Adet Ağrısına Ne İyi Gelir, Adet Ağrısı Neden Olur - kadinvsaglik.com

Adet Ağrısına Ne İyi Gelir, Adet Ağrısı Neden Olur

Adet Ağrısına Ne İyi Gelir
Adet Ağrısı Neden Olur?

Adet ağrısı neden olur?  Kadınlarda adet ağrısına ne iyi gelir? Kadınların adet dönemlerinde, çektiği adet sancılarının sebepleri ve adet ağrılarının geçmesinde faydalı bitkileri ve neler yapılması gerektiğine değinilmiştir. Kadınlarda adet dönemlerinde pek çok sebeple ağrı oluşması son derece normaldir. Basit bir üşütme bile kadınlarda adet döneminde sancıya neden olabilir. Kadınlar ergenlikle birlikte adet olmaya başlarlar ve menopoz yani doğurganlığın bitmesi ile birlikte adetten kesilirler.
Her ay kadın üreme organı kendini hamileliğe hazırlamaktadır. Rahim içerisi her ay kan damarları ve doku ile kendini kaplar ve bir bebek oluşumuna kendini hazırlar. Bebeği besleyebilmek için rahim içerisini bu dokularla örer. Hamilelik gerçekleşmediğinde rahim ördüğü bu kan damarları ve dokuyu dışarı atar ve biz bunu adet kanaması olarak algılarız. Doku ve kan damarları rahim tarafından dışarı atılırken rahim bunu yapabilmek için kasılır ve ağrıya neden olur. Adet sancısı diye bildiğimiz olay da bu şekilde rahim kasılmaları sonucu oluşmaktadır.
Her ay düzenli olan bu döngüde bazen normalden daha fazla ağrı yaşayabilirler. Bazen de çeşitli hastalıklar nedeni ile ağrı daha yoğun olur. Bazı kadınlar genelde adet dönemlerini ağrılı geçirirler. Adet ağrılarına ne iyi gelir, bu ağrıları nasıl hafifletebiliriz bunun bazı yöntemleri vardır. Öncelikle adet ağrısı neden olur ona bir bakalım.
Magnezyum Eksikliği
Magnezyum eksikliği kadınların bu dönemini etkilemektedir. Basit bir durumdur ve mutlaka dahiliye doktoruna giderek vücudunuz da hangi vitaminlerin eksik olduğuna baktırmanız gereklidir. Kas yapısı için çok önemli olan bu vitamin rahim kaslarının kasılmasına ve şiddetli ağrı yaşamanıza neden olur.
Rahim Ağzı Darlığı
Bu  servikal stenoz adı verilen bir rahatsızlıktır ve rahim ağzı bazı kadınlarda dardır. Bu darlık nedeni ile rahim kanaması istenildiği gibi kendini dışarı atamaz. Bu durumda rahim içerisinde basınç artar ve karın ağrısı çok daha şiddetli yaşanmaktadır. Her ay bu şekilde bir ağrı yaşanıyor ise mutlaka doktora giderek görünmeniz de fayda vardır. Genelde bu genç kızlarda daha çok yaşanmaktadır. Gebelikle birlikte doğumdan sonra bu ağrılar geçmektedir.
Endometriozis
Rahim içerisini kaplayan dokunun rahim dışına taşına taşması sonucu yaşanan bir hastalıktır. Adet kanaması ise rahim iç dokusunda gerçekleştiği için bu rahatsızlık adet kanamalarını ciddi bir şekilde etkilemektedir. Bu rahatsızlık adet ağrısına neden olduğu gibi ara kanamalara da neden olmaktadır.
Rahim İçi Miyomlar
Miyomlar rahim içerisinde oluşan anormal tümörlerdir. Bu tümörler normalde zararsız yapıdadırlar ama en önemli belirtileri adet sancısı yaratmalarıdır. Rahim duvarında yada içerisinde oluşan bu tümörler adet sancısına neden olurlar.
Kistler Ve Tümörler
Rahim kistleri, yumurtalık kistleri sadece adet dönemlerinde değil normal zamanlarda da ağrı yapan oluşumlardır. Bu oluşumları büyümesi kasık ağrılarına neden olmaktadır. Sol kasık ağrısı adlı makalemizde kasık ağrılarının oluşma sebeplerini çok ayrıntılı verdik. Kasık ağrıları ciddi ve mutlaka ihmal edilmemesi gereken ağrılardır. Adet sancılarının ağrılı olması da mutlaka baktırmanız gereken bir durumdur. Ağrı nerede ve ne şekilde olursa olsun hiç bir şekilde ihmal edilmeyecek kadar önemli vücut sinyalleridir.
İltihaplanmalar
Pelvik bölgede yani karın içerisinde yumurtalıklarda, rahimde, idrar yollarında, tüplerde ve leğen kemiğinde oluşabilecek iltihaplanmalar adet sancılarına neden olmaktadır. Bakteri oluşumu her nerede olursa olsun mutlaka tedavi edilmesi gereken önemli bir rahatsızlıktır.
Adenomiyozis
Rahim içi tabakasının rahim içerisine girintiler yaparak girip orada büyümesine neden olan bir hastalıktır. Bu rahim içerisinde anormal bir durumdur ve adet döngüsü zamanlarında şiddetli ağrılara neden olur.
Rahim İçerisinde Yapışıklık
Bazı kadınlarda rahim içerisinde yapışıklıklar olması görülmektedir. Adet dönemlerinde rahim içerisinde oluşan kanama bu durumda çok ağrılı olmaktadır.
Rahim İçi Araçlar
Gebeliği engellemek için yerleştirilen spiral adet dönemlerinde ağrıya neden olan faktörler arasındadır.
Adet Ağrısı Neden Olur

Adet Ağrısına Ne İyi Gelir

Adet ağrısı neden olur anlatmaya çalıştığımız makalemizde adet ağrısına ne iyi gelir, neler yapmalıyız, adet sancılarına iyi gelen bitkiler nelerdir? Adet sancıları yoğun yaşanıyor ise mutlaka doktora giderek sebepleri araştırılmalıdır. Adet sancılarına ve ağrılarına iyi gelen bir çok bitki de bu ağrıların hafiflemesinde kadınlara yardımcı olmaktadır. Adet sancısına iyi gelen bitki ve çaylardan bahsetmeden önce adet sancılarını hafifletmek için neler yapmalıyız.
  • Adet sancılarının yoğun olduğu günlerde sıcak su ile banyo yapmak ağrıların hafiflemesinde ve karın kaslarının rahatlamasında çok yardımcı olmaktadır.
  • Adet dönemlerinde ve adet olmadan önce çay, kahve ve kola gibi bol kafein içeren içeceklerden uzak kalmak çok yardımcı olur. Kafein kasları uyarmaktadır ve daha çok ağrı yaşamanıza sebep olmaktadır.
  • Alkol ve sigara adet dönemlerinde uzak kalınması gereken en önemli kötü alışkanlıklar arasındadır.
  • Stresten ve sinirden uzak kalınması sinirlerin gerilerek ağrılara sebep olmasını engellemektedir. Bu dönemlerde sakinliğinizi korumaya çok özen göstermelisiniz. Özellikle papatya çayı bu dönemlerdeki gerginliklerinizi atmanızda yardımcı olacaktır.
  • Evde hafif karın kaslarını çalıştıracak hareketler yapmanız çok faydalı olacaktır. 
  • Adet dönemlerinde bol su içmek özellikle meyve suları tüketmek çok önemlidir.
Karın Bölgenizi Sıcak Tutun
Karın bölgenizi adet dönemlerinde sıcak tutmanız ağrıların geçmesinde çok faydalıdır. Bu şekilde buradaki kan akışını hızlandırır, kan damarlarının genişlemesini sağlar ve kasların gevşemesini sağlarsınız. Karın bölgenize sıcak su torbası, sıcak ve ısıtılmış bir havlu koyarak sıcak kompres yapabilirsiniz. Sıcaklığın cildinizi yakmamasına özen göstererek kendinizi korumaya dikkat edin.

Tarçın
Tarçın, kalsiyum, magnezyum ve demir açısından çok yüksek içerikli bir bitkidir. Aynı zamanda tarçın ağrı kesici özelliğinde olup mikrop ve bakteri öldürücü özelliktedir. Tarçın çay olarak tüketildiğinde adet ağrılarına iyi gelir. Bir fincan sıcak su içerisine bir tatlı kaşığı toz tarçın yada bir adet kabuk tarcın koyun ve 15-20 dakika kadar dinlenmesini bekleyin. Bu çayı adet sancılarının yoğun olan günlerinde bol miktarda tüketebilirsiniz. Özellikle sabah ve akşam mutlaka içmenizi öneririz. Adet başlamadan bir kaç gün önce içmeye başlarsanız adet dönemlerinizi daha az ağrılı geçirmenize yardımcı olan çok faydalı bir bitkidir. Aynı zamanda da rahim temizliği yapan bu bitki rahim içerisindeki her türlü hastalığı tedavi etmekte de çok faydalıdır.

Lavanta Yağı
Lavanta yağı çok güçlü bir ağrı kesici ve kas gevşetici yağdır. Aynı zamanda da antiseptik özellikte olan lavanta yağı yoğun ağrılı olduğunuz dönemlerde ağrının geçmesinde çok faydalı olacaktır. Lavanta yağını karnınıza sürün ve sıcak tutun. Lavanta yağını 10 damla kadar ılık suya damlatarak içmek çok etkilidir. Lavanta bitkisinin de çayını demleyerek içerseniz çok etkili olur. Bir fincan sıcak suya bir tatlı kaşığı lavanta atın ve 10-15 dakika kadar demlendikten sonra bu çayı için. Özellikle adet olmadan önce başlarsanız adet sancılarını çok daha az yaşarsınız.

Civan Perçemi
Civan perçemi bitkisi en iyi adet söktürücü bitkiler arasındadır. Adet ağrılarını geçirmekte de çok etkili olan bu bitki rahim temizliği de yapma özelliğine sahiptir. Rahim ağzı yaralarını tedavi eder, kistlerin küçülmesinde ve atılmasında faydalıdır. Bu tür hastalıklardan olan ağrıları da hem ağrı giderme özelliği ile hemde tedavi etme özelliği ile yok eder.

Sarı Kantaron
Sarı kantaron bitkisi şifa yüklü bitkiler arasındadır. Bu bitkinin rahim içerisindeki hastalıkları tedavi etme özelliği olup en kuvvetli adet söktürücü bitkiler arasındadır. Aynı zamanda da sakinleştirme etkisi olan bitki adet dönemlerinde oluşan stres ve gerginliği de yok eder. Kasları gevşetir, ağrıları giderir ve adet kanamanızın sökülmesine çok faydası vardır. Bir tatlı kaşığı sarı kantaron bitkisini bir fincan sıcak su içerisine koyarak 10-15 dakika demleyin ve sabah ve akşam için.

Papatya Çayı
Papatya bitkisi  ile demlenen çay kasılmaları azaltır, adet dönemlerinizdeki gerginliği ve sinirlilik halini gidermekte çok faydalıdır. Papatyanın sakinleştirme ve ağrı giderme özelliği ile adet ağrılarınızdan kurtulursunuz. Aynı zamanda da çok etkili bir iltihap söktürücü olan bu bitki tam bir rahim temizliği yapar. Adet ağrılarınız olmasa bile mutlaka adet dönemleriniz de içmeniz gereken bu çay çok faydalıdır. Bir tatlı kaşığı papatyayı bir fincan sıcak su içerisine koyun ve 10-15 dakika kadar demledikten sonra suyu süzerek için. Bu çayı adet dönemlerinizde istediğiniz kadar içebilirsiniz.

Pekmez
Pekmezde demir, kalsiyum, magnezyum, selenyum, potasyum, manganez gibi özellikle adet dönemlerinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallere sahiptir. Pekmez içilmesi kasılmalara bağlı gelişen krampları ve ağrıları yok etmekte çok etkilidir. Özellikle adet dönemlerinde sabah akşam günde 2 kaşık kadar pekmez içmek çok faydalı olmaktadır. Aynı zamanda da kan yapıcı özelliği olan pekmez kaybettiğiniz kanı vücudunuzun yerine koyması açısından da çok faydalıdır.

Susam
Ciddi ağrı kesici bitkiler arasında en önemlilerindendir. Susam yağı ile karın bölgesi masaj yapılmalı ve susam mutlaka tüketilmelidir. Her gün bir kaç kaşık susam tüketmeli eğer çiğ susam yiyemiyorsanız bir bardağa 10 damla kadar susam yağını su içerisine damlatın ve için. Kas gevşetici ve ağrı kesici özelliği olan susam yağı çok etkili bir adet söktürücüdür. Rahim temizliği açısından da çok faydalı olan bu küçük tohumlar ve yağı rahim içerisindeki her türlü hastalığı da tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Kişniş Tohumu
Kişniş tohumu çok etkili adet söktürücü ve ağrı giderici bir bitkidir. Bir tatlı kaşığı kişniş tohumunu bir bardak su içerisine koyun ve kaynatın. Suyun yarısı buharlaşana ve tohumlar iyice haşlanana kadar kısık ateşte kaynatalım. Sonrasında ocağın altını kapayarak soğumasını bekleyin ve kişniş tohumlarını yiyerek tüketin. Bu işlemi adet sancılarınızın yoğun olduğu günlerde ve özellikle adet olamadığınız zamanlarda yapabilirsiniz.

Hint Fesleğeni
Hint fesleğeni adet kramplarınızı ve ağrılarınızı kesmekte çok etkili bir bitkidir. İçerisinde magnezyum, potasyum, C Vitamini gibi mineraller ve vitaminler barındıran bu bitki adet dönemlerinde size gerekli mineral ve vitamin desteği de yapacaktır. Hint fesleğeni yaprakları sabah aç karna yenebileceği gibi çayı da demlenebilir. Bir kaç yaprak fesleğeni yada bir tatlı kaşığı fesleğen kurusunu bir bardak sıcak su içerisine koyun ve 10-15 dakika demledikten sonra için.

Adet söktürücü bitkiler ile ilgili yazdığımız makalemiz size çok faydalı olacaktır. Bu bitkiler nelerdir ve nasıl fayda gösterir mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
Adet söktürücü bitki çayları ile ilgili makalemiz adet kanamalarınız da ve ağrıların geçmesinde çok etkili bilgiler vermektedir. Mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
Makalemizle ilgili düşüncelerinizi, sormak istediğiniz sorularınızı ve bizden yazmamızı istediğiniz konuları lütfen makalemizin altındaki yorum gönder kısmına yazarak bize ulaştırın. Yorumlarınız bizim için çok önemli ve faydalı olacaktır. Bizlere bu şekilde destek vermenizi bekliyor ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok