Doğumdan Sonra Hamile Kalma Belirtileri - kadinvsaglik.com

Doğumdan Sonra Hamile Kalma Belirtileri

Doğumdan Sonra Hamile Kalma Belirtileri

Doğumdan Sonra Hamile Kalma Belirtileri

Doğumdan sonra hamile kalma belirtileri normal hamilelik belirtileri ile aynıdır. Doğum yapan bir kadın çoğu zaman süt verdiği için hamile kalmayacağını düşünür ama hamile kalma ihtimali çok az da olsa mevcuttur. Kadınlarda emzirme döneminde laktasyon amenoreden kaynaklı doğurganlık kısmen azalmaktadır. Halk arasında süt koruması da denen bu durum yeni doğum yapmış emziren anne için normal bir durumdur. Emzirirken hamile kalma belirtileri her kadında farklılıklar göstermektedir.
Emzirme döneminde infertilite vücutta yaygın bir durumdur ama emzirirken de hamile kalma ihtimali çok az da olsa vardır. Doğum kontrol yöntemi olarak emzirmeyi asla düşünmemek gereklidir. İkinci bir hamilelik istenmiyorsa mutlaka korunma şarttır. Emzirirken hamile kalma belirtileri anne sütünde değişiklik, mide bulantısı, kasık ağrısı, göğüslerde hassasiyet, halsizlik olmaktadır. Emzirirken gebelik belirtileri  başlıca aşağıdaki şekildedir.

Emzirirken Hamile Kalma Belirtileri

Anne Sütünde Değişiklik
Doğumdan sonra gebe kalmış bir kadının sütünde değişimler olmaktadır. Emziren annenin sütünün öncelikle tadı değişir. Bebek annesini zamanla emmek istememektedir. Bebek yeni gelen bu sütün tadını sevmez ve annenin göğsünü iterek emmek istemez. Zamanla zaten süt azalacak ve kıvamında da farklılıklar oluşacaktır. Anne sütünün tadı değişse de besin değeri asla değişmez. Hamilelikte bebeğime süt verdim zararı olur mu diye soran anneler rahat olmalıdır. Bebeğe verdiğimiz anne sütünün besin değerinde hiç bir değişim olmamıştır.
Adetin Gecikmesi
Normal bir kadında adet gecikmesi hamilelik belirtilerinden en önemlisidir. Fakat emzirme döneminde her kadın adet olmayabilir. Çoğunlukla emzirme döneminde anneler adet olmayabilirler. Bu sebeple de adet gecikmesi hamilelik belirtisi olarak sayılmaz. Eğer emziren anne adet olmuyor ise yumurtlama döneminde girdiğini ve doğurganlığa hazır olduğunu yoğun gelen akıntı ile anlayabilir. Akıntısında yoğalma olan kadınlar yumurtlama dönemine girmiş demektir. Selvikal sıvı artışı adet olmayan kadınlarda fazla gelmeye başlamış ise bu yumurtlama dönemine girmiş demektir ve kadın ikinci bir bebek istemiyor ise korunmalıdır.
Emzirirken Hamile Kalma Belirtileri
Göğüslerde Hassasiyet
Doğumdan sonra hamile kalma belirtilerinden en önemlisi göğüslerde olan hassasiyettir. Göğüsler özellikle emzirirken çok yoğun bir şekilde ağrır ve acır. Göğüs uçlarında hassasiyet bu dönemde çok fazla yaşanmaktadır.
Kasık Ağrısı
Özellikle hamilelik belirtisi kasıklarda oluşan ağrıdır. Hamilelik belirtilerinden aslında en önemlilerinden biridir. Hamilelikte kasık ağrısı ile ilgili makalemizde bu konuyu çok detaylı bulabilirsiniz. 
Halsizlik
Hamilelik döneminde halsizlik yaşanması çok normaldir. Emzirirken hamile kalma belirtilerinden en önemlileri de halsizlik ve yorgunluktur. Bir kadın hamile kaldığında hormon seviyesinde bir artış olmaktadır ve bu da kadınlarda yorgunluğa ve halsizliğe neden olur. Hamilelikte halsizlik ile ilgili yazımızda çok daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
Yerleşme Kanaması
Yerleşme kanaması genelde yumurtanın döllenmesinden sonra 12 veya 13 gün sonra gerçekleşmektedir. Kadınlarda yumurta döllenmesi son adet tarihinden iki hafta sonra gerçekleştiği düşünülür ise hamilelikte yerleşme kanaması adetin bitiminden 4 hafta sonra olmaktadır. Yerleşme kanaması çok az bir lekelenme ile gerçekleşir ve adet kanaması ile alakası yoktur. Çok az pembe leke gibi bir kanama olmaktadır. Yerleşme kanaması genelde 2-3 saat kadar yada bazı gebelerde 2 gün gibi bir sürede gerçekleşebilir. Hamilelikte yerleşme kanaması ile ilgili yazımız da çok daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.
Mide Bulantısı
Hamilelikte mide bulantısı özellikle sabahları genelde çok olmaktadır. Emziren annelerde özellikle hamilelik belirtisi olarak mide bulantısı, kokulara karşı hassasiyet göstermektir. Hamileliğin ilk 3 ayında mide bulantısı yoğun şekilde yaşanmaktadır.
Akıntı
Değişen hormonlarla birlikte hamilelik belirtilerinden biri de vajinal akıntıdır. Bu akıntı şeffaf bir akıntı formunda olur ve genelde hamileliğin ilk aylarında çok fazla yaşanmaktadır.

Hiç yorum yok