olabilir. Bu tamamen karaciğerlerde oluşan bir problemin göstergesi olabilir. Bu noktadan bakıldığında acı biber yemek sivilcelenmeye neden değildir. Fakat karaciğerinde bir sorunu olan kişilere bu dokunuyor olabilir. Yada acıya alerjisi olan bir kişinin vücudunun gösterdiği bir reaksiyondur denebilir.
acı yemek sivilce yapar mı

Acı Yemek Sivilcelenme Yapar mı?

Acı biber gibi yemeklerde acıyı çok tüketmekte aynı reaksiyonların görülmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda bir cilt doktoruna gidilmelidir. Ciltte oluşan bu problem bir başka hastalığın belirtisi olarak kendini gösteriyor. Bu koşulda biber sivilce yapmaz ama sizde oluşan bir hastalığı, bir problemi, alerjiyi tetikliyor yada belirti olarak sivilcelenme olarak kendini gösteriyor denebilir.
Acı kan dolaşımını hızlandırdığı için sivilcelenmeye neden olabilir yada kızarmasını arttır denmektedir. Bu yüzden bazı araştırmacılar tarafından ters görüşler öne sürülmektedir. Fakat bu konuda acının direk sivilcelenmeye neden olduğu kanıtlanmamıştır. Sadece bir görüş niteliğindedir. Genelde yağlı yiyecekler, baharatlar, asitli içecekler sivilcelenmeye neden olabilir.
Acı Biber Turşusu Sivilce Yapar mı?

Acı Biber Turşusu Sivilce Yapar mı?

Acı yemekler, acı biber gibi acı biber turşusu da aynı sebeplerden dolayı kişilere dokunuyor ise sivilcelenmeye neden olabilir. Turşu genelde bir çok kişiye dokunan bir gıdadır. Vücutta su toplanmasına da neden olan turşu genelde böbrekleri hasta kişiler için çok önerilmez. Tansiyon problemi olan kişilerde de zararlıdır. Bu gibi durumlarda kendi başına bir problem olmayan acı biber turşusu kişiye bu şekilde dokunabilmektedir.
Acı metabolizmayı çalıştırdığı ve hızlandırdığı için aslında çok faydalıdır. Kişilerin kilo vermesini kolaylaştırır. Yağ yakılımını da hızlandırmaktadır. Acı eğer sivilcelenme yapsaydı Doğu Anadolu'da çok fazla tüketilen acı nedeni ile bu illerimizdeki kişilerin hemen hepsinde sivilcelenme sorunu olurdu. Böyle bir sorun olmadığına göre eğer acı yediği zaman bir kişi sivilceleniyor ise mutlaka altında başka bir sebep yatmaktadır. Büyük ihtimalle alerjik yada vücudunda başka bir sorunu vardır.

Yüzde sivilce neden çıkar, deri altı sivilce tedavisi ve vazelin sivilcelere i̇yi gelir mi yazılarımız ilginizi çekebilir.

2 yorum:

  1. Ben çok acı yiyordum.cok sivilcemvar.doktor yeme dedi kestim.hala geçmedi.ne yapabilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeliha hanım sivilce hormonlarla alakalı olarak gelişmektedir. Mutlaka hormon testlerinizi yaptırmanız gerekli. Lütfen hormon testlerinizi yaptırarak bir tedavi şekli belirlenmelidir. geçmiş olsun.

      Sil