Deri Altı Sivilce Tedavisi - kadinvsaglik.com

Deri Altı Sivilce Tedavisi

Deri Altı Sivilce Tedavisi
Başı Olmayan Ağrılı Sivilce Tedavi

Deri altı sivilce tedavisi yada başı olmayan ağrılı sivilce tedavisi nasıl yapılmaktadır diye bir çok soru sorulmaktadır. Başı olmayan sivilce cildin altında gelişen içten çıkan sivilce, akne, deri altında sivilce yada kör  uçlu sivilce diye adlandırılan cildin alt yüzünde kalan sivilcelere denmektedir. Bu sivilceler deri altında yumruk şeklini alarak dışarıdan bakıldığında görülen fakat baş vermediği için müdahale edilemeyen sivilcelerdir. Cilt altında gelişen bu kör uçlu sivilceler eğer tedavi edilmezler ise nodül, kist yada çıbana dönüşebilirler.
Deri altında gelişen başı olmayan ağrılı sivilceler yüz, çene, boyun, sırt, göğüs, bacak, kol yada kalça gibi farklı alanlarda aynen normal sivilce oluşumu gibi oluşmaktadırlar. Cilt gözeneklerinin kir, yağ ve bakteri ile kapanması sonucu deri altında gelişir ve  üzerine dokununca yumru şeklinde hissedilir ve genelde iltihaptan dolayı ağrı yaparlar. Cildin üzerine çıkamayan içten sivilce içerisindeki bakteri oluşumundan dolayı büyür ve deri altına yayılım yapar. Tedavi edilmeden kalan sivilceler ilerde daha da büyüdüğü için can sıkıcı durumlar yaratır. Başı olmayan sivilcelerin olgunlaştırılarak deri üzerine çıkarılmaya çalışılması en sağlıklı tedavi yoludur.  Deri altında oluşan bu sivilceler normal sivilceler gibi baş vermediği için sivilcenin merkezini belirten beyaz yada siyah uç kısmı yoktur. Ancak deri altında topak şeklinde ve dokunulduğunca acı ve ağrı yapan geniş beyaz bir alan dışarıdan fark edilir. Bu alanın rengi iltihaptan dolayı şişerek pembe yada kırmızı bir renk alır.
Kör uçlu sivilceden kurtulmak biraz emek isteyecektir. Biraz sabır ve kararlılıkla kör uçlu sivilce tedavisi yapılabilir. Deri altı sivilce tedavisi için bitkisel olarak dahili ve harici bir çok kür, uygulama yapılmaktadır. Başı olmayan ağrılı sivilce tedavisinde uygulamaların yanında yediklerimize ve içtiklerimize de dikkat etmemiz gereklidir. Yüzde sivilce neden çıkar adlı makalemizde sivilce çıkma sebeplerini ve tedavi şekillerini çok daha kapsamlı anlattık. Yüzünüzde sivilce oluşumları var ise okumanızı tavsiye ederiz.
Deri Altında Sivilce Neden Çıkar

Deri Altında Sivilce Neden Çıkar

Deri altında başı olmayan sivilcenin çıkması normal sivilce çıkması ile aynı nedenlerden dolayıdır. Bakteriler cilde yerleşirler ve kıl köklerine girerek orada iltihaplanmalara yol açarlar. Bu iltihaplanmayı önlemek için vücut oraya akyuvar gönderir ve orada bir savaş olmaya başlar. Akyuvarların gelmesi ile buradaki oluşum şişer ve eğer baş veremez ise irin çok daha ilerler deri altına doğru ilerlerken yağ bezelerinden de beslenerek çok daha büyür. Yağ bezelerinde sebumun çok üretilmesi, tıkanmış gözenekler, kıl köklerinin iltihaplanması içten sivilcelerin oluşmasına neden olur.
Hormonlar
Ergenlik dönemindeki gençlerde, gebelerde, adet dönemi kadınlarda, menopoz sırasında aşırı sebum üretilmesi hormon değişikliklerinden dolayıdır. Bu dönemlerdeki sivilce oluşumları da hormonlar yüzünden olmaktadır. Genelde çok sivilcelenmeler bu dönemlerde olmaktadır.
Kozmetik Ve Bakım Ürünleri
Özellikle kozmetik ve cilt bakım ürünlerinin cilde teması sivilcelere özellikle kör uçlu sivilce oluşumunun nedenlerindendir. Cilt geçirgen bir yapıdadır ve bu tür kozmetik ve bakım ürünleri cilt tarafından emildiği için kıl köklerine ve yağ dokusuna yerleşirler. Bu tür ürünler tedavi ve yarardan çok bu tür zararlarda vermektedir.
Bakteriler
Çoklu kullanım alanlarında bulunmak bakteri almamıza sebeptir. Yüzme havuzu, sauna, hamam, spor salonları gibi bir çok çoklu kullanım alanları ile cildimize bakteri bulaşmaktadır. Bu bakteriler çok kolaylıkla kıl köklerine yerleşir ve çevre yağ dokularından beslenerek çoğalırlar. İltihaplanma ve enfeksiyonlu deri hastalıklarına neden olurlar. İçten sivilce oluşumunun da en büyük sebeplerinden biri bakterilerdir.
Propionibacterium acnes mikroorganizması
Bu mikro organizmada en yaygın içten sivilce oluşumunun nedenlerindendir. Hastanelerde, çoklu ulaşımda, çoklu kullanım alanlarında cilde geçen bu mikroorganizmalar aynen bakteriler gibi sivilce oluşum nedenlerindendir.
Ölü Cilt Hücreleri
Ölü cilt hücrelerinin cildi kapaması deri altında sivilce nedenlerindendir. Ölü deriyi atamayan cilt yapısı alttaki deri gözeneklerini kapamakta ve deri altında sivilce oluşumuna neden olmaktadır.
Başı Olmayan Ağrılı Sivilce Tedavi

Deri Altı Sivilce Tedavisi

Başı olmayan ağrılı sivilce tedavisi için öncelikle temizlik şarttır. Mutlaka günde bir kaç kez sivilceli olan bölge temiz bir şekilde yıkanmalıdır. Bu bölgeyi ovmayın, keselemeyin ve yüzeyini zedeleyecek bir uygulama yapmayın. Kozmetik ve cilt bakım ürünü kullanıyorsanız bu bölgeden uzak tutun ve kullandığınız cilt bakım ürünleri aknegenik, komodojenik veya yağ içermeyen ürünler olmasına dikkat edin. Bu tür kör uçlu sivilceler vücudunuzda sık sık çıkıyor ise mutlaka bir cilt doktoruna giderek yardım alın. Çünkü sık sık çıkan bu tür sivilceler büyük ihtimalle  hormon dengesizliğinden çıkmaktadır.
Kör sivilce kesinlikle sıkılmamalıdır. Sıkmak yada patlatmaya çalışmak iltihabın dağılmasına neden olacağından çok daha büyümesine neden olacaktır.

Ilık Kompres Yapın
Deri altı sivilce tedavisi için ılık kompres yapmak buradaki kan dolaşımını hızlandıracak, kan damarlarının genişlemesini sağlayacaktır. Bu şekilde iyileşme süreci hızlanacak ve kör sivilcenin başının çıkmasını sağlayacaktır. Başı çıkan deri altındaki sivilcenin içindeki iltihap akacak ve iyileşme süresi kısalacaktır. Bir bezi yada pamuğu sıcak suya sokup suyunu sıkarak sivilcenin üzerine yerleştirin. Bu işlemi sivilcenin başı çıkana kadar gün içerisinde bir kaç kez yapabilirsiniz. Başı olmayan ağrılı sivilce tedavisi için en etkili yollardan biridir.

Papatya Çayı
Papatya çayı iltihabın birikmesinde ve baş vermesinde çok etkilidir. Hazır paket papatya çayını sıcak suya koyun ve suyunu sıkarak içten sivilcenin üzerine yerleştirin. Bu işlemi devamlı yapabilirsiniz. Papatya çayı yada siyah çay torbasını sıcak suya batırıp hafif suyunu sıkarak sivilcenin üzerine koymak kör uçlu sivilcenin başının çıkmasında çok etkilidir. Bu işlemi paket çaylardan ada çayı, lavanta paketleri ile de yapabilirsiniz. Çünkü bu iki çay da antiseptiktir. Lavanta, papatya ve ada çayı antiseptik özellikte olduğu için oradaki iltihabı kurutma özelliği de taşırlar. Deri altı sivilce tedavisi için en etkili yollardan biri de çay tedavisidir.

Karanfil Yağı
Karanfil yağı antiseptik ve mikrop öldürücü özellikte bir yağ olup sivilceli bölgeye bu yağı uygulamak oradaki içten sivilcenin boyutunun küçülmesine çok fayda edecektir. Bu yağlar deri içerisine girerek oradaki iltihaplanmayı kurutmaktadır. Ağrı kesici özelliği ile başı olmayan ağrılı sivilce tedavisinde çok faydalıdır. Bir yandan ağrısını alır, şişliği geçirir öte yandan iltihabı kurutmaktadır.

Ada Çayı
Ada çayı yağı çok iyi bir mikrop öldürücü yağ olup karanfil yağı gibi mikropları ve bakterileri öldürmektedir. Kör sivilce en çok bu yağlar ile kurutulabilir. Gün içerisinde bir kaç kez bu yağ ile yağlamak yada bir pamuğa bu yağdan damlatarak içten sivilcenin üzerine koymak çok faydalıdır. Bu dönemde ada çayı demleyerek sabah ve akşam birer fincan içmek antibiyotik desteği yaparak sivilcelerin tedavi edilmesinde çok etkilidir.

Elma Sirkesi
Elma sirkesi asit içerdiğinden ve antiseptik özelliği ile kör sivilcenin başının çıkmasında çok faydalıdır. Elma sirkesini bir beze dökerek başı olmayan ağrılı sivilce tedavisi için sivilcenin üzerine koyun ve bir kaç dakika bekletin.

Sarımsak
Sarımsağı döverek kör uçlu sivilcenin üzerine bir bez yardımı ile koyun. Başı olmayan ağrılı sivilce tedavisi için son derece iyi bir yöntemdir. Çok kolaylıkla baş vermesini sağlayacaktır. Dövülmüş sarımsağı bu şekilde sivilcenin üzerinde 20-30 dakika kadar bekletip yıkayın.

Aspirin
Aspirin harika bir ilaç olup bu tür çıban ve sivilceler için çok faydalıdır. 2-3 adet aspirini döverek iyice toz hale getirip sivilcenin üzerine bir miktar su ile merhem kıvamına getirdikten sonra sarın. Bu merhemi gün içerisinde bir kaç kez yapabilirsiniz. Üzerinde 20-30 dakika beklemesi çok faydalı olacaktır. Aspirini karbonatla da karıştırıp üzerine sürebilirsiniz. Deri altı sivilce tedavisi için aspirin en faydalı yöntemlerden biridir.

Çay Ağacı Yağı
Şifalı yağlardan olan çay ağacı yağı çok iyi bir antiseptiktir. Özellikle yara tedavileri için uygulanan yağ başı olmayan sivilcelere çok faydalıdır. Bu yağı bir beze yada pamuğa damlatıp sivilcenin üzerine koyun. Bu işlemi gün içerisinde istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Aynı zamanda da çay ağacı yağı ile cildinizi silerseniz bakteri oluşumları, yaralar, cilt hastalıklarına şifa olur. Kan dolaşımını hızlandırıcı özelliği ile buradaki içten sivilcenin çabuk baş vermesini sağladığı gibi iltihabını da kurutacaktır.


Kara Merhem Sivilce

Kara merhem çıban ve sivilcelerin baş vermesini sağlayan çok etkili bir kremdir. Özel olarak bu işlem için üretilen merhem başı olmayan ağrılı sivilce tedavisinde çok faydalıdır. Bir pamuğa sürün ve kör sivilcenin üzerine kapayın. Özellikle gece yatmadan önce yaparsanız bir kaç uygulama sonrasında içten sivilce baş verip patlayacaktır. Deri altı sivilce tedavisi için kara merhem çok etkilidir.Bu işlemi sıcak kompresten sonra yaparsanız deri yumuşadığı için çok daha etkili olacaktır.

Başı Olmayan Sivilce Soğan Kürü
Soğanı kabukları ile birlikte ocakta yada fırında pişirin. Kabuğunu soyup sivilcenin üzerine sıcağı sıcağına kapayın. Sıcak olan soğan buradaki iltihabı kurutur ve sivilcenin baş vermesini sağlayan çok faydalı bir yöntemdir. Çıban için de uygulanan bu yöntem çok eski zamanlardan beri uygulanan çok faydalı birtedavi yöntemidir.
Çıban Neden Çıkar adlı makalemizde çıbanların çıkış sebepleri anlatılmaktadır. Çıban oluşumu da deri altında sivilce benzerlik göstermektedir.
Çıban Nasıl Geçer adlı makalemizde ki kürler de başı olmayan ağrılı sivilce tedavisi ile benzer özelliktedir. Okumanızı tavsiye ederiz.
Yazımız ile ilgili yorumları yorum gönder kısmına yazarsanız bizler için çok faydalı olacaktır. Yazmamızı istediğiniz konular ve düşüncelerinizi, bekliyoruz.

Hiç yorum yok