Adet Düzensizliği İçin Doğum Kontrol Hapı - kadinvsaglik.com

Adet Düzensizliği İçin Doğum Kontrol Hapı

Doğum Kontrol Hapı Adet Düzenler Mi?

Doğum Kontrol Hapı Adet Düzenler Mi?

Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanımı doktorlar tarafından reçete ile önerilmektedir. İlaç kullanımı adet düzensizliklerinde çok işe yarayan bir tedavi yöntemidir. Adet kanamasının erken yada geç gelmesini düzene sokan doğum kontrol ilacı tedavisi son derece başarılıdır. Doğum kontrol ilaçlarının içinde ökstrojen hormonu ve progesteron hormonu bulunmaktadır. Bu hormonlar adet kanamasının işleyişini sağlayan hormonlar olup yumurtlamayı da denetleyen hormonlardır. Vücuda ek olarak verilen bu hormonlar nedeni ile yumurtalıklar yumurta üretmezler ve yumurtlama olmadığı için hamilelik şansı da yok demektir.
Adet düzensizliği pek çok sebebe bağlı gelişmekte olup bir çok kadının başına gelmektedir. Kadınlar zaman zaman adet düzensizlikleri yaşarlar. Kadın hastalıkları adet düzensizli konulu makalemizde adet düzensizliği sebeplerini ve tedavisini çok detaylı anlatılmıştır.  Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.

Adet Düzensizliği İçin Doğum Kontrol Hapı

Gebelik kadın yumurtası ile erkek sperminin buluşması ile oluşan bir durumdur. Dışarıdan vücuda verilen hormonlar sayesinde bu olay gerçekleşmemektedir. Doğum kontrol hapları vücuda dışarıdan bu hormonları verdiği için yumurtalıkların yumurta üretimini durdurmaktadır. Düzenli içilmesi gereken bu ilaçlar unutulmamalı ve düzenli içilmelidir. İşleyişi bu şekilde olan doğum kontrol ilaçları sadece gebeliği önlemekle kalmaz bir çok hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır. Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanılması da bunlardan biridir. İlaçlar düzenli bir sayıda vücuda verilir ve ilaç bitimi sonrası adet oluşumu gerçekleşir. Bu sebeple de adet dönemi düzene girmiş olur. Adet döngüsünün işleyişinde de bu hormonlar baş rol oynamaktadır. Adet dönemi bu iki hormonun vücutta çoğalması sonucu meydana gelir. İlk yarıda ökstrojen hormonu yükselir ve adet döngüsünün ikinci yarısında da progesteron hormonu yükselerek adet oluşumunu sağlar. Dışarıdan bu ilaçlarla alınan hormonlar vücudun ihtiyaç duyduğu hormon dengesini sağlamış olurlar. Bu sebeple de adet döngüsü belirli sayıda alınan ilaçlar ile düzene girer.
Adet düzensizliği için doğum kontrol hap
Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanımı yanında bu ilaçlar bir çok kadın hastalığında da tedavi amaçlı kullanılırlar. Başta yumurtalık kisti, rahim kisti ve miyomlar olmak üzere bu ilaçlar tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Yumurtalık kisti tedavisinde yumurtalıkları dinlendirmek amaçlı verilir ve kist oluşumları bu sayede küçülerek yok olurlar. Rahim kisti tedavisinde de etkili olarak kullanılan ilaçlar ile kistler küçülür ve yok olurlar. Bu kistlerin büyümesi yumurtalık ve rahim kanserine sebep olabildiği için tehlikelidirler. Doğum kontrol ilaçları sayesinde kistlerin tedavisi yapılmış olur. Bu tedavi en az 12 ay olmaktadır ve doktor tarafından altı ayda bir bakılır ve küçülüp küçülmediği gözlenir.

Doğum Kontrol Hapı Adet Düzensizliği Yapar Mı?

Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanılması bir çok yarar sağlamaktadır. En önemlisi kadın ne zaman adet olacağını önceden bilir ve çok daha rahat olmaktadır. Doğum kontrol ilacı kullanan kadınlarda adet dönemi sancılarının çok daha az olduğu gözlenmiştir. Kısırlık sebebi olarak bilinen rahim, tüpler ve yumurtalıklarda oluşan iltihaplanmalarda gene bu ilaçlar ile tedavi edilmiş olur. Adet düzensizli için doğum kontrol hapları kullanıldığı gibi dış gebelik riski de bu ilaç kullanımı ile ortadan kalkmış olur. Yumurtalık ve rahim kanseri olma riskini azaltan ilaçlar yumurtalıklara dinlenme lüksü sağladığı için çok da faydalıdır.
Doğum Kontrol Hapı Adet Düzensizliği Yapar Mı?
Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanımı menopoz dönemlerinde de doktorlar tarafından reçete edilmektedir. Menopoza erken giren kadınlarda bu ilaçlar tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Erken menopoza giren kadında kemik erimesi ve bir çok hastalık olmaktadır. Kadınların erken menopoz dönemlerinde verilen doğum kontrol ilaçları aynı zamanda da sancılı adet kanamaları olan kişilere tedavi amaçlı verilmektedir. Çok sancılı adet kanamaları olan kişilerde hormon dengesizliği olmaktadır. Hormonlar yüzünden rahim kasları aşırı gerilmekte ve çok kanama gerçekleşmektedir. Rahim kaslarının hormonlar yüzünden kasılması engellendiği için aşırı kanama ve adet sancılarının da önüne geçilmiş olur. Doğum kontrol hapları adet kanamasının miktarını ve süresini azalttığı için anemi yani kansızlığında önüne geçmektedir. Aşırı rahim kasılmaları yüzünden oluşan kanama bir çok kadında kansızlık yaşanmasına sebep olmaktadır. Adet düzensizliği için doğum kontrol hapı kullanımı anemi yani kansızlığı da aşırı kanamaya engel olduğu için tedavi etmektedir.

Doğum Kontrol Hapını Bırakmak Adet Düzensizliği Yaparmı?

Doğum kontrol hapını bırakmak adet düzensizliği yaparmı gibi pek çok soru sorulmaktadır. Adet düzensizliği doğum kontrol hapları ile tedavisi doktor tarafından başka bir şekilde önerilmez ise en az 12 ay kadar devamlı kullanım ile olmaktadır. Bu süre zarfında ilacın her gün ve düzenli alınması şarttır. Tedavi bitiminde ilaç kesildiğinde bazı kadınlarda ilk 3 ay adet kanaması olmadığı gözlenmiştir. Yumurtalıkların yeniden çalışmaya başlaması ve hormon düzeninin eski haline gelebilmesi için bu çok normaldir. Adet düzensizliği çok kısa bir süre içinde normal haline dönecektir.
Adet söktürücü bitkiler konulu makalemiz ilginizi çekebilir.
Adet söktürücü ilaçlar ve işleyişleri ile ilgili makalemiz çok detaylı anlatılmıştır.
Yorum gönder kısmına yazacağınız yorumları bekliyoruz. Bu konu ve diğer konular hakkındaki yorumlarınızı yorum gönder kısmına yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok