Doğum Kontrol Hapı İsimleri Ve Fiyatları - kadinvsaglik.com

Doğum Kontrol Hapı İsimleri Ve Fiyatları

Doğum Kontrol Hapı Nedir?
Doğum Kontrol Hapı Nedir?

Doğum kontrol hapı olarak bilinen haplar doğum kontrol yöntemlerinden en çok kullanılanlardan biridir. İçerisinde hormon bulunan doğum kontrol hapı kullanımı ancak doktor tarafından uygun görülür ise başlanabilir. Gebelikten korunma yöntemleri arasında en işe yarayanı ve en bilinenidir. Bir çok kadın doğum kontrol hapları ile korunmakta ve güvenle hayatlarını devam ettirmektedir. Doğum kontrol hapı isimleri çok fazla ve çeşitlidir. Hemen hemen hepsi birbiri ile aynı içerikte ilaçlar olup yumurtalıklarda yumurtlamayı önlemektedir.


Doğum kontrol hapları her gün aynı saatte alınmalı ve asla unutulmadan 24 saat ara ile içilmelidir. Her gün vücuda düzgün şekilde hormon akışını sağlayan ilaçlar alınmadığı ve unutulduğu zaman vücuda hormon girmediği için yumurtlama olabilir ve ilaçların koruması ortadan kalkabilir.
Doğum kontrol hapları sadece gebelik önleyici olarak değil yumurtalık kisti, rahim kisti tedavilerinde de hormon içerdiği için kullanılmaktadır. Kadın hastalıkları adet düzensizliği tedavisinde de öncelikli olarak doğum kontrol hapları kullanılmaktadır.
Doğum kontrol hapları ilk kullanım da ilaca başlayacak olan kişinin yaşı ve menopoza girip girmediği çok önemlidir. Menopoz döneminde kullanılması ve adet kanaması olmayan kişilerin kullanması çok önerilmemektedir. Doğum kontrol hapları obezite tedavisi gören, kansızlık şikayetleri olan, ailede kalıtımsal olarak bazı rahatsızlıkları bulunan, tümör tedavisi görmüş, tansiyon şikayeti olan kişilere de riskli gruptadırlar. Bu kişilerin farklı doğum kontrol yöntemleri denemeleri doktorları tarafından önerilmektedir.

Doğum Kontrol Hapı Kullanımı

Doğum kontrol hapları iki farklı şekilde üretilmektedir. Hepsinin içerisinde ökstrojen hormonu ve progesteron hormonu bulunmaktadır. Bu hormonlar yumurtalıklara etki ederek yumurtlamayı engellemektedir. Yumurtlama gerçekleşmediği için spermle yumurta döllenemez ve hamile kalınamaz. Hamileliği bu şekilde önleyen doğum kontrol haplarının düzenli kullanımı bu sebeple çok önemlidir. Her gün aynı saatte alınması gereken hapların unutulmaması ve saatini geçirilmemesi gereklidir. Hormon içeren bu haplar iki farklı şekilde piyasada satılmaktadır. Kimi doğum kontrol hapları 21 adet şeklinde satılır. Kimisi de 28 adet şeklinde satılmaktadır. Bunların birbirleri ile olan farklılıkları sadece sayıdadır. İkisinin de işleyişi aynı şekildedir.
21 adet olan hapların kullanımı  adetin birinci günü bazılarında ise ikinci günü başlar ve bittikten sonra 7 gün ara verilerek yeniden hap içmeye devam edersiniz. İlk kez doğum kontrol ilacı kullanan kişiler ilk hasta farklı şekilde de korunma yöntemleri denemelidirler. İlaç kullanımına başladıktan bir hafta sonra koruma başlayacaktır. İlaç devam edilir ise koruma sağladığı için farklı bir doğum kontrol yöntemine ihtiyaç yoktur.
28 adet ilaç bulunan doğum kontrol haplarının kullanımı ise adetin birinci yada doktor onayı ile ikinci günü  başlanır ve ilaca hiç ara verilmeden devam edilir. Bunun sebebi ise 21 hap sonrasındaki 7 hapta hormon bulunmaz ve kadınlarda kan dengesini sağlayacak demir ilaçları bulunmaktadır. Bu sebeple ilaç sırası çok önemlidir. 28 adet olan haplar başlanır ve kutu bitiminde yeni kutuya hiç ara verilmeden devam edilir.
Doğum kontrol hapı kullanımı hangi gün başlanmış ise ara verme günü de aynı gündür. Mesela ilaca pazartesi başlanmış ise 21 günlük süre sonrasında 7 günlük araya pazartesi başlanır ve diğer kutu kullanımına da pazartesi başlanmaktadır. Bu sebeple ilaç kullanımı ve verilen ara da karışıklık yaşanmamaktadır.

Doğum Kontrol Hapı İsimleri Ve Fiyatları
Doğum Kontrol Hapı İsimleri Ve Fiyatları

Yasmin

Yasmin doğum kontrol hapı isimleri arasında en çok tercih edilen haptır. Yasmin sadece doğum kontrol hapları olarak değil hormonlara bağlı gelişen su tutmasını da önlemekte ve bunun tedavisi için de kullanılmaktadır. Düzensiz adet kanaması gören kişiler için de doktorlar tarafından reçete edilen ilaç, aşırı adet kanamasının da önüne geçmektedir.  21 film tablet olan ilaç adet döneminin 2. günü başlanmalı ve 21 hap sıra ile kullanılmalıdır. 21 günlük kullanım bittikten sonra 2-3 gün sonra adet kanaması olması beklenir. 7 gün ara verildikten sonra ilaca yeniden devam edilmelidir. İlacın yan etkileri arasında mide bulantısı, yüzde lekelenme, baş ağrısı, halsizlik, uyku hali gibi şikayetler vardır. Bu tür şikayetleriniz olduğunda doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Yasmin doğum kontrol ilacı yan etkisi en az ve en çok kullanılan doğum kontrol hapı isimlerindendir. Bu ilaç eğer doğru kullanılır ise % 99.4 oranında koruma sağlamaktadır.
Yasmin doğum kontrol hapı fiyatı :  36.65 TL
Doğum Kontrol Hapı Kullanımı

Yazz

Doğum kontrol hapı isimleri arasında en çok reçete edilen ilaçlar arasında olan hap 28 tabletten oluşmaktadır. İlaca adetin ilk günü başlanmalı ve ilaca başlandıktan sonra hiç ara verilmeden devam edilmelidir. İlaç alınmaya başladıktan sonra her gün aynı saatte alınması çok önemlidir. İlaç kullanımında kesinlikle ara verilmeden kullanılmaktadır. Adet kanamanızın olduğu günlerde de kesinlikle ara verilmeden devam edilmektedir. Yüksek bir koruma yüzdesine sahip olan ilaç % 99'un üstünde bir koruma sağlamaktadır. İlaç kullanımında en çok gözüken yan etki sağ kolda olan ağrı ve uyuşukluk hissidir. Bu tür bir yan etki görüldüğünde doktorunuza baş vurarak ilaç değişimine gidilmelidir. Bu ağrıların sebebi ise başka bir hastalığınızın olması ve ilaç kullanımının bu hastalığı tetiklemesidir. İlaca başlamadan önce ilaç içerisindeki etken maddelere karşı alerjinizin olup olmadığına baktırılması gerekmektedir. Alkol içenler, sigara içenler ve aşırı kilo problemi olan kişiler ilaç kullanımında yan etkiler ile çok daha fazla karşılaşabilirler. İlacın yan etkileri arasında kanda pıhtılaşma sorunu, yaralarda daha yavaş bir iyileşme sorunu, cinsel isteksizlikler, sivilce oluşumunda hızlanma, ciltte kaşıntı ve deri döküntüsü, yorgunluk hissi ve uyku problemleri oluşabilmektedir. Bu tür yan etkiler görüldüğünde doktorunuza baş vurmalı ve ilaç değişimine gidilmelidir.
Yazz Doğum Kontrol Hapı Fiyatı: 40.02 TL
Doğum Kontrol Hapı Nedir?

Ginera

Ginera en iyi doğum kontrol hapları arasında doktorların en çok reçete ettikleri ilaçlar arasındadır. Yumurtlamayı önleme özelliği ile hamile kalma riskini ortadan kaldıran ilaç hormon içeriklidir. İlaç kullanımına gebelikten yeni çıkmış ve emziren annelerin doktor reçetesi ile kullanımı gerekmektedir. Emzirme döneminde bebeğe sütle geçebileceğinden ancak doktor onayı ile kullanılması gerekmektedir.  Mide sorunu yaşayan ve özellikle migren şikayeti olan kişilerin ilaç kullanımında dikkatli olması gereklidir. Düzenli kullanım sağlandığında % 99 oranında gebelikten koruyucu etkisi vardır. Ginere doğum kontrol hapları 21 tablet içermektedir. 21 gün düzenli ilaç kullanımından sonra 7 gün ara verilir. Sonrasında yeni kutuya başlanmaktadır. İlacın yan etkileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, halsizlik, uyku hali, ruh dengesinin bozulması, ciltte lekelenmeler gibi yan etkiler görülmektedir. Bu tür yan etkiler görüldüğünde mutlaka doktorunuza baş vurmalısınız.
Ginera Doğum Kontrol Hapı Fiyatı: 26.37
doğum kontrol hapı isimleri

Belara

Belera en iyi doğum kontrol hapı isimleri arasında doktorlar tarafından en çok reçete edilen ilaçlar arasındadır. İçerisinde 21 film tablet bulunmaktadır. 21 gün kullanılan ilaç 7 gün ara verilerek yeni kutuya başlanmalıdır. Ara verilen 7 gün içerisinde adet kanaması olması beklenir. İki ay üst üste adet kanaması gerçekleşmez ise mutlaka doktorunuza giderek gebelik testi yaptırmanız gereklidir. İlaç kullanımı yumurtalıkların yumurtlamasını engelleyerek gebeliği önlemektedir. Belara doğum kontrol ilacı düzgün kullanıldığında  % 99 oranında gebelikten koruyucu etkisi bulunmaktadır. İlacın yan etkileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, cinsel isteksizlik, boyun ve ciltte kahverengi lekelenmeler ve depresip durumlar görülebilmektedir. İlacın bu tür yan etkileri görüldüğünde doktorunuza baş vurmanız gerekmektedir. 
Belara Doğum Kontrol Hapı: 16.97 TL
Doğım kontrol hapı Diana

Diane

Diane en iyi doğum kontrol hapı isimleri  arasında en çok reçete edilen ilaçlar arasındadır. Bu ilaç 21 adet hap içermektedir. Düzenli içilmesi gereken hap bittikten sonra 7 gün bekleme süresi ardından yeniden ilaç kullanımına başlanmalıdır. Adet bitmiş yada devam ediyor olması ikinci kutuya geçiş için önemli değildir. Adet kanamasına bakılmadan 7 günlük bekleme süresinin bitiminde ilaç yeniden başlanmalıdır. İlacın gebelikten koruyuculuğu % 99 oranındadır. Yumurtlamayı önleyerek hamileliği engelleyen ilaç kist tedavisinde ve kadınlarda görülen iltihaplanma ile düzensiz adet kanamaları için de doktorlar tarafından reçete edilmektedir. İlacın yan etkileri arasında mide bulantısı, baş dönmesi, tansiyon problemleri, baş ağrıları, cilt ve boyun bölgesinde lekelenmeler, cinsel isteğin azalması ve depresip durumlar söz konusu olabilmektedir. Bu gibi yan etkiler gözüktüğünde doktorunuza baş vurmanız gerekmektedir.
Diane Doğum Kontrol Hapı Fiyatı: 13.68 TL
Doğum Kontrol Hapları

Myralon

Myralon doğum kontrol ilacı doktorlar tarafından çok reçete edilen en iyi doğum kontrol hapı isimlerinden olup hamilelikten koruyucu etkisi vardır. İlacın hamilelikten koruyuculuğu % 99 oranında olup kutu içerisinde 21 adet hap bulunmaktadır. Bu ilacı ilk kez kullananlar adetin ilk günü başlanmalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmemiş ise adet kanamasının ilk günü başlanır ve 21 gün süre ile ilaç kullanımı sırası ile devam edilir. 7 günlük bir ara verildikten sonra ilaç kullanımına yeniden aksatmadan devam edilmektedir. İlaca başlanabilmesi için önceden felç geçirmiş olunması ve görme bozuklukları yaşanmamış olunması gerekmektedir. Bu tür kişilerin ilaca kesinlikle başlamamaları gereklidir. İlaca başlanabilmesi için 35 yaş altında ve menopoza girilmemiş olunması gereklidir. Sigara içen ve 35 yaş üzeri kişilerin ilaca başlamamaları önerilmemektedir. İlacın yan etkileri arasında kilo artışı, hızlı ruh değişiklikleri, mide bulantısı, baş ağrısı, baş dönmesi, vücutta şişliklere bağlı kilo değişimi, göğüslerde hassasiyet görülebilmektedir. Bu tür yan etkiler görüldüğünde doktorunuza baş vurmanız gereklidir.
Myralon Doğum Kontrol Hapı Fiyatı: 24.38 TL
doğum kontrol hapı isimleri

Drosetil

Desolett isimli ilacın yerine reçete edilen ilaç gebelik önleyici özelliğinin yanı sıra hormona bağlı su tutulması ve buna bağlı belirtilerle, akne ve seboreden tedavisinde de kullanılmaktadır. Kist, adet bozukluğu, aşırı adet kanaması gibi hastalıkların tedavisinde de doktorlar tarafından en çok reçete edilen en iyi doğum kontrol hapı isimleri arasındadır. 21 tablet içeren ilaç adetin ilk günü başlanmalıdır. Bu ilaca 7 gün ara verilir ve adet kanaması da ilaca ara verildikten sonra 2-3 gün sonrasında gelmesi beklenir. İlaca ara verildikten 7 gün sonra adet kanamanızın bitmesini beklemeden ilaç devam edilmelidir. İlaç her gün aynı saatte kullanılmalıdır. İlaç kullanımında düzensizlik gösterildiğinde ilacın etkisi azalmaktadır. Karaciğer bozuklukları, felç geçirmiş olanlar, böbrek rahatsızlıkları, tanısı konmamış vajina kanamaları olanlar, gebelik şüphesi olan kişiler, migren hastaları ilaç kullanımına başlamamalıdır. Doğum kontrol hapları arasında en az yan etkiye sahip olan ilacın yan etkileri arasında baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, ciltte döküntüler, ciltte ve boyunda kahverengi lekelenmeler, uyku ve yorgunluk hissi olabilir. Bu tür yan etkiler gözlendiğinde doktorunuza baş vurmalı ve ilaç değişimi yapılmalıdır. İlacın içerisindeki etken maddelere karşı alerji testi yapılarak ve hastalık geçmişine bakılarak ilaç kullanımına başlanmalıdır. 
Drosetil Doğum Kontrol Hapı Fiyatı: 34.83 TL
doğum kontrol hapı fiyatları

Qlairista

Gebelik önleyici ilaç yumurtanın döllenmesini engellemektedir. İlaç 28 adet tabletten oluşmaktadır. Doğum kontrol hapı isimleri arasında en çok reçete edilen haplardan olan  ilaç, doktor tarafından başka bir şekilde önerilmez ise adetin ilk günü başlanmalıdır. İlaca başlandıktan sonra hiç ara verilmeden kullanılır. İlaç bittikten sonra hemen ikinci kutuya geçilir. Adet kanaması olduğunda da ilaç kullanımına kesinlikle ara verilemez. Unutulan gün olur ise ilacın etkisi azalmaktadır. İlaç eğer bir gün kullanımı unutulur ise ilacı hatırlar hatırlamaz alınır ve eğer diğer ilaç zamanında hatırlarsanız iki hapı aynı anda almanız gereklidir. İlaç kullanımında vaktinin geçmemesine dikkat etmeniz gereklidir. Şeker hastaları ilaca başlarken  mutlaka doktor onayı ile başlamalıdır. Daha önceden tümör geçmişi olan kişiler de tümör yenilemeleri olabileceğinden riskli grupta olup kullanılması önerilmemektedir. İlaç kullanımında emzirme döneminde olan kişiler gebelikten korunmak için ancak doktor onayı ile kulana bilirler. Menopoz döneminde, 35 yaş üzerinde ve sigara içen kişilerde ilaç kullanımı ancak doktor onayı ile olmaktadır. İlacın yan etkileri arasında baş ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, atardamar ve toplardamarda pıhtılaşma sorununun yaşanması, vajinal bölgede meydana gelen lekeler ve kanamalar, genital bölgede meydana gelebilecek iltihap, ruhsal olarak duygu yoğunluğunun yaşanması ve bir çöküntü haline gelmesi, meme bölgesindeki ağrılar, cinsel istekte azalma ve uzun süreli doğum kontrol haplarının kullanımına cinsel istekte büyük oranda kayıp yaşanması görülmektedir. İlaç kullanımı sırasında bu tür yan etkiler görüldüğünde doktorunuza baş vurmanız ve ilaç değişimi yapılması veya sonlandırılması önerilmektedir.

Qlairista Doğum Kontrol Hapı Fiyatı: 44.34 TL
doğum kontrol hapı fiyatları

Cyclo-Progynova

Cyclo- progynova ilacının içerisinde 11 adet beyaz renkte, 10 adette kahverengi  hap bulunmaktadır. Doktorların en çok reçete ettiği doğum kontrol hapı isimlerinden olan ilaç gebeliği önleyici etkisinin yanında adet bozukluklarını gidermekte, menopoz tedavisinde, adet olamama tedavisinde, yumurtalık ve rahim kistlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Tümör geçmişi olan kişiler riskli grupta olduğu için ilaç kullanımı kesinlikle önerilmemektedir. İlaç kullanımına ilk olarak 11 adet beyaz tablet sıra ile alınır. Bunun peşinden ise 10 adet olan kahverengi tablet alınarak devam edilir. İlaç bitiminde 7 günlük bir ara verilir ve ara sonrasında tekrar ikinci kutuya geçilir. İlaç başlarken adetin beşinci günü başlanmakta ve ilk kutu bittiğinde adet kanamasının 2-3 gün sonrasında olması beklenir. İlaca başladıktan sonra 7 günlük bekleme süresi sonrasında hemen diğer kutu başlanmalıdır. Adet kanamasının bitmemiş olması önemli değildir. İlaç her gün aynı saatte kullanılmalı ve vaktinin geçirilmemesi gereklidir. İlaç kullanımında ok işaretli olan bölüm sıra ile alınmalıdır. Sırası kesinlikle bozulmadan alınmalıdır. İlacın yan etkileri arasında nefes almada zorluk çekme, dil, yüz ve boğaz bölgesinde meydana gelen şişlikler, vajinal kanamanın başlaması, saç dökülmesinde artma, kabızlık ve hazımsızlık, mide bulantısı, baş dönmesi, baş ağrısı, sivilcelerin ve aknelerin birden artması, yüz bölgesinde aşırı kıllanma, meme bölgesinde şişlikler ve hissedilecek derece meydana gelen ağrılar,  koyu lekeler ve ara kanamalar olabilir. Bu tür yan etkiler görüldüğünde doktorunuza baş vurmanız gereklidir.
Cyclo-Progynova Doğum Kontrol Hapı Fiyatı: 6.97 TL

Doğum kontrol hapları adet düzensizliği tedavisinde kullanılmaktadır. Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanımının anlatıldığı yazımızı okumanızı mutlaka tavsiye ederiz.

Ertesi gün hapları da doğum kontrol ilaçlarının unutulduğu dönemlerde korunmanın sağlanması için kullanılmaktadır. Ella ertesi gün hapı hakkında her şeyin  anlatıldığı makalemizi mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Doğum kontrol yöntemleri arasında olan doğum kontrol halkası da vardır. Doğum kontrol halkaları vajinaya yerleştirilen halkalar olup doğum kontrol hapları gibi vücuda her gün hormon salgılamaktadır. Çok yeni ve çok başarılı doğum kontrol yöntemleri arasındadır.
Nuvaring doğum kontrol halkasının anlatıldığı makalemizi mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Makalemizle ilgili yorumlarınızı yorum gönder bölümüne yazabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz. 

10 yorum:

  1. Bende kist vardı.dediginiz gibi doğum kontrol hapı verdi doktorum.basta anlam veremedim.sonra kullandım ve kıstım küçülerek yok oldu.kist tedavisinde çok faydalı olduğunu ben biliyorum.dogum kontrol haplarını kullanırken adet düzensizliğin de olması.biraktiktan sonrada adet düzensizliğin gecdi gerçekten çok faydalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlaçların tamamı hormon içerdiği için kist tedavisinde kullanılmaktadır. Çok geçmiş olsun.

      Sil
  2. Spiral vardı çıkarttım.ilk hamileligim de sipiral varken olmustu.simdi çok korkuyorum hamile kalırım diye.koruyuculugu gerçekten varmi lütfen cevap verirmisiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın ve Sağlık Sitesi30 Haziran 2018 17:20

      Doğum kontrol yöntemlerinin bir çoğunun yüzde yüz koruyuculuğu yoktur.Doğum kontrol haplarının koruyuculuğu %99 oranındadır.Maalesef çok nadir de olsa ilk hamileliğiniz gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Doğum kontrol haplarının koruyuculuğu çok yüksektir. Bu sebeple de korkmadan başlayabilirsiniz. Kullanırken önemli olan aksatmadan ve her gün aynı saatinde almanız gereklidir. Biz ilaçların isimlerini ve kullanma şekillerini anlattık ama burdan size koğum kontrol hapı isimlerinden birini önermemiz doğru bir davranış olmaz. Doktorunuzla görüşerek sizin için en uygun olan ilaçı belirlemeniz çok daha doğru bir davranış şekli olacaktır. Bize yazdığınız için teşekür ederiz.

      Sil
  3. Bir sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim.ben daha yeni evliyim ve bebek istemiyorum bir kaç yıl.kimisi diyo ki doğum kontrol hapları kullanırsan ilerde çocuğun olmaz.bu sizce dogrumudur.bu yüzden ilaca başlamakta tereddüt ediyorum.yanittlarsaniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. Hanife hanım öncelikle Allah mutluluklar versin. Önceleri doğum kontrol haplarının içeğinde çok yüksek oranda hormon bulunmaktaydı. Şimdi ise insan vücudunda olan orandaki kadar hormon bulunmaktadır. Doğum kontrol haplarının yan etkileri arasında kısırlık yapması yoktur. Bebek düşündüğünüz de hap alımını durdurduğunuz da normal yumurtlama başlayacaktır. İlk aylarda bir müddet düzensizlik olabilir ama yumurtlama başlar. Bize soru sorduğunuz için teşekür ederiz. Mutluluklar.

    YanıtlaSil
  5. Sitenizi çok begendim.size doğum kontrolü ile ilgili bir sorum olucaktı.ben evli değilim.ama kist varmış yumurtalıklarında doktor doğum kontrol hapı verdi.kullanmakta tereddüt ediyorum.sizce kullanmalimiyim.ilerde evlendiğinde sorun olurmu cevaplarsanız çok sevinirim.tsk ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hale hanım bizi kendinize yakın görüp soru sorduğunuz için çok teşekür ederiz. Yumurtalık ve rahim kistlerinin tedavisinde doğum kontrol hapı kullanılmaktadır. Bunun sebebi yumurtlamayı engelleyerek yumurtalıkları dinlendirmektir. Bu şekilde de kistler zamanla küçülerek yok olurlar. Doktorunuz doğru bir tedavi başlatmış. Lütfen doktorunuzun gözetiminde kullanın ve onun belirlediği ilaça başlayınız. Çünkü kistler büyür ve bazı durumlarda hamileliği önler. Bunun şimdiden tedavisine başlamanız ilerde bebek sahibi olmak istediğiniz de sizi rahatlatacaktır. Şimdiden geçmiş olsun.

      Sil
  6. Merhaba 3 aydir adet olmuyorum menepoza girmemisim doktor yapilan testler sonunda oyle soyledi dogum kontrol hapi kullansam adet olabilirmiyim bu arada 42 yasindayim lutfen cevap yazin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Menopoz için yaşınız daha çok küçük. Yapılan testler neticesinde eğer hamile değilseniz öncelikle adet söktürücü ilaç kullanmanız gerekmektedir. Adet söktürücü ilaç kullanmak çok daha etkilidir. Mutlaka hormonlarınızda problem var. Adet bitiminde doktorunuzun onayı ile doğum kontrol hapı kullanabilirsiniz. Hormon tedavisi için zaten dokğum kontrol ilaçları verilmektedir. Bu ilaçlar çok düzenli kullanılmalıdır. Mutlaka kullanmadan hamilelik şüphesi olmamalı. Şu an adet olmadan doğum kontrol hapı alamazsınız. Öncelikle adet söktürücü kullanmalısınız.

      Sil