Tarlusal Gebeliği Sonlandırır Mı? - kadinvsaglik.com

Tarlusal Gebeliği Sonlandırır Mı?

Tarlusal Gebeliği Sonlandırır Mı?

Tarlusal Düşüğe Neden Olur mu?

Tarlusal gebeliği sonlandırır mı? Tarlusal düşüğü neden olurmu? Soruları bu adet söktürücü ilaç için çok sorulur. Adet söktürücü ilaçlardan olan tarlusal yoğun hormon içeren bir ilaçtır. Kadınlarda adet düzensizliklerinde vücuda dışarıdan hormon yüklemesi yapılarak adet kanamasının olması sağlanmaya çalışır. Progesteron hormonuna benzeyen gertagen içerikli bir ilaç olup kullanılıp kutu bittiğinde adet kanamasının olması sağlanır.  Bırakıldığı zaman ise adet kanaması 3 gün ile bir haftalık dönem sonunda gelir.
Adet kanamasının olması vücut içerisinde üretilen kadınlık hormonu ökstrojen ve progesteron hormonları sayesinde gerçekleşmektedir. Bu iki hormondan ökstrojen başta çok yüksektir ve adet olmaya yakın progesteron hormonu yükselir. Yeterli seviyeye eriştikten sonra birden kesilir ve adet kanaması olur. Bu döngüde çıkan bir sorun nedeni ile adet kanaması gecikir ve kadınlarda bu durum sıkıntı yaratır. Adet kanamasının gecikmesi hamilelik belirtisi de olabilir. Bu nedenle bu tür ilaçları kullanmadan önce mutlaka hamilelik testi yaptırmak gereklidir.
Adet söktürücü ilaçlar nasıl etki ederler ve hangi koşullarda kullanılırlar.
Tarlusal ilaç adet gecikmesi yaşanmasında adet söktürücü ilaç olarak doktorların en çok reçete ettiği ilaçlar arasındadır. İçerisinde 12 adet hap bulunur ve bol su ile içilir. Sabah ve akşam bir adet içilmesi önerilen ilaç bittikten sonra adet kanaması olur. İlaç hormon içerdiği için doktor onayı olmadan kullanmak sakıncalıdır. Peki tarlusal düşüğe neden olurmu?
Tarlusal Düşüğe Neden Olurmu?

Tarlusal Gebeliği Sonlandırır Mı?

Bilinçsiz bir şekilde içilen adet söktürücülerin hepsi eğer hamilelikte kullanılmış ise bebeğe ciddi zararlar vermektedir. Bebeğin düşmesine neden olmaz. Fakat bebeğin zihinsel ve bedensel olarak özürlü doğmasına neden olur. Maalesef bu durumda olan bebeklerin ise zorunlu olarak alınması gerekebilir. Hiç bir anne bilinçli olarak bebeğinin bu duruma gelmesini istemez. Bu nedenle hamilelik riski olan tüm kadınların mutlaka adet gecikmelerinde önce hamilelik testi yaptırması gerekir. Bu durum tüm adet söktürücüler için aynıdır. Bu türev ilaçlar çok yoğun hormon içerir ve hamile olmayan kadınlarda adet kanamasının gelmesini sağlamak amaçlı üretilirler.
Adet söktürücü ilaç isimlerini verdiğimiz makalemiz sizlere bu tür ilaçlar hakkında çok daha detaylı bilgi verecektir. Hangi koşullarda ve nasıl kullanılır?
Bazı adet söktürücü ilaçlarda bebeğin tutunması amaçlı anneye verilir. Bu tür ilaç alımlarının hamileliğin anlaşıldığında kesilmesi ve doktora ne kadar ve hangi ilacı içtiğiniz çok detaylı anlatılmalıdır. Yapılan testlerde bebeğin sağlık durumuna bakılarak zarar görüp görmediği incelenir.
İstenmeyen gebeliklerde adet söktürücü kullanarak düşükle sonuçlanmasını isteyen kişiler bilmelidir ki bu ilaçlar düşüğe neden olmaz. Yapılan bu işlem sadece bebeğe zarar verir.
Tarlusal adet söktürücü ilaç nasıl kullanılır detayları ile anlattığımız makalemiz bu ilaçla ilgili çok daha ayrıntılı bilgi verecektir.

Hiç yorum yok