Kas Gevşetici İlaç İsimleri - kadinvsaglik.com

Kas Gevşetici İlaç İsimleri

Kas Gevşetici İlaçlar
Kas Gevşetici İlaçlar

Kas gevşetici ilaçlar merkez sinir sistemine etki ederek adalelerin kasılmasını önleyen ilaçlara verilen isimdir. Bu ilaçlar genelde boyun ve bel tutulmalarında, adale ağrılarında, spor ve sonrasında oluşan kaslardaki ağrıları gidermek amaçlı kullanılmaktadır. Kas gevşetici ilaç isimleri ve etken maddelerini verdiğimiz makalemizde kas gevşetici ilaç kullanımını anlatmaya çalışacağız. Ağrı kesiciler ve kas gevşetici ilaçlar eczanelerde reçetesiz olarak en çok satılan ilaçlardır. Hastaların bu tür ağrı şikayetlerinde genelde reçetesiz olarak aldıkları kas gevşetici ilaçların bir çok yan etkisi vardır. Mutlaka doktora danışılarak ve reçete edilerek alınması doğabilecek sorunları ortadan kaldıracaktır.

Kas Gevşeticiler Nelerdir?

Kas gevşetici hap

Kas gevşetici haplar ağız yolu ile alınan bol su ile içilen ilaçlardır. Merkezi sinir sistemine etki eden kas gevşetici ilaçlar kas kasılmalarını rahatlatmak amaçlı kullanılmaktadır.

Kas gevşetici iğneler

Kas gevşetici iğneler kalçaya enjekte edilerek çok yoğun kasılmaları gidermek amaçlı kullanılırlar. Genelde bel ve boyun tutulmalarında kasılmış kasların rahatlamasını sağlamak amaçlı uygulanır.Kas gevşetici ilaçlar içerisinde en güçlüleri iğnelerdir.

Kas gevşetici kremler

Kas gevşetici kremler ağrılı bölgeye sürülerek sadece o bölgenin ağrısını geçirmek üzere uygulanırlar. Kas gevşetici kremlerin işleyişini ve isimlerini yazdığımız makalemiz size bu konuda yardımcı olacaktır.
Kas kasılmalarını ve ağrılarının tedavi etmek amaçlı ağrı bantları da kullanılmaktadır. Yoğun ağrılar için kullanılan  ağrı bandı ne işe yarar, ağrıları nasıl geçirir ve nasıl kullanılır.

Kas Gevşetici İlaç İsimleri

Muscoflex 8 mg
Muscoflex 8 mg
Kas Gevşetici ilaçlar arasında en etkili ve en çok reçete edilenlerinden  olan Muscoflex ilaç içerisinde  8 mg Tiyokolşikosid etken madde olarak kullanılmıştır. Kas kasılmalarını, tutulmaları ve kas ağrılarını geçirmek üzere üretilen ilaç hamilelerde, kasların kasılmaması durumunda, etken maddeye duyarlılık varsa, kanama problemi varsa, 18 yaş altı çocuklarda kullanılmamalıdır. İlaç doktor tarafından başka şekilde önerilmemiş ise günde iki defa birer kapsül olarak alınmalıdır. Ağır iş makinesi kullananlar ilaç kullanımında, ilacın yan etkileri arasında uyuma ve dikkat dağınıklığı olduğu için dikkatli olmalıdırlar. İlacın yan etkileri arasında deri döküntüsü, kızarıklık, dilde, dudaklarda ve yüzde şişme, baygınlık, kaşıntı, nefes alamama gibi durumlar çok az da olda görülebilmektedir. Bu gibi durumlarda ilaç kesilmeli ve doktora baş vurulmalıdır.
Musfixa 8 mg
Musfixa 8 mg
Kas gevşetici ilaçlar arasında en etkililerinden olan Musfixa kapsül içerisinde  8 mg tiyokolşikosid etken madde olarak kullanılmıştır. İlaç içerisinde 10 yada 20 kapsül bulunan kutularda satılır. Kas gevşetici ve ağrı kesici olarak kullanılan ilaç ağrılı kas spazmlarını gidermek, kasları rahatlatmak amaçlı kullanılmaktadır. Sara hastası iseniz veya sara nöbeti riskiniz var ise, ilacı kullanırken ishal görülür ise, ilaç hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmaz ve çocuklar kullanamaz. İlaç kullanırken alkol alınmamalıdır ve başka ilaçlarla birlikte alınması tehlikeli olabilir. Doktora danışmadan alınması uygun olmayan ilaçların bir çok yan etkisi olabilir. Özellikle araç ve makine kullanan kişilerin kas gevşetici ilaçı kullanırken dikkatli olması gereklidir. Dikkat dağınıklığı, bayılma, uyuklama ve sersemlik yapabilirler. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmemiş ise günde 2 defa kullanımı ve birer kapsül içilmesi uygundur.
Muskazon
Muskazon
Kas gevşetici ilaçlardan en etkililerinden olan Muskazon tablet iskelet kası hastalıklarının çoğunda bulunan ağrı, gerginlik ve tutulma gibi hareket sınırlaması getiren kas kasılmalarında kullanılmaktadır. İstemsiz kasılma rahatsızlıklarını iyileştirmek için fizik tedavi, istirahat ve diğer yardımcı yöntemlere yardımcı olabilmek için kullanılmaktadır. Bel ve boyun tutulması, boyun, omuz ve kol ağrıları, iltihabi veya darbelere bağlı kas rahatsızlıklarında, kasları kemiğe bağlayan kas girişi, eklem rahatsızlıkları ve ortapetik rahatsızlıklarda kullanılmaktadır. İlacın yan etkileri arasında sinirlilik, baş ağrısı, baş dönmesi, ayaklarda ve kollarda uyuşma, karıncalanma hissetme, karın ağrısı, iştahsızlık, mide bulantısı, kaşıntı, döküntü, dilde, yüzde, dudaklarda şişmeler ve sersemlik gibi sendromlar çok nadir de olsa görülebilir. Bu tür yan etkiler gördüğünüzde mutlaka kas gevşetici ilaç kesilmeli ve doktorunuza danışmalısınız. Doktorlar tarafından en çok reçete edililen ilaçlardandır.
Muscoril 8mg
Muscoril 8mg
Kas gevşetici ilaçlar arasında en etkili olanlarından olanilaç  Tiyokolşikosid içerikli olan Muscoril kas gevşetici ve ağrı giderici etkiye sahiptir. Ağrılı kas spazmları, boyun ve bel tutulmalarında çok etkili bir ilaçtır. Hamilelikte, emzirme döneminde ve çocuklarda kullanılması sakıncalıdır. Sara hastaları, böbrek yetmezliği olanlar ve karaciğer hastalığı taşıyanların ilacı kullanırken dikkatli olması gerekmektedir. İlaç kullanılırken diğer kas gevşetici ilaçlarla birlikte kullanılması kesinlikle tehlikeli olabilir. İş makinesi ve araç kullananların ilacın yan etkileri olduğu için dikkatli olmaları gerekir. İlaç doktor tarafından başka şekilde önerilmedi ise sabah akşam birer kapsül olmak üzere kullanılmalıdır. Doğabilecek yan etkilerde kas gevşetici ilaçın bırakılmalı ve doktora başvurulmalıdır.
Adeleks

Adeleks
Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlardan olan Adeleks içerisindeki etken madde olarak tiyokolşikosid bulunmaktadır. Tiyokolşikosid kaslar üzerinde ve özellikle çizgili kaslar üzerinde miyorelaksan etki gösteren bir ilaçtır. Bu ilaç merkezi sinir sistemini etki ederek kas kasılmalarını ortadan kaldırmaktadır. İçildikten 1 saat sonra etkisini göstermeye başlayan ilacın etkisi 24 saat kadar sürmektedir. Kas gevşetici ilacın emziren annelerde süt ile bebeğe geçeceğinden kullanılması kesinlikle sakıncalıdır. Hamilelerde ve çocuklarda kullanılması önerilmemektedir. Tansiyon düşmesi, bayılma, nefes alamama, geçici bilinç bulanıklığı gibi yan etkiler çok nadirde olsa görülmektedir. Kas gevşetici ilaçın kullanımı doktor tarafından başka şekilde önerilmemiş ise günde 2 defa birer kapsül şeklinde olmalıdır. En etkili kas gevşetici ilaçlardan olan Adeleks çok kısa sürede etkisini göstermektedir.
Parafon
Parafon
Kas gevşetici ilaçlardan en etkililerinden olan ilaç doktorlar tarafından çok reçete edilmektedir. Özellikle kas gevşetici ve ağrı kesici olarak üretilen Parafon bir tür tablet şeklinde olan ilaçtır. Çok güçlü bir ilaç olan Parofon vücuttaki iskeletteki kas ağrıları ile birlikte istemsiz kasılma durumlarında fizik tedavi ve istirahat döneminde hastaya verilmektedir. Bu ilaç kullananların karaciğer yetmezliği, böbrek sorunları ve özellikle karın ağrısı gibi kas spazmları var ise kullanımı sakıncalıdır. Parofon bel ve boyun tutulmalarında, omuz ağrılarında, iltihabi ve darbeye karşı gelişen sendromlarda, eklem rahatsızlıklarında kullanılmaktadır. Kasların gevşemesini sağlayan ilaç aynı zamanda da ağrılarını da gidermektedir. Parofon çok yoğun içerikli bir ilaç olması sebebi ile başka ilaçlarla birlikte kullanımına dikkat edilmelidir. Kesinlikle kas gevşetici ilaç  alınırken alkol içilmemelidir. Kesinlikle mide boşaltım ilaçları, sarı kantaron, klaramfenikol, rifampisin, domperidon, varfarin gibi ilaçlar ile birlikte Parafon  kullanılmaması gereklidir. Kas gevşetici ilaçın yan etkileri arasında sinirlilik, baş ağrısı, baş dönmesi, ayaklarda ve kollarda uyuşma, karıncalanma hissetme, karın ağrısı, iştahsızlık ve sersemlik gibi sendromlar çok nadir de olsa görülebilir. Bu tür yan etkiler gördüğünüzde mutlaka ilaç kesilmeli ve doktorunuza danışmalısınız.
Recoside

Recoside
Kas gevşetici ilaçlar listemizdeki Recoside kas gevşetici hap kullanımı kasların aşırı seviyede gerilmesini sağlayan  beyin ve omurilik sebepli kas gerginliğini azaltır ve geçirir. İlacın etken maddesi Tiyokolşikosiddir ve ağrı ile birlikte görülen kas spazmları (kasılmaları) ile ilişkili hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Recoside  bel, sırt ve boyun tutulması ve ağrılarının giderilmesinde kullanılan çok etkili bir ilaçtır. Kas gevşetici ilaçın kullanımı 7 günden fazla olmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmemiş ise günde 2 defa birer tablet şeklinde alınmalıdır. İlaç kullanımında sersemlik, uyku hali olabileceği için makine ve araç kullananların dikkatli olmaları gereklidir. Hamilelerde ve çocuklarda kas gevşetici ilaçın kullanımı sakıncalıdır. Emziren kadınlarda ilaç süt ile bebeğe geçebileceğinden kullanılması kesinlikle önerilmemektedir.

Kas gevşetici ilaçların yan etkileri ve zararları ile ilgili yazdığımız makalemizde bu tür ilaçların yan etkilerini ve sık kullanımda ki zararlarını işledik. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz. Doktor gözetiminde kullanılmayan ilaçlar son derece sakıncalıdır. Bu tür ilaçlar doktor tarafından reçete edildiğinde kullanılması gereklidir.

2 yorum:

  1. Gas gevsetici ilaçlar artik hayatımın bir parçası oldu.cok içmemek lazım ama bu firik ağrıları da başka türlü geçmiyor.allah kimseye vermesin fıtık ağrısını.dayanilir gibi degil.bu yüzden yazınızı sonuna kadar okudum ve çok bilinçli yazılmış çok faydalı.bizim gibi ağrıları olan kişiler için önemli ilaçlar.

    YanıtlaSil