Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Nasıl Yapılır - kadinvsaglik.com

Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Nasıl Yapılır

Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı
Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı  

Zencefil zerdeçal tarçın çayı özellikle hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için içilen bir çaydır. Hastalık dönemlerinde içilen bu çay doğal bir antibiyotiktir. Zencefil zerdeçal tarçın çayı faydaları bununla da bitmiyor çok hızlı yağ yakımını sağlayan bu çay zayıflamak için de kullanılmaktadır. Hızlı kilo vermeyi sağlayan zencefil zerdeçal tarçın çayı zayıflama diyet listelerinin en başında önerilmektedir. Zencefil zerdeçal tarçın çayı nasıl yapılır, faydaları nelerdir, zayıflamak için nasıl kullanılır, hastalıklardan nasıl korumaktadır.
Bu bitkilerin tek tek kullanımı da sayısız faydaya sahiptir. Doğal antibiyotik olan bu bitkiler hastalıklarla mücadeleye yardımcı tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Tek tek çayları yapılarak içilen bu bitkiler bala, yoğurda tek başlarına yada bitlikte de kullanılarak eklenir ve yenirler. Vücuttaki mikropları öldürür, hastalıklara karşı savunma mekanizmasını kuvvetlendirir aynı zamanda da çok hızlı yağ yaktıkları için zayıflamaya da yardımcıdırlar. Sadece bu çay ile çok hızlı kilo vermek mümkündür.
Doğanın mucizesi olarak bilinen zencefil zerdeçal tarçın faydalarını daha önce tek tek yazdığımız makalelerimiz  bu bitkilerin ne kadar faydalı olduğunu anlamanıza yardımcı olaraktır.
Zencefilin FaydalarıZerdeçalın FaydalarıTarçının Faydaları
Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Faydaları

Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Faydaları

Öksürük başta olmak üzere tüm soğuk algınlıklarına ve gribal enfeksiyonlara iyi gelmektedir.
Mide bulantısını kesmekte çok faydalı olan bu çayı özellikle hamilelerin içmesinde çok fayda vardır.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren çay, hastalıklarla mücadelede çok etkilidir. Bu üç bitkide doğal antibiyotiktir ve mikrop öldürücü güce sahiptir.
Özellikle kanserle mücadele edenlerde yada kanser riski taşıyan kişilerde, bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi için kullanılan zencefil zerdeçal tarçın çayı anti kanser özelliği ile yardımcı tedavi amaçlı olarak kullanılmaktadır.
Çocukların özellikle içmesi gereken bu çay çocukları tüm hastalıklardan korur, öksürük gibi şikayetlerde yardımcıdır, soğuk algınlığını tedavi eder ve özellikle bol kalsiyum içerdikleri için büyümelerine ve kemik gelişimlerine çok faydalıdır.
Araştırmalar sonucunda özellikle kolon ve yumurtalık kanserindeki tümörleri küçülttüğü tespit edilmiştir. Özellikle kadınların içmesi gereken zencefil zerdeçal tarcın çayı tan bir rahim temizliği yapmaktadır. Bu üç bitkide kadın hastalıklarını önler, rahmi temizler, iltihapları atar, rahim ağzı yaralarını iyileştirir, kist oluşumlarını yok eder.
İdrar söktürücü özelliğe sahip bu üç bitkide toksinlerin vücuttan çok rahatlıkla atılmasını sağlar. Zencefilin içerisinde olan gingerol intihap önleyici olarak bilinir ve vücudun neresinde olursa olsun iltihabı kurutmaktadır.
Mide, bağırsak yaralarını iyileştirici özellik taşıyan bu bitkiler ile demlenmiş olan çay düzenli içilir ise karaciğeri temizler, kalp hastalıklarına iyi gelir, damar problemlerini giderir, damar tıkanıklıklarını açar, iltihap kurutucu etkisi ile romatizma hastalığını tedavi amaçlı kullanılır.
Alzheimer riskini azaltmaya yarayan çay hafızayı kuvvetlendirici etkisi vardır. Özellikle sabahları içilmesi vücuda kuvvet ve enerji verir. Düzenli içilen çay anti depresan etkiye sahip olduğu için insana sakinlik de vermektedir.
Şeker hastaları için özellikte tavsiye edilen bu çay şekeri düşürür, iyileşmesi zor olan yaraların iyileştirilmesinde etkilidir. Özellikle şeker hastalarında açılan yaralar çok zor iyileşmektedir. Bu konuda çok yardımcı olan çayı düzenli içen kişilerde insülin seviyesi yükselmez hasta bu çayı düzenli içer ise hastalıktan kurtulmuş olur.
Karaciğeri toksinlerden temizleyen zencefil zerdeçal tarcın çayı tam bir karaciğer dostudur.
Diş ve diş eti rahatsızlıkları için de içilmesi gereken bu çay ağız yaraları, aftlar için son derece faydalıdır. Virüslerle baş etme konusunda yardımcı bir çok madde içeren bu üç bitki de sayısız şifaya sahiptir.
Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Zayıflama

Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Zayıflama

Zencefil zerdeçal tarçın zayıflama konusunda da çok faydalı bir çaydır. Yağları yakma özelliği ile özellikle kilo vermek için kullanılmaktadır. Özellikle göbek yağlarını eritme konusunda yardımcı olan bu çay, diyet listelerinde verilmektedir. Yağ yakıcı özelliği olduğu kadar, idrar söktürücü özelliği de olduğu için yakılan yağların bir an önce vücuttan atılımını sağlamaktadır. Bu özellik yağ yakıcı bir çok kürde yoktur. Yağ yakan bir çok kür, yağı yaksalar da vücuttan atılımını sağlayamadıkları için çok faydalı değillerdir. İdrar söktürücü özelliği ile yakılan yağların vücuttan atılımını sağlayan çay aynı zamanda da toksinlerin de vücuttan atılımını sağlamaktadırlar. Bitkisel ürünlerin yağ yakıcı, kilo verdirici özelliği ile en başında gelen zencefil zerdeçal tarcın çayı sayesinde kadınlar ve erkekler istedikleri kiloya çok çabuk erişebilmektedirler. Bu çayı içerken bol su içmeye de özen göstermek gereklidir. Yanmış olan yağlar idrar yolu ile atılacaklarından bol su tüketimi çayı kullanırken çok önemlidir.

Zencefil Zerdeçal Tarçın Çayı Nasıl Yapılır

Yapımı son derece kolay olan çayımızı eğer taze zencefil ve zerdeçaldan yapacaksanız mutlaka kabuklarını soyarak topraklarından arındırmanız gereklidir. İki farklı yapımını da anlatacağımız çayımızın yapımı şu şekildedir.
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlığı kaşığı toz tarçın
  • Büyük bir fincan kaynar su
  • Tatlandırmak için biraz bal yada limon suyu
Toz halde aktarlarda satılan bu bitkilerin çay yapımı için hiç bir işlem gerekmemektedir. Birer tatlı kaşığı ölçü ile büyük bir fincan kaynar su içerisine atılması ve demlenmesini beklemek yeterlidir. Bu çay taze yapılıp içilmelidir. Her yapacağınız zaman taze taze yapıp içmenizde fayda vardır. Taze zerdeçal ve zencefil kullanacaksanız onun yapımı da şu şekildedir.
  • 1 dilim kök zencefil
  • 1 dilim kök zerdeçal
  • 1 adet kök tarçın
  • Büyük bir fincan su
  • Tatlandırmak için bal yada limon suyu
Kaynar büyük bir fincan suyun içerisine atacağınız bitkilerimizin 15-20 dakika dinlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz.  Çayı tatlandırmak için içerisine bir kaşık bal ilave edebilirsiniz. Şeker ilavesini önermiyoruz. Bu yararlı bitkileri bal ile şifalandırmak çok daha faydalı olacaktır. Balı 15-20 dakika dinlendirdiğiniz çaya içerken koymanız çok daha faydalı olacaktır. Sıcak su içerisine bal ilave etmeyiniz. Bu çayı günde 2 defa sabah akşam içmeniz çok önemlidir. Düzenli şekilde içilen çay hem hastalıklara şifa, hemde çok hızlı kilo vermenizi sağlayacaktır. Çay tüketimi sırasında günde 2 litre civarında su içmeye özen gösterirseniz çayın yağları vücuttan atması çok daha kolay olacaktır. Zencefil zerdeçal tarçın çayı yapılıp içildiği gibi bu bitkiler toz halde yoğurda eklenerek de yenmektedir. Bu şekilde de zayıflatma etkisine sahiptirler. Hastalıklarla mücadelede çayı içildiği gibi bal ile karıştırılarak yapılan macun ile de yenmektedir.

Hiç yorum yok