Adet Söktürücü Bitkiler - kadinvsaglik.com

Adet Söktürücü Bitkiler

Adet Söktürücü Bitkiler

Adet Söktürücü Bitkiler

Adet söktürücü bitkiler ve  rahim temizleyici bitkiler düzensiz adet dönemlerinde yada adet kesilmesi ile görülen adet gecikmesinde çok etkili bir tedavi aracıdır. Adet söktürücü ilaç kullanımı da bu dönemde çok etkili bir tedavi aracı olur fakat adet söktürücü ilaç hormon içerdiğinden bunu ancak doktor kontrolünde kullanabiliriz. Adet söktürücü bitkileri ise ek tedavi amaçlı kullanmakta hiç bir sakınca yoktur. Bazı adet söktürücü bitkiler ise rahimdeki iltihaplanmaları kurutur, kist oluşumlarından tutunda anormal bazı oluşumların  rahim içerisinde oluşmasını engeller ve rahim temizliği yaparlar. Çok etkili tedavi edici olan bazı bitkiler adet düzensizliği yaşanmasa bile kadınların mutlaka kullanması gereken bitkilerdir.
Bu bitkiler içerdiği kadınlık hormonları sayesinde ve rahim kasılmaları yaratarak adet oluşumunu sağlarlar. Hamile iken bu bitkilerden uzak kalınması hamile anneler açısından çok önemlidir. Bazı bitkilerin çok kullanılması bazı çayların çok içilmesi hamilelerde son derece sakıncalıdır. Adet sökülememe genelde menopoz dönemlerinde rastlanan bir sorundur. Menopoza erken giren kadınlarda ilk başlarda adet gecikmesi yaşanır ve eğer bu tedavi edilmez ise kadın erken menopoz yaşamak zorunda kalır. Bazen de korkuyla, stresle, üzüntü gibi kaygılı durumlarda hormonlar bundan etkilenir ve adet düzensizliği yaşanmaktadır. Genelde mevsim döngülerinde de kadınlar mevsim değişikliklerinden etkilenir ve adet düzensizliği yaşayabilirler. Kadınların adet düzensizliği yaşaması için pek çok neden vardır. Bu tür sorunlar kadındaki bu döngüyü kötü etkiler ve adet olamama ve adet gecikmesi yaşanmaktadır. Adet söktürücü ilaçları anlattığımız makalemizde bu konuyla ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Adet söktürücü ilaçların içeriklerini ve etkilerini çok detaylı anlattık okumadan bu tür ilaçlar kullanmayınız.

Adet Söktürücü Bitkiler Nelerdir

Isırgan Otu Adet Söktürür mü?

Isırgan otu tohumu doğal adet söktürücü bitkilerin başında gelmektedir. Isırgan otu tohumu yeşil renklerde küçük tohumlardır. Isırgan otu tohumunu iki çorba kaşığı kadar alıp bir kasede bal ile karıştırın ve bu karışımı günde iki üç çay kaşığı yiyiniz. Ballı ısırgan otu tohumunu mutlaka çiğnemeli ve tohumları çiğneyerek yutmalısınız. Adet gecikmesi yaşandığında doğal adet söktürücü amaçlı kullanılan bu kür aynı zamanda rahim temizliği yapar ve rahim içerisindeki iltihabı temizler. Aynı zamanda yumurtalıklarda ve rahimde kist var ise onu da küçülterek yok eder. Kist oluşumlarında bu kürü düzenli her gün mutlaka yemelisiniz. Kistlerde adet düzensizliği yaptığı için mutlaka tedavisi şarttır. Rahim ve yumurtalık kanseri tedavisinde de kullanılan ısırgan otu tohumu düzenli yenmesi gereken bitkilerdendir. Hiç bir zararı yoktur ve bir kadının mutlaka yemesi gereken şifalardandır.


Zencefil Adet Söktürücü

Zencefil bir kadının mutlaka yemesi gereken adet söktürücü bitkilerin başında gelmektedir. Doğal antibiyotik olan zencefil toz halde bal ile karıştırılmalı ve her gün bir kaç kaşık yenmelidir. Adet gecikmesinde adet olmanızı sağlayan bu kür aynı zamanda rahim içerisindeki iltihabı yok eder, rahim ağzı yarasını tedavi eder, kist oluşumlarını yok ederek tam bir rahim temizliği yapan bitkilerdendir. Rahim ve yumurtalık kanserini tedavi etmek amaçlı da kullanılan zencefil adet söktürücü bitkilerin başında gelmektedir.

Hayıt Tohumu Adet Söktürürmü?

Hayıt tohumunu bir çok insan ismini duymamış olabilir ama bilinen en iyi doğal adet söktürücü bitkilerdendir. Kadın hastalıkları için özellikle şifa niteliğinde olan bu tohum sadece adet söktürmekle kalmaz rahim iltihaplanmalarını, kist oluşumlarını, özellikle rahim içi ve rahim ağzı yaralarını tedavi etmektedir. Hayıt tohumu bilinen en şifalı bitkilerden olup özellikle kadınların adet dönemlerinde bol tüketmeleri gereklidir. Hayıt tohumunu gene balla karıştırmalı ve ağzınızda çiğneyerek tüketmelisiniz. Gün içerisinde mutlaka bir kaç kaşık bu karışımı yemelisiniz ki faydasını görebilesiniz. Kadın hastalıklarını tedavi etmektede bu tohumu gene bu şekilde günde bir kaç kaşık tüketmelisiniz. Çay olarak da demlenen hayır tohumu çayı içmekte, bilinen en etkili adet gecikmesi yaşayanlarda doğal adet söktürücülerdendir.

Dereotu Tohumu Adet Söktürür mü?

Dereotu tohumu adet söktürücü bitkiler arasında en etkililerindendir. Dereotunu özellikle adet dönemlerine bir hafta kala bol tüketmeniz adet düzensizliğine ve adet gecikmesine çok faydalı olmaktadır. Dereotu tohumu doğal adet söktürücü olarak bal ile karıştırılmalı ve gün içerisinde mutlaka bir kaç kaşık yenmelidir. Bu tohum bir çok hastalığa şifa olmakla kalmaz çok iyi bir adet söktürücü etkisi de vardır. Rahim içi kasılmalarını sağlayarak adet dönemlerinizde kolay adet olmanızı sağlamaktadır. Dereotu tohumu ile bal karışımını yerken mutlaka tohumları dişiniz ile ezerek yemelisiniz.

Zerdeçal Adet Söktürücü

Zerdeçal adet gecikmesi yaşayanlarda bilinen en iyi adet söktürücü bitkiler arasındadır. Etkili olduğu alanlar çok fazla olan zerdeçal bitkisi toz halinde de kullanılabilmektedir. Doğal antibiyotik olan zerdeçal rahim içerisindeki yaraların tedavisinde, kist oluşumlarının yok edilmesinde, iltihaplanmalarda ve adet düzensizliklerinde mutlaka kullanılması gereken bitkiler arasındadır. Zerdeçal tozunun bal ile karıştırın ve birer kaşık sabah akşam mutlaka yiyin. Sadece adet düzensizliği için değil bir kadının bu kürü mutlaka yapması ve kadın hastalıklarından kurtulması için uygulaması gereklidir. Sadece kadın hastalıkları için değil bir çok hastalığın şifacısı olan bu bitki bir çok derdin devasıdır.

Adet Söktürücü Maydanoz Suyu

Maydanoz  bilinen en iyi adet söktürücü bitkiler arasındadır. Bir demet maydanozu temizce yıkayıp bir tencereye koyun. İçericine üzerini örtecek kadar su ilave ederek kaynatın. Soğuyan maydanoz suyunu sabah aç karna içiniz. Maydanoz suyu sadece adet söktürmekle kalmaz, rahim içerisindeki iltihaplanmayı da tedavi eder. Maydanoz suyu çok iyi bir iltihap temizleyicidir ve idrar yolu enfeksiyonlarında da mutlaka içilmelidir. Ayrıca maydanoz bilinen en iyi böbrek temizleyicilerden biridir. Maydanozu çiğ olarak da mutlaka tüketmelisiniz ki adet gecikmesinde ve adet düzensizliğini tedavi edebilesiniz.
Maydonoz suyu adet söktürümü adlı makalemizde maydonoz suyunun ne kadar etkili bir adet söktürücü olduğundan çok daha detaylı bahsettik.

Çörek Otu Adet Söktürür mü?

Çörek otu tohumu bin bir derde devalı bitkiler arasındadır. Çörek otu tohumu bilinen en iyi doğal adet söktürücü bitkiler arasındadır. Çörek otunu balla karıştırın ve günde bir kaç kaşık mutlaka yiyiniz. Tohumları yerken dişleriniz ile ezerek yiyin ki faydasından daha iyi faydalanabilesiniz. Çörek otu sadece adet gecikmesinde adet söktürmek ile kalmaz çok iyi de rahim temizliği yapar. İltihabı yok eder, kist oluşumlarını yok eder ve yaraları tedavi eder. Sadece bunlarla kalmaz kanser oluşumlarını da küçülten çörek otu bilinen en iyi anti kanser bitkilerdendir.

Soğan Suyu Adet Söktürür mü?

Soğan bilinen en iyi adet söktürücü bitkiler arasındadır ve bir çok kadın hastalığına da iyi gelmektedir. Soğanları kabuklarından ayıklayın ve bir tencereye koyun. İçerisine soğanlarınızı örtecek kadar su koyun ve kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar daha kaynatarak suyun altını kapayın. Suyun klorlu olmaması bu konuda çok önemlidir. Satın alınan içme suyu koyarak bu kürü yapabilirsiniz. Özellikle yemeklerden önce günde iki kere bu sudan birer bardak ılık ılık içmeniz çok faydalıdır. Soğan kadınlarda rahim iltihaplanmasını tedavi etmekte çok etkili bir ilaçtır. Doğal adet söktürücü etkisi de olan soğan suyunun kist oluşumlarını da tedavi etme gücü vardır. Rahim ve yumurtalık kistlerini soğan suyu içerek tedavi edebilirsiniz. Soğan suyu kürünü 15 gün boyunca aralıksız yapmanız kürün etkisini tam olarak görebilmeniz adına çok önemlidir. Eğer gün geçirmişseniz yada unutmuşsanız kürün etkisini tam olarak göremezsiniz. Bu yüzden de devamlılık bu kür için şarttır.

Ada Çayı
Ada çayı bilinen en etkili adet söktürücü bitkiler arasındadır. İçerisinde hormon bulunan ada çayı kadınlarda adet dönemi için son derece öenmlidir. Özellikle hormon bozukluklarından dolayı yaşanan adet olamama durumları için çok faydalıdır. Hamile kadınların ada çayını çok içmemeleri gereklidir. Çünkü rahim kasılmalarına ve bebek düşüklerine neden olabilir. Ada çayını adet dönemlerinde bol tüketmekte bir sakınca yoktur. Özellikle adet dönemine yakın başlar ve o dönemde içer isek çok rahat adet sökülmesi gerçekleşir. Bir fincan sıcak su içerisine bir tutam ada çayı koyun ve yaklaşık 10-15 dakika kadar bekledikten sonra içebilirsiniz.

Civan Perçemi
Civan perçemi bitkisi çok acıdır ama tam anlamı ile adet söktürücü bir bitkidir. Aynı zamanda da rahim içerisinde kist ve iltihaplanma var ise temizler ve rahim için son derece faydalı bir bitkidir. Rahim ağzı yarası için mutlaka kullanılması gereken bu bitki çok faydalıdır. Çayı demlenerek içilmeli ve aynı zamanda da bitki iyice dövülerek bal ile karıştırılıp yenebilmektedir.

Mavi Ve Siyah Koho
Bir çok kişinin adını bile duymadığı bu bitki özellikle yurt dışında çok fazla adet söktürücü bitkiler arasında tüketilmektedir. Mavi kaho adet gecikmesi yaşandığında rahim kasılmaları yaparak adet oluşumunu hızlandırmaktadır. Siyah kaho ise içerisindeki ökstrojen hormonunun çokluğu ile adet oluşumunu hormonsal olarak tetiklemektedir. Bu bitkiyi aktarlarda çok rahatlıkla bulabilirsiniz. Bal içerisine Koho tohumu koyun ve karıştırarak her gün birer kaşık yiyiniz. Hamilelik şüpheniz var ise bu kürden uzak kalmanız gereklidir. Rahim kaslarını uyarak Koho bitkisi düşüğe neden olabilir.

Havuç Adet Söktürücü
Havuç doğal adet söktürücü bitkiler arasında olup çiğ yendiği taktirde adet olmanızı hızlandıracaktır. Çok faydalı olan havuç adet gecikmesi yaşandığında bol bol yenmelidir. Havuç bir tencereye konarak kaynatılır ve suyu içilir ise adet söktürme etkisi olan sebzeler arasındadır.

Kereviz Adet Söktürücü
Kereviz özellikle adet dönemlerinde bol bol tüketilmesi gereken sebzelerdendir. Kerevizi ayıklayıp rendeleyin ve yoğurt içerisine karıştırarak tüketin. Kerevizi özellikle adet gecikmesi yaşadığınız dönemlerde adet söktürmek amaçlı yemek çok faydalıdır. Kerevizi ayıklayıp soğan gibi bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar su koyun ve kaynatın. Kaynattığınız kereviz suyunu aç karna yemeklerden önce içmek de çok etkili bir adet söktürücüdür. Kereviz aslında çok iyi bir rahim temizliği yapan bitkiler arasındadır.

Nar
Çok ektili bir rahim temizliği yapma özelliğine sahip olan narın, suyunu içmek adet gecikmesi yaşadığınız dönemlerde çok etkilidir. Adet söktürücü bitkiler arasında olan nar suyu bir çok kadın hastalığının tedavi edilmesine de faydalıdır. Kist oluşumlarını da rahim içerisinden atma konusunda çok yardımcıdır.

Aloe Vera
Aloe vera bitkisi cilt güzelliğine eskili olduğu kadar adet dönemlerinde adet gecikmesinde de etkili doğal adet söktürücü bitkilerdendir. Aloe vera yaprağı bir bıçak yardımı ile ikiye kesilir ve içerisindeki jel alınır. Bu jeli bal ile karıştırarak 3 ay boyunca yemek adet düzensizliğini tedavi etmektedir. Adet olduğunuzda bu kürü yemeyi bırakacaksınız ve adet bitiminde tekrar başlayarak her gün mutlaka sabah aç karnına bir kaçık yemelisiniz. Bu kür ile göreceksiniz adet düzensizliğiniz tedavi edilmiş olacaktır.

Kişniş Tohumu
Kişniş tohumunu adet gecikmesi yaşadığınızda 2 bardak su içerisine bir tatlı kaşığı atın ve kaynatmaya başlatın. Kısık ateşte kaynayan kişniş suyu bir bardak kalana kadar kaynatmaya devam edin. Bu suyu süzgeçten geçirerek adet olmadan önce için ve bir iki ay adet zamanlarınızdan bir kaç gün önce bu suyu içerseniz adet döngünüz normal gününde olacaktır. Kişniş tohumu da bilinen en iyi adet söktürücü bitkilerdendir.

Rezene Tohumu
Rezene tohumu adet gecikmesi yaşadığınız dönemlerde size çok yardımcı olabilecek adet söktürücü bitkilerdendir. Adet kanaması olabilmek için rahmi uyarır ve rahim kaslarında kasılmalar yaratır. Bu şekilde adet olmanı kolaylaşır. Bu kür için 1 bardak su içerisine 2 yemek kaşığı kadar rezene tohumu atın ve sabaha kadar bekleyin. Suyunu süzdükten sonra aç karna sabahları için. Adet döngünüz düzene girene kadar bu kürü uygulayabilirsiniz. Bu kürü içmeden önce hamilelik şüpheniz olmaması gereklidir. Rahim kaslarını uyaran bu kür eğer hamilelik var ise düşüğe neden olabilir.

Nane Adet Söktürücü
Nane özellikle tazesini yemek bilinen en iyi adet söktürücü bitkiler arasındadır.  Kadın hastalıkları için de büyük şifa kaynağı olan naneyi kuru olarak da tüketebilirsiniz. Çayı da demlenen nane yapraklarının kendisinde yenerek çok fayda sağlamaktadır.

Kekik
Kekik bilinen doğal antibiyotik olup kadınlarda rahim iltihaplanmalarına çok faydalıdır. Adet olmadan bir kaç gün önce ister kurutulmuş kekiği bal ile karıştırarak yiyin isterseniz çayını demleyerek için çok fayda edecektir. Mutlaka her zaman kadınların kullanması gereken bitkiler arasındadır. 

Adet Söktürücü Bitki Çayları makalemizde, adet söktürmekte etkili çayları detayları ile sizlere anlattık.

Adet Gecikmesi Neden Olur?

Adet gecikmesi hamilelik haricinde olan dönemlerde kadınlar için normal bir durum değildir. Her ay kadın yumurtalıkları yumurta yapar ve her ay kadın rahmi bebek oluşumuna kendini hazırlar ve bebek oluşumu eğer olmamış ise adet kanaması ile bu oluşum rahim içerisinden atılır. Rahim kendini her ay anneliğe hazırlamaktadır ve bu hazırlık esnasında kan damarları ve dokular ile rahim bebeği besleyebilmek için kendi içini örer. Yumurta çatlar ve eğer yumurta eşlenmemiş ise bu oluşum rahim içerisinden atılmak sureti ile adet kanaması oluşur. Aslında bizim bildiğimiz adet kanaması rahim içerisindeki bebeği beslemek için örülen kan damarları ve rahim iç dokusudur. Hamile kalındığında bu dışarı atılmaz be bebeği beslemek üzere göreve başlar. Menopoz döneminde ise artık doğurganlık bittiği için bu doku zamanla örülmemeğe yumurtlama olmamaya başlar. Erken menopoza girme dönemlerinde genelde adet gecikmesi çok yaşanan bir sorundur ve mutlaka tedavi edilmelidir. Menopoz yaşı 35 yaş için erken 55 yaş için geç menopoz denmektedir. Erken menopoz dönemlerinde adet gecikmesi son derece normaldir ve size önerdiğimiz adet söktürücü bitkiler ve adet söktürücü bitki çayları ile tedavisi mümkündür. Bunların haricinde adet gecikmeleri normal değildir ve etkenleri mutlaka vardır.
İlaç Kullanımı
İlaçlar bazen kadın hormonlarını etkilerler ve adet gecikmeleri yaşanmasına sebep olabilir. Bazı ilaçların yan etkileri de adet gecikmesi yaşamanıza sebep olabilir. Özellikle depresyon ilaçları adet gecikmesi yaşanmasına sebep olan ilaçlardandır. Bunun haricinde antibiyotikler, kemoterapi ilaçları ve hormon içerikli ilaçlar adet gecikmesi yaşamanıza sebep olan ilaçlar arasındadır.
Stres
Stres ve sıkıntı adet gecikmesi yaşamanıza sebep olan en önemli etkenlerdendir. Stres ile birlikte hormonlar bundan etkilenir ve adet olabilmeniz için gerekli hormon üretimi yapılmayabilir. Adet oluşumu hormonlarla ilgilidir ve özellikle stresli dönemlerde hormonlar çok kötü etkilenir. Üzüntü ve sıkıntı da kadınlarda hormonları çok kötü etkilediği için üzüntülü ve sıkıntılı dönemlerde adet gecikmesi yaşanması son derece normaldir.
Kist Oluşumları
Rahim kistleri ve yumurtalık kistleri olan kişilerde adet gecikmesi ve adet düzensizliği yaşanmaktadır. Adet gecikmesi yaşayan kişilerin mutlaka detaylı bir ultrason çektirmesi ve bunun nedenlerini araştırması gereklidir. Kistler içi su dolu kesecikler olmasına rağmen büyüme gösterdiklerinde tehlikeli olabilmektedirler. Mutlaka kist olan kişilerin düzenli doktora gitmesi ve kistlerin büyüyüp büyümediğini öğrenmesi ve tedavi olması gereklidir.
Kilolu Olmak
Kilo maalesef adet döngüsünü etkileyen çok ciddi bir durumdur. Bazı bayanlardaki aşırı kilo sebebi ile hamile kalınması mümkün olmayabiliyor. Yüksek yağ dokuları yumurtlamayı etkiliyor. Dolayısı ile yumurtlama olmaması halinde adet olamama yani adet gecikmesi de bu durumda normalleşiyor. Kilo kadınlar için son derece  sağlıksız ve bir çok kadın hastalığına da sebep olabiliyor. Ultrason çekimlerinde de aşırı kilo yüzünden eğer kist oluşumları var ise görülmeyebiliyor. Fark edilemeyen kistlerde kadın için tehlikeli boyutlar alabilmektedir. Aşırı kilo hormonları etkilediğinden bu tür sorunlar yaşanmaktadır.
Düzensiz Beslenme
Düzensiz beslenme yani yanlış diyetler kadınların hormonlarını en çok etkileyen durumlar arasında kendini göstermektedir. Yanlış yapılan sıkı diyetler karaciğeri ve hormonların çok kötü etkilemekte ve adet gecikmeleri yaşanabilmektedir.

Hiç yorum yok