Adet Söktürücü Bitki Çayları - kadinvsaglik.com

Adet Söktürücü Bitki Çayları

Adet Söktürücü Bitki Çayları

Doğal Adet Söktürücü

Adet söktürücü bitki çayları adet düzensizliği çeken kadınlarda yada adet olamama durumlarında özellikle menopoz dönemlerinde çok kullanılan ve çok etkili çaylardır. Doğal adet söktürücü olan bu bitkilerle yapılan çaylarda da hormon bulunduğu için kadınlardaki hormon dengesiziğini tedavi etmektedir. Bunun yanında bu bitkiler tam bir rahim temizliği yapar ve rahimde kasılmalar yaptığı için adet oluşumunu hızlandırmaktadır. 
Adet düzensizliği ve adet gecikmesi maalesef ki bir çok kadının hayatının bazı dönemlerinde başına gelen bir problemdir. Adet döngüsü normalde düzenli olarak işleyen bir döngü olmasına rağmen bazı nedenlerden ötürü bazı dönemlerde adet gecikmesi yaşatmaktadır. Sağlıklı her kadın eğer hamile değilse yada menopoza girmiyor ise mutlaka düzenli bir şekilde adet kanaması olmaktadır. Nedir bu adet kanaması, işleyişi nasıldır? Aslında her kadın bir anne adayıdır ve rahim her ay kendini anneliğe hazırlamaktadır. Yumurtalıklar her ay bir yumurta üretir ve bu yumurtalar eğer eşlenir ise hamile kalınır. Rahim içi de her ay bebeği besleyebilmek adına rahim içi duvarını doku ve kan damarları ile örerek bebeği beslemek üzere kendini hazırlamaktadır. Eğer yumurta eşlenir ise anne hamile kalır ve rahim içerisindeki bu doku sayesinde bebeğini besleyebilir. Eğer anne adayımızın yumurtası eşlenmez ise rahim içindeki bu oluşuma gerek kalmamıştır ve rahim içerisindeki bu oluşumu adet kanaması şeklinde dışarı atar ve kendini bir dahaki yumurtlama dönemine tekrardan hazırlamaktadır. Bu aslında bakılır ise büyük bir mucizedir. Menopoz dönemine giren kadınlarda yumurtlama işlemi olmaz ve bu yüzden de adet kanaması şeklinde dışarı atılacak bir doku olmadığı için adet döngüsü bitmiş olur. Eğer menopoz döneminde değilseniz yada hamilelik yok ise adet gecikmesi normal değildir. Mutlaka bir sebebe bağlı bir durum vardır. Bu durum bir çok kadında bir çok farklı nedenden olabilir. Mutlaka düzenli doktor kontrolünde olmalı ve bu durum ile karşılaştığınızda doktorunuza giderek nedenlerini öğrenmelisiniz. Sizin için en etkili tedaviyi doktorunuz belirleyecektir. Adet söktürücü bitkiler ve adet söktürücü bitki çayları adet gecikmelerinde çok yardımcılardır. Doğal adet söktürücü olarak bu bitkilerden yararlanılmaktadır. Bazen stresten, üzüntüden ve sıkıntıdan da hormonlarınız kötü etkilenir ve adet gecikmeleri yaşayabilirsiniz. Bazen kist oluşumları da adet gecikmeleri yaşatabilmektedir. Bazı adet söktürücü bitkiler ve adet söktürücü bitkilerden elde edilen çaylar çok faydalı rahim temizliği yapma gücündedir.
 Sizler için yazdığımız adet söktürücü bitkiler makalemizde bu bitkileri bulabilirsiniz. Bitkilerin neler olduğunu ve etkilerini nasıl kullanmanız gerektiğini detayları ile anlattık. Adet söktürücü bitki çayları nelerdir?

Adet Söktürücü Bitki Çayları

Doğal adet söktürücü bitki çayları arasından en etkilileri olan bu çaylar aynı zamanda kadınlar için gündelik hayatta içilmesi gereken çaylar arasındadır. Kadınların rahim içindeki yaralarını, kistleri ve miyomları tedavi etmekte kullanılan bu çaylar doğal adet söktürücü çaylardandır. 

Civan Perçemi Adet Söktürücü

Civan perçemi bitkisi kadınlar için büyük şifa kaynağı bir bitkidir. Kadın hastalıklarını tedavi etmekte bu bitkinin içeriğinin kullanıldığı ilaçlar çok fazladır. İlaç sektöründe de kullanılan bu bitki özellikle kadınlarda rahim içi temizliği yapabilmekte olan çok faydalı bir bitkidir. Kist oluşumlarını temizleyerek yok etme gücüne sahip olan bu bitki aynı zamanda rahim ağzı yarası olarak bilinen yaraları da tedavi eder. Rahim içerisindeki miyomları ve rahim iltihaplanmasını da tedavi etme gücüne sahiptir. Çok güçlü etkileri olan bu bitkinin çayı demlenerek içilmektedir. Bir bardak sıcak su içerisine bir tutam civan perçemi konur ve 10 dakika kadar demlenmesi beklenir. Biraz acı bir tadı olan civan perçemi çayı bilinmelidir ki çok etkili bir ilaçtır. Tadından dolayı içemezseniz bal ile tatlandırarak içebilirsiniz.  Bu çayı bu tür hastalıklarınız olduğunda mutlaka içmelisiniz. Civan perçemi adet söktürücü bitki çayları arasında en çok etkisi olan ve adet gecikmelerinizde mutlaka doğal adet söktürücü olarak kullanmanız gereken çayların en başında gelmektedir.

Adaçayı Adet Söktürücü

Adaçayı adet söktürücü bitki çayları arasında en çok etkiye sahip en güçlü çaylardandır. İçerisinde kadınlık hormonları bulunan adaçayı, hormon takviyesi ile adet olmanızı sağlamaktadır. Vücut adet kanamasını dışarı atabilmek için bu hormonlara ihtiyaç duyar ve hormon dengesizliği adet olmama sebebidir. İçerisinde ökstrojen hormonu bulunan adaçayı adet söktürücü olarak en bilinen çaylardandır. Sadece doğal adet söktürücü olarak değil adaçayı bilinen en iyi rahim temizliği yapan bitkilerdendir. İçildiğinde kanser tedavisine bile iyi gelmektedir. Miyom ve kist oluşumlarını rahim içerisinden temizler ve bilinen antibiyotik etkisi ile iltihaplanmaları gidermektedir. Çok faydalı bir tedavi edici olan adaçayı rahim içi yaraları da tedavi etmektedir. Bu çayı hamilelik şüphesi olan bayanların içmemesi gereklidir. Eğer hamile iseniz bu çay rahim temizliği yaptığı için bebeğin rahme tutunamadan düşebilme tehlikesi vardır. Kesinlikle hamilelikten emin olunmadığı zamanlarda içilmemelidir. Hamileliğin ileriki dönemlerinde de çok içilmesi bu yüzden önerilmemektedir.

Kekik Çayı Adet Söktürür mü?

Bilinen en etkili antibiyotik çaylardandır  ve çok etkili adet söktürme gücüne sahiptir. Sadece doğal adet söktürücü etkisi olmayan kekik suyu aynı zamanda rahim içerisindeki her türlü kötü oluşumu tedavi eder ve temizler. İltihaplanmaları antibiyotik etkisi ile tedavi eden kekik suyu kadınların mutlaka içmesi gereken çaylar arasındadır. Bir bardak sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı kadar kekik atalım ve bu suyu 10 dakika kadar demleyelim. Bu çayı günde 2-3 kez içmek çok faydalıdır. Ayrıca kekik yemeklerde bol tüketilmesi gereken çok faydalı bir bitkidir. Çayını demlemediğiniz dönemlerde mutlaka kekiği yemeklerinizde düzenli kullanmalısınız. İdrar yollarını da temizleyen kekik vücut için en faydalı bitkilerdendir.

Yeşil Çay Adet Söktürür mü

Yeşil çay çok etkili adet söktürücü bitki çayları arasındadır ve kadınların mutlaka her gün düzenli bir fincan içmesi gereken çaylar arasındadır. Sadece doğal adet söktürücü etkisi olmayan yeşil çay kadın hastalıklarında çok etkili bir tedavi aracıdır. Yeşil çayı bir fincan sıcak su içerisinde 10 dakika kadar demleyerek içmek, adet söktürmede çok etkilidir. Bu çayı adet gecikmesi yaşadığınız dönemlerde günde  3 bardak kadar içebilirsiniz.

Kantaron Adet Söktürücü

Özellikle sarı kantaron çok etkili adet söktürücü bitki çayları arasındadır. Adet sancılarını gidermekte de kullanılan sarı kantaron etkili bir rahim temizliği yapan çaylardandır. Bir çok ilacın içeriğinde kullanılan sarı kantaron bilinen en etkili doğal adet söktürücü ilaçlardandır. Sarı kantaron kist oluşumlarını temizler, özellikle rahim ve yumurtalık kanseri tedavisinde de kullanılan sarı kantaron rahim içini temizlediği için rahim içerisindeki hastalıklar tedavi edilir ve adet kanamaları da düzene girer. Bir bardak sıcak su içerisine bir tutam sarı kantaron koyun ve 10 dakika demlendikten sonra ılık ılık sarı kantaron çayını için. Bu çayı her gün ilaç niyetine içen kişilerde bu tür hastalıklar oluşamadan tedavi olunur. Mutlaka kadınların bu çayı içmesi kadın hastalıkları bakımından çok faydalıdır. Depresyonu da giderme etkisi olan çay, sakinlik verme etkisi ile sinirleri de yumuşatmaktadır.

Papatya Çayı Adet Söktürür mu?

Papatya çayı doğal adet söktürücü bitki çayları arasındadır ve yumuşak içimi ve sakinleştirici etkisi ile çok etkili bir çaydır. Papatya içerisinde bulunan etken maddeler ile hormon dengesizliklerini düzenler ve hormonel bir bozukluktan dolayı adet sökülememe oluyor ise bunu tedavi etmektedir. Yumuşak içimi ile çok faydalı olan çay aynı zamanda rahim içini temizleme etkisine sahip bitkilerdendir. Kist oluşumlarını tedavi etme gücüne sahip olan bitki iltihap temizler ve bir kadının en az günde bir fincan içmesi gereken çaylar arasındadır. Bir bardak sıcak su içerisine bir tutam papatya atın ve 10 dakika bekledikten sonra ılık ılık içebilirsiniz. Akşamları yatmadan önce içilir ise uykusuzluğa da şifa olur.

Biberiye Adet Söktürür mü

Biberiye çok kullanılmayan doğal adet söktürücü bitki çayları arasındadır fakat şifalarını bilseniz evinizden eksik etmeyeceğiniz bir çay olacaktır. Çok etkili doğal adet söktürücü çaylar arasında olan çay kadınlar için bulunmaz nimetler arasındadır. Kistleri tedavi eder ve yok eder, yara oluşumlarını yok eder, adet düzensizliği tedavisi için de çok etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Biberiye çayı mutlaka kadınların şifa için her gün bir fincan içmesi gereken çaylar arasındadır. Bir fincan sıcak su içerisine bir tutam biberiye koyun ve 10 dakika demlenmesi için bekledikten sonra ılık ılık için. Eğer istenir ise bal ile de karıştırılarak içilebilmektedir.

Alıç Adet Söktürücü

Alıç aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz çaylar arasındadır ve adet gecikmelerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Alıç çayını demlemek için bir bardak sıcak suya bir tutam alıç atın ve 10 dakika bekleyin. Demlenen çayınızı ılık ılık içebilirsiniz. İçerisine bal karıştırarak da içmeniz mümkün olan çay çok etkili bir ilaç niteliğinde olup rahim kaslarını kasarak adet oluşumunu gerçekleştirmektedir. Doğal adet söktürücü bitki çaylarından olan alıç çok etkili bir tedavi edicidir.

Zencefil Çayı Adet Söktürücü

Zencefil çayı doğal adet söktürücü bitki çayları arasında en çok bilineni ve en etkili olanlarındandır. Sadece adet söktürücü olmayan çay aslında kadın hastalıklarını tedavi etme etkisine sahip ender çaylardandır. Zencefil tozunu bal ile karıştırıp yiyebildiğiniz gibi çayını da demleyerek içebilirsiniz. Taze zencefilin kabuğunu soyun ve dilimler şeklinde fincanınıza koyup üzerine sıcak su ekleyin. 10 dakika kadar demlenen zencefil çayını ılık ılık içebilirsiniz. İçerisine bal ekleyerek de içerseniz acı tadını almazsınız. Zencefil doğal adet söktürücü  bitkilerden  olup kistleri, rahim içi yaraları ve iltihapları temizler. Aynı zamanda da kanser oluşumlarını özellikle yumurtalık ve rahim kanserini tedavi etmekte çok etkili bitkilerdendir.

Zerdeçal Adet Söktürücü

Zerdeçal doğal adet söktürücü bitki çayları arasındadır ve tozu balla karıştırılıp yendiği gibi çayı da yapılmaktadır. İstenir ise tozundan demleyerek eğer tazesini bulursanız tazesinden dilimleyerek demlerseniz daha etkili olur. Bir iki dilim zerdeçalı fincana içerisine koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Bu çay rahim içi temizliği için ve kadın hastalıklarının tamamını tedavi etmekte çok etkilidir. Gün içerisinde bu çaydan 2-3 fincan içerek adet söktürmeniz ve tedaviniz mümkün olacaktır.

Dereotu Çayı Adet Söktürücü

Dereotu tohumunu balla karıştırıp yemek adet söktürmekte çok etkili bir yöntemdir. Kadın hastalıklarına şifa olan dere otu aynı zamanda çiğ olarak yendiğinde çok güçlü etkiye sahip bitkilerdendir. Çayı da demlenen dereotu bitkisinin çayı doğal adet söktürücüdür. Bir demet dereotunu bir tencereye koyun ve üzerine bir litre içme suyu koyarak kaynatın. Bu çayı sabah  akşam içerseniz adet söktürmekte ve kadın hastalıklarının tedavisinde çok etkilidir. Kist ve miyomları temizlemek amaçlı kullanılan bu çay aynı zamanda tam bir rahim temizliği yaparak iltihabı da kurutmaktadır. Dereotu toğumundan da yapılan çay çok etkili bir ilaçtır.

Nane Çayı Adet Söktürücü
Nane de bilinen en etkili doğal adet söktürücü bitki çaylarındandır. İstenir ise taze olarak da tüketilebilen nane çay olarak da içilebilmektedir. Bir fincan içerisine mümkünse taze yok ise kuru olarak koyun ve sıcak su ilave ederek 10 dakika kadar bekletip süzün. Bu çayı gün içerisinde bir kaç fincan içmek çok faydalıdır.

2 yorum:

  1. bir de kistlerle ilgili doğal reçete istiyoruz :) her tür kist olabilir kadınlarda olan kist miyom vs

    YanıtlaSil