Ağrı Kesici Krem İsimleri - kadinvsaglik.com

Ağrı Kesici Krem İsimleri

Ağrı Kesici Krem İsimleri
Ağrı Kesici Krem

Ağrı kesici kremler ağrı yaşayan kişiler tarafından çok fazla kullanılmaktadır. Ağrı kesici ilaç kullanmaktansa ağrılı yerlere ağrı kesici krem kullanımı çok daha doğru bir davranıştır. Ağrı kesici krem isimleri ve kullanım şekillerini verdiğimiz makalemiz sizlere bu konuda çok yardımcı olacaktır.
Duruş bozukluklarında, romatizmal ağrılarda, bel, boyun, omuz ve sırt sorunlarından kaynaklı ağrılar için özellikle çok faydalıdır. Spor ve kaza yaralanmalarında burkulma, ezilmeye bağlı ağrılarda çok etkilidirler. Ağrı olan kısıma sürülen kremler sadece sürüldükleri yeri etkiledikleri için vücudun diğer bölgeleri bu ilaç kullanımından etkilenmemiş olurlar. Sizler için ağrı kesici krem isimlerini, ilaçların etken maddesini, kullanımını ve yan etkilerini araştırdık.


İlaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışarak kullanmanız gereklidir. Ağrı kesici krem kullanımında dikkat etmeniz gereken noktaları mutlaka okumanızı tavsiye ederiz.
Kas gevşetici krem isimlerini verdiğimiz makalemiz size bu konuda çok yardımcı olacaktır. Kas ağrıları için kullanacağınız bu kremlerin isimleri ve nasıl uygulanmaları gerektiği ayrıntılı anlatılmıştır.

Ağrı Kesici Kremler

Ağrı kesici kremler açık yaralı, egzamalı, enfeksiyonlu, döküntü oluşmuş, yanık ya da yaralı ciltlerde kesinlikle kullanılmaz. Kremi kullanma süresince bronzlaşma salonları da dahil olmak üzere güneşe maruz kalmaktan kendimizi korumak  gereklidir. Ağrı kesici kremler kesinlikle göz ve dudak çevresine sürülmez. Gözle teması çok sakıncalı olduğu için ağrılı yere sürüldükten sonra hemen eller yıkanır ve kremden temizlenir. Ağrı kesici krem kullanırken  kaşıntı, kızarıklık, yanma, deri iltihabı ve egzama gibi alerjik durumlardan herhangi biri gelişirse, ilacın kullanımını  durdurup derhal doktorunuza başvurmanız gereklidir. Ağrı kesici merhemlerin etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa cildinizde sorun yaşayabilirsiniz. Böyle bir dökündü ve buna benzeri bir sorun yaşarsanız merhemi kullanmayı kesmeniz gereklidir. Ağrı kesici kremler sürüldükten sonra en az 1 saat banyo ve duş yapılması durumunda ilacın etkisi azalır. Genelde ağrı kesici kremler 12 yaş altında çocuklarda kullanılmamaktadır. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde ağrı kesici krem kullanılması sakıncalı olabileceğinden doktorunuza danışarak kullanmalısınız.
Kas gevşetici ilaç isimlerini verdiğimiz makalemizde ağrı şikayetlerinde hangi kas gevşetici ilaçları kullanabilirsiniz ve bu ilaçlar ne şekilde kullanılmaktadır ayrıntıları ile anlatılmıştır.

Ağrı Kesici Krem İsimleri

ağrı kesici kremler
Volteren Krem
Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan etkenleri azaltmak, iltihap gidermek ve ağrı kesmek amaçlı kullanılır. Diklofenak ilacın etken maddesi olarak bulunmaktadır. Romatizmadan dolayı bölgesel ağrılarda, yumuşak doku iltihaplanmalarında, kireçlenme, spor ve kaza yaralanmalarına bağlı burkulmalarda, diz, bel, sırt, boyun gibi ağrılarda, incilme, şişme ve iltihabi ağrılarda çok etkili bir ağrı kesici merhemdir. Doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanmanız gereken ağrı kreminin genel kullanımı günde 3 defa olarak sürülmesidir. Ağrının olduğu yere çok hafif bir şeklide sıkılır ve ovarak merhem deriye yedirilir. Sürerken çok hafif bir serinletici etkisi olan kremi sürdükten sonra ellerinizi çok iyi yıkamanız gereklidir.
Diklofar %1 Jel

Diklofar %1 Jel
Diklofenak sodyum ilacın etken maddesidir. Ağrı kesici ve iltihap giderici bir merhemdir. Vücutta iltihaplanmaya dayalı ağrıları azaltmak amacı ile kullanılmaktadır. Diklofar ağrı kesici krem özellikle romatizma ağrıları için çok etkilidir. Yumuşak doku iltihaplanmalarında, spor ve kaza yaralanmalarına bağlı burkulmalarda, diz ağrıları, bel ağrısı, sırt ağrısı, boyun ve eklem ağrılarında, incilme, şişme ve iltihabi ağrılarda çok etkili olarak kullanılmaktadır. Doktorunuz nasıl reçete etti ise o şekilde kullanmanız gereken merhem genelde günde 3 defa ağrılı bölgeye sürülerek kullanılmaktadır. Ağrılı bölgeye hafif bir şekilde sürülür ve ovulmak sureti ile yedirilir. Sürdükten sonra ellerinizi mutlaka yıkamanız gereklidir. İlaç sonrasında kızarma, kaşınma ve benzeri yan etkiler görülür ise ilaç kullanımı bırakılmalı ve doktorunuza baş vurmanız gereklidir.
DICLOMEC PLUS Jel

DICLOMEC PLUS Jel 
Diklofenak dietilamonyum ilacın etken maddesidir. Vücutta iltihaplanmaya dayalı ağrıları azaltmak amaçlı kullanılır. Ağrı kesici ve iltihap giderici bir merhemdir. Bel tutulmaları ve ağrılarını, omuz tutulması ve boyun tutulması ve buna bağlı ağrıları, romatizmal ağrılar, siyatik, bursit, tendon iltihabı, tendon ve onu saran kılıfın iltihabı, kaza veya spor yaralanmalarından dolayı gelişen ağrılar, burkulma, incilme, ezilme sonucu gelişen şişlik ve ağrılar, kireçlenme, eklem ağrıları gibi ağrıları gidermekte kullanılan ağrı kesici ve iltihap giderici ilaçtır. İlacı sürdükten sonra cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmamak gereklidir. 2 yaşın altında çocuklarda kullanılmamalıdır. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde doktora danışmadan, reçete edilmeden kullanmayınız.
Naprosyn Plus Jel
Naprosyn Plus Jel
Naproksen ve Lidokain ilacın etken maddeleridir. Ağrı kesici ve iltihap giderici bir merhemdir. Vücutta bel tutulmaları, omur ve boyun tutulmaları ve buna bağlı ağrılar, siyatik, romatizma ağrıları, kas ağrıları, bursit, tendon iltihabı, tendon ve onu saran kılıfın iltihabı, spor ve kaza yaralanmalarına bağlı incinmeler, burkulmalar, ezilmeler ve buna bağlı gelişen şişme ve ağrılar, kireçlenme, iltihaplı diz ağrıları ve buna bağlı ağrılı durumlarda ağrı kesici ve iltihap giderici olarak kullanılmaktadır. İlacı sürdükten sonra cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmamak gereklidir. 2 yaşın altında çocuklarda kullanılmamalıdır. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde doktora danışmadan, doktor reçete etmeden  kullanmayınız. İlacı sürdükten sonra mutlaka eller bol sabun ile yıkanmalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği durumlarda ağrılı bölgeye tamamen emilene kadar günde 2-6 kez ovularak uygulanır.
DIFENAK %1 Jel ağrı kesici krem

DIFENAK %1 Jel
Diklofenak Sodyum ilacın etken maddesidir. Ağrı kesici ve iltihap giderici bir merhemdir. Romatizma ağrılarında çok etkili bir ağrı kesici ve iltihap giderici kremdir. Vücutta bel ağrıları ve tutulmalarda, boyun ağrıları ve tutulmalarda, omur ve sırt ağrılarında, kas ağrılarında, spor ve kaza yaralanmalarına bağlı incinmeler, burkulmalar, ezilmeler ve buna bağlı gelişen şişme ve ağrılar, kireçlenme, iltihaplı diz ağrıları ve buna bağlı ağrılı durumlarda ağrı kesici ve iltihap giderici olarak kullanılmaktadır. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği durumlarda ağrılı bölgeye tamamen emilene kadar günde 3-4  kez ovularak uygulanır. İlacı sürdükten sonra cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmamak gereklidir.
ROMATİM Jel
ROMATİM Jel
Diklofenak Sodyum ilacın etken maddesidir.  Romatim Jel ağrı kesici ve iltihap giderici bir kremdir. Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan etkenleri azaltmak ve tedavi etmek amaçlı kullanılır. Vücutta bel ağrıları ve tutulmalarda, boyun ağrıları ve tutulmalarda, omur ve sırt ağrılarında, kas ağrılarında, bölgesel romatizma hastalıkları ağrısı, yumuşak doku iltihaplanmaları, diz gibi yüzeysel eklemlerin hafif derecedeki eklem iltihabi ağrıları, kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilmelerde görülen ağrı, şişme ve iltihabi durumların  tedavisinde  kullanılmaktadır. İlacı sürdükten sonra banyo yapılmaz ve ilaç sürüldükten sonra cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmamak gereklidir. 12 yaş altı çocuklara sürülmez. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği durumlarda ağrılı bölgeye tamamen emilene kadar günde 3-4  kez ovularak uygulanır.
ağrı kesici krem isimleri

Clodifen %5 Jel 
Diklofenak Sodyum ilacın etken maddesidir.  Clodifen %5 Jel ağrı kesici ve iltihap giderici bir kremdir. Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan etkenleri azaltmak ve tedavi etmek amaçlı kullanılır. Özellikle kas ağrıları, romatizmaya bağlı ağrılar, bel boyun, omuz ağrıları, spor ve kaza yaralanmalarındaki burkulma, incinme ve ezilmelerde görülen ağrı, şişme ve iltihabi durumların  tedavisinde  kullanılmaktadır. Ağrı kesici kremi sürdükten sonra su ile temas yapmayınız. İlacın sürüldüğü yere sıcak havlu, su torbası gibi sıcağa maruz kalacak bir şeyler sarıp bandajlamayınız. 12 yaşın altındaki çocuklara sürmek sakıncalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği durumlarda ağrılı bölgeye tamamen emilene kadar günde 3-4  kez ovularak sürülür.
ağrı kesici kremler

Thermo Doline Krem
Etofenamat, Benzil nikotinat ilacın etken maddeleridir.  Thermo Doline Krem ağrı kesici ve iltihap giderici bir merhemdir. Vücutta kas romatizması, omurga veya eklemlerde aşırı zorlanmaya ve erozyona bağlı olarak gelişen hastalıklar, bel ağrıları, omuz tutulmaları, boyun ve sırt ağrıları ve tutulmaları,  tendinit, bursit gibi eklem çevresindeki yumuşak dokunun iltihabi hastalıklarına bağlı ağrılar ile kas gerginliği,  kaza veya yaralanmalarda  görülen el ve ayaklardaki akut ezilme, burkulma ve zorlanmalara bağlı ağrılarda sürülerek kullanılır. Ağrı kesici krem 18 yaş üstü yetişkinler için uygundur. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktor reçete etmedikçe kullanılmaz. İlaç sürüldükten sonra en az 1 saat su ile temas ettirilmez. Üzerine havlu, bandaj ve sıcak uygulama yapılması sakıncalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği durumlarda ağrılı bölgeye tamamen emilene kadar günde 3-4  kez ovularak sürülür. Tedavi süresi en fazla 2 haftadır. Bunun üzeri durumlarda ilaca ara verilmesi gereklidir.
DİKLORON JEL

DİKLORON JEL
Diklofenak Sodyum ilacın etken maddesidir. DİKLORON JEL ağrı kesici ve iltihap giderici bir kremdir. Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan etkenleri azaltmak, iltihap gidermek amaçlı kullanılır. Kas ağrıları, bölgesel romatizma hastalıkları ağrısı, yumuşak doku iltihaplanmaları, diz gibi yüzeysel eklemlerin hafif derecedeki eklem iltihabi ağrıları, bel, boyun, omuz gibi ağrıları kesmek ve tedavi etmek için kullanılan çok iyi bir kremdir. Bunun yanında kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilmelerde görülen ağrı, şişme ve iltihabi durumların tedavisinde de ağrılı bölgeye sürülerek kullanılır. Üzerine havlu, bandaj ve sıcak uygulama yapılması sakıncalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği durumlarda ağrılı bölgeye tamamen emilene kadar günde 3-4  kez ovularak sürülür. 12 yaş altı çocuklara uygulanması üretici firma tarafından uygun görülmemektedir.
ağrı kesici krem
DOLGİT Krem
Etken Maddesi İbuprofen içerikli ağrı kesici kremdir. DOLGİT Krem bedende iltihaba ve ağrıya neden olan biyolojik etkenleri azaltan bir merhemdir. Bölgesel yumuşak dokuların iltihabı hastalıkları, eklem kıkırdağında ortaya çıkan aşınma, eklem iltihaplanması, omuz sertliği, bel ağrısı, sırt ağrısı, kas romatizması, kazaların ve spor yaralanmalarının sebep olduğu kas ve eklemlerde ortaya çıkan burkulma, incinme ve ezilme dolayısıyla oluşan ağrı, şişme ve iltihabi durumlarda sürülerek uygulanır. DOLGİT ağrı kesici krem günde 3-4 kez, gereksinime göre daha sık, 4-10 cm uzunluğunda sürülerek derinize ovarak yedirilir. 14 yaş üstü yetişkinler için uygun bir kremdir.

Ağrı Kesici Krem Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı,
  2. Nefes almada güçlük, nedeni belli olmayan burun akıntısı ve göz yaşarması yada kalıtsal yatkınlığı olan hastalarda astıma benzer şekilde nefes almada zorlanma
  3. Kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durum gördüğünüzde hemen ilacı bırakmalı ve doktorunuza danışmalısınız.
  4. Kaşıntı, kızarıklık, iltihap, şişme ve ışığa hassasiyet var ise kullandığınız ağrı kesici kreme karşı alerjiniz var demektir. 

    Boyun düzleşmesi tedavisi ile ilgili makalemiz de ağrı kesici kremlerin bu tür ağrı problemleri için kullanımının ne kadar  önemli olduğunu anlatmaktadır.

      7 yorum:

      1. Iceriklerini bilmiyodum.yanlis kullaniyomusum.ben hep sıcak havlu koyuyorum sürdükten sonra.cok yanlis yapiyonusum.okudugum çok iyi oldu.benim bel fıtığın var o yüzden çok krem kullanıyorum.sizden ricam kas üreticileri de yazarmisiniz. Onlarında nasıl kullanılması gerektiğini yazarsanız yanlışlarını düzeltebilirim çok tsk ederim.yazinizi bekliyorum

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. Hatice hanım çok geçmiş olsun. Bel fıtığı çok ağrılı bir rahatsızlıktır. Ağrı kesici krem uygulamasını lütfen tek başına yapın ve sıcak uygulama yapmayın. Çok geçmiş olsun.

          Sil
      2. Kas gevşetici yazcaktım yanlış yazmışım.ozur dilerim. Kas gevseticileri yazınızda bekliyorum.

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. Hatice hanım kas gevşetici kremlerle ilgili yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Kas gevşetici kremlerin nasıl kullanılması gerektiğini de ayrıntılı yazdık. Sizin için faydalı olacağını düşünüyorum. Tekrar geçmiş olsun.

          Sil
      3. Kaval kemiğim çok ağrıyor resmen yürüyemiyorum yaptığım spordan dolayı çok fazla yüklendiğim için ağrıdığını soyluyorlar 2 haftadır bacağım böyle sıcak,soğuk,buz,zeytinyağı yapıyorum ve bacağımı yüksekte tutuyorum dolgit,muscoril krem kullanıyorum ama yine aynı napmam gerekiyor

        YanıtlaSil
        Yanıtlar
        1. Kaval kemiğine çok yüklenilmiş hasar görmüş olabilir. Kemik ağrısı ağrı kesici kremlerle düzelebilecek bir durum değildir. Ortapedi doktoruna giderek gerekli tetkikleri yaptırmanız gereklidir. Mutlaka ağrının geçmemesinde bir sebep sözkonusudur. Çok vakit kaybetmişsiniz. Daha çok vakit kaybetmeden doktora gitmenizi tavsiye ederiz.

          Sil
      4. diz ağrım çok oluyo hangi kremi sürmem lazım sizce

        YanıtlaSil