Maydanoz Suyu Adet Söktürür mü? - kadinvsaglik.com

Maydanoz Suyu Adet Söktürür mü?

Maydanoz Suyu Adet Söktürürmü

Maydanoz Suyu Adet Söktürürmü?

Maydanoz suyu adet söktürürmü, maydanoz suyu adet kanamasını arttırır mı gibi pek çok soru maydanoz ile ilgili sorulmaktadır. Adet söktürücü maydanoz suyu hakkında bilinen gerek çok doğrudur. Maydanoz en etkili adet söktürücü bitkiler arasındadır. Adet söktürücü maydanoz suyu tarihlerden beri kadınlar arasında kullanılmaktadır.
Adet dönemi kist, miyom, menopoz gibi kadın sorunlarından ve stres, uyku eksikliği, bazı ilaçların yan etkileri, obezite gibi pek çok sebeple bozulabilmektedir. Adet olamama durumu kadınlarda büyük sıkıntı yaratan çok ciddi bir problemdir. Kadınlar dertlerine derman olabilecek bazı adet söktürücü bitkileri ve adet söktürücü bitki çaylarını bu dönemlerde kullanırlar.
Sizler için yazdığımız adet söktürücü bitkiler nelerdir adlı makalemizde bu konuda kullanılan diğer bitkileri ve kullanım şekillerini bulabilirsiniz.


Adet Söktürücü Maydanoz Suyu 

Adet kanaması kadınlarda hormonlarının yer değişikliği ile olmaktadır. Adet döngüsü kadınlarda iki farklı yarıda gerçekleşir. İlk yarıda ökstrojen hormonu baskın olarak vücutta bulunmaktadır. İkinci yarıda ise okstrojen seviyesi düşerek   progesteron hormonu yükselmektedir. Yükselen bu hormon sayesinde adet oluşumu gerçekleşir. Hormonlarda bir dengesizlik var ise adet kanaması gerçekleşmez. Çünkü bu hormonların seviyesi adet oluşumunda çok önemlidir. Adet söktürücü bitkiler ise içerisinde hormon içeriği olan bitkiler olup bu hormon takviyesi ile adet olmanıza yardımcı olurlar. Diğer özellikleri ise rahim kasılması yapmalarıdır. Rahim kasılması sağlayarak adet kanamasının olmasını sağlarlar. Adet söktürücü maydanoz suyu da rahim kasılması yapmaktadır. Maydanoz aynı zaman da rahim temizliği yapan bitkiler arasındadır. Maydanoz sadece rahim temizliği değil tüm vücudu temizleyen bir bitkidir. Başta böbrekleri temizleyen maydanoz idrar söktürücü özelliği ile vücuttan tüm toksinleri atmaktadır. Çiğ de yenebilen maydanoz kaynatılıp suyu içildiğinde rahim kasılmaları yaratarak adet oluşumunu hızlandırmaktadır.

Adet Söktürücü Maydanoz Suyu Nasıl Hazırlanır

  • 1 demet maydanoz
  • 5 bardak su
Bir tencereye 5 bardak su koyalım ve iyice kaynatalım. Kaynayan suyun içerisine iyice yıkanmış maydanozları saplarını koparmadan atalım ve tenceremizin ağzını kapayarak 20-30 dakika kadar bekleyelim. Demlenen maydanoz suyumuzu düzelim ve bu suyu gün içerisinde bitirelim. Özellikle aç karna sabah içelim. Sabah suyun hepsini bitiremeyiz 2 bardak içilmesi yeterlidir. Kalan kısmını gün içerisinde birer bardak içerek 5 bardak suyumuzu bitirelim.
Maydanozun içerisinde 2 uçucu yağ bulunmaktadır. Bu yağlar apiol ve myristicinden maydanoza adet söktürme etkisini yapan içerikleridir. İçerisinde aynı zamanda yüksek oranda C vitamini bulunan maydanoz bu özellikleri ile rahim kaynatılıp suyu içilir ise rahim kasılması yapmaktadır.


Hamileler Maydanoz Suyu İçebilir mi?

Kesinlikle hamilelere maydanoz suyunu tüketmeleri önerilmez. Rahim kasılmaları yapan maydanoz suyu içmek hamilelikte oldukça sakıncalıdır. Özellikle ilk aylarda düşüğe neden olabilecek olan maydanoz suyu hamilelikte kesinlikle içilmemelidir. Adet söktüren bitki çayları hakkında yazdığımız makalemizde hangi bitki çayları içildiğinde adet söktürücü etkisi vardır.  Nasıl içilmelidir ayrıntıları ile yazdık. Adet söktürücü etkisi olan bu çaylar ile ilgili makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Hamilelikte de hangi bitkilerden uzak kalınmalıdır fikir verecektir.


Maydanoz Suyu Adet Kanamasını Arttırır mı

Maydanoz suyu adet söktürürmü sorusunun cevabı, en güçlü adet söktürücü bitkiler arasında olmasıdır. Bununla birlikte adetli iken içilir ise maydanoz suyu adet kanamasını arttırır mı?  Evet adet olurken çok içilen maydanoz suyu adet kanamasını arttırmaktadır. Normal adet oluyor iseniz kullanmanıza gerek yoktur. Fakat adet kanaması leke leke geliyor ise sökülemiyorsanız adet söktürücü maydanoz suyu içerek adet kanamanızı normal olmasını sağlayabilirsiniz. Normal ise içmenize gerek yoktur. Bunu bir ilaç gibi düşünelim ve ilaç almaya gerek olmayan durumlarda çok tüketmek gereksiz ve zararlı olabilir. Size verdiğimiz kür içerisinde 5 bardak su vardır bu beş bardak bir gün içerisinde bitirilmelidir. Normal şartlarda bir bardak içilen suyun çok bir zararı yoktur bilhassa faydalıdır. Vücuttan toksinleri atmanızı ve böbreklerinizi temizlemeye fayda eder. Ama çok aşırı içmek normal şartlarda olan kanamanızı çoğaltabilir.
Adet söktürücü ilaçlarla ilgili yazdığımız makalemiz adet kanamalarının işleyişi ve ilaçların etkisini size çok kapsamlı anlatmıştır.Bu makalemizden adet söktürücü ilaçlara ve adet söktürücü iğne isimlerine ulaşabilirsiniz. Bu ilaçların da etkilerini makalelerimizden öğrenebilirsiniz.


Maydanoz Suyu Zayıflatır mı?

Maydanoz suyu aynı zamanda yağ yakarak zayıflamanıza da faydalıdır. Yakılan yağları idrar söktürücü özelliği ile vücuttan atılımını da sağlayan maydanoz çok etkili bir ilaç niteliğindedir. Zayıflamaya çok etkili kürler arasındadır. Yukarıdaki gibi hazırlanan kür sabah akşam içilmelidir.

Hiç yorum yok