Yumurtalık Kisti Bele Ağrı Yaparmı - kadinvsaglik.com

Yumurtalık Kisti Bele Ağrı Yaparmı

Yumurtalık Kisti Bele Ağrı Yaparmı

Yumurtalık Kisti Bele Ağrı Yapar mı?

Yumurtalık kisti bele ağrı yaparmı ve kist bel ağrısı yaparmı gibi sorular ile çok sık karşılaşılmaktadır. Bel ağrısı sebeplerinden olan yumurtalık kistleri sadece belde değil bacakta, kasıkta ve yan organlarda ağrıya neden olmaktadır. Yumurtalık kistleri genelde sessiz sedasız duran ve hiç belirti vermeyen anormal oluşumlardır. Fakat bazı kistler normalden çok büyüme eğilimine girerek çevresindeki organlara ve dokulara bası yaparlar. Bunun sonucunda da yoğun ağrılara neden olurlar.
Yumurtalık kistleri vücuttaki hormon dengesinin bozulmasına da sebep olmaktadır. Hormon üretiminden sorumlu olan yumurtalıklar, kist oluşumları nedeni ile görevlerini tam olarak yapamamaktadır. Bunun yanında gereğinden fazla büyüyen kistler kadında bir çok soruna neden olurlar. Bu kistlerin yerleşim yeri de ağrıya sebep olmasında çok etkili olmaktadır. Bacakların hareket etmesini sağlayan 5 adet kas kasık bölgesinden geçmektedir. Bu kaslar üzerine bası yapan kistler bacak ağrılarına neden olurlar. Yumurtalık kistleri bacak ağrısı yaparmı adlı makalemizde bu konu ile ilgili ayrıntılı bildi bulabilirsiniz.
Yumurtalık kistleri genelde pelvik bölgede ağrıya, lekelenmeye, adet düzensizliğine, karın ve kasık bölgesi ağrılarına, ilişki sırasında ağrı oluşumuna, bel ağrılarına neden olmaktadır. Kistler ciddiye alınması gereken anormal oluşumlardır ve büyüyerek ağrılara neden olan kistler kadında çocuk oluşumunu engellemeye yani kısırlığa varan ciddi sonuçlar doğurmaktadır.
Kistler sonucu yumurtlayamama söz konusu ise kadındaki progesteron hormonu üretimi durmakta ve östrojen hormonu tek başına üretildiği için ciddi hormon bozukluğuna neden olurlar. Bu durum uzun süre devam eder ve tedavi edilmez ise kadınlarda rahim yada yumurtalık kanserine neden olan ciddi durumlar oluşturmaktadır. Meme kanserinin sebeplerinden olan kistlerin hormon dengesini bozması çok ciddi bir durumdur. Kadınlarda çatlayan yumurta progesteron hormonu salgılar ve bu hormonun rahimi koruyucu etkisi olduğundan dolayı bu durumda salgılanamayan hormondan nedeni ile rahim korunmasız kalmaktadır.
Kist Bel Ağrısı Yaparmı

Kist Bel Ağrısı Yapar mı?

Genelde yumurtalık kistlerinin tedavisi doğum kontrol hapları ile yapılmaktadır. Hormon takviyesi ile kistlerin vücuttan atılması sağlanmaktadır. Bu tedavi şekli ile atılamayan kistler cerrahi yöntem ile alınmaktadır. Yumurtalık kistleri ağrı yaparmı adlı makalemizde bu konu ile çok daha detaylı bilgi verilmektedir. Bel ağrısı sebeplerinden olan bu kistler konumları itibari ile bel bölgesine yakın olduklarından şiddetli bel ağrısı yapabilirler.
Bel bölgesindeki ağrılar başta kadın hastalıkları ile bağdaştırılmaz ve bel ağrılarının ne sebepli olduğu başka hastalıklarla ilintili olduğu sanılır. Yapılan araştırmalar sonucunda kist olduğu ortaya çıkar ve ancak o şekilde tedavi edilirler. Kadınlar öncelikle bu tür karın, kasık, bacak ve bel ağrısı şikayeti olduğunda mutlaka bir kadın hastalıkları uzmanına gitmelidirler. Bunun sebebine ilk önce bu şekide bir araştırma ile başlamaları tedavinin çok daha erken teşhis edilmesini sağlamaktadır. Belin sağ tarafında ağrı nedenleri ile ilgili yazdığımız makalemizde bel ağrılarının tamamı ve nedenlerini anlattık. Bel ağrısı nedenleri ile ilgili çok daha kapsamlı bilgi bulabilirsiniz.
Yumurtalık kistinin yırtılması (rüptür) yada kendi etrafında  dönmesi (torsiyon) sonucu çok şiddetli ağrı yaşanmasına neden olurlar. Bele de vuran bu ağrılar çok ciddi ağrılardır. Yumurtalık kistleri patlar yada kendi etrafında döner ise bel ağrısı, kasık ve karın ağrısı, bulantı, kusma, bayılma gibi ani gelişen şikayetlerle kistin yırtılması sonucunda acil olarak hastaneye gidilmektedir. Çok ciddi olan bu durum aslında kendini yavaş yavaş başlayan bel ağrısı, kasık ağrısı ve karın ağrısı ile belli etmektedir. Önemsenmeyen bu ağrılar sonucunda büyüyen kistler patlama göstermesi çok ciddi sağlık sorunlarına neden olurlar.
Bazı kistler kötü huylu olabileceği için doktorunuz gerekli gördüğünde bazı testler ve tetkikler yapar.  Kistin büyüklüğü, kistin görüntüsü, hastanın yaşı, hastanın kist hikayesi, hastanın şikayetleri ve kan testlerinde belirlenen tümörün durumuna bakılarak ameliyat kararı alınır. Kistte yırtılma yada kendi etrafında dönmeden şüpheleniliyor ise şartlar ne olursa olsun diğer faktörlere bakılmadan ameliyat kararı verilerek kist alınır. 

2 yorum:

  1. doğal yollarla yumurtalık kistlerine iyi gelen ürünlerle ilgili bir yazınız var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. https://www.kadinvsaglik.com/2017/12/yumurtalik-kisti-belirtileri.html

      Bu yazımızın sonunda doğal yollarla kansere iyi gelen bitkileri anlatmışız bu bitkiler kistlerede iyi gelen bitkiler.

      Sil